Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#34951 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

jasko_ba wrote: 14/10/2025 13:14 ide lagano :lol: a bolesnog svijeta u kojem zivimo
Image
Inace ovdje jevreji treba da se prisjete zlatnog teleta i kako su bili posjeceni zbog toga.
Rob_Atl

#34952 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Rob_Atl »

Wall street izvjestava kako je i sam Trump iznenadjen manjkom otpora u ovom mandatu i od strane republikanaca i demokrata :-) . I da su ovi oko njega veoma zadovoljni sto vlada sa celicnom pesnicom. Sto u prevodu znaci kao diktator jel. Isto izvjestavaju kako se ovi milijarderi biznismeni boje da mu se suprostave jer ne zele problema, kao izdeverat cemo ove 4 godine dat cemo mu sve sto trazi pa cemo kasnije lako. Dakle vrata su mu sirom otvorena da radi sta hoce, fakat nema niko da mu se suprostavi.
zigzag

#34953 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zigzag »

Što pokazuje da je demokratski sistem postao kurčev. Sistem ga je trebao zaustaviti ali nigdje sistema tako da je kraj..
Haris.ba

#34954 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

zigzag wrote: 14/10/2025 15:28 Što pokazuje da je demokratski sistem postao kurčev. Sistem ga je trebao zaustaviti ali nigdje sistema tako da je kraj..
Mozda pokazuje da radi ono sto se svidja ljudi a u sistemu.

Glasaci su zadovoljni zbog hapsenja migranata. Bogatasi zbog poreznih oslobadjanja.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#34955 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hame_ »

Med i mlijeko.

*Uvijek sam volio tečni sapun med i mlijeko, ne moraš se saginjat jer ne ispada iz ruku :mrgreen:
ultima_palabra

#34956 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Rob_Atl wrote: 14/10/2025 15:21 Wall street izvjestava kako je i sam Trump iznenadjen manjkom otpora u ovom mandatu i od strane republikanaca i demokrata :-) . I da su ovi oko njega veoma zadovoljni sto vlada sa celicnom pesnicom. Sto u prevodu znaci kao diktator jel. Isto izvjestavaju kako se ovi milijarderi biznismeni boje da mu se suprostave jer ne zele problema, kao izdeverat cemo ove 4 godine dat cemo mu sve sto trazi pa cemo kasnije lako. Dakle vrata su mu sirom otvorena da radi sta hoce, fakat nema niko da mu se suprostavi.
Ne vidim kakav jos otpor mogu pruzati demokrati sa ovo malo poluga koje imaju, rade koliko mogu preko drzavnih, lokalnih vlasti i sudova, u Kongresu su izazvali shutdown. Od republikanaca niko nije nikad ocekivao otpor, tamo je napravljena cistka.

Milijarderi se uvijek okrecu kako vjetar puse, imaju previse za izgubiti jbg. Samo je to dvosjekli mac, i Putina su podrzavali oligarsi, a onda su jedan po jedan gubili imovinu, moc i slobodu…
zilog

#34957 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

ultima_palabra wrote: 14/10/2025 17:32
Rob_Atl wrote: 14/10/2025 15:21 Wall street izvjestava kako je i sam Trump iznenadjen manjkom otpora u ovom mandatu i od strane republikanaca i demokrata :-) . I da su ovi oko njega veoma zadovoljni sto vlada sa celicnom pesnicom. Sto u prevodu znaci kao diktator jel. Isto izvjestavaju kako se ovi milijarderi biznismeni boje da mu se suprostave jer ne zele problema, kao izdeverat cemo ove 4 godine dat cemo mu sve sto trazi pa cemo kasnije lako. Dakle vrata su mu sirom otvorena da radi sta hoce, fakat nema niko da mu se suprostavi.
Ne vidim kakav jos otpor mogu pruzati demokrati sa ovo malo poluga koje imaju, rade koliko mogu preko drzavnih, lokalnih vlasti i sudova, u Kongresu su izazvali shutdown. Od republikanaca niko nije nikad ocekivao otpor, tamo je napravljena cistka.

Milijarderi se uvijek okrecu kako vjetar puse, imaju previse za izgubiti jbg. Samo je to dvosjekli mac, i Putina su podrzavali oligarsi, a onda su jedan po jedan gubili imovinu, moc i slobodu…
:thumbup:

Demokratama je jos samo ostalo, da se pocnu suprostavljati silom, sto MAGA klan i prizeljkuje, da uvede neku vrstu vanrednog stanja, proglasi ih teroristima i pocne hapsiti. Vec se nasao MAGA kupac za Dominion, pa bi izbori, ako ih ikako i bude, postali formalnost Staljinovog tipa.

Da sam, prije nekoliko godina, procitao ovo sto sam sada napisao, grohotom bih se smijao. Danas, kad vidim samoponizavanje svjetskih lidera, pred ovom karikaturom, koje ce negirati i prati sa sebe (poput naklona, Ive Andrica - Hitleru), ostaje samo da se nadam da ce AI preuzeti stvar u svoje ru... zice... :mrgreen:
alijagoro

#34958 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by alijagoro »

Mozda da onaj Cory Booker proba sa duzim govorom :D padose Ameri bez ispaljenog metka
Man of steel

#34959 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Man of steel »

zilog wrote: 14/10/2025 18:18

Demokratama je jos samo ostalo, da se pocnu suprostavljati silom, sto MAGA klan i prizeljkuje, da uvede neku vrstu vanrednog stanja, proglasi ih teroristima i pocne hapsiti. Vec se nasao MAGA kupac za Dominion, pa bi izbori, ako ih ikako i bude, postali formalnost Staljinovog tipa.

Da sam, prije nekoliko godina, procitao ovo sto sam sada napisao, grohotom bih se smijao. Danas, kad vidim samoponizavanje svjetskih lidera, pred ovom karikaturom, koje ce negirati i prati sa sebe (poput naklona, Ive Andrica - Hitleru), ostaje samo da se nadam da ce AI preuzeti stvar u svoje ru... zice... :mrgreen:
Trumpa su bili banovali sa Instagrama, Facebooka, Twittera, optuzivali ga za saradnju sa Rusijom, medijski linčovali, optuživali za silovanja, krađu povjerljivih informacija, pokušali da ga opozovu nekoliko puta pa na kraju pokušali i da ga ubiju.

Za to vrijeme Joe Bidena koji je na odmoru proveo 400 dana pri rijetkim obraćanjima medijima upitivali o tome koja mu je omiljena vrsta sladoleda dok su mu u zemlju bez ikakvih dokumenata ušle desetine miliona imigranata.

Kako bi bilo da Demokrate izvade glave iz svojih guzica i za početak poštuju demokratsku volju svog naroda koji je na prošlim izborima izabrao Trumpa ubjedljivom većinom.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#34960 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

Trump upravo ubija random ljude, bez suđenja, dokaza, ičega.
‘I love Hitler’: Leaked messages expose Young Republicans’ racist chat
https://www.politico.com/news/2025/10/1 ... s-00592146
Laertes

#34961 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Laertes »

"upitivali" :lol:
eltroxin

#34962 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by eltroxin »

Man of steel wrote: 14/10/2025 23:21

Trumpa su bili banovali sa Instagrama, Facebooka, Twittera, optuzivali ga za saradnju sa Rusijom, medijski linčovali, optuživali za silovanja, krađu povjerljivih informacija, pokušali da ga opozovu nekoliko puta pa na kraju pokušali i da ga ubiju.

Za to vrijeme Joe Bidena koji je na odmoru proveo 400 dana pri rijetkim obraćanjima medijima upitivali o tome koja mu je omiljena vrsta sladoleda dok su mu u zemlju bez ikakvih dokumenata ušle desetine miliona imigranata.

Kako bi bilo da Demokrate izvade glave iz svojih guzica i za početak poštuju demokratsku volju svog naroda koji je na prošlim izborima izabrao Trumpa ubjedljivom većinom.
65% izaslo na izbore i debil dobio 1,5% vise glasova i to je ubjedljiva vecina?
harisl

#34963 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by harisl »

Da je nekako izdrzati do novembra sljedece godine, do midterm elections….
jeza u ledja

#34964 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote: 14/10/2025 13:27 i kaže što ljudi navijaju za Luigija
Velkoski wrote: 14/10/2025 13:27 a okreću se... jer, pazi sad, milijarderi nisu dobri ljudi, šok
Luigi bukvalno odrastao u bogatstvu, isao u privatne skole, Ivy League, zajebavao se surfajuci na Havajima i ti napises ovako nesto u dva posta. :roll:

Pa jel moguce da ne razumijes koliko je to smijesno? :-)

Ja se slazem - bogatasi generalno nisu dobri ljudi. Ne da su nuzno zli, mada mnogi jesu, vec su jednostavno toliko odvojeni od realnosti da ne mogu razumjeti najobicnije probleme koje obicni ljudi imaju. Ovo ne vazi samo za milijardere, vec je to tako u svim ekonomskim klasama. Svi mi imamo manjka razumijevanja prema nekom trecem.

I nisam siguran da neki "Alija Sirotanovic" ima vise razumijevanja za recimo nekog ilegalnog imigranta ili nekog u Gazi ili bilo gdje gdje se ljudi pate. Zivimo u demokratiji, bar do juce, ne moze te hiljadu i jedan tvit ili vijest plasirana preko nekog lobija natjerati da glasas za nekog protiv svoje volje.

