EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post Reply
dr_Evil

#176 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 14/10/2025 13:35
dr_Evil wrote: 14/10/2025 13:33
MMM1977 wrote: 14/10/2025 13:30 Šta bi sa one konfederacije sa Hrvatskom? :D Dajte da se to riješi jebemu, to nam je jedini način da se prišlepamo normalnom svijetu.

Bošnjaci sasvim normalno žive u Hrvatskoj, sva prava imaju, ponekad pomislim da im je bolje nego nama ovdje. Doduše ne bi mogli širiti ove vehbiaj ideologije ali valjda nam to nije previše bitno
Bosnjaci zive sasvim normalno u Hrvatskoj, Bosnjaci, Srbi, Hrvati i svi iz Bosne zive sasvim normalno zajedno kod sumira u Svedskoj, cak sto vise imaju i Balkan party.

I onda ide zavrzlama, svi zive sasvim normalno i u Bosni. Kresemo se medjusobno, i to vise strastveno nego sto bi inace. I sutra dodjemo na posao, i krene rasprava o tome ko ce treci, ko ce se otcijepiti, ko masta o povratku neo-osmanskog imperija. Petak vecer, opet cemo da se kresemo.

Nego, preduslov konfederacije sa Hrvatskom je bio da se dio van federacije posmatra kao okupiran, nesto je to potpisano pored washingtonskog, i da je cilj oslobodjenje tog dijela, a ne cuvanje istog kao zjenice oka svog ;)

Ne znam, ja sam uvijek vise bio za onaj sporazum Filipovic-Milosevic ;)
jarane kontam ja da je vama tuzla ko svedska dole oko vrapcica , al nemoj sad precerivat hbemu misa ima i mostar svojih prirodnih ljepota i na jednoj i na drugoj strani realno. :D
konfederacija i prisajedinjenje sa eu bi bilo nesto kao kiparsk iscenarij, sto sta fali?
da to necete vi oslobadjat nevesinje il gacko? hocete malo morgen, ili cuke po istocnoj bsni?
Ne fali nista konfederaciji, ali hajte prvo ispunit obaveze oslobodjenja iste od agresora, kako stoji u sporazumu. Kipar ostavite za neke druge ljepse prigode.

Ali lajkam ti ovu "eu prisjedinjenje". Crnogorski scenarij :D
Hakiz

#177 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by Hakiz »

sumirprimus wrote: 14/10/2025 13:02 ono da uvedemo eu reciprocno :lol:
da li se vi zajebavate, pa oni nama trebaju i mi njih vucemo za rukav i molimo da nas prime, iako nista nismo izvrsili.
boga mi su vam prioriteti pogresno poslozeni. bar sto se tice ovog bh puta u bubudcnosti i eu integracija.
jebte led kontam samo su politicari odrodjeni od realnosti, a u sustini to je nasa stvarnost u ogromnom dijelu populacije, doduse ko glasa za ovakve politicare nego isti taj narod.
au jesmo zglajzali, cuj da uvedemo i mi njima , e jeste zajebani vucic levl zajebanosti :lol: :-)
Švajcarska, Norveška, Island, Monako, Lihtenšajn, UK... Nisu u EU. EU njih moli da budu pridružene, ako ne već članice. Daju im sve šta ima EU, a ne traži članstvo.

Može se bez EU kada se hoće i ozbiljno radi.

Eto, otvorimo kockarnice i budimo Monako. Ne bi nam trebao EU tada.
Last edited by Hakiz on 14/10/2025 13:41, edited 1 time in total.
Novak20

#178 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by Novak20 »

sumirprimus wrote: 14/10/2025 13:31
MMM1977 wrote: 14/10/2025 13:30 Šta bi sa one konfederacije sa Hrvatskom? :D Dajte da se to riješi jebemu, to nam je jedini način da se prišlepamo normalnom svijetu.

Bošnjaci sasvim normalno žive u Hrvatskoj, sva prava imaju, ponekad pomislim da im je bolje nego nama ovdje. Doduše ne bi mogli širiti ove vehbiaj ideologije ali valjda nam to nije previše bitno
to sam i ja pitao prije par dana niko mi nije odgovorio.
i to je dogovreno u vasingtonu.
realno najbolje da se federacija prikljuci hrvatskoj i da preko reda idemo u eu. :D
Nema ništa od konfederacije sa Hrvatskom.

