BiBi911 wrote: ↑17/10/2025 22:21
Hajd ja cu od sebe krenut, zanimanje mi vezano za ind. Proizvodnju
Za otici: u DE i PL vise industrje
- vece plate
- mogucnost kretanja i napredak
- doktori malo bolji
- policija 120% bolja i radi svoj posao
- finansiske mogucnosti vece
- penzija
- spavam u šumi(na kampovanju) kao sto mi stari kaze da se nekada moglo u SA
- javni prevoz dolazi kada pise da ce doci
Sta me otjeralo: a mescini i drugima je tako
- razni zahiragici, izmetbegovici, dodikovici, covici
- preguro rat i opet se samo prica o hebenom ratu
- radio 12god penziono mi uplacenjo za 6god 2 mj. (2 firme koje kao vaze za OK poslodavca) na sudu vec 7 godinu
- auto mi 3x ukrali, policiji to smjesno
- stan na dob. Par puta opuhali policija kaze opet ti
- 2x mi operisali koljeno isti problem( nisam na kafu nista dao) ovdje za po sata gotovo, napokon prohodao
- gdje sam odrasto ŠVR 95% kuca nelegalno/nema dozvolu al se zavrsi ako mejri u opstini das sta.
- bio u vojsci 6mj. vise se kralo no ucilo/spremalo
- Firma gdje sam proveo 6god. Niti jednom joj nije dosla finansiska razlog vlasnik donator sda/snsd
- tip pregradio potok na pitanje nas ispod sto zasto kao odg dobili polupane prozore
- dobio otkaz na tehnickom jer nisam htjeo pustit neispravno auto(u PL pao zbog razlicite Farbe opruga)
- svi furaju religiju al svi kradu lazu
- stari dobio otkaz 1998 jer nije isao u Dzamiju(stara komunjara)
- radili na nekom projektu i tip kao razlog sto nismo prosli(nesto za grad) kaze. " Semire tebi adresa u Lukavici, a stari ti je xxxx zao mi je. Radimo samo sa nasima" u lukavici se zahebem i prijavim adresu sa dobrinje i tip isti idg da. Nisi nas
- granicara/policajca kupis za zvaku
- oni sto odrzavaju stubista ne ciste jer znaju da u toj zgradi svi su vani pa nema potrebe al racun 14marki svaki mjesec
- porez ne moras placat ako si asim i slicni
- u drzavi se vise voli ona tamo neka drzava no ona gdje zive(jeza me uhvati kada prodjem lukavicom, mostarom)
- ubije nekoga das sudiji 20k i odmah si prominentna licnost pitas se za sve
.
.
.