Ima i sad takvih koji pokusavaju prodati ovu pricu pa uvijek je zajebancija oko toga "sef me voli kao sina, kaze da ce mi prepisati firmu..."
Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- Ozimician
#29626 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ovakve su price davno pricali nasi gastarbajteri dok raja nije krenula malo vani pa vidjela sve to iz prve ruke.
Ima i sad takvih koji pokusavaju prodati ovu pricu pa uvijek je zajebancija oko toga "sef me voli kao sina, kaze da ce mi prepisati firmu..."
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#29627 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ovo je gore od prica iz davnine
- dječak sa šibicama
#29628 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja sam vise slusao price "joj jarane nosim samo radno odijelo i pidzamu" ko biva on radi non stop nista tamo ne valja. Obicno prica ovih sa sjeveroamerickog kontinenta.
Valjda je to prica za rodbinu ko ne ocekujte nista od mene, ali ovi tek tad ocekuju, kad radis non stop valjda imas i puno para
Valjda je to prica za rodbinu ko ne ocekujte nista od mene, ali ovi tek tad ocekuju, kad radis non stop valjda imas i puno para
-
Messier
#29629 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Kako se dobro nacugati s bojsima u zg.
Bebo , u 13 flop.
A nema tekme
Bebo , u 13 flop.
A nema tekme
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#29630 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
mozes mislit...dječak sa šibicama wrote: ↑16/10/2025 13:06 Ja sam vise slusao price "joj jarane nosim samo radno odijelo i pidzamu" ko biva on radi non stop nista tamo ne valja. Obicno prica ovih sa sjeveroamerickog kontinenta.
Valjda je to prica za rodbinu ko ne ocekujte nista od mene, ali ovi tek tad ocekuju, kad radis non stop valjda imas i puno para![]()
niz floskula koje nepismeni/neuspjesni u bosni od davnina za dijasporu koriste:
- "kod ti je samo radno odijelo i pidzama"
-"svi voze auta na pusing"
-"ne znaju oni sta je merak"
-"rostilj vide samo kad dodju u bosnu"
slobodno nastavi niz
- manuchao91
#29631 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
zasto je rostilj postao parametar nekog zivota u svijetuizvrsni direktor wrote: ↑16/10/2025 13:16mozes mislit...dječak sa šibicama wrote: ↑16/10/2025 13:06 Ja sam vise slusao price "joj jarane nosim samo radno odijelo i pidzamu" ko biva on radi non stop nista tamo ne valja. Obicno prica ovih sa sjeveroamerickog kontinenta.
Valjda je to prica za rodbinu ko ne ocekujte nista od mene, ali ovi tek tad ocekuju, kad radis non stop valjda imas i puno para![]()
slobodno nastavi niz
Kao ono smijes rostiljat odmah drzava valja.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#29632 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Tamo peru guzice a vamo glume gospoduizvrsni direktor wrote: ↑16/10/2025 13:16mozes mislit...dječak sa šibicama wrote: ↑16/10/2025 13:06 Ja sam vise slusao price "joj jarane nosim samo radno odijelo i pidzamu" ko biva on radi non stop nista tamo ne valja. Obicno prica ovih sa sjeveroamerickog kontinenta.
slobodno nastavi niz
Puna im usta Bosne a niko da se vrati
Nastavi niz
-
Bodkin
#29633 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
raduju se frizeri i zubari, dosla dijaspora da radi zube jer gore ne mogu platiti_BataZiv_0809 wrote: ↑16/10/2025 14:12Tamo peru guzice a vamo glume gospoduizvrsni direktor wrote: ↑16/10/2025 13:16mozes mislit...dječak sa šibicama wrote: ↑16/10/2025 13:06 Ja sam vise slusao price "joj jarane nosim samo radno odijelo i pidzamu" ko biva on radi non stop nista tamo ne valja. Obicno prica ovih sa sjeveroamerickog kontinenta.
slobodno nastavi niz
Nastavi niz
-
KraljicaIzJajca
#29634 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Hvala, ovo nije regularni airline, drugaciji avio biznis, a isti je umrežen globalno sa najvećim avio kompanijama u svijetu.Didier wrote: ↑16/10/2025 12:09Avijacija je ozbiljna stvar, ne vjerujem da ćeš imati problema s njima. Moji su utisci generalno pozitivni, i dosta sam naučio od njih, pogotovo oko ovoga da budeš pametnijiKraljicaIzJajca wrote: ↑16/10/2025 11:31Hvala Didier, javim svoje utiske naredni tjedan.
Avijacija je branša.![]()
![]()
A poslije SAD i Hrvatska, ovo će mi biti treća strana lokacija/kompanijama.
