Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

dr_Evil

#45501 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 14/10/2025 14:52
dr_Evil wrote: 14/10/2025 14:50

Znaci sve pocinje 07.10 all over again. De sumko, znas da volim da se zezamo ja i ti, ali preivse je covjece. Da ne bi Mostara i onih maraka sta su se Srbima placale u ratu, nigdje granata ne bi bila ispaljena izmedju HVO-a i VRS-a u BIH :D
pa 07.10 hamas je zapecatio svoju sudbinu i nazlaost kostao skupo zitelje gaze preskupo. ispostavilo se ona njihova poplava ili kaok su vec zvali upad je bio krcenje bez pokrica, niko drugi nije uletio za njih. i imamo sta imamo.
nadam se da nas ne smatras tolikim luzerima i naivcima.
OK, znaci sve pocinje 07.10 ili ti ga Komsinim izborom. Da ne bi Komse sad bi bili NATO i EU :D

Izgleda da jesmo luzeri i naivci. :thumbup:
Isner

#45502 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Isner »

Ukratko, mi smo za Ameriku i da budemo pod njihovom zaštitom, al smo protiv njihove politike spram Palestine i jednim dijelom Irana dok podržavamo politiku kontra Rusa.. PreCjednika im ne volimo al ka iz kurtoazije predlažemo za Nobela...
sumirprimus

#45503 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 14/10/2025 14:54

OK, znaci sve pocinje 07.10 ili ti ga Komsinim izborom. Da ne bi Komse sad bi bili NATO i EU :D

sto posto, mislim ovo drugo :D
Haris033

#45504 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris033 »

moonco wrote: 14/10/2025 09:19
last mohicans wrote: 13/10/2025 21:25 Ljiga ona ljigava, on i chivas. Neka su oni u prvi safovima kao rod najrođeniji. Papak onaj primitivni, da on nešto Sarajevu pripada, što se nije organiziralo. Njega poslušali iz Regenzburga, odakle već. Eto on organizirao ispraćaj, a prvu večer se ljudi spontano skupili, bio tada, bio jučer, bio danas. Papak onaj tešanjski, nikad ga neće voljeti koliko god se trpao i gurao. Halid se nikome nije trpao kao se on trpa, a glumac sam ja bolji od njega. Fuj, pokvari mi ovaj veličanstveni dan.
:thumbup:
Ma papcina ona teska seljacka. Muka mi Allaha mi dragog kad ga vidim. Organski ga ne mogu smisliti. Seljacic koji se stidi reci da je iz Tesnja. Valjda ako kaze misli da ce biti manje vrijedan od nekog iz Sarajeva. Vise cijenim bilo koga ko se ne stidi odakle je porijeklom nego ovog nekakvog Semsu. Sto ce se bilo ko stiditi osim ako nije teski kompleksas ko ovaj papak. Hoce nazor da je neka Sarajevska raja. Da Bog sacuva. Nek ide na selo odakle je, ne iz Tesnja nego od Tesnja, gdje je medo domaca zivotinja, da prosipa svoje seljacke primitivne finese. Znam da je pobjegulja i da nije bio u BiH tokom rata, a ni u Armiji RBiH. I da se sa tim ponosi.

Gledao sam ga na TLZP i svaki put kad progovori, promijenim kanal zbog količine gluposti koje izgovori ova sirovina.
Najgore od svega je što ga mnogi ljudi po društvenim mrežama već porede s Halidom?!
Pa kakav kloc moraš biti da tako nešto javno napišeš!?
Last edited by Haris033 on 14/10/2025 15:17, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#45505 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

dr_Evil wrote: 14/10/2025 14:50

Znaci sve pocinje 07.10 all over again. De sumko, znas da volim da se zezamo ja i ti, ali preivse je covjece. Da ne bi Mostara i onih maraka sta su se Srbima placale u ratu, nigdje granata ne bi bila ispaljena izmedju HVO-a i VRS-a u BIH :D
pa 07.10 hamas je zapecatio svoju sudbinu i nazlaost kostao skupo zitelje gaze preskupo. ispostavilo se ona njihova poplava ili kaok su vec zvali upad je bio krcenje bez pokrica, niko drugi nije uletio za njih. i imamo sta imamo.

