Re: Razotkrivanje Biblije!

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Zehran82

#1376 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Zehran82 »

PixelDrifter wrote: 05/10/2025 19:14 Tip (Zehry) otvara na desetine slicnih tema na forumu, jer vjerovatno ima opsesivno-kompulzivne tendencije.
ne baljezgaj mali.
Josip321

#1377 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Josip321 »

Zehran82 wrote: 13/10/2025 09:43
Josip321 wrote: 05/10/2025 16:59
Zehran82 wrote: 30/09/2025 13:15
sta znaci zidov, zidov u sustini znaci sljedbenik ili potomak Jude, praunuka Abrahama

sta znaci krscanin, krscanin znaci sljedbenik Krista Mesije....pa moze li Isus Biti sljedbenik Mesije, samog sebe, ne moze, nema smisla, tako da Isus i nije znao sta znacio rijec Krscanin, ta rijec se tek kasnije uvela nakon sto je Isus uzdignut na nebo.

kada sporedimo sta je isus govorio i radio u Bibliji vidimo ocito islamska vjerovanja i rituale, do te mjere da to danas rade muslimani i krscani ne rade

evo samo jedna obicna stvar u svakodnnevnici koju rade i nasa mala djeca a vi krscani ne radite to

Biblija
https://www.biblegateway.com/passage/?s ... ersion=TLV

John 20
21 Yeshua(jesus) said to them again, “Shalom aleichem(islamski Selam Alaikom, Mir s vama)! As the Father has sent Me, I also send you.”
22 And after He said this, He breathed on them. And He said to them, “Receive the Ruach ha-Kodesh! 23 If you forgive anyone’s sins, they are forgiven; but if you hold back, they are held back.”

Znaci vrlo jednostavna stvar Isus nazivao selam alejkum , aramejsko hebrejski Shalom Aleichem arapski Selam Alejkum

znaci ovo mi muslimani svakodnveno se ovako pozdravljamo, bili to u evropu, africi, americi, aziji...svi koristimo ovaj pozdrav....

dok ja nikad ne cujem krsacane da se ovako pozdravljaju, i mogao bi masa ovakvih slicnih stvari navesti sto muslimani sada rade i isus radio a krscani to ne praktikuju.

Znači, logika je: Isus je stariji 600 godina od Islama. Pozdravljao je 600 godina prije sa tim pozdravom što nam govori da su oni koji su 600 godina kasnije tako pozdravljali očito ne njegovi sljedbenici već on njihov?!?!?!

PS
Isus je Abrahamske krvi. Koje krvi su Arapi i Muhamed?
Znači, logika je: Isus je stariji 600 godina od Islama. Pozdravljao je 600 godina prije sa tim pozdravom što nam govori da su oni koji su 600 godina kasnije tako pozdravljali očito ne njegovi sljedbenici već on njihov?!?!?!
kako tako naopako konstatiras stvari, neshvatljivo.

Isus se pozdravljao sa Shalom Aleichem. SAlama alejkum....

muslimani tako nastavili se pozdravljati jer je to bozanski pozdrav , svi poslanici/proroci su se tako pozdravljali.

pa muslimani samo nastavili da slijede sve poslanike, kako isusa, mojsija, abraham i sve ostale, znaci Islam je vjera svih prijasnjih boziji poslanika.

Isus je Abrahamske krvi. Koje krvi su Arapi i Muhamed?
abrahamske takodjer, Abraham je bio pra pra pra djed Muhammeda.
Nije.
Zehran82

#1378 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Zehran82 »

Josip321 wrote: 14/10/2025 12:07 ---
Nije.
sta ba nije??
Josip321

#1379 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Josip321 »

Izvor? Od kuda taj zaključak?
Jedno je tradicija.
Zehran82

#1380 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Zehran82 »

Josip321 wrote: 14/10/2025 16:21 Izvor? Od kuda taj zaključak?
Jedno je tradicija.
pa to znaju i cak svi biblijski komentatori....a kamoli mi muslimani.

