EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post Reply
dr_Evil

#201 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by dr_Evil »

Point. wrote: 14/10/2025 13:57 Eno ga opet. :D

Biti dio Hrvatske nije rješenje.
Oni se nece umorit. To je projekt koji ce se ponavljati dok sa uvjeravanjem dok ne pokleknes i kazes pa majka mu stara daj tu zabu vise da je progutam. I svaka zaba je samo jedan korak prema tome da budes dio Hrvatske :D ali eto ovaj vamo dio nek bude Kipar, svakako kad se Bosnjaci utope u masu Hrvata glas za povratkom Kipra se nece cuti nakon druge generacije.

Raspad Osmanskog carstva - okoncan, tumor uklonjen :D
Hakiz

#202 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by Hakiz »

sumirprimus wrote: 14/10/2025 13:54
Hakiz wrote: 14/10/2025 13:52

Put od hiljdu milja počinje prvim korakom.

Da bismo postali kao te države, moramo početi.

Neka iskazivanje suvereniteta bude početak. Dobat je kao i bilo koji drugi.

Nadaš se članstvu u EU?

Vidi Tursku i Makedoniju.

Uči na iskustvima drugih.

I ne, mi nismo na granicama interesa Rusije i Istoka da bi nas primili kao Bugarsku i Rumuniju da glumimo zračni jastuk. Više EU pogodnosti i prava imaju nabrojane države koje nisu članice, nego Rumunija ili Bugarska

Kada shvatimo da moramo sami, onda će nas i drugi početi cijeniti.

Tek onda, za oko 50-100 godina, možda BiH postane član EU. Ako se EU do tada ne raspadne.
ono ne gledam na istok iskreno, ugledam se uvijek u zivotu na bolje od sebe. to makednojia i turska nisu.
meni turska nije ni turisticki zanimljiva kamol politicki ili za zivota. brrrr

iskreno ni rumunija kao ni bugarska mi nisu interesantne bio vidio ne hvala.
dakle radije i slikanje i rendgen nego istok.
Ah, dobro, ako nošta, Bugari i Rumuni neće biti slikani na granici. Ali će slikati nas, iako te ne interesuju :lol:

Neka slikanha, ostavčjanja otisaka, njihovo pravo. Ko želi putovati njima, neka posluša. Ja ću poslušati, šta drugo?

Samo kažem, vratimo im istom mjerom.

Po njihovim pravilima uveli biometrijske dokumente, i opet EES i ETIAS?

OK, nema problema, moramo mi vama, ali onda morate vi nama isto.

Samo to, ništa više i ništa manje.

Ili ne morate ni vi, ali ni mi.

Da se pokaže dobra volja prema građanima i državi budućim članovima.

I pogledaj šta pišeš. U jednom postu se smiješ kada, kako kažeš, poredim BiH i Švajcarsku, u drugom kažeš ne interesuju te Bugarska i Rumunija, gledaš prema Švajcarskoj.

Znaš li ti, uopšte, šta hoćeš?
MMM1977

#203 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by MMM1977 »

Koji si ti licemjer. Dođi da živiš ovdje, zajedno sa svojom porodicom, pa naprđuj do mile volje
Prpa.ba

#204 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by Prpa.ba »

dr_Evil wrote: 14/10/2025 14:01 Oni se nece umorit. To je projekt koji ce se ponavljati dok sa uvjeravanjem dok ne pokleknes i kazes pa majka mu stara daj tu zabu vise da je progutam. I svaka zaba je samo jedan korak prema tome da budes dio Hrvatske :D ali eto ovaj vamo dio nek bude Kipar, svakako kad se Bosnjaci utope u masu Hrvata glas za povratkom Kipra se nece cuti nakon druge generacije.

