Privremeno oduzimanje vozila
Moderator: _BataZiv_0809
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#101 Re: Privremeno oduzimanje vozila
Zašto se ograničavati na auta. Hajmo i tuđe kuće stanove zemljišta, dionice u firmama. Zamisli da ti neko ovako zbog par hiljada kazni, plus zatezne kamate, otme kuću ili stan. Napolje da te izbaci. Mislim što da ne.
Znam da npr. osiguranja ovako rade. Dobiju presudu, šute godinama da se poveća dug i kamate. Za 5-10 godina toga se nabere. Osoba i zaboravi i onda hop šok iz vedra neba, zabrana raspolaganja u ZK.
Znam da npr. osiguranja ovako rade. Dobiju presudu, šute godinama da se poveća dug i kamate. Za 5-10 godina toga se nabere. Osoba i zaboravi i onda hop šok iz vedra neba, zabrana raspolaganja u ZK.
-
kakavdanakneiskustvu
#102 Re: Privremeno oduzimanje vozila
Policija u Zenici je po nalogu Suda oduzimala vozila od tih koji ne plaćaju kazne i nakon toga ih,opet po nalogu Suda,slala na uništavanje vozila jer ti vozači nisu platili kazne,i tako i trebamoonco wrote: ↑18/10/2025 10:45Samo putem advokata. Policija, prekršajni sudovi, to je buranija. Ko god je ikad bio po tome zna o čemu govorim. Zato se i fursate jer im narod belaje ne pravi. Silu prosipaju na sirotinji. Ko je spreman(a ima para) o jadu ih može zabaviti.
- moonco
#103 Re: Privremeno oduzimanje vozila
Kome su uništavali? Nekoj sirotinji. Nisu nekome ko može na kosti da se navali i da napravi probleme u životu.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑18/10/2025 11:08Policija u Zenici je po nalogu Suda oduzimala vozila od tih koji ne plaćaju kazne i nakon toga ih,opet po nalogu Suda,slala na uništavanje vozila jer ti vozači nisu platili kazne,i tako i treba
-
kakavdanakneiskustvu
#104 Re: Privremeno oduzimanje vozila
Bas i ne kaže zakon,koliko ja znam,nego policija to radi po nalogu sudovatokio25 wrote: ↑18/10/2025 10:47ne moze
je li vozio automobil? jeste
je li ima kazni? ima
je li zakon kaze oduzimaj vozila ovim koji imaju kazni? kaze
o kakvom jadu pricas?
-
kakavdanakneiskustvu
#105 Re: Privremeno oduzimanje vozila
Onima koji su imali desetine hiljada maraka neplacenih kazni.Jesu li u pitanju siromašne ili bogate osobe,meni je nebitnomoonco wrote: ↑18/10/2025 11:09Kome su uništavali? Nekoj sirotinji. Nisu nekome ko može na kosti da se navali i da napravi probleme u životu.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑18/10/2025 11:08Policija u Zenici je po nalogu Suda oduzimala vozila od tih koji ne plaćaju kazne i nakon toga ih,opet po nalogu Suda,slala na uništavanje vozila jer ti vozači nisu platili kazne,i tako i treba
- moonco
#106 Re: Privremeno oduzimanje vozila
Ima sudova, od općinskih prvostepenih, drugostepenih kantonalnuh, federalni. Itd...
A može to da ide i malo dalje. I dopisima i obavijestima međunarodnim sudovima, stranim ambasadama i ambasadorima, stranim medijima itd...Samo kome se ko na kosti natovari.
A može to da ide i malo dalje. I dopisima i obavijestima međunarodnim sudovima, stranim ambasadama i ambasadorima, stranim medijima itd...Samo kome se ko na kosti natovari.
