Desavanja u Hrvatskoj

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28826 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

volio bih da živim u zagrebu već imam popis nekih sela 10ak km od središta grada
ali volio bih da živim u zagrebu da sam tamo rođen
da ne znam ni za šta drugo
ali kao došljo ne bih volio živjeti niti raditi tamo

Predsjednik Republike Zoran Milanović odlikovao je glavnog urednika Glazbene redakcije Hrvatskoga katoličkog radija Slavka Nedića Redom hrvatskog pletera.

https://ika.hkm.hr/novosti/predsjednik- ... ka-nedica/
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#28827 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Domaci izdajnik »

Truba wrote: 09/10/2025 09:36 volio bih da živim u zagrebu već imam popis nekih sela 10ak km od središta grada
ali volio bih da živim u zagrebu da sam tamo rođen
da ne znam ni za šta drugo
ali kao došljo ne bih volio živjeti niti raditi tamo
skupljac_zeljeza

#28828 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by skupljac_zeljeza »

Truba

#28829 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

čuj molim te vesne ona bi nesto dopustala i zabranjivala :lol:

ima palestinsku zastavu je li isla onom Harariju na predavanje sto promovira ateizam, bezboštvo, svog supruga i uništenje zapadne civilizacije a ne smije na zapadnu obalu otici svojim sunarodanjacima reci da ne kradu tuđe ovce i zemlju jer bi ga njegovi ubili na licu mjesta upravo zbog onoga sto je promovirao medju hrvatima
DaysleepeR

#28830 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by DaysleepeR »

Make Europe Great Again.

Lijepa konstrukcija MAGA pokreta koji bi da postaje globalni fenomen.
Možda da uzmu knjigu u ruke da pa skontaju da Evropa nije država već kontinent i da ima mnogo budžaka u istoj koji nikad nisu bili "great".
If by great you mean powerful, influential, and culturally dominant, then yes — Europe has had multiple eras of greatness:

Ancient Greece and Rome gave the world philosophy, democracy, architecture, law, and a sense of civic order that still shapes Western thought.

The Renaissance (14th–17th centuries) saw Europe become the global center of art, science, and exploration — da Vinci, Michelangelo, Galileo, and Columbus all changed how humanity saw itself and the world.

The Enlightenment and Industrial Revolution made Europe the birthplace of modern science, technology, capitalism, and many political ideals (like human rights, liberalism, and secular governance).

19th-century Europe dominated global politics, culture, and economics through its empires and industries — for better and worse.

But if by great you mean just, peaceful, or morally superior, that’s harder to defend. The same continent that created the Enlightenment also colonized much of the world, fought two catastrophic world wars, and produced ideologies that led to genocide and totalitarianism.

So, in short:
Europe has often been brilliant and terrible at the same time — a place of immense creativity, freedom, and thought, but also of conquest, arrogance, and self-destruction.
Elem, samo krajnji glupan i polupismen čovjek može izreći nešto tako glupo poput MEGA.
Truba

#28831 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

Otkrivena masovna grobnica s pet žrtava: "Imali su prostrijelne ozljede u predjelu glave"

Kako je preliminarno utvrđeno, riječ je o osobama muškog spola, od kojih su dvije bile u dobi između 20 i 30 godina, dvije između 40 i 45 te jedna mlađa od 20 godina. "Na posmrtnim ostacima zabilježene su prostrijelne ozljede u predjelu glave (zatiljno) te više strijelnih ozljeda trupa, a uz posmrtne ostatke nađen je veći broj čahura", navodi Ministarstvo.

https://dnevnik.hr/vijesti/crna-kronika ... 38946.html

kako ide ona pjesma gans end rozesa to mi pada na pamet
banjaluka078
Moderator

#28833 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by banjaluka078 »

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#28834 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

banjaluka078 wrote: 11/10/2025 14:05 smajlikojipovraća!