Abraham → Ismail → Kedar (Qaydar) → ... → Adnan → Maʿad → Nizār → Mudar → Ilyās → Mudrikah → Khuzaymah → Kinānah → an-Nadr → Fihr (Qurayš) → Ghalib → Luʿayy → Kaʿb → Murrah → Kilāb → Qusayy → ʿAbd Manaf → Hāšim → ʿAbd al-Muṭṭalib → ʿAbdullāh → Muhammed, s.a.v.s.

Kršćanski i židovski komentatori koji povezuju Arape s Ismailom
🔸 Josephus (1. stoljeće, „Antiquities of the Jews“, knjiga 1, pogl. 12, §4)

"Od Ismaila potječu svi narodi koji naseljavaju zemlju od Eufrata do Crvenog mora, koje zovemo Arabijom; i oni su potomci Ismailovi i zovu se Ismaeliti."

Euzebije Cezarejski (Eusebius of Caesarea, 4. stoljeće, „Praeparatio Evangelica“, knjiga 9, pogl. 20)

"...Arapi, koje i danas zovu Ismaeliti, potječu od Ismaila, sina Abrahamova."

➡️ Jasno potvrđuje da su Arapi = Ismaeliti.

Jerome (Sveti Jeronim, 4. stoljeće) – Komentar na Izaiju 21:16

„Kedar, sin Ismailov, otac Arapa, živi u pustinji između Palestine i Perzijskog zaljeva.“

➡️ Jerome doslovno naziva Kedara ocem Arapa.

John Gill (18. stoljeće, biblijski komentator) – Komentar na Izaiju 21:16

"Kedar was a son of Ishmael (Genesis 25:13), from whom descended the Arabians; hence they are called the Kedarenes or Ishmaelites."

➡️ Gill ponavlja isto — Kedar = Arapi, potomci Ismaila.

🔸 Matthew Henry (17. stoljeće) – Commentary on Isaiah 21

"The Arabians, called the children of Kedar, descended from Ishmael."

➡️ Henry također ističe Arape kao Ismailovce.

Najveca Biblijska stranica sa komentarima na internetu
https://biblehub.com/topical/naves/k/ke ... hatgpt.com

Topical Encyclopedia
Kedar is a significant figure in the biblical narrative, known as one of the sons of Ishmael, the firstborn of Abraham through Hagar, Sarah's Egyptian maidservant. The name "Kedar" is often associated with the nomadic tribes of the Arabian Peninsula, and his descendants are frequently mentioned in the context of the ancient Near Eastern world.
PixelDrifter

#1381 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by PixelDrifter »

Cijela tvoja glava je ispunjena samo islamskim budalastinama, sta god da te neko upita dobija samo Kur'an, daj mi deset cevapa sa lukom, ti posluzis Kur'an bez luka, ko je bio prvi covjek na Mjesecu: Muhamed, sjahao na sekund sa onog krilatog stvorenja, neko ti trazi aspirin, ti ga udaras Kur'anom na bolno mjesto, kazes, proci ce, neko se davi, ti mu bacas Kur'an umjesto pojasa za spasavanje. Takav si bogu drag i mio. Ali, ne i ljudima. Tesko ljudima sa takvim poput tebe.
Josip321

#1382 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Josip321 »

Zehran82 wrote: 15/10/2025 10:20
Jedno je tradicija.

Abraham → Ismail → Kedar (Qaydar) → ... → Adnan → Maʿad → Nizār → Mudar → Ilyās → Mudrikah → Khuzaymah → Kinānah → an-Nadr → Fihr (Qurayš) → Ghalib → Luʿayy → Kaʿb → Murrah → Kilāb → Qusayy → ʿAbd Manaf → Hāšim → ʿAbd al-Muṭṭalib → ʿAbdullāh → Muhammed, s.a.v.s.
Od Adnana do Ismaila koliko je generacija?
Sada ćeš naučiti neke stvari.
Zehran82

#1383 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Zehran82 »

PixelDrifter wrote: 15/10/2025 11:52 Cijela tvoja glava je ispunjena samo islamskim budalastinama, sta god da te neko upita dobija samo Kur'an, daj mi deset cevapa sa lukom, ti posluzis Kur'an bez luka, ko je bio prvi covjek na Mjesecu: Muhamed, sjahao na sekund sa onog krilatog stvorenja, neko ti trazi aspirin, ti ga udaras Kur'anom na bolno mjesto, kazes, proci ce, neko se davi, ti mu bacas Kur'an umjesto pojasa za spasavanje. Takav si bogu drag i mio. Ali, ne i ljudima. Tesko ljudima sa takvim poput tebe.
natrabunja se ti meni druze svasta sad ovdje :)

Tesko ljudima sa takvim poput tebe.
rece mi lik koji stuje Aleistera Crawley:ija , najveceg sihirbaza 20 stoljeca, okultistu satanistu :-)

i takvi meni likovi mene napadaju....pa vjeruj mi da mi je to cast, da me takvi napadaju a ne da me hvale...jer da me hvale, zabrinuo bi se :)
Zehran82

#1384 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Zehran82 »

Josip321 wrote: 15/10/2025 12:47
Jedno je tradicija.

pa sigurno da tu ima jos imena koji fale u liniji, uglavnom Muhammed pradjed je Abraham, to je opce poznata stvar a ti eto ne znas to.
PixelDrifter

#1385 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by PixelDrifter »

Zehran82 wrote: 15/10/2025 13:04

rece mi lik koji stuje Aleistera Crawley:ija , najveceg sihirbaza 20 stoljeca, okultistu satanistu :-)
Ko tebi kaze da ja stujem Crowleya? On je meni ista ubleha k'o Muhamed. Dva brata od iste majke.
Zehran82

#1386 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Zehran82 »

PixelDrifter wrote: 15/10/2025 13:07
Zehran82 wrote: 15/10/2025 13:04

Ko tebi kaze da ja stujem Crowleya? On je meni ista ubleha k'o Muhamed. Dva brata od iste majke.
pa djeluje mi tako da ga stujes...pitas me ko je ovaj...pa mi onda neke tarot karte postavljas....neki okultizam...i ostale guzice pasije.....

znaci u tim si vodama...sto bi me onda inace pitao znam li ko je Aleister Crawley....mislim nigdje veze s vezom....

nego kako ti ide Satanizam od ruke, pricaj nam malo o tome....da nesto naucimo od tebe ....:)
PixelDrifter

#1387 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by PixelDrifter »

Zehran82 wrote: 15/10/2025 13:05

pa sigurno da tu ima jos imena koji fale u liniji,
uglavnom Muhammed pradjed je Abraham, to je opce poznata stvar a ti eto ne znas to.
A, koja ja ne znam, jer ja sam ipak majstor za Kur'an, ne za Bibliju, a znam da popravim i probusenu papucu.
PixelDrifter

#1388 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by PixelDrifter »

Zehran82 wrote: 15/10/2025 13:09

pa djeluje mi tako da ga stujes...pitas me ko je ovaj...pa mi onda neke tarot karte postavljas....neki okultizam...i ostale guzice pasije.....

znaci u tim si vodama...sto bi me onda inace pitao znam li ko je Aleister Crawley....mislim nigdje veze s vezom....

nego kako ti ide Satanizam od ruke, pricaj nam malo o tome....da nesto naucimo od tebe ....:)
Bolja je Crowleja Kniga Zakona od Kur'ana, zanimljivija je i niko ti ne prijeti nikakvim przenjem. A i intelektualno daleko jaca.
Zehran82

#1389 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Zehran82 »

PixelDrifter wrote: 15/10/2025 13:11

Bolja je Crowleja Kniga Zakona od Kur'ana, zanimljivija je i niko ti ne prijeti nikakvim przenjem. A i intelektualno daleko jaca.
eto vidis da stujes vjestog vraca, satanistu, najveceg okultistu 20 stoljeca......i onda ti meni dodjes da meni kazes kako sam lud ovakav onakav :lol: :-) a u vraziju mater , nevjerovatno :lol:

Likovi koji citaju knjige satanista, stuju ih, glorificiraju....moraju nuzno mene napadati....jer da me ne napadaju, zabrinuo bi se :)
PixelDrifter

#1390 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by PixelDrifter »

Zehran82 wrote: 15/10/2025 13:46
PixelDrifter wrote: 15/10/2025 13:11

eto vidis da stujes vjestog vraca, satanistu, najveceg okultistu 20 stoljeca......i onda ti meni dodjes da meni kazes kako sam lud ovakav onakav :lol: :-) a u vraziju mater , nevjerovatno :lol:

Likovi koji citaju knjige satanista, stuju ih, glorificiraju....moraju nuzno mene napadati....jer da me ne napadaju, zabrinuo bi se :)
Ama, jok. Procitao, zbog opceg obrazovanja. Citao ja i Kur'an i Bibliju, pa nisam vjernik. Ako neko cita nesto, ne znaci glorificiranje istog (sta ja moram objasnjavati). Ljudi koji citaju Mein kampf nisu nuzno nacisti ili ljudi koji citaju Kapital od Karl Marxa nisu nuzno marksisti i komunisti. Ne ide to u tvoju glavu zatrovanu gljivama ludarama.
Josip321

#1391 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Josip321 »

pa sigurno da tu ima jos imena koji fale u liniji, uglavnom Muhammed pradjed je Abraham, to je opce poznata stvar a ti eto ne znas to.
Od Adnana do Išmaela nedostaje 30 imena predaka.
Dakle nikako ih se ne može dovesti u vezu.
To je po vašim naručiteljima, zaboravio sam ime sada. Ako se budeš koprcao i kofrčio po odgovorima, naći ću ti i te izvore. Dakle vaše izvore.
To je samo čista legenda i fantazija koja nema nikakvog povijesno - arheološkog utemeljenja.

Što je Išmaelova majka bila po etnicitetu (naravno, po tadašnjim pojmovima)?
Koga je Išmael oženio? Kojega etnosa je bila ta žena?
Pa onda ponovno, tko je praotac Arapa?
Zehran82

#1392 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Zehran82 »

Josip321 wrote: 15/10/2025 17:42

To je po vašim naručiteljima, zaboravio sam ime sada. Ako se budeš koprcao i kofrčio po odgovorima, naći ću ti i te izvore. Dakle vaše izvore.
To je samo čista legenda i fantazija koja nema nikakvog povijesno - arheološkog utemeljenja.

svaki vas biblijhski komentator kaze da je Kedar sin Ishmaela predak arapa, otac arapa.....pa samim tim i MUhammeda.

To je po vašim naručiteljima, zaboravio sam ime sada.
nije samo po nasim nego i po Biblijskim, Biblijski komentatori ti kazu Kedar je otac arapa, a on je unuk Abrahama preko Ishmaela.

napisano ti je vec i izneseni dokaz cak i od Biblijskih komentatora

Dokaz od Krscanskih ucenjaka cak.

"Od Ismaila potječu svi narodi koji naseljavaju zemlju od Eufrata do Crvenog mora, koje zovemo Arabijom; i oni su potomci Ismailovi i zovu se Ismaeliti."

Euzebije Cezarejski (Eusebius of Caesarea, 4. stoljeće, „Praeparatio Evangelica“, knjiga 9, pogl. 20)

„Kedar, sin Ismailov, otac Arapa, živi u pustinji između Palestine i Perzijskog zaljeva.“

"Kedar was a son of Ishmael (Genesis 25:13), from whom descended the Arabians; hence they are called the Kedarenes or Ishmaelites."

Topical Encyclopedia
Kedar is a significant figure in the biblical narrative, known as one of the sons of Ishmael, the firstborn of Abraham through Hagar, Sarah's Egyptian maidservant. The name "Kedar" is often associated with the nomadic tribes of the Arabian Peninsula, and his descendants are frequently mentioned in the context of the ancient Near Eastern world.
PixelDrifter

#1393 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by PixelDrifter »

Udario junak na junaka
Josip321

#1394 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Josip321 »

Zehran82 wrote: 16/10/2025 08:21
Josip321 wrote: 15/10/2025 17:42

svaki vas biblijhski komentator kaze da je Kedar sin Ishmaela predak arapa, otac arapa.....pa samim tim i MUhammeda.

To je po vašim naručiteljima, zaboravio sam ime sada.
nije samo po nasim nego i po Biblijskim, Biblijski komentatori ti kazu Kedar je otac arapa, a on je unuk Abrahama preko Ishmaela.

napisano ti je vec i izneseni dokaz cak i od Biblijskih komentatora

Dokaz od Krscanskih ucenjaka cak.

Topical Encyclopedia

Opet izbjegavaš odgovoriti izravno.
U Bibliji se navode imena koljeno po koljeno. Tako da za Isusa znamo svakog pretka.
Daj tako i za Muhameda.
I odgovori na ovo pitanje za Išmaelovu majku i ženu.
Zehran82

#1395 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Zehran82 »

Josip321 wrote: 16/10/2025 10:32 ---
U Bibliji se navode imena koljeno po koljeno. Tako da za Isusa znamo svakog pretka.
Daj tako i za Muhameda.
I odgovori na ovo pitanje za Išmaelovu majku i ženu.
nista ja ne izbjegavam, nego si ti meni nejasan pa ne znam sta da odgovorim na kakvo pitanje,, ne znam ni sta je pitanje da bi znao odgovarati uopste.

stani malo, ti ce meni da sudis sa Biblijom koja sama nije se dogovorila sa sobom, znaci prepuna kontradikcija, i ti ces onda meni da presudjujes sa Biblijom kao jedinom istinom a ovo sto ti ja pisem, to nista....

„Jakov rodi Josipa, muža Marijina, iz koje se rodi Isus, koji se zove Krist.“
(Matej 1:16)

Dakle, prema Mateju, otac Josipov je Jakov (Jakob).

vs.

„A Isus, kad počeše govoriti o njemu, bijaše oko trideset godina, i bijaše – kako se držalo – sin Josipov, sina Helijeva...“

(Luka 3:23)

Prema Luki, otac Josipov je Heli (Heli/Helija).

imas ovakve kontradikcije u lozama u Bibliji, i onda imas hrabrosti meni doci i reci za Isusa znamo svakog pretka
PixelDrifter

#1396 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by PixelDrifter »

Kontradiktornosti u Kur'anu, kada se vec pozivas na Bibliju:

"U suri 21:30 kaže se da Bog stvara sve živo od vode… a u suri Hadž 22:5 se kaže da
je čovjek stvoren od zemlje.
Postavljaju se i slijedeća pitanja:
1. Koliko bašti ima u Raju- jedna, kao što se tvrdi u surama 39:73, 41:30, 57:21,
79:41, ili mnogo- 18:31, 22:23, 35:33, 78:32?
2. Koliko grupa ljudi će biti na Poslednjem Sudu- tri, kao što kaže sura 56:7, ili dvije,
kako vidimo u surama 90:18-19, 99:6-8 itd?
3. Ko uzima ljudske duše- Anđeo Smrti (32:11), Anđeli u množini (47:27), ili je
“Alah taj koji uzima duše umrlih” (39:42)?
4. Od čega je stvoren čovek- od ugruška krvi (96:1-2), vode (21:30, 24:45, 25:54),
prašine (15:26), iz ničega (19:67), zemlje (11:61), miješanjem tečnosti (16:4, 75:37)?
5. Kako ćemo dobiti spisak grijehova na Sudnjem Danu- biće na leđima (84:10) ili na
lijevoj ruci (69:25)?
6. Šta se desilo sa Nojevim sinovima- Noje i njegova porodica su spaseni od potopa
(21:76) ili su se njegovi sinovi udavili (11:42-43)?
7. Da li će hrišćani u Raj ili u pakao – u raj (5:69), u pakao (5:72)?
8. Da li se faraon spasao ili udavio prilikom gonjenja Jevreja- spasao se (10:93),
udavio (28:40, 17:103, 43:55)?
9. Da li je vino dobro ili loše- “to je nečisto djelo šejtanovo” (5:90, takođe i 2:219) a
sa druge strane u “Raju postoje rijeke vina” (47:15, takođe i 8:22,25)? Otkud u Raju
“nečisto delo šejtanovo”?
10. Ko je prvi musliman- Muhamed (16:14) ili Mojsije (“Ja sam prvi koji veruje”
7:143)?
11. Ko je zaštitnik ljudi- vjernici, ljudi i žene su zaštitnici jedni drugih (9:71) ili anđeli
(41:31)?
12. Od koga je zlo- od šejtana (38:41), nas samih (4:79) ili od Alaha (4.78)?
13. Za šta su stvoreni džinovi i ljudi- samo da služe Bogu (51:56) ili su mnogi od njih
stvoreni za pakao (7:179)?
14. Može li Bog da ima sina- može (39:4) ili ne može (6:101)?
Takođe se tvrdi da je Kuran napisan čisto arapskim pismom (16:103), ali on obiluje
mnogim rečima koje nisu iz arapskog jezika."
Zehran82

#1397 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Zehran82 »

PixelDrifter wrote: 16/10/2025 11:24 Kontradiktornosti u Kur'anu, kada se vec pozivas na Bibliju:

"U suri 21:30 kaže se da Bog stvara sve živo od vode… a u suri Hadž 22:5 se kaže da
Postavljaju se i slijedeća pitanja:
1. Koliko bašti ima u Raju- jedna, kao što se tvrdi u surama 39:73, 41:30, 57:21,
2. Koliko grupa ljudi će biti na Poslednjem Sudu- tri, kao što kaže sura 56:7, ili dvije,
4. Od čega je stvoren čovek- od ugruška krvi (96:1-2), vode (21:30, 24:45, 25:54),
prašine (15:26), iz ničega (19:67), zemlje (11:61), miješanjem tečnosti (16:4, 75:37)?
5. Kako ćemo dobiti spisak grijehova na Sudnjem Danu- biće na leđima (84:10) ili na
6. Šta se desilo sa Nojevim sinovima- Noje i njegova porodica su spaseni od potopa
(21:76) ili su se njegovi sinovi udavili (11:42-43)?
8. Da li se faraon spasao ili udavio prilikom gonjenja Jevreja- spasao se (10:93),
9. Da li je vino dobro ili loše- “to je nečisto djelo šejtanovo” (5:90, takođe i 2:219) a
sa druge strane u “Raju postoje rijeke vina” (47:15, takođe i 8:22,25)? Otkud u Raju
11. Ko je zaštitnik ljudi- vjernici, ljudi i žene su zaštitnici jedni drugih (9:71) ili anđeli
(41:31)?
12. Od koga je zlo- od šejtana (38:41), nas samih (4:79) ili od Alaha (4.78)?
13. Za šta su stvoreni džinovi i ljudi- samo da služe Bogu (51:56) ili su mnogi od njih
Takođe se tvrdi da je Kuran napisan čisto arapskim pismom (16:103), ali on obiluje
dosao mali satanista meni da kaze da ima u Kuranu kontradiktornosti tako sto je negdje nabasao na neki forum koji natrabunjao gluposti :-) a njegov drug Nivla, kao veliki vjernik i musliman absolutno ga nista ne tangira to sto mu drug satanista napada njegovu vjeru Kuran i islam, i Boga....

ali su udruzeni protiv mene....

pa da krenemo sa disekcijom Pixelovih gluposti, koje on sam licno nije ni porvjerio nego je kopirao od drugih i uzda se u druge da su u pravu, a ja znam da nisu, nego cu i na ovaj nacin da pokazem kakve lik gluposti postira sve ovdje....

da, adem je stvoren od blata, prasina i voda...+materijali iz zemlje, tipa, zeljezo, cink, magnezij, bakar i ostali materijali koji se mogu pronaci u zemlji.

Ima dosta, Jedan Raj koji ima 100 nivoa, raznih basci, raznih predjela.

dvije grupe, koje imaju svoje podgrupe

grupa za Raj, grupa za Dzehennem

a u grupi za Raj ima vise grupa, grupa koja ce biti izmedju Dzenneta i Dzehnnema, grupa sehidi, grupa poslanici, grupa mudzahidi, grupa postaci itd

za dzehnnem takodjer isto tako ima pod grupa.

Allah naredi andjelu Smrti koji ima svoje asistene andjele smrti, Bog posalje andjela smrti osobi koja trebna da umre, andjeo smrti uzme dusu i predaje tu dusu andjelima asistentima koji nose dusu na registraciju umrlih i usmenu presudu.

jeli ti sad jasno.

prvi covjek je stvoren iz nista tako reci, znaci nije bilo da ga neko rodi, Bog stvori prasinu, vodu i ostale materijale, i onda na osnovu tijh materijala stvori prvog covjeka Adema.

a mi oostali smo stvoreni od mijesanih tecnosti majke i oca, pa onda iz embrija prelazimo u fazu kada izgledamo kao pijavica gdje jos cirkulacija nije krenula, krv ne cirkulice, i djeluje kao mali ugrusak krvi..to je faza nakon 24-25 nakon zaceca.

nosit ce i na ledjima, a registar dobrih i losih djela se dobije u knjizi i to se preda kao dokument na sudnjem danu, pored toga sto ima nesto i na ledjima uprto

jedan sin Noje utopljen, Bog je rekao da on ne pripada vise porodici Noje...

Pravi izvorni hrscani, koji su slijedi Isusa ispravno, idu U Raj.

Hrscani koji slijede Pavla, i njegova ucenja, idu u Pakao.

Bog ga utopio i spasio tijelo od unistenja, i eno ti ga sad u muzeju kao na izlogu da ga posmatras i uzimas pouku.

vino na zemlji , lose.

vino u Raju, dobro.
Otkud u Raju
ovdje ima alkohol koji pomuti razum

dok vino u Raju ne pomoucuje razum a lijepo se osjecas od njega, uzivas u njegovu ispijanju, nema nikakve stete, ni glavobolje, ni mahmurluka, niti bilo kakve stete...dok ovdje zbog alkhola ima stete i zato je zabranjeno.

svaki poslanik je prvi musliman u svom drustvu i narodu.

stvoreni su da sluze Bogu, ali odbiju i zato idu u Pakao...
Ne moze roditi, ali moze odabirom posiniti nekoga od svoje kreacije.

svaki jezik ima stranih elemenata....

Tako isto Bog je nuzno morao nove rijeci uvesti koje prije nisu koristenem a te rijeci su tako sastavljene da imaju poveznicu sa arapskim pa da arpa odmah zna o cemu je rijec iako prvi put cuje rijec.

recimo Kuran nije kao rijec postojao prije, rijec قرأ – qara’a (قرَأَ)
značenje: čitati, recitirati, naglas izgovarati.

je rijec Kuran dolazi od ove rijeci arapske, qaraá recitirati...pa Qur'an znaci "nesto sto se recitira", ili "recitacija".

i on zna odmah kao arap o cemu je rijec iako je nova rijec u pitanju.
PixelDrifter

#1398 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by PixelDrifter »

Zehran82 wrote: 16/10/2025 12:10
dosao mali satanista meni da kaze da ima u Kuranu kontradiktornosti tako sto je negdje nabasao na neki forum koji natrabunjao gluposti :-) a njegov drug Nivla, kao veliki vjernik i musliman absolutno ga nista ne tangira to sto mu drug satanista napada njegovu vjeru Kuran i islam, i Boga....

Ovo boldirano jeste:
1. nipodastavanja sugovornika
2. nikakav napad na religiju, ni na Islam, vec na tvoje trabuljanje i gluposti
3. elementi paranoje.

Niko se nije udruzio protiv tebe. Nivla je vjernik, komunicira na civiliziran nacin argumentima, to sto sam ja ateista ne znaci da treba da mrzimo jedan drugog, svako ima svoj put i svoj stav. Ateista ne znaci satanista, satanista je vjernik koji vjeruje u Satanu. Ne vjerujem u njegovo postojanje. Ako ti je lakse, mozes me zavati satanistom, svejedno mi je.
Zehran82

#1399 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Zehran82 »

PixelDrifter wrote: 16/10/2025 12:21
Zehran82 wrote: 16/10/2025 12:10

Ovo boldirano jeste:
3. elementi paranoje.

Niko se nije udruzio protiv tebe. Nivla je vjernik, komunicira na civiliziran nacin argumentima, to sto sam ja ateista ne znaci da treba da mrzimo jedan drugog, svako ima svoj put i svoj stav. Ateista ne znaci satanista, satanista je vjernik koji vjeruje u Satanu. Ne vjerujem u njegovo postojanje. Ako ti je lakse, mozes me zavati satanistom, svejedno mi je.
ne pametuj, vjernik koji se udruzio sa satanistom protiv drugog vjernika i kojeg ne tangira ni malo to sto Satanista pljuje po Kuranu, islamu i Bogu ...jak vjernik nekakav nema sta.

Ovo boldirano jeste:
3. elementi paranoje.
ja samo uzvracam udarce u onoj mjeri kojoj vi meni uputite, ne ostajem duzan...kod mene nema okrenu drugi obraz...

ja idem logikom, ako ces fino sa mnom i ja cu sa tobom jos ljepse....a ako ces iz svog bjesnila nasrtati na mene kroz razne napade a ni kriv ni duzan...onda za jedan samar uzvraca dva duplo jaca
PixelDrifter

#1400 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by PixelDrifter »

Zehran82 wrote: 16/10/2025 12:41

ne pametuj, vjernik koji se udruzio sa satanistom protiv drugog vjernika i kojeg ne tangira ni malo to sto Satanista pljuje po Kuranu, islamu i Bogu ...jak vjernik nekakav nema sta.

ja samo uzvracam udarce u onoj mjeri kojoj vi meni uputite, ne ostajem duzan...kod mene nema okrenu drugi obraz...

ja idem logikom, ako ces fino sa mnom i ja cu sa tobom jos ljepse....a ako ces iz svog bjesnila nasrtati na mene kroz razne napade a ni kriv ni duzan...onda za jedan samar uzvraca dva duplo jaca
Mislim da imas problem, vec sam ti ranije napisao. Imas elemente i sadizma, a to se otkriva u boldiranom tekstu, slabost koja se prikriva agresijom (za jedan samar dva, za 1 srbina 100 muslimana - to su elementi sadistickog karaktera, koji ima tendenciju ka dominaciji, sto se i vidi iz tvojih postova, gdje odbacujes misljenja svih sagovornika ovdje na forumu).
Post Reply