- moonco
#107 Re: Privremeno oduzimanje vozila
Treba učiti pravo i biti spreman odgovarati. Tako barem rade u glavom gradu Bosne i Hercegovine, prvo se nauči čuvati svoju guzu i u policiji i u sudu.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑18/10/2025 11:11Onima koji su imali desetine hiljada maraka neplacenih kazni.Jesu li u pitanju siromašne ili bogate osobe,meni je nebitnomoonco wrote: ↑18/10/2025 11:09Kome su uništavali? Nekoj sirotinji. Nisu nekome ko može na kosti da se navali i da napravi probleme u životu.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑18/10/2025 11:08
Policija u Zenici je po nalogu Suda oduzimala vozila od tih koji ne plaćaju kazne i nakon toga ih,opet po nalogu Suda,slala na uništavanje vozila jer ti vozači nisu platili kazne,i tako i treba
-
kakavdanakneiskustvu
#108 Re: Privremeno oduzimanje vozila
Nisam cuo da je Sud koji je naložio oduzimanje ili uništavanje tih vozila proglasen odgovornim zbog toga i da je naložena isplata štete ili bilo šta slično,a od prvih takvih slučajeva ima minimalno desetak godina
-
kakavdanakneiskustvu
#109 Re: Privremeno oduzimanje vozila
Kako napisah,unistavana su vozila onima koji godinama svjesno,namjerno čine prekrsaje i svjesno,namjerno ne plaćaju kazne.moonco wrote: ↑18/10/2025 11:15Treba učiti pravo i biti spreman odgovarati. Tako barem rade u glavom gradu Bosne i Hercegovine, prvo se nauči čuvati svoju guzu i u policiji i u sudu.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑18/10/2025 11:11Onima koji su imali desetine hiljada maraka neplacenih kazni.Jesu li u pitanju siromašne ili bogate osobe,meni je nebitno![]()
- moonco
#110 Re: Privremeno oduzimanje vozila
Ja sam čuo čim se na ovim prekršajnim sudovima pojavi kakav poznatiji viđeniji advokat da sudije na tim sudovima piške u gaće, a i policajci koji su na zapisniku ili tačnije oni što im iz PU hodaju po sudovima. Još se izvinjavaju.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑18/10/2025 11:18Nisam cuo da je Sud koji je naložio oduzimanje ili uništavanje tih vozila proglasen odgovornim zbog toga i da je naložena isplata štete ili bilo šta slično,a od prvih takvih slučajeva ima minimalno desetak godina
-
kakavdanakneiskustvu
#111 Re: Privremeno oduzimanje vozila
Da ponovim, još ni jednom se nije desilo da je Sud proglasen odgovornim zbog oduzimanja i kasnijeg uništavanja vozila kojima su upravljale osobe sa desetinama hiljada maraka neplacenih kaznimoonco wrote: ↑18/10/2025 11:22Ja sam čuo čim se na ovim prekršajnim sudovima pojavi kakav poznatiji viđeniji advokat da sudije na tim sudovima piške u gaće, a i policajci koji su na zapisniku ili tačnije oni što im iz PU hodaju po sudovima. Još se izvinjavaju.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑18/10/2025 11:18Nisam cuo da je Sud koji je naložio oduzimanje ili uništavanje tih vozila proglasen odgovornim zbog toga i da je naložena isplata štete ili bilo šta slično,a od prvih takvih slučajeva ima minimalno desetak godina
Ne postoje prekršajni sudovi,bar u Zenici nema nego prekršajni odjel Općinskog suda.Ne čuh da se niko ni od sudija ni od predstavnika policije nešto boji bilo kojeg advokata
-
tokio25
#112 Re: Privremeno oduzimanje vozila
Ma dobro nisam mislio bukvalno nego ako imaju naloge i sl znaci oduzimaju legalno sto i zelimo jel da radekakavdanakneiskustvu wrote: ↑18/10/2025 11:09Bas i ne kaže zakon,koliko ja znam,nego policija to radi po nalogu sudova
-
kakavdanakneiskustvu
#113 Re: Privremeno oduzimanje vozila
Da,policija to radi po nalogu Sudatokio25 wrote: ↑18/10/2025 11:58Ma dobro nisam mislio bukvalno nego ako imaju naloge i sl znaci oduzimaju legalno sto i zelimo jel da radekakavdanakneiskustvu wrote: ↑18/10/2025 11:09Bas i ne kaže zakon,koliko ja znam,nego policija to radi po nalogu sudova
-
tokio25
#114 Re: Privremeno oduzimanje vozila
Zasto ne ako je neko duznikmoonco wrote: ↑18/10/2025 11:08 Zašto se ograničavati na auta. Hajmo i tuđe kuće stanove zemljišta, dionice u firmama. Zamisli da ti neko ovako zbog par hiljada kazni, plus zatezne kamate, otme kuću ili stan. Napolje da te izbaci. Mislim što da ne.