Gutanje zaba se sad zove fokusiranje na zivotna pitanja i metenje ispred svog praga. :mrgreen:
Hakiz

#205 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by Hakiz »

dr_Evil wrote: 14/10/2025 13:58
Hakiz wrote: 14/10/2025 13:52
sumirprimus wrote: 14/10/2025 13:45
huh, i ti stvarno ali stvarno poredis nas i norvesku, svicarsku.monako :lol: :lol: :-)
u jebm ti zivot da ti jebm zivot da ti jebm zivot, nista licno hakize ali jbm ti zivot pa jesl ti druze al fakat realan??? wtf
Put od hiljdu milja počinje prvim korakom.

Da bismo postali kao te države, moramo početi.

Neka iskazivanje suvereniteta bude početak. Dobat je kao i bilo koji drugi.

Nadaš se članstvu u EU?

Vidi Tursku i Makedoniju.

Uči na iskustvima drugih.

I ne, mi nismo na granicama interesa Rusije i Istoka da bi nas primili kao Bugarsku i Rumuniju da glumimo zračni jastuk. Više EU pogodnosti i prava imaju nabrojane države koje nisu članice, nego Rumunija ili Bugarska

Kada shvatimo da moramo sami, onda će nas i drugi početi cijeniti.

Tek onda, za oko 50-100 godina, možda BiH postane član EU. Ako se EU do tada ne raspadne.
COvjece mi nemamo ministra sigurnosti jer su europejci blokirali izbor istog, zele povratak ovog sta je na crnoj listi i u zatvoru. A blokirali bi nesto, i to bez ministra. Pricajmo realno :S
Da smo ozbiljni oko suverenostI, ne bi blokirali.

To što mi za ulazak u EU koji nije siguran, a ako i uđemo to će biti najranije za 30 godina, želimo da gutamo sve šta nam serviraju, to je naš problem. Okrenimo se sebi.
Point.

#206 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by Point. »

dr_Evil wrote: 14/10/2025 14:01

Oni se nece umorit. To je projekt koji ce se ponavljati dok sa uvjeravanjem dok ne pokleknes i kazes pa majka mu stara daj tu zabu vise da je progutam. I svaka zaba je samo jedan korak prema tome da budes dio Hrvatske :D ali eto ovaj vamo dio nek bude Kipar, svakako kad se Bosnjaci utope u masu Hrvata glas za povratkom Kipra se nece cuti nakon druge generacije.

Tako nekako. Neki su već poklekli vidim, čim piskaraju ovu naučnu fantastiku lošeg kvaliteta o nekakvim konfederacijama sa Hrvatskom ili bilo kojom drugom državom.
sumirprimus

#207 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by sumirprimus »

bosti se sa rogatim a biti u podredjenom poloizaju i nije bas odlika neke pameti.
ali navikli smo i na gore sa nase strane.
dakle 4 prstica i ne grijesiti traku samo ovu ees.
a da kazem da sam vec zajebo i ovo pravilo za vikend i bez kazne ? :D
Thorgerson

#208 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by Thorgerson »

Mi smo nebitni EU zemljama. Zive bez nas 30-40 godina sasvim fino. Budimo zadovoljni i sa ovim. Jer veoma lako se moze desiti da nam budu uvedene prave vize.

Hrvatska, jbg ima more, katolicka drzava, iskazali se, primljeni. Slovenci su svakako drugi svijet za nas, i tranzit donekle. I da se nisu pokazali, bili bi primljeni.

Mi, srbija, cg, kosovo, albanija, makedonija. Koji cemo im qrac. Pa mi gdje dodjemo, dolaze i problemi. Nisu ni oni ludi. Primitivna stoka.

I jos plus ponavljam, nemamo leverage nikakav. Bukvalni nikakav. Nemamo nista za ponudit. Da imamo, preslo bi se preko svega.

Ovako, ostaje samo to da se sami uguramo tamo. A to je jasno je, sa ovim sistemom odlucivanja - nemoguce. Pa mi par zakona donosimo po 2 godine. A valja takvih na hiljade da usvojimo.
Point.

#209 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by Point. »

MMM1977 wrote: 14/10/2025 14:03

Koji si ti licemjer. Dođi da živiš ovdje, zajedno sa svojom porodicom, pa naprđuj do mile volje
I tebi je rješenje biti dio Hrvatske?

Ti bi haman realne probleme rješavao nerealnim scenarijima.

Eno, frajer je kod Senada neki dan rekao da ovaj problem tinja od 2017 godine i da bh političari nisu ništa uradili po tom pitanju.
sumirprimus

#210 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by sumirprimus »

Point. wrote: 14/10/2025 14:11
MMM1977 wrote: 14/10/2025 14:03

I tebi je rješenje biti dio Hrvatske?

Ti bi haman realne probleme rješavao nerealnim scenarijima.

Eno, frajer je kod Senada neki dan rekao da ovaj problem tinja od 2017 godine i da bh političari nisu ništa uradili po tom pitanju.
kako ti iz svedske znas sta je realno za nas u bosni?
ne mozes znati jer zivis u nekoj drugoj dimenziji legendo.
nerealan si i nikada konkretno ne odgovoris, imas li svedski pasos? jer ako imas jel realno da ti nama ovde govoris sta je realno za nas a sta nerealno?
dr_Evil

#211 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by dr_Evil »

Prpa.ba wrote: 14/10/2025 14:03
dr_Evil wrote: 14/10/2025 14:01 Oni se nece umorit. To je projekt koji ce se ponavljati dok sa uvjeravanjem dok ne pokleknes i kazes pa majka mu stara daj tu zabu vise da je progutam. I svaka zaba je samo jedan korak prema tome da budes dio Hrvatske :D ali eto ovaj vamo dio nek bude Kipar, svakako kad se Bosnjaci utope u masu Hrvata glas za povratkom Kipra se nece cuti nakon druge generacije.

Gutanje zaba se sad zove fokusiranje na zivotna pitanja i metenje ispred svog praga. :mrgreen:
Mah gluposti. Znam da se ti nikad neces slozit, ali jedino zapravo sta mi mozemo uraditi je napraviti oazu pravde od kantona sa bosnjackom vecinom, te uloziti u obrazovanje. Pravda ce donijeti investicije, a obrazovanje razvoj. Prakticki drzava u drzavi.

Pricati o bilo cemu sta je na nivou BIH je suludo. Dakle pomesti ispred svog praga je osnova svega, ali ne mozemo imati bajke o nekim OS BIH sta je tema sa Ukrajine gdje sumir i drug profi prozivaju nekoga, ne znaju ni oni koga sto OS BIH nema dronove. Rijec MI tu ne postoji. ILi sto Hakiz kaze blokada granica ili vanjske politiki, rijec MI tu ne postoji.

Posmatrati mletacku politiku i tome se prilagoditi, dakle prvo svoj prag, a onda viditi moze li se gdje kakav prsljen slomiti za dobrobit svih etnija u BIH. Gutanje zaba koje vode ka prisjedinjenju ili uniji nacija tesko da se mogu nazvati mudrom mletackom politikom na koju se treba ugledati.
Prpa.ba

#212 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by Prpa.ba »

dr_Evil wrote: 14/10/2025 14:19 Mah gluposti. Znam da se ti nikad neces slozit, ali jedino zapravo sta mi mozemo uraditi je napraviti oazu pravde od kantona sa bosnjackom vecinom, te uloziti u obrazovanje. Pravda ce donijeti investicije, a obrazovanje razvoj. Prakticki drzava u drzavi.

Pricati o bilo cemu sta je na nivou BIH je suludo. Dakle pomesti ispred svog praga je osnova svega, ali ne mozemo imati bajke o nekim OS BIH sta je tema sa Ukrajine gdje sumir i drug profi prozivaju nekoga, ne znaju ni oni koga sto OS BIH nema dronove. Rijec MI tu ne postoji. ILi sto Hakiz kaze blokada granica ili vanjske politiki, rijec MI tu ne postoji.

Posmatrati mletacku politiku i tome se prilagoditi, dakle prvo svoj prag, a onda viditi moze li se gdje kakav prsljen slomiti za dobrobit svih etnija u BIH. Gutanje zaba koje vode ka prisjedinjenju ili uniji nacija tesko da se mogu nazvati mudrom mletackom politikom na koju se treba ugledati.
Pa ja sam prvi za osnazivanje kantona sa bosnjackom vecinom. To i jesu ostaci Republike BiH, koliko je uspjela odbraniti od svoje teritorije. Istovremeno sam i za to da se za svaku poziciju na federalnom i bivsem drzavnom nivou grcevito borimo, pod cijenu svake moguce blokade i sankcije. Sto se jednom prepusti krscanima, gotovo je.

Samo treba imati realna ocekivanja, nasa teritorija je u brdima, izolovana, a izlozena blokadama i opstrukcijama, iz vana i iznutra. Tanki smo sa intelektualnom mislju, nemamo odgovarajuce drustvene i politicke institucije, sve to mora polahko, dok je mira. :mrgreen:
dr_Evil

#213 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by dr_Evil »

Prpa.ba wrote: 14/10/2025 14:24
dr_Evil wrote: 14/10/2025 14:19 Mah gluposti. Znam da se ti nikad neces slozit, ali jedino zapravo sta mi mozemo uraditi je napraviti oazu pravde od kantona sa bosnjackom vecinom, te uloziti u obrazovanje. Pravda ce donijeti investicije, a obrazovanje razvoj. Prakticki drzava u drzavi.

Pa ja sam prvi za osnazivanje kantona sa bosnjackom vecinom. To i jesu ostaci Republike BiH, koliko je uspjela odbraniti od svoje teritorije. Istovremeno sam i za to da se za svaku poziciju na federalnom i bivsem drzavnom nivou grcevito borimo, pod cijenu svake moguce blokade i sankcije. Sto se jednom prepusti krscanima, gotovo je.

Samo treba imati realna ocekivanja, nasa teritorija je u brdima, izolovana, a izlozena blokadama i opstrukcijama, iz vana i iznutra. Tanki smo sa intelektualnom mislju, nemamo odgovarajuce drustvene i politicke institucije, sve to mora polahko, dok je mira. :mrgreen:
Super ako je tako. Onda valjda se razumijemo da je neovisna sudska vlast, te policija prvi preduslov. Kako onda dilFa moze biti heroj?

Jedna je stvar shvatanje situacije, a onda skinuti sa sebe strancke boje i vidjeti ko nas je doveo u situaciju da se o pravdi moze samo sanjati. I onda da trazimo nekoga ko zna :D (mrka kapa, znam)
sumirprimus

#214 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by sumirprimus »

i ovo je poenta sve price, sdfa nikadi nije zelila u eu nego kmad zemlje za sebe. i zato 4 prstica kamerica i laganini, dok ne pocne na godinu i naplata.
:thumbup:
nema dzaba u eu, a na poso i vecu platu u rusiju i turkiju lol
dr_Evil

#215 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by dr_Evil »

Vidis kako mudro mletacki spin prebaci :D Samo sto nije dodao da se gdje 10 tisuca islamista obucava da zapuca na EU nejac :D
sumirprimus

#216 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by sumirprimus »

ovo ti je neka nova rijec, latini se izlizalo sad mletacki :lol: :-)
eee vlast je i dobra kakav je narod. do naroda je sve.
necete eu, necete popustati, glumite baje? ondasamo prstitji, kamerica, biometrija, i evriTJi... :kiss: :bih:
peca777

#217 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by peca777 »

Hakiz wrote: 14/10/2025 14:02 Samo kažem, vratimo im istom mjerom.
Pa mozemo apsolutno, samo nam to nije u interesu kao drzavi. Tako da se bira manje zlo.
Prpa.ba

#218 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by Prpa.ba »

dr_Evil wrote: 14/10/2025 14:26 Super ako je tako. Onda valjda se razumijemo da je neovisna sudska vlast, te policija prvi preduslov. Kako onda dilFa moze biti heroj?