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... home_g2_g3
- Charlie Kirk se borio za obitelj kao temeljni stup društva. Mi moramo braniti Boga, domovinu i obitelj. Uvijek, pa i onda kada to nije lagano - poručio je mlađahni Paolo Inselvini, 31-godišnji zastupnik stranke "Braća Italije" u Europskom parlamentu.
Po ovome samom vidiš kolika su to populistična i lažljiva paščad. Ako Boga moraš braniti onda on nije Bog jer kako da branis i od kojih napada uzvišeno biće, koje je stvorilo sve. Koji su ovo manipulatori i lažovi.
banjaluka078
Moderator

#28835 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by banjaluka078 »

pici wrote: 11/10/2025 14:14
- Charlie Kirk se borio za obitelj kao temeljni stup društva. Mi moramo braniti Boga, domovinu i obitelj. Uvijek, pa i onda kada to nije lagano - poručio je mlađahni Paolo Inselvini, 31-godišnji zastupnik stranke "Braća Italije" u Europskom parlamentu.
Po ovome samom vidiš kolika su to populistična i lažljiva paščad. Ako Boga moraš braniti onda on nije Bog jer kako da branis i od kojih napada uzvišeno biće, koje je stvorilo sve. Koji su ovo manipulatori i lažovi.
Njihov prosječan "fan" nema intelektualni kapacitet da dobaci tako daleko u razmišljanju.
Truba

#28836 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

dok nekršćani govore kako se krscani trebaju ponasati

u međuvremenu

Image

U subotu, 11. listopada vjernici Vrhbosanske i Banjolučke nad/biskupije tradicionalno su 20. put hodočastili u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariju Bistricu.

https://www.nedjelja.ba/hr/vijesti/hrva ... ricu/37726
dr_Evil

#28837 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dr_Evil »

Veliki naklon susjedima

https://www.index.hr/vijesti/clanak/obj ... ostalo_d_0
Lista najmoćnijih putovnica u 2025.:

Singapur (193 destinacije)
Južna Koreja (190)
Japan (189)
Njemačka, Italija, Luksemburg, Španjolska, Švicarska (188)
Austrija, Belgija, Danska, Finska, Francuska, Irska, Nizozemska (187)
Grčka, Mađarska, Novi Zeland, Norveška, Portugal, Švedska (186)
Australija, Češka, Malta, Poljska (185)
Hrvatska, Estonija, Slovačka, Slovenija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Ujedinjeno Kraljevstvo (184)
Kanada (183)
Latvija, Lihtenštajn (182)
Island, Litva (181)
SAD, Malezija (180)
istra_hr

#28838 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by istra_hr »

dr_Evil wrote: 15/10/2025 09:14 Veliki naklon susjedima

- - -
:thumbup:
Da, istina, HR putovnica/pasoš/passport dijeli 8. mjesto "najpoželjnijih-najpopularnijih" na svijetu... (ne trebaš vizu / lagan ulazak u veliku većinu zemalja)
Ali, danas me to uopće više ne zanima.
Ne putujem više tak često "prek bare", a za sva ostala putovanja dovoljna mi je osobna iskaznica.

Malo će me popljuvat Trubadur i slični, ali najviše sam zapravo putovao sa zadnjim exYU pasošem. Napravio sam puni krug oko Svijeta, nema kontinenta na kojem nisam bio.
Od prve do zadnje stranice, pasoš mi bio išaran vizama i raznim dozvolama.

Ovo pišem i za one koji na temi Jugoslavija - pišu bajke i izmišljotine, da za YU pasoš nije trebala nikakva viza.
JohnnyS

#28839 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Ti si najviše otputovao s yu pasošom jer si bio mlađi, geopolitika je tu manje bitna :D
Sanjarko

#28840 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Sanjarko »

Kazu da je vlada inkluzivni onaj dodatak za invalide dobro zjbla, ne znam koliko ima istine u tome.
Edin H.

#28841 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Edin H. »

istra_hr wrote: 15/10/2025 15:01

- - -
Da, istina, HR putovnica/pasoš/passport dijeli 8. mjesto "najpoželjnijih-najpopularnijih" na svijetu... (ne trebaš vizu / lagan ulazak u veliku većinu zemalja)
Ne putujem više tak često "prek bare", a za sva ostala putovanja dovoljna mi je osobna iskaznica.