Je li posteno da ja 30 godina izbjegavam placanja kazni vode smeca a ti sve uredno placas i do dana danasnjeg zivimo u istom haustoru i ja vozim tuarega upravo jer nisam placao kazne a ti vozis golfa 5 jer nisi mogao bolje jer si sve na vrijeme izmirivao
Znaci ja dosao bukvalno do bogastva tim neplacanjem
- moonco
#115 Re: Privremeno oduzimanje vozila
Po selima i manjim sredinama postoje svakakve mogućnosti. U urbanijim sredinama toga nema. Valjda u tim manjim sredinama svako svakoga poznaje. Neko amidzic zaposlen u policiji, neko rodica u sudu. Pa jedni drugima bodove namještaju.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑18/10/2025 11:55Da ponovim, još ni jednom se nije desilo da je Sud proglasen odgovornim zbog oduzimanja i kasnijeg uništavanja vozila kojima su upravljale osobe sa desetinama hiljada maraka neplacenih kaznimoonco wrote: ↑18/10/2025 11:22Ja sam čuo čim se na ovim prekršajnim sudovima pojavi kakav poznatiji viđeniji advokat da sudije na tim sudovima piške u gaće, a i policajci koji su na zapisniku ili tačnije oni što im iz PU hodaju po sudovima. Još se izvinjavaju.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑18/10/2025 11:18
Nisam cuo da je Sud koji je naložio oduzimanje ili uništavanje tih vozila proglasen odgovornim zbog toga i da je naložena isplata štete ili bilo šta slično,a od prvih takvih slučajeva ima minimalno desetak godina
Ne postoje prekršajni sudovi,bar u Zenici nema nego prekršajni odjel Općinskog suda.Ne čuh da se niko ni od sudija ni od predstavnika policije nešto boji bilo kojeg advokata
Ponovo još pet puta ako će ti biti lakše. Nezakonitosti i kriminal ne može se sakrivati iza institucija. To se ono kaže zloupotreba položaja i službenog ovlaštenja kako li već.
O čemu se priča ako ne o odjeljenjima. O halama i kanalima.
Moraš raditi sa tim poslom pa ćeš znati. Neće niko o svojim govnima javno pričati, već strogo kriti da se ne pročuje. Ja vala znam i predstavnika policije Selimovića. Eno ga po sudu BiH hoda i viđam ga.
U Sarajevu hapse i policajce i ove po sudovima. Kako je tamo u toj manjoj sredini kod tebe zaista ne znam. Sigurno kriminalnije i korumpiranije nego u Sarajevu.
- moonco
#116 Re: Privremeno oduzimanje vozila
Drugo je to. Ne može se u ovome slučaju naplaćivati od trećih lica nešto što je neko peti ili deseti počinio. Neko nekoga ubije i haj neko drugi da leži da zamjeni. Malo morgen. Ko je šta uradio neka on lično odgovara. I svojom imovinom, a ne tuđu imovinu golom fizičkom silom otimati. Koristiti poziciju nekome nasilje bilo kakvo raditi. Pa to treba silom skinuti. To je diktatura režim. Nedemokratska vlast. Ima nezaposlenih i pravnika i onih koji ispunjavaju uslove za policiju. Ne treba niko misliti da je bogom dan i da nije zamjenjiv. Bilo ko.tokio25 wrote: ↑18/10/2025 12:04Zasto ne ako je neko duznikmoonco wrote: ↑18/10/2025 11:08 Zašto se ograničavati na auta. Hajmo i tuđe kuće stanove zemljišta, dionice u firmama. Zamisli da ti neko ovako zbog par hiljada kazni, plus zatezne kamate, otme kuću ili stan. Napolje da te izbaci. Mislim što da ne.