Naravno da je razlika u ekonomskim klasama sve veca i da milijardere treba kresati mnogo vecim taksama, umjesto da im se daju djaba pare. Zivimo u vrijeme monopola i koncentracije kapitala i neko ce se prije ili kasnije morati pozabavati redistribucijom dobara. Medjutim upirati prstom samo u milijardere, lobije i kapital je samo jos jedna populisticka ubleha koja skrece paznju sa odgovornosti nas, "obicnih gradjana".
Razumijem da to pali kao politicka poruka i bujrum sto se mene tice nek se dalje siri, ali i to je samo jos jedna ubleha, kao sto je i Trumpov ksenofobni populizam ubleha.
jeza u ledja

#34965 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

I jos mi je ovo upalo:
Velkoski wrote: 14/10/2025 13:34 dok se DNC bavi nebitnim stvarima za svakodnevni život
Ma daaaa, DNC se bavi stvarima nebitnim za svakodnevni zivot, tipa zdravstveno osiguranje, zastita radnika, zastita okolisa i prava zena na odabir. Tako je, to su nebitne stvari. :oops:

Bitno je protjerivanje meksickih bakica, aneksija Grenlanda i tarife Nidzezbekistanu.

Ha ha ha, nebitne stvari. Bitni su populizam i isprazne soundbites o "late stage capitalism" ili "billionaires shouldn't exist". :oops:

Politika koja se najvise dotice nase svakovnice, pogotovo sto se tice ekonomije - je DOSADNA. Ne svodi se na ha hu glupave politicke poruke, medijske istupe i svadje preko Twittera, vec na dumanje oko dosadnih brojeva i slicnih zajebancija. Ako je dosadno, onda nam je dobro.
Populizam je privid, fata morgana, paketic uljepsan sa masnicom da se proda narodu ne bi li se skupilo glasova.

Ko to ne razumije, on je dio seme, mase kojom se manipulise.
Nierika

#34966 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Nierika »

Dosta raje oko mene se poistovjećuje s Palestincima, ja ne. Valjda jer nisam bila u ratu u Sa, ja se poistovjećujem s eskimima i sl.
jeza u ledja

#34967 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Nierika wrote: 15/10/2025 04:36 Dosta raje oko mene se poistovjećuje s Palestincima, ja ne. Valjda jer nisam bila u ratu u Sa, ja se poistovjećujem s eskimima i sl.
To je bas super.
Nierika

#34968 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Nierika »

jeza u ledja wrote: 15/10/2025 05:29
Nierika wrote: 15/10/2025 04:36 Dosta raje oko mene se poistovjećuje s Palestincima, ja ne. Valjda jer nisam bila u ratu u Sa, ja se poistovjećujem s eskimima i sl.
To je bas super.
Ako su tvoji taoci, razumijem te. U svim drugim situacijama ne podržavam paralelu.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#34969 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

neću pisati wall of text jer - priča je o milijarderima poput Bezosa ili Muska, zato i je napisano da je veća šansa da će neki beskućnik biti 'bolji čovjek'

a za DNC te stvari nisu u fokusu, tačnije ne znaju ih plasirati na pravi način nego je uvijek najveća drama oko toga ko glumi Kleopatru ili kakav toalet treba biti u obdaništu. Da su bar radili ovo što Newsom radi trenutno možda bi neke stvari bile drugačije, u vrijeme kada je populizam iznad svega onda se klin klinom izbija.

apropo socijalnih mreža - 2016. godine Cambridge Analitika, ovaj put filovanje Iksom, za 200 godina će praviti studije o ovome. :mrgreen:

btw, TikTok je bio najvažniji faktor u rumunskim izborima, Trumpov tim je uložio tonu energije u influensere tipa Roga, Adin Ross, Asmongold i slično - svi sa publikom koja je mlađa i koju je lako navući na propagandu, a svi generišu milione pregleda dnevno. Moć socijalnih mreža nije nikada bila veća
Last edited by Velkoski on 15/10/2025 09:21, edited 1 time in total.
Point.

#34970 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Man of steel wrote: 14/10/2025 23:21

Zašto lažeš?
Peacean

#34971 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Peacean »

Trump zaprijetio Argentincima da će prekinuti američku pomoć ako ne glasaju na izborima za Mileija
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/trum ... /251015001
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#34972 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

Peacean wrote: 15/10/2025 07:53
Trump zaprijetio Argentincima da će prekinuti američku pomoć ako ne glasaju na izborima za Mileija
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/trum ... /251015001
:lol:

šta reći, osim, samo nastavi predsjedniče :D :thumbup: sigurno će te poslušati.
drug_profi

#34973 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Svako voli kad mu se prijeti. Uvijek proradi inat.
SmokingMan

#34974 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SmokingMan »

Nađe se kreaitvnosti da se pokuša izazvati rat iz ničega, i oni vide najbolju priliku za podizanje tenzija u narko-rutama prema Americi, ali te rute uopšte nisu ni bitne kao razlog. Droga će uvijek pronaći svoj put do konzumenata, pa makar da je i mrmot krijumčari kroz mrežu podzemnih tunelčića.
Peacean

#34975 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Peacean »

Nema odmora za mirotvorca :D

Image
Post Reply