Potpisano 1994. iz praktične potrebe da se priprijeti RS da pristane na Dayton ili će Hrvati i Bošnjaci zajednički udariti na RS i da se umire Hercegovci u slučaju da RS ne pristane na BiH. Potpisivanjem DMS zaboravljeno kao da nije ni bilo.
MMM1977

#179 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by MMM1977 »

Bosnjaci zive sasvim normalno u Hrvatskoj, Bosnjaci, Srbi, Hrvati i svi iz Bosne zive sasvim normalno zajedno kod sumira u Svedskoj, cak sto vise imaju i Balkan party.

I onda ide zavrzlama, svi zive sasvim normalno i u Bosni. Kresemo se medjusobno, i to vise strastveno nego sto bi inace. I sutra dodjemo na posao, i krene rasprava o tome ko ce treci, ko ce se otcijepiti, ko masta o povratku neo-osmanskog imperija. Petak vecer, opet cemo da se kresemo.

Nego, preduslov konfederacije sa Hrvatskom je bio da se dio van federacije posmatra kao okupiran, nesto je to potpisano pored washingtonskog, i da je cilj oslobodjenje tog dijela, a ne cuvanje istog kao zjenice oka svog ;)

Niko u Bosni ne živi normalno jer ne znamo da li će nam sutra neko doći sa nožem u zubima da nas skrati za glavu, da nam zapali imovinu koju smo sticali cijeli život i da nam siluje i pokolje djecu. Već je to viđeno mnogo puta da bismo tvrdili da je nemoguće.

Nije ni Hrvatska sjajna ali je od nas itekako odmakla, što zbog ustrojstva države što zbog pritiska EU. I mi ovdje očekujemo da put u EU izglasaju oni koji bi nakon toga bili u zatvoru. Kako da neće.

Pa jebote, bolje da nam djeca odrastaju ovdje, makar u nekom prividu domovine, nego po švedskim i kanadama
sumirprimus

#180 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 14/10/2025 13:39

jarane kontam ja da je vama tuzla ko svedska dole oko vrapcica , al nemoj sad precerivat hbemu misa ima i mostar svojih prirodnih ljepota i na jednoj i na drugoj strani realno. :D
konfederacija i prisajedinjenje sa eu bi bilo nesto kao kiparsk iscenarij, sto sta fali?
da to necete vi oslobadjat nevesinje il gacko? hocete malo morgen, ili cuke po istocnoj bsni?
Ne fali nista konfederaciji, ali hajte prvo ispunit obaveze oslobodjenja iste od agresora, kako stoji u sporazumu. Kipar ostavite za neke druge ljepse prigode.

legendo hrvati isrbi ne misle vise ratovat zbog teritorije, tu je sve vec potpisano.
nema rata ,samo cementiranje postojeeeceg stanja.
House

#181 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by House »

valja skenirati autobus put putnika :lol: :roll:
dr_Evil

#182 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by dr_Evil »

MMM1977 wrote: 14/10/2025 13:41

Niko u Bosni ne živi normalno jer ne znamo da li će nam sutra neko doći sa nožem u zubima da nas skrati za glavu, da nam zapali imovinu koju smo sticali cijeli život i da nam siluje i pokolje djecu. Već je to viđeno mnogo puta da bismo tvrdili da je nemoguće.

Nije ni Hrvatska sjajna ali je od nas itekako odmakla, što zbog ustrojstva države što zbog pritiska EU. I mi ovdje očekujemo da put u EU izglasaju oni koji bi nakon toga bili u zatvoru. Kako da neće.

Pa jebote, bolje da nam djeca odrastaju ovdje, makar u nekom prividu domovine, nego po švedskim i kanadama
Svakako da postujem tvoje misljenje :thumbup:
sumirprimus

#183 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by sumirprimus »

MMM1977 wrote: 14/10/2025 13:41

evo sve se slazem s tobom osim zadnje recenice.
ne zelim da i moje dijete provede zivot u cekanju.
ne cekaj, idi i zivi gdje mislis da ti je bolje, siri krila bez predrasuda.
sumirprimus

#184 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by sumirprimus »

Hakiz wrote: 14/10/2025 13:40
da li se vi zajebavate, pa oni nama trebaju i mi njih vucemo za rukav i molimo da nas prime, iako nista nismo izvrsili.
boga mi su vam prioriteti pogresno poslozeni. bar sto se tice ovog bh puta u bubudcnosti i eu integracija.
jebte led kontam samo su politicari odrodjeni od realnosti, a u sustini to je nasa stvarnost u ogromnom dijelu populacije, doduse ko glasa za ovakve politicare nego isti taj narod.
au jesmo zglajzali, cuj da uvedemo i mi njima , e jeste zajebani vucic levl zajebanosti :lol: :-)
Švajcarska, Norveška, Island, Monako, Lihtenšajn, UK... Nisu u EU. EU njih moli da budu pridružene, ako ne već članice. Daju im sve šta ima EU, a ne traži članstvo.