Je li posteno da ja 30 godina izbjegavam placanja kazni vode smeca a ti sve uredno placas i do dana danasnjeg zivimo u istom haustoru i ja vozim tuarega upravo jer nisam placao kazne a ti vozis golfa 5 jer nisi mogao bolje jer si sve na vrijeme izmirivao
Znaci ja dosao bukvalno do bogastva tim neplacanjem
Komunalije zastarijevaju. To je opet drugi par cipela.
U krivičnom postupku moraš biti vlasnik nečega da ti naplate štetu. Pazi sad vlasnik! Ne može nekakva punomoć za nešto. Ovi zakoni su
-
kakavdanakneiskustvu
#117 Re: Privremeno oduzimanje vozila
Kako napisah,još ni jednom se nije desilo da je bilo gdje u državi Sud proglasen odgovornim zbog toga što je naloženo oduzimanje i uništavanje tih vozilamoonco wrote: ↑18/10/2025 12:28Po selima i manjim sredinama postoje svakakve mogućnosti. U urbanijim sredinama toga nema. Valjda u tim manjim sredinama svako svakoga poznaje. Neko amidzic zaposlen u policiji, neko rodica u sudu. Pa jedni drugima bodove namještaju.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑18/10/2025 11:55Da ponovim, još ni jednom se nije desilo da je Sud proglasen odgovornim zbog oduzimanja i kasnijeg uništavanja vozila kojima su upravljale osobe sa desetinama hiljada maraka neplacenih kazni
Ponovo još pet puta ako će ti biti lakše. Nezakonitosti i kriminal ne može se sakrivati iza institucija. To se ono kaže zloupotreba položaja i službenog ovlaštenja kako li već.
O čemu se priča ako ne o odjeljenjima. O halama i kanalima.![]()
Moraš raditi sa tim poslom pa ćeš znati. Neće niko o svojim govnima javno pričati, već strogo kriti da se ne pročuje. Ja vala znam i predstavnika policije Selimovića. Eno ga po sudu BiH hoda i viđam ga.![]()
U Sarajevu hapse i policajce i ove po sudovima. Kako je tamo u toj manjoj sredini kod tebe zaista ne znam. Sigurno kriminalnije i korumpiranije nego u Sarajevu.
Ni u velegradu Sarajevu čak.
- moonco
#118 Re: Privremeno oduzimanje vozila
Znaš li šta Boga ti za sudije? Jer ne potpisuje i pečata sud već osoba zaposlena u tom sudu.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑18/10/2025 13:22Kako napisah,još ni jednom se nije desilo da je bilo gdje u državi Sud proglasen odgovornim zbog toga što je naloženo oduzimanje i uništavanje tih vozilamoonco wrote: ↑18/10/2025 12:28Po selima i manjim sredinama postoje svakakve mogućnosti. U urbanijim sredinama toga nema. Valjda u tim manjim sredinama svako svakoga poznaje. Neko amidzic zaposlen u policiji, neko rodica u sudu. Pa jedni drugima bodove namještaju.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑18/10/2025 11:55
Da ponovim, još ni jednom se nije desilo da je Sud proglasen odgovornim zbog oduzimanja i kasnijeg uništavanja vozila kojima su upravljale osobe sa desetinama hiljada maraka neplacenih kazni
Moraš raditi sa tim poslom pa ćeš znati. Neće niko o svojim govnima javno pričati, već strogo kriti da se ne pročuje. Ja vala znam i predstavnika policije Selimovića. Eno ga po sudu BiH hoda i viđam ga.![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#119 Re: Privremeno oduzimanje vozila
Prilicno nepismen post na koji je nemoguce smisleno odgovoritimoonco wrote: ↑18/10/2025 13:24Znaš li šta Boga ti za sudije? Jer ne potpisuje i pečata sud već osoba zaposlena u tom sudu.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑18/10/2025 13:22Kako napisah,još ni jednom se nije desilo da je bilo gdje u državi Sud proglasen odgovornim zbog toga što je naloženo oduzimanje i uništavanje tih vozilamoonco wrote: ↑18/10/2025 12:28
Po selima i manjim sredinama postoje svakakve mogućnosti. U urbanijim sredinama toga nema. Valjda u tim manjim sredinama svako svakoga poznaje. Neko amidzic zaposlen u policiji, neko rodica u sudu. Pa jedni drugima bodove namještaju.
- moonco
#120 Re: Privremeno oduzimanje vozila
Šta ću ti ja što bi ti živio preko tuđih leđa. Oznoji se malo, treba vreće sa pijeskom istovariti.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑18/10/2025 13:27Prilicno nepismen post na koji je nemoguce smisleno odgovoritimoonco wrote: ↑18/10/2025 13:24Znaš li šta Boga ti za sudije? Jer ne potpisuje i pečata sud već osoba zaposlena u tom sudu.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑18/10/2025 13:22
Kako napisah,još ni jednom se nije desilo da je bilo gdje u državi Sud proglasen odgovornim zbog toga što je naloženo oduzimanje i uništavanje tih vozila
-
kakavdanakneiskustvu
#121 Re: Privremeno oduzimanje vozila
nije moj problem što si ti napisao prilično nepismen komentar
- moonco
#122 Re: Privremeno oduzimanje vozila
Ti si jako pismen pa ti je normalno od trećih lica otimati imovinu, vjerovatno jer nemaš svoje imovine. Mislim neko je tako i sa puškom '92.-ge radio.
Da Bog sačuva. Čega se pametan stidi...
Da Bog sačuva. Čega se pametan stidi...
-
kakavdanakneiskustvu
#123 Re: Privremeno oduzimanje vozila
da sa razumijevanjem citas, znao bi da nisam ja taj koji je odlucio da se vozila oduzimaju od vozaca koji čine prekrsaje i nikada ih ne plaćaju
to su odlucili sudovi
time što tebi to smeta, dalo bi se naslutiti da se tebi to desilo??
to su odlucili sudovi
time što tebi to smeta, dalo bi se naslutiti da se tebi to desilo??
- moonco
#124 Re: Privremeno oduzimanje vozila
Nije zakon sveto pismo ni Kur'an. Zakoni se mijenjaju. Ustav se mijenja. To što je nešto doneseno ne znači da je ispravno i da ne treba raditi na tome da bude ispravno. Zato što su nesposobni da implementiraju mehanizam naplate kazni, oni po trećim licima udaraju i rade nasilje trećim licima. Znači da država i sistem rade nasilje. U nedostatku industrije, demografije, stabilne ekonomije. Ti šta ćeš, udri po narodu.
Meni zafali para, eto mene malo tebi da otmem. Što si ti pametan. Nema pametnijeg. Dosjetio se.
I iznad suda ima sud. Imaju i prijeki sudovi.
Ja Boga mi pošteno živim. Od svojeg rada. Ti vidi kako ti živiš i šta ti podržavaš. Malo se preispitaj, sebe i svoje stavove i mišljenja. Razumijem ja da nema svako ista moralna načela. Da neko živi i od kriminala, sad nije bitno u kojem obliku.
Meni zafali para, eto mene malo tebi da otmem. Što si ti pametan. Nema pametnijeg. Dosjetio se.
I iznad suda ima sud. Imaju i prijeki sudovi.
Ja Boga mi pošteno živim. Od svojeg rada. Ti vidi kako ti živiš i šta ti podržavaš. Malo se preispitaj, sebe i svoje stavove i mišljenja. Razumijem ja da nema svako ista moralna načela. Da neko živi i od kriminala, sad nije bitno u kojem obliku.
-
kakavdanakneiskustvu
#125 Re: Privremeno oduzimanje vozila
trenutno imamo sudove koji donose odluke kojima se kabadahijama, koji godinama ne plaćaju kazne, većinom sitnim kriminalcima oduzimaju vozila,i to je tako
kome se ne sviđa neka mijenja sistem
kome se ne sviđa neka mijenja sistem