MTV
Moderator: anex
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#51 Re: MTV
Plac uz titanik
Uzivanje uz madonu tejk a bov
Enigmu
Prebacujem akanala na kanal
Snifam i drogiram se jos 2 mjeaeca
Uzivanje uz madonu tejk a bov
Enigmu
Prebacujem akanala na kanal
Snifam i drogiram se jos 2 mjeaeca
- insaneinthebrain
#52 Re: MTV
djetinjstvo provedeno u ratu prateci sedmicne top liste MTV. ode sve u zaborav 
-
Ajdinn4
#53 Re: MTV
ne brinite, napravit će Željko Mitrović zamjene za ove kanale, a naši operateri će to velikodušno prihvatiti 
- MTV
#54 Re: MTV
Do jucer su pink hits i pink hits 2 emitovali stranu al je i to upropastio...
Jedine prave zamjene bi bile:
NOW 70s
NOW 80s
NOW 90&00S
Clubland
NOW Rock
Deluxe Music
The Voice
Jedine prave zamjene bi bile:
NOW 70s
NOW 80s
NOW 90&00S
Clubland
NOW Rock
Deluxe Music
The Voice
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
- herdarko
#56 Re: MTV
Anja Rupel je pjevala u grupi Videosex i još danas je aktivna, ali krajem 80-ih je za grupu Laibach snimila pjesmu Across The Universe, obradu pjesme Beatlesa.

Prije trideset i sedam godina Anja Rupel otpjevala je himnu Beatlesa Across The Universe i postala prva slovenska pjevačica koja se pojavila na televizijskom kanalu MTV. U to vrijeme se MTV još nije mogao gledati u Sloveniji, pa videospot glazbenica niti nije mogla vidjeti, nego tek kasnije na VHS kazeti, ali laskava titula ostala je do danas.
Da li se je i neki od muzičara ili pjevača iz BiH ili Hrvatske pojavio na MTV-u i kada? Može li kakva arhivska slika ili video?

Prije trideset i sedam godina Anja Rupel otpjevala je himnu Beatlesa Across The Universe i postala prva slovenska pjevačica koja se pojavila na televizijskom kanalu MTV. U to vrijeme se MTV još nije mogao gledati u Sloveniji, pa videospot glazbenica niti nije mogla vidjeti, nego tek kasnije na VHS kazeti, ali laskava titula ostala je do danas.
Da li se je i neki od muzičara ili pjevača iz BiH ili Hrvatske pojavio na MTV-u i kada? Može li kakva arhivska slika ili video?
Last edited by herdarko on 16/10/2025 22:54, edited 1 time in total.
- Truba
#57 Re: MTV
Sena M cini mi se
- MTV
#58 Re: MTV
Jesu na MTV Adriji
a europskom/globalnom mislim da ne.
- Better Man
#59 Re: MTV
Psihomodo pop su 1988 godine se pojavili na MTV-u i imali dva koncerta u Amsterdamu u klubu Paradiso.herdarko wrote: ↑15/10/2025 22:34 Anja Rupel je pjevala u grupi Videosex i još danas je aktivna, ali krajem 80-ih je za grupu Laibach snimila pjesmu Across The Universe, obradu pjesme Beatlesa.
![]()
Da li se je i neki od muzičara ili pjevača iz BiH ili Hrvatske pojavio na MTV-u i kada? Može li kakva arhivska slika ili video?![]()
- Truba
-
Naslovnica
#61 Re: MTV
Meščini da je bio Dino Dvornik, AfrikaBetter Man wrote: ↑16/10/2025 08:01Psihomodo pop su 1988 godine se pojavili na MTV-u i imali dva koncerta u Amsterdamu u klubu Paradiso.herdarko wrote: ↑15/10/2025 22:34 Anja Rupel je pjevala u grupi Videosex i još danas je aktivna, ali krajem 80-ih je za grupu Laibach snimila pjesmu Across The Universe, obradu pjesme Beatlesa.
![]()
Da li se je i neki od muzičara ili pjevača iz BiH ili Hrvatske pojavio na MTV-u i kada? Može li kakva arhivska slika ili video?![]()
- zomri
#62 Re: MTV
Pustiš video playlistu na spotify ili tidal i eto ti MTV. Prestao je postojati zato što je postao krajnje suvišan, ni zbog čega drugog.
- Thorgerson
#63 Re: MTV
Pa zar nije mtv jos prije 10 god "prestao" biti muzicki kanal. Ne sjecam se. Al znam da sam par puta prebacio na kanal i svega je bilo osim muzike. Jeste bilo onih dr kanala 80s , 90s..al nije to svakome zanimljivo.
Jbg.
Ja samo ne razumijem kako nisu pratili tehnologiju. Sta su mislili?
Kako se nisu mogli switch na streaming. Youtube. Pa cak i svoj streaming servis da su napravili. Da su krenuli tim pravcem i drzali se samo muzike...ne bi bilo zime za njih.
Jok. Oni se uhvatili oni realiti gluposti kontajuci da ce ih to odrzati u zivotu.
Steta. Zato su drugi tu uskocili i iskoristili priliku.
Jbg.
Kako se nisu mogli switch na streaming. Youtube. Pa cak i svoj streaming servis da su napravili. Da su krenuli tim pravcem i drzali se samo muzike...ne bi bilo zime za njih.
Jok. Oni se uhvatili oni realiti gluposti kontajuci da ce ih to odrzati u zivotu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- MTV
#66 Re: MTV
Upravo taj koji je pun realityja ce ostati emitovat radi MTV VMA, MTV EMA, MTV Movies Awards a muziku emituje samo od 2h do 9h ujutro.Thorgerson wrote: ↑16/10/2025 09:07 Pa zar nije mtv jos prije 10 god "prestao" biti muzicki kanal. Ne sjecam se. Al znam da sam par puta prebacio na kanal i svega je bilo osim muzike. Jeste bilo onih dr kanala 80s , 90s..al nije to svakome zanimljivo.
Jbg.
Doslovno gase i obicni MTV u Njemackoj i jos par drzava i stavit ce ovaj Europe/Global koji mi imamo.
Nekom nije interesantan 80s 90s al gase i ove sto emituju danasnju muziku MTV Hits, MTV Live HD. Doslovo rezanje troskova na max.
- Truba
#67 Re: MTV
pa nije pjesma samo zvuk
ovdje je poanta da se kvalitetnije pjesme u posljednjih 40 godina snimaju u spotovima
i to 2 zajedno ima dodatnu vrijednost
kad madona hoda a u pozadini se visi menhetn
ili tina tarner kad ide ulicama njujorka
ili laura branigan u pjesmi self control
to su bezvremenski klasici sinergija zvuka i slike
snimak jednog vremena koga nema
ne moze se to razdvajati
plus nema reklama i postoji muzicki urednika ne algoritam yutuba da ti stavlja sljececu pjesmu pa s madone ode na mirzino jato
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#68 Re: MTV
Hocu da kazem kako historija ima ponekad smisla za humorTruba wrote: ↑16/10/2025 11:00pa nije pjesma samo zvuk
ovdje je poanta da se kvalitetnije pjesme u posljednjih 40 godina snimaju u spotovima
i to 2 zajedno ima dodatnu vrijednost
kad madona hoda a u pozadini se visi menhetn
ili tina tarner kad ide ulicama njujorka
ili laura branigan u pjesmi self control
to su bezvremenski klasici sinergija zvuka i slike
snimak jednog vremena koga nema
ne moze se to razdvajati
plus nema reklama i postoji muzicki urednika ne algoritam yutuba da ti stavlja sljececu pjesmu pa s madone ode na mirzino jato
MTV je krenuo emitiranje ovom pjesmom znakovitog naziva i tako jednom nebitnom bendu osigurao mjesto u historiji
Sad je neki drugi medij ubio MTV
- Altsa
#69 Re: MTV
Steta.Znao sam kuci pustiti MTV '80. Alternative Nation pokrecu 1991. godine i to je bila odlicna emisija. Ostali kanali su postali rijalitiji tj. smece. I 120 minutes sa Paul King je bila odlicna emisija.
Last edited by Altsa on 16/10/2025 11:22, edited 2 times in total.
- DaysleepeR
#70 Re: MTV
Sikter - Pain in brain je prvi spot iz BiH koji se pojavio u normalnoj MTV rotaciji.herdarko wrote: ↑15/10/2025 22:34 Anja Rupel je pjevala u grupi Videosex i još danas je aktivna, ali krajem 80-ih je za grupu Laibach snimila pjesmu Across The Universe, obradu pjesme Beatlesa.
![]()
Prije toga su dijelovi neke domaće muzike prikazani na MTV-u u sklopu MTV News segmenta, ali ne kao standalone spot, barem koliko se ja sjećam.
https://www.youtube.com/watch?v=lmazgE7 ... rt_radio=1
Last edited by DaysleepeR on 16/10/2025 11:21, edited 3 times in total.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#71 Re: MTV
Moja jddina asocijacija na MTV je Pimp my ride.
I sad ponekad nadjem neku epizodu pa pogledam
I sad ponekad nadjem neku epizodu pa pogledam
- Altsa
#72 Re: MTV
Prvi je bio Obojeni program.DaysleepeR wrote: ↑16/10/2025 11:19Sikter - Pain in brain je prvi spot iz BiH koji se pojavio u normalnoj MTV rotaciji.herdarko wrote: ↑15/10/2025 22:34 Anja Rupel je pjevala u grupi Videosex i još danas je aktivna, ali krajem 80-ih je za grupu Laibach snimila pjesmu Across The Universe, obradu pjesme Beatlesa.
![]()
Prije toga su dijelovi neke domaće muzike prikazani na MTV-u u sklopu MTV News segmenta, ali ne kao standalone spot, barem koliko se ja sjećam.
- DaysleepeR
#73 Re: MTV
Ja pričam o BiH...
1994 je techno muzika iz Srbije išla regularno na MTV-u iza ponoći.
Kao i na VIVA i na MCM-u.
Što se tiče Srbije, mislim da je Noise Destruction ipak bio prije, 1993.
https://www.youtube.com/watch?v=hvsws2y ... rt_radio=1
1994 je techno muzika iz Srbije išla regularno na MTV-u iza ponoći.
Kao i na VIVA i na MCM-u.
Što se tiče Srbije, mislim da je Noise Destruction ipak bio prije, 1993.
https://www.youtube.com/watch?v=hvsws2y ... rt_radio=1
- Truba
#74 Re: MTV
pito sam geminija
botom lajn
PARE
botom lajn
PARE
- dr_Evil