Malo će me popljuvat Trubadur i slični, ali najviše sam zapravo putovao sa zadnjim exYU pasošem. Napravio sam puni krug oko Svijeta, nema kontinenta na kojem nisam bio.

Ovo pišem i za one koji na temi Jugoslavija - pišu bajke i izmišljotine, da za YU pasoš nije trebala nikakva viza.

Bravo za komentar.

Hrvatski pasoš dobro kotira, ali i jugoslovenski je bio u vrhu.
mayab

#28842 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by mayab »

Image
Truba

#28844 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

procesija virovitica karlovac karlobag

U Virovitici održana marijanska procesija za život

Procesija se održala nakon večernje mise u crkvi sv. Roka, polazeći iz centra grada Virovitice, od župne crkve sv. Roka do Opće bolnice Virovitica. Cilj procesije bio je da se u zajedništvu svih župa Virovitičkog dekanata prikaže zadovoljština za grijehe protiv života i za obnovu obitelji.

https://ika.hkm.hr/novosti/u-virovitici ... -za-zivot/

sekularisti svetosavci i hejteri na aparatima

Image
Truba

#28845 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

otišli simpatizeri ustaša iz zagreba
alejuja

https://www.vecernji.hr/zagreb/skupstin ... aj-1899380

Skupština preimenovala ulice u Zagrebu, oporba žestoko protiv: 'To je jugoslavenski i komunistički nasrtaj'

gradonačelniku stric svećenik a on liberoljigavac...dakle njegova obitelj sisa dvije sise...i crkvenu i ljevodržavnu
ljepota kako se toga druge obitelji nisu dosjetile....imaju stida?
kakavdanakneiskustvu

#28846 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

Truba wrote: 17/10/2025 08:41 otišli simpatizeri ustaša iz zagreba
alejuja

https://www.vecernji.hr/zagreb/skupstin ... aj-1899380

Skupština preimenovala ulice u Zagrebu, oporba žestoko protiv: 'To je jugoslavenski i komunistički nasrtaj'

gradonačelniku stric svećenik a on liberoljigavac...dakle njegova obitelj sisa dvije sise...i crkvenu i ljevodržavnu
ljepota kako se toga druge obitelji nisu dosjetile....imaju stida?
sumirprimus

#28848 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sumirprimus »

istra_hr wrote: 15/10/2025 15:01

- - -

Nije problem u tebi, nego sto se i preko ove teme pasosa/putovnice, vidi koliko je hrvatska odmakla susjedima, minus slovenija.
A najvece patriote / galadmzije medju nama je vec posjeduju da se ne lazemo. Narodu se udaraju sarene laze o patriotizmu a sahara se nosa u dzepu.
Vrhunac licemjrestva s ovu stranu drine. A moc slobodnog putovanja odn nemogucnost istog lose utice na ljude iz raznih objektivnih i prakticnih razloga. Pogotovu sada uvodjenjem ponovnog tzv e viznog rezima, gdje ce od 2026 trebati pismena potvrda /dozvola za putovanje u ogranicenom vremenskom periodu. Jakako hrvati su to zalsuzili preko EU, sto je dodatan trn u oku svim euroskepticima kod nas.
istra_hr

#28849 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by istra_hr »

Truba wrote: 17/10/2025 08:37 procesija virovitica karlovac karlobag

U Virovitici održana marijanska procesija za život
- - -

sekularisti svetosavci i hejteri na aparatima
:D
Ali, zato ste Vojislav Šešelj i ti na 7.nebu od sreće!
"čuvena linija VKK ipak nečem služi...

A što se tiče micanja ustaških lizoguza iz Zagreba, tj. ukidanja njihovih ulica,
drago mi je da moj bivši prijatelj/ pokojni J.Kuže, igrač i trener Dinama, dobija svoju. :thumbup:
JohnnyS

#28850 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Trebali su naći mjesta za ulice Miroslava Blaževića i Rajka Dujmića
Post Reply