- dr_Evil
#29635 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
To je sve isfurano, ove godine je jedini hit: "Krivo im jer im kcerka u vrticu ima samo musku simpatiju, ne svidja joj se nijedna curica, a tamo svi moraju biti LBGQT pa ih sramota ostalih roditelja"Bodkin wrote: ↑16/10/2025 14:40raduju se frizeri i zubari, dosla dijaspora da radi zube jer gore ne mogu platiti_BataZiv_0809 wrote: ↑16/10/2025 14:12Tamo peru guzice a vamo glume gospoduizvrsni direktor wrote: ↑16/10/2025 13:16
mozes mislit...
slobodno nastavi niz
Nastavi niz
- Ozimician
#29636 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
dr_Evil wrote: ↑16/10/2025 15:10To je sve isfurano, ove godine je jedini hit: "Krivo im jer im kcerka u vrticu ima samo musku simpatiju, ne svidja joj se nijedna curica, a tamo svi moraju biti LBGQT pa ih sramota ostalih roditelja"Bodkin wrote: ↑16/10/2025 14:40raduju se frizeri i zubari, dosla dijaspora da radi zube jer gore ne mogu platiti_BataZiv_0809 wrote: ↑16/10/2025 14:12
Tamo peru guzice a vamo glume gospodu
Nastavi niz![]()
Ja fkt ne znam odakle se ova propaganda ovako dobro primila u BiH.
- Digla_da_kreci
#29637 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ne vjerujem u to.
Prije ce biti da se vracaju u BiH da im dijete ne postane gej.
Prije ce biti da se vracaju u BiH da im dijete ne postane gej.
-
Bodkin
#29638 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
dr_Evil wrote: ↑16/10/2025 15:10To je sve isfurano, ove godine je jedini hit: "Krivo im jer im kcerka u vrticu ima samo musku simpatiju, ne svidja joj se nijedna curica, a tamo svi moraju biti LBGQT pa ih sramota ostalih roditelja"Bodkin wrote: ↑16/10/2025 14:40raduju se frizeri i zubari, dosla dijaspora da radi zube jer gore ne mogu platiti_BataZiv_0809 wrote: ↑16/10/2025 14:12
Tamo peru guzice a vamo glume gospodu
Nastavi niz![]()
- dr_Evil
#29639 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ma to je anegdota koju sam cuo tri puta ljetos, u 2 razlicita grada tako da ne moze biti slucajnost, nego trac koji ide od usta do usta. Ovako ide otprilike prica, mada sam vec pomalo i zaboravio.Digla_da_kreci wrote: ↑16/10/2025 15:31 Ne vjerujem u to.![]()
Prije ce biti da se vracaju u BiH da im dijete ne postane gej.![]()
Dosao ja u Minhen kod rodbine, vidim rodjo nesto nervozan, pitam sta je, kaze ma mala svidja joj je jedan djecak. Pa reko sta je problem ima i moja simpatiju, normalno je to. Ma jest, ali treba i da joj se curica svidja, sad ih tako uce u vrticu.
Pokupim ja stvari i nazad za Bosnu, necu da odgajam ja svoju djecu u takvom drustvu.
- dječak sa šibicama
#29640 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nigdje rahatluka ko ubosni
nigdje ovako lijepe zemlje nema
mi smo najbolji ljudi na svijetu
sjecam se jedne davne emisije rahmetli Vehida Gunica, on je krstario dijasporom radio emisije sa njima, negdje Svedska Norveska i okupila se bih dijaspora, ide Vehid od jednog do drugog intervjuise. Svi na rubu suza, "nigdje nema Bosne", "najljepsa zemlja na svijetu", pita njih Vehid "kad cete se vratiti?", auuu ne mogu ja zbog djece, djeca navikla tu, nije jos prilika
Nikad se niko nije ni vratio, dodju mjesec dva i curik nazad da podignu socijalu ili penziju u visini milju ipo eura
sjecam se jedne davne emisije rahmetli Vehida Gunica, on je krstario dijasporom radio emisije sa njima, negdje Svedska Norveska i okupila se bih dijaspora, ide Vehid od jednog do drugog intervjuise. Svi na rubu suza, "nigdje nema Bosne", "najljepsa zemlja na svijetu", pita njih Vehid "kad cete se vratiti?", auuu ne mogu ja zbog djece, djeca navikla tu, nije jos prilika
Nikad se niko nije ni vratio, dodju mjesec dva i curik nazad da podignu socijalu ili penziju u visini milju ipo eura
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#29641 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa ne zove ga tako stvarno, Sarajko od 1945. i uzimanja tuđeg stana.
Može ga zvati kako hoće, samo to ne radi, već - makar kako ja razumijem, slobodno neka me neko ispravi, ipak se radi samo o mojoj interpretaciji - izvorno ime koristi kao neku vrstu šprdancije.
Kao, sad više nije Sarajevi, već je nešto strano, pa valjda "Sarajbosna". A to je gradu historijsko ime, ne nešto strano.
Isto kao kad bi Dubrovčanin rekao "Ragusa" na način da se naruga gradu. Niđe veze.
- dr_Evil
#29642 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ali zato se u Zagrebu i osiguranje moze zvati AgramPreWiBa wrote: ↑16/10/2025 15:59Pa ne zove ga tako stvarno, Sarajko od 1945. i uzimanja tuđeg stana.
Može ga zvati kako hoće, samo to ne radi, već - makar kako ja razumijem, slobodno neka me neko ispravi, ipak se radi samo o mojoj interpretaciji - izvorno ime koristi kao neku vrstu šprdancije.
Kao, sad više nije Sarajevi, već je nešto strano, pa valjda "Sarajbosna". A to je gradu historijsko ime, ne nešto strano.
Isto kao kad bi Dubrovčanin rekao "Ragusa" na način da se naruga gradu. Niđe veze.
-
swanfilter
#29643 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Zbog te nase price bilo bi zanimljivo do podatka koliko naseg naroda se vrati u BiH odlaskom u penziju. Kontam da se vrate samo ozenjeni muskarci cije porodice su ostale u BiH. Al takvih je sve manje i manje jer je u pitanju starija generacija. A vec dugo vremena je trend odlaska citavih porodica ...dječak sa šibicama wrote: ↑16/10/2025 15:57 Nigdje rahatluka ko ubosni
sjecam se jedne davne emisije rahmetli Vehida Gunica, on je krstario dijasporom radio emisije sa njima, negdje Svedska Norveska i okupila se bih dijaspora, ide Vehid od jednog do drugog intervjuise. Svi na rubu suza, "nigdje nema Bosne", "najljepsa zemlja na svijetu", pita njih Vehid "kad cete se vratiti?", auuu ne mogu ja zbog djece, djeca navikla tu, nije jos prilika![]()
Nikad se niko nije ni vratio, dodju mjesec dva i curik nazad da podignu socijalu ili penziju u visini milju ipo eura![]()
- Ajatolah_
#29644 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Kad Švabu zovneš na kafu, on izvadi rokovnik da vidi kad je slobodan._BataZiv_0809 wrote: ↑16/10/2025 14:12Tamo peru guzice a vamo glume gospoduizvrsni direktor wrote: ↑16/10/2025 13:16mozes mislit...dječak sa šibicama wrote: ↑16/10/2025 13:06 Ja sam vise slusao price "joj jarane nosim samo radno odijelo i pidzamu" ko biva on radi non stop nista tamo ne valja. Obicno prica ovih sa sjeveroamerickog kontinenta.
slobodno nastavi niz
Nastavi niz
-
moimoi
#29645 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
AhahahhahahahahhahhaahPreWiBa wrote: ↑16/10/2025 15:59Pa ne zove ga tako stvarno, Sarajko od 1945. i uzimanja tuđeg stana.
E koje ti frustracije u sebi nosis.. moja dijasporo
Moze… moze se i sprdati
Ti ne mozes.
- Ozimician
#29646 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
-
moimoi
#29647 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- geralt
#29648 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Vise sam rostiljao u zadnjih godinu u Americi nego za 30 i kusur godina u Bosni, sto kod sebe u dvoristu sto kod drugih. Ne mora biti nikakva posebna prilika, kad god hocu zenu da postedim kuhanja pripalim rostilj i bacim na njega sta vec imam od mesa u frizideru. Bukvalno svaki park ima rostilj, cak ih Ameri nose i na plazu (ja dosad nisam, to mi je vec malo krkanski).manuchao91 wrote: ↑16/10/2025 13:30zasto je rostilj postao parametar nekog zivota u svijetuizvrsni direktor wrote: ↑16/10/2025 13:16mozes mislit...dječak sa šibicama wrote: ↑16/10/2025 13:06 Ja sam vise slusao price "joj jarane nosim samo radno odijelo i pidzamu" ko biva on radi non stop nista tamo ne valja. Obicno prica ovih sa sjeveroamerickog kontinenta.
slobodno nastavi niz
Kao ono smijes rostiljat odmah drzava valja.
-
Osmi Socrates
#29649 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja brojim sedam dana roštiljanja uzastopno.
Dobro, bio je i praznik.
Al' kad za doručak pristavim roštilj, jasno je da pretjerujem.
Dobro, bio je i praznik.
Al' kad za doručak pristavim roštilj, jasno je da pretjerujem.
- Ozimician
#29650 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Šta znam, kod nas je roštiljanje uvijek bilo sinonim za krkanluk.
Jbg ovdje je u Njemačkoj popularno jer malo ko sebi može da priušti obilne mesne porcije u restoranima, pa se onda tako okupljaju, najviše ovi sa bliskog istoka. Slao sam snimke za 1. maj kako to izgleda. Sve jasno. Švabe se ibrete.
Jbg ovdje je u Njemačkoj popularno jer malo ko sebi može da priušti obilne mesne porcije u restoranima, pa se onda tako okupljaju, najviše ovi sa bliskog istoka. Slao sam snimke za 1. maj kako to izgleda. Sve jasno. Švabe se ibrete.