Komsic je korisna budala. Ko i hamas.
dr_Evil

#45506 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Chmoljo wrote: 14/10/2025 15:05

Komsic je korisna budala. Ko i hamas.
Ko iz Kitaba :thumbup:
DaysleepeR

#45507 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Objasnio je Enis, a znam da ma ljudi na forumu koji bi za svoju potrosenu marku jos gore stvari rekli na jos manje prikladnim mjestima

https://www.facebook.com/share/v/15RQgs ... tid=wwXIfr
enko 1964
Grijem se na: južnu konekciju

#45508 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by enko 1964 »

jasko_ba wrote: 14/10/2025 12:49
Velkoski wrote: 14/10/2025 12:39
Predsjedništvo BiH jednoglasno nominiralo Donalda Trumpa za Nobelovu nagradu za mir
nestvarna država :lol: :sax:
Procitah na FB-u prvo, sve kontam da nisu Satro.info i slicne satiricne stranice, kad vidi cuda :lol:
Od ponedjeljka carine idu na -20%
dječak sa šibicama

#45509 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

Enis preuzima sve zasluge za "organizovanje okupljanja" iako nije mogao nista van Sarajeva organizovati, onda kaze "moji ljudi", pa proziva druge "nisu pomogli", i vlastodrscve i muzicare, nikog ne imenuje sto znaci svi ostali, samo on se potrudio da nesto organizuje, i jos sve to istice javno i gura sebe u prvi plan.

Da je Halid ziv, sad bi mu rekao "de bolan, ohani".
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#45510 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Velkoski »

20 hiljada lajkova, 2.5 hiljade pozitivnih komentara, hiljade pregleda

populizam je jedino što se isplati u životu :D
dječak sa šibicama

#45511 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Halid je gradio mostove a Enis nas vodi preko mostova awwwww :oops: :napoleon: :srce:

Pokret koji niko nece zaustaviti
dr_Evil

#45512 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Ne znam iskreno sta ste se svezali Enisa toliko. Covjek je glumac, nije bas nesto mnogo diplomatican. Ali mislim da je sasvim ok tip.

Da mu nije trebalo ono neki dan, to svakako. Ali realno sve je pocelo sa vecernjakom, do tada ga niko nije pljuvao.
Osmi Socrates

#45513 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Osmi Socrates »

Neko bi ga već nominirao za Nobela, pa zašto da to ne učini predsjedništvo BiH? Preduhitrili mnoge druge. Lakše je doći na listu nominiranih, nego ući na utakmicu Srbije u kvalifikacijama. :lol:

U zadnjih sedam dana, Predsjedništvo se složilo oko dvije stvari.

A i inače, Trumpu, kao i svakom razmaženom djetetu, moraš dati neki njemu važan podstrek da zadrži pažnju oko bilo čega. Sad kad je na listi nominiranih, valjda će nastaviti sa procesom učvršćivanja mira.

Mada, čitajući izvještaje, Kushner je bio ključni čovjek. Al' hajde, on je Kushnera poslao.
Last edited by Osmi Socrates on 14/10/2025 16:21, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#45514 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ultima_palabra »

Ja, pa ja pa ja pa ja… Vucic bi mu pozavidio. Odvratan je frajer.
DaysleepeR

#45515 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Enisa po twitteru najprije razvlače likovi koji razlvače svakog normalnog čovjeka i svaku normalnu izjavu.

Ne budite ti ljudi.