huh, i ti stvarno ali stvarno poredis nas i norvesku, svicarsku.monako :lol: :lol: :-)
u jebm ti zivot da ti jebm zivot da ti jebm zivot, nista licno hakize ali jbm ti zivot pa jesl ti druze al fakat realan??? wtf
Last edited by sumirprimus on 14/10/2025 13:45, edited 1 time in total.
dr_Evil

#185 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 14/10/2025 13:42
dr_Evil wrote: 14/10/2025 13:39

legendo hrvati isrbi ne misle vise ratovat zbog teritorije, tu je sve vec potpisano.
nema rata ,samo cementiranje postojeeeceg stanja.
Pa ja to stalno objasnjavam na ovu forumu, to treba da svi shvate, Srbi i HRvati su svoje zavrsili, sad Covic mudro mletacki lomi kicmu Bosnjacima prsljen po prsljen, svako gutanje zaba je samo korak ka prisjedinjenju.

Crnogorski scenarij je prisjedinjenje koje je KAradjordjevic napravio 1918-e - i ta rijec se moze koristiti samo u tom kontekstu.

Zato lajkam kad si poslije konfederacija stavio prisjedinjenje. Makar smo iskreni, a to je bitan korak bilo kakvog dogovora, da kazemo jedni drugima u lice sta hocemo i koji su planovi. Mozda se iz tog nesto i rodi, vjerujem da dobar dio Bosnjaka nema nista protiv!
sumirprimus

#186 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 14/10/2025 13:45

Pa ja to stalno objasnjavam na ovu forumu, to treba da svi shvate, Srbi i HRvati su svoje zavrsili, sad Covic mudro mletacki lomi kicmu Bosnjacima prsljen po prsljen, svako gutanje zaba je samo korak ka prisjedinjenju.

Crnogorski scenarij je prisjedinjenje koje je KAradjordjevic napravio 1918-e - i ta rijec se moze koristiti samo u tom kontekstu.

Zato lajkam kad si poslije konfederacija stavio prisjedinjenje. Makar smo iskreni, a to je bitan korak bilo kakvog dogovora, da kazemo jedni drugima u lice sta hocemo i koji su planovi. Mozda se iz tog nesto i rodi, vjerujem da dobar dio Bosnjaka nema nista protiv!
pa sto se onda vrtis u krug? a propos objasnjejna.
pravi hercegovac mozes mljet u krug bez konkluzije jebga, tacno se vidi da ti je istorija hobi.

evo legendo za tebe i sve vas bukvalne tradicionalne da ne kazem sta, i ja sam za gradjansku, jedinstvenu cjelovitu, demokratsku bih sa ljiljanima i himnom jedna si jedina, u eu u nato, bez entiteta i nacionalnih kantona.
al ne moze, nemamo snage, moci, vojne, finansijske, politicke fizicke.
dakle valja vidjeti sta je realno, moguce? da nas sutra opet ne zadesi neki rat nespremne, da nas opet ne gone sa ognista?
ali realno, sta je rjesenje?
dakle nas maksimalizam nemoguc. nemamo danfa. ja nisam vise ni za rahat patnju, ode mi zivot a nista.
daj st aje moguce? bilo kako u eu i nato, pa i uz gutanje zabe maksimalno popustanje jednoj strani. srpska strana jos nije spremna dok je ovakvo vodstvo i klima u srbiji za eu. moze li onda kiparski scenarij? ako ne moze ni on sta moze a da nije rahat patnja, i komsicevski po prstima al na supljaka?
Point.

#187 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by Point. »

Pojedini jedva čekaju da budu dio Hrvatske.
sumirprimus

#188 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by sumirprimus »

Point. wrote: 14/10/2025 13:50 Pojedini jedva čekaju da budu dio Hrvatske.
libo tebe ti si svedjanin svakako. sta se ti mijesas u ove nase untarnje politicke zajebancije?
pitanje ciji pasos koristis? tj da li imas svedski pasos?
Last edited by sumirprimus on 14/10/2025 13:51, edited 1 time in total.
Prpa.ba

#189 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by Prpa.ba »

Kakva kmeka, sta je ovo. :-)

ps
U principu se slazem da je potrebno uvesti odgovarajuce mjere za ulaske u BiH iz tzv. EU, s obzirom da tzv. EU prednjaci po broju ilegalnih migranata, akata terorizma i visokog kriminala. