Za sebe licno znam da sam prosjecnu platu dostigao i za dlaku prestigao 2017.
Ali razumijem da ovdje ima budzetlija i da ne znaju kako je to
Moderator: anex
Pa nije bas takodječak sa šibicama wrote: ↑15/10/2025 11:59 Ne, ja se samo referiram na trojkasko hvalisanje "vecim platama" a cijene ne smiju spomenuti.
Plata je dvostruko veca, cijene 3 do 4 puta vece. Hvala, molim, prosta matematika.
Evo par stvari.nepass1 wrote: ↑15/10/2025 12:07Pa nije bas takodječak sa šibicama wrote: ↑15/10/2025 11:59 Ne, ja se samo referiram na trojkasko hvalisanje "vecim platama" a cijene ne smiju spomenuti.
Plata je dvostruko veca, cijene 3 do 4 puta vece. Hvala, molim, prosta matematika.
Daj 10 artikala da su cijene 4x vece?
Pa evo brasno ti je 18km na ovoj slici a sad je 26km
Ja 2010 ne znam tacno oko 900 imao platu. Sad 2600
Ulje bilo 1.5 sad 3.60, sece sa 0.90 na 2.10. mlijeko sa 1.20 na 2.20 itd
uzalud je to botovima pricat,pa pored svih zivih dokaza ,opet oni svoju trojkasku matricu mlate.Ovo mozemo samo vidit i kod vucicevih pulena.dječak sa šibicama wrote: ↑15/10/2025 11:59 Ne, ja se samo referiram na trojkasko hvalisanje "vecim platama" a cijene ne smiju spomenuti.
tako je,zivis bolje ,ali samo do 10 tog u mjesecu
Kad vec uvlači politiku sta je Fadil uradio kad je doslo do prve inflacije nije nista bolila ga ona stvarsvesuper25 wrote: ↑15/10/2025 14:15 Njihovom sefu se odmah povecala plata za 500 KM,pita ga novinar idete li vi kad u prodavnice da vidite kakve su cijene.Kaze ne ide ,ide mu zena.
Njega ne interesuje narod,boli njega za visokim cijenama.bitno je da je svoje dupe namirio.A ovde ga idalje brane.
pa ne bih se slozio. ako cemo biti iskreni, zivimo nikad bolje s obzirom na sve
kakva je ovo neopjevana kelja cak i za nas tk standardtramvajtrojka wrote: ↑15/10/2025 14:28Kad vec uvlači politiku sta je Fadil uradio kad je doslo do prve inflacije nije nista bolila ga ona stvarsvesuper25 wrote: ↑15/10/2025 14:15 Njihovom sefu se odmah povecala plata za 500 KM,pita ga novinar idete li vi kad u prodavnice da vidite kakve su cijene.Kaze ne ide ,ide mu zena.
Njega ne interesuje narod,boli njega za visokim cijenama.bitno je da je svoje dupe namirio.A ovde ga idalje brane.![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/novalic ... /210907010
Da vas malo podsjetimo na ne tako davnu proslost posto mislite uvijek da svi imamo pamcenje kao zlatne ribice![]()
mani se ba fadila,mani se tog spinovanja,dobro ti znas o cemu pricam.pored svjetske inflacije.trojka nam je u januaru 2025 uvela jos jednu nasu internu inflaciju.Val zesci poskupljena je bas dosao od tog januara 2025 g.jer tad su nam i komunalije pocele poskupljivat.tramvajtrojka wrote: ↑15/10/2025 14:28Kad vec uvlači politiku sta je Fadil uradio kad je doslo do prve inflacije nije nista bolila ga ona stvarsvesuper25 wrote: ↑15/10/2025 14:15 Njihovom sefu se odmah povecala plata za 500 KM,pita ga novinar idete li vi kad u prodavnice da vidite kakve su cijene.Kaze ne ide ,ide mu zena.
Njega ne interesuje narod,boli njega za visokim cijenama.bitno je da je svoje dupe namirio.A ovde ga idalje brane.![]()
Da vas malo podsjetimo na ne tako davnu proslost posto mislite uvijek da svi imamo pamcenje kao zlatne ribice![]()
Kako su tebi poskupile komunalije kad uopste i ne živiš u sarajevskom kantonusvesuper25 wrote: ↑15/10/2025 14:30mani se ba fadila,mani se tog spinovanja,dobro ti znas o cemu pricam.pored svjetske inflacije.trojka nam je u januaru 2025 uvela jos jednu nasu internu inflaciju.Val zesci poskupljena je bas dosao od tog januara 2025 g.jer tad su nam i komunalije pocele poskupljivat.tramvajtrojka wrote: ↑15/10/2025 14:28Kad vec uvlači politiku sta je Fadil uradio kad je doslo do prve inflacije nije nista bolila ga ona stvarsvesuper25 wrote: ↑15/10/2025 14:15 Njihovom sefu se odmah povecala plata za 500 KM,pita ga novinar idete li vi kad u prodavnice da vidite kakve su cijene.Kaze ne ide ,ide mu zena.
pa zive sve bolje i bolje politicari,kao nerko i vojin kojim se odmah digla plata za 500 KM,pogledaj samo Vojina kako se ugojio odkako je na federalnoj s...sumirprimus wrote: ↑15/10/2025 14:28pa ne bih se slozio. ako cemo biti iskreni, zivimo nikad bolje s obzirom na sve
molimtramvajtrojka wrote: ↑15/10/2025 14:31Kako su tebi poskupile komunalije kad uopste i ne živiš u sarajevskom kantonusvesuper25 wrote: ↑15/10/2025 14:30mani se ba fadila,mani se tog spinovanja,dobro ti znas o cemu pricam.pored svjetske inflacije.trojka nam je u januaru 2025 uvela jos jednu nasu internu inflaciju.Val zesci poskupljena je bas dosao od tog januara 2025 g.jer tad su nam i komunalije pocele poskupljivat.tramvajtrojka wrote: ↑15/10/2025 14:28
Kad vec uvlači politiku sta je Fadil uradio kad je doslo do prve inflacije nije nista bolila ga ona stvar![]()
![]()
![]()
Nedavno u lokalnom marketu ovdje u Nicaze usao nakon povratka sa starom od doktora i stoji cijena banana 3 KM, ono vec vagnule i u fazi su raspadanja, i dodze trgovkinja i stavi novu cijenu od 2 KM.
Ja staroj govorim dok jos ima nesto sa strane da isplatimo s*pke i duga za rezije da se kutarisemo. Nije to puno sta imamo i uzeli bi manji kredit ili nesto slicno i isplatili bi ih. Ali odugovlaci vec skoro godinu dana. Nije zena dobro ni ona, a daleko im poslovnice.konektovan wrote: ↑16/10/2025 17:05 Prije sam mogao svaki mjesec milju na stranu, sad jedva 700 KM..to sve govori
Kapitalistokonektovan wrote: ↑16/10/2025 17:05 Prije sam mogao svaki mjesec milju na stranu, sad jedva 700 KM..to sve govori