Možda je Enis samo javno rekao ono što je porodica htjela da kaže, ne vidim da se Dino bunio.
PM72

#45516 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

dječak sa šibicama wrote: 14/10/2025 16:03 Enis preuzima sve zasluge za "organizovanje okupljanja" iako nije mogao nista van Sarajeva organizovati, onda kaze "moji ljudi", pa proziva druge "nisu pomogli", i vlastodrscve i muzicare, nikog ne imenuje sto znaci svi ostali, samo on se potrudio da nesto organizuje, i jos sve to istice javno i gura sebe u prvi plan.

Da je Halid ziv, sad bi mu rekao "de bolan, ohani".
Potrebna mu je medijska pažnja jer ga nema a prije je iskakao i iz paštete
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#45517 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

DaysleepeR wrote: 14/10/2025 16:21 Enisa po twitteru najprije razvlače likovi koji razlvače svakog normalnog čovjeka i svaku normalnu izjavu.

Ne budite ti ljudi.

Možda je Enis samo javno rekao ono što je porodica htjela da kaže, ne vidim da se Dino bunio.
Enis radi upravo suprotno ono zbog cega je toliko ljudi Halida oplakivalo.
Haris033

#45518 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris033 »

ENIS BEŠLAGIĆ, ZABRANJENI HUMANISTA I HUMORISTA: Kako je televizijski portir Šemso "spašavao obraz Sarajeva" na dolasku Pape i odlasku Halida
Nije, naravno, duboko ožalošćenom Bešlagiću ni palo na pamet da zbog smrti svog prijatelja otkaže planirani nastup i unosne „tezge“ po dijaspori, kao što su to ovih dana iz pijeteta učinile brojne Bešlićeve kolege...
Društvo
Prije 6h
1
Piše: MAJA RADEVIĆ

Pokušajte zamisliti Halida Bešlića kako samohvalisavo govori: „Ko bi održao 500 humanitarnih koncerata da mene nije bilo?“. Ili: „Ko bi, poput mene, primio u svoj njemački stan hiljade izbjeglica i nahranio ih?!“. Ili da se busa u prsa, hvali se i optužuje druge: „Ko je od vas smjestio žrtve poplava u svoje kuće i motele? Niko, osim mene!“. Ne ide, je li tako? To niko zamisliti ne može, jer takvo nešto ljudski moral i urođena pristojnost isključuju i preziru – a Halid je, prema svjedočenjima onih koji su ga poznavali, bio rijetko pristojan i moralan čovjek u vremenu u kojem se pokvarenost i zloba njeguju gotovo kao tradicionalne vrijednosti.

Zbog svega toga su građani Sarajeva, ali i sa prostora cijele bivše Jugoslavije (Halid nije volio koristiti riječ „region“ – reći će njegov prijatelj, glumac Emir Hadžihafizbegović, za njega je „region“ bila i ostala „Juga“), jučer napravili veličanstven, u istoriji glavnog grada Bosne i Hercegovine do sada neviđen posljednji ispraćaj velikom pjevaču i velikom čovjeku. Među onima kojima je pripala čast da na jučerašnjoj komemoraciji u Narodnom pozorištu govore o Halidovom životu i djelima bio je i glumac Enis Bešlagić.

- JA sam samo bacio grudvu iz hira, iz potrebe da se taj čovjek ne isprati tek tako. Jel’ vi vjerujete koliku sada JA snagu osjećam i neku moć, zato što sam vidio sve te emocije te djece koja su ganjala dozvole po Minhenu, po Salzburgu pa mi javljaju, 120 lokacija sam JA sa njima prošao u tri dana! Nekako sam očekivao veći angažman Sarajeva, što se JA moram sjetiti toga? Šta, ne možete se vi sjetiti ili koliko vam je trebalo vremena da se sjetite da je otišao Halid Bešlić? Kol’ko tim sarajevskim mangupima je trebalo, kol’ko je trebalo vremena da neko kaže samo malo ljudi, ne može to tek tako da prođe! Pa gdje su kolege, gdje su svi? – naružio je jučer Bešlagić građane i građanke Sarajeva izrevoltiran, kako je kazao, njihovom “anemičnošću”.

IZMIŠLJENI „ZABRANJENI“ GLUMAC
Idu od ruke glumcu Bešlagiću ti upečatljivi, „viralni“ govori u raznim (ne)prilikama i manifestacijama koji odjeknu u „regionu“, a i šire. Čitaoci će se možda sjetiti (a puno je vjerovatnije da neće) njegovog govora otprije desetak godina na manifestaciji Večernjakov pečat kada je proglašen za „osobu godine“, u kojem je Bešlagić govorio o svom trnovitom putu do glumačkog uspjeha i šikaniranju „običnog građanina iz Tešnja“ koji hodi svijetom i ponosno govori da je Bosanac i Hercegovac, a niko ga ne razumije i kao takvog ne priznaje. Ispričao je tada glumac Bešlagić pred uglednim zvanicama kako je on lično morao preuzeti na sebe teško breme, zahtjevni organizacijski zadatak i odgovornost dočeka pape Franje u Sarajevu jer, kako je pojasnio, „morao je neko i nisam želio da baš i treći svjetski rat krene iz Sarajeva“. Oštro je osudio Enis tom prilikom i bh. političare zato što nam djeca odlaze vani i jer se ništa ne mogu dogovoriti bez stranaca, te završio svoje obraćanje uz emotivnu balaševićevsku „samo da rata ne bude“ poruku. Nedugo nakon ovog govora, Bešlagić je spakovao hrvatsku putovnicu u džep i otišao u Zagreb, kukajući hrvatskim novinarima na sva zvona kako je zbog svog „eksplozivnog“ govora na Večernjakovom pečatu i kritike koju je uputio političarima postao „zabranjen“ u Sarajevu i BiH i da ga više nijedan reditelj ne želi angažovati.

„Halo, Bakire, šta ima, gdje si to?“

„Ooo, selam moj Danise, evo malo na pijaci, poslala me Sebija da nam kupim paprika za zimnicu pa odoh da spašavam državu od dušmana. Kakav si ti, snima li se šta?“

„Dobar, hvala Bogu, planiram uskoro da počnem da radim novi film, pa kontao da angažujem onog Bešlagića za glavnu ulogu...“

„Kojeg Bešlagića, Enisa jel'? Joj, nemoj njega, života ti, dogovorili smo se Mile, Dragan i ja da ga stavimo na crnu listu zbog onog njegovog govora, pa nek' ide tamo kod Hrvata nek' snima šta hoće. Nađi nekog drugog, taj je zabranjen.“

Ovako je u zamišljenom scenariju Enisa Bešlagića izgledala njegova „zabrana“ glumačkih angažmana u Bosni i Hercegovini, direktno naručena od političkih moćnika koji sarajevskim rediteljima biraju glumce za kastinge. Nije Bešlagiću ni palo na pamet da se razlog zbog kojeg se bh. režiseri i producenti ne zanimaju za njega možda krije u njegovim ograničenim glumačkim sposobnostima koje nikada nisu izašle izvan dometa priglupog, dobroćudnog portira Šemse iz „Naše male klinike“, uloge koja je Bešlagiću donijela toliko željenu „slavu“ i omiljenost među publikom (idejni tvorac ovog popularnog sitcoma, koji je jednom ispodprosječnom glumcu kakav je Bešlagić donio neočekivanu regionalnu prepoznatljivost bio je Branko Đurić Đuro, koji je jučer na društvenim mrežama objavio zanimljivu poruku o ljudima koji sebe vole „isticati na bilo koji način“, a ubrzo potom je obrisao, op.a.).

NAJBOLJI ILI NAJGORI HALIDOV UČENIK
Nakon prestanka emitovanja „Naše male klinike“, kada je shvatio da od njegove željene blistave filmske i televizijske karijere neće biti ništa, Bešlagić se okrenuo snimanju reklama i stand up komediji iz koje je nastala i njegova monodrama „Da sam ja neko“ sa kojom već mjesecima puni dvorane u regionu i dijaspori, između ostalog i u mrskom Sarajevu koje ga je „zabranilo“.

„U Sarajevu igramo 11. put i već desetak dana pred predstavu sve je gotovo rasprodano“, pohvalio se Bešlagić prošle godine u razgovoru za Klix.

Za njegovu monodramu vlada toliki interes da je i na jučerašnju komemoraciju Halidu Bešliću stigao direktno iz njemačkog grada Rosenheima, gdje je noć prije izveo svoj show. Nije, naravno, duboko ožalošćenom Bešlagiću ni palo na pamet da zbog smrti svog prijatelja otkaže planirani nastup i unosne „tezge“ po dijaspori, kao što su to ovih dana iz pijeteta učinile brojne Bešlićeve kolege...

A što se tiče “anemičnih” Sarajlija i Sarajki koji bez samohvalisavog Enisa Bešlagića ne bi znali kako da dostojanstveno isprate Halida Bešlića, podsjetit ćemo da se istog dana kada je objavljena vijest o smrti našeg legendarnog pjevača nekoliko hiljada građana Sarajeva spontano okupilo na platou ispred Doma mladih kako bi mu odali počast. Sarajevski taksisti su se organizovali i besplatno prevozili sve one koji su došli na posljednji ispraćaj, cvjećari su džaba dijelili ljiljane, ugostitelji su častili putnike namjernike koji su “potegli” iz Zagreba, Beograda, Ljubljane, Podgorice i brojnih drugih gradova zbog Halidove dženaze…

“Ja sam najbolji Halidov učenik, nemojte se ljutiti”, poručio je jučer u Narodnom pozorištu Enis Bešlagić.

Od koga je učio Enis Bešlagić ne znamo, ali ovakve degutantne vještine samopromocije od Halida, sasvim sigurno, nije mogao naučiti.
Haris.ba

#45519 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Sta na politici radi sada ova prica o Enisu?
dale cooper

#45520 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dale cooper »

Koji kurac rade ovo Bećirović i Komšić? Za Cvijanovićku je jasno, valja joj čupati i šefa i sebe, koji je izgovor ovoj dvojici? :roll:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#45521 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

dale cooper wrote: 14/10/2025 17:49 Koji kurac rade ovo Bećirović i Komšić? Za Cvijanovićku je jasno, valja joj čupati i šefa i sebe, koji je izgovor ovoj dvojici? :roll:
Dobar potez Dejle.
Razgranici u svojoj glavi animozitet spram Trumpa i pragmaticnost ove odluke.
dječak sa šibicama

#45522 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Kako paradiranje sa Bidenovim slikama nije donijelo nista posebno niti lose, nece ni ovo uvlacenje u bulju.

Amerikanci ne funkcionisu tako.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#45523 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Nije to dvoje isto.
House

#45524 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by House »

predložila u nadi da će naši odbijati i tako upirati prstom u bošnjake kao neprijatelje USA.

ali kurko
dale cooper

#45525 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dale cooper »

_BataZiv_0809 wrote: 14/10/2025 17:54
dale cooper wrote: 14/10/2025 17:49 Koji kurac rade ovo Bećirović i Komšić? Za Cvijanovićku je jasno, valja joj čupati i šefa i sebe, koji je izgovor ovoj dvojici? :roll:
Dobar potez Dejle.
Razgranici u svojoj glavi animozitet spram Trumpa i pragmaticnost ove odluke.
Kakva ba pragmatičnost, gdje su principi? Šta će biti sutra ako ovaj plan za Gazu, koji je svakako na staklenim nogama, propadne i ovaj malmaz
dozvoli Izraelcima da rade šta hoće? Čisti populizam i ništa drugo.
Post Reply