Jedna je stvar shvatanje situacije, a onda skinuti sa sebe strancke boje i vidjeti ko nas je doveo u situaciju da se o pravdi moze samo sanjati. I onda da trazimo nekoga ko zna :D (mrka kapa, znam)
Fadil moze biti heroj samo poredeci sa osobom koju je OHR postavio za njegovog nasljednika, inace mrsavo i nemam problem sto je zavrsio u zatvoru. Imam problem, doduse, sto mu pomagacica u aktu nije sudjena istim arsinima. :mrgreen:
peca777

#219 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by peca777 »

Point. wrote: 14/10/2025 14:11 Eno, frajer je kod Senada neki dan rekao da ovaj problem tinja od 2017 godine i da bh političari nisu ništa uradili po tom pitanju.
Sta bi uradili? Sta je UK uradila?
sumirprimus

#220 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by sumirprimus »

Prpa.ba wrote: 14/10/2025 14:35
dr_Evil wrote: 14/10/2025 14:26 Super ako je tako. Onda valjda se razumijemo da je neovisna sudska vlast, te policija prvi preduslov. Kako onda dilFa moze biti heroj?

Fadil moze biti heroj samo poredeci sa osobom koju je OHR postavio za njegovog nasljednika, inace mrsavo i nemam problem sto je zavrsio u zatvoru. Imam problem, doduse, sto mu pomagacica u aktu nije sudjena istim arsinima. :mrgreen:
dok se prpica bori za narod i drrzavu al na forumu ka opravi stranacki bot, dotad sef glumi manekena u najonovijim odijelima, po redu prioriteta, bukvalno politika selo gori a baba se ceslja :lol:
dr_Evil

#221 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by dr_Evil »

Prpa.ba wrote: 14/10/2025 14:35

Zena nije kriva nista :D Skontala sta rade, i pustila ih, cak sto vise ljudski im pomogla sve sta im je trebalo :D Nije se mogla naibretit za kako malo pare popadase :D

Sad gledaj kako Lasic uzima desetine miliona i EU pokazuje srednjak :D tako se krade :D
Novak20

#222 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by Novak20 »

sumirprimus wrote: 14/10/2025 14:34 ovo ti je neka nova rijec, latini se izlizalo sad mletacki :lol: :-)
necete eu, necete popustati, glumite baje? ondasamo prstitji, kamerica, biometrija, i evriTJi... :kiss: :bih:
Tko neće sa Mlecima i latinima, završit' će u najboljem slučaju sa Trumpom.

U najgorem sa Srbima, Turcima, Rusima, Irancima i Arapima.....

:lol:
sumirprimus

#223 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by sumirprimus »

ko o cemu evil o hrvatima :lol:
sumirprimus

#224 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by sumirprimus »

Novak20 wrote: 14/10/2025 14:38
sumirprimus wrote: 14/10/2025 14:34 ovo ti je neka nova rijec, latini se izlizalo sad mletacki :lol: :-)

sto je najgore oni i hoce takvo drustvo.
:-)
dr_Evil

#225 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by dr_Evil »

Novak20 wrote: 14/10/2025 14:38

Uh, Novak druze moj iz saveza mladih komunista, nemoj se ti ljutit sto ja HDZ politiku okrakterisah kao mletacku, ne treba da te vrijedja, sto vise treba da ti je na ponos. Mletacki duzdovi su zaista izvor mudrosti, znanja, umjetnosti, a pokazuje i kontinuitet vlasti na ovim nasim prostorima, od onda do danas.

Helem, ne bih nikad mogao dubrovackim gasparima takvo sto reci, oni su mudriji, i imaju svoj pravac oduvijek. Mi da smo upola mudri kao dubrovacki gaspari trebali bi da ih kopiramo pa da krenemo za mletackim duzdom, do nekih boljih vremena.

Znas da ja za Hrvate tvrdim da su najveci antifasisti i komunisti - pa ovo ne moze biti hrvatska politika prema tome, ona kao takva ne moze biti invazivna, to mora biti politika koja voli svoje i postuje tudje. Zna se koja sila je imala pretenzije na nasa podrucja, i koja ih je ostvarila na kraju dana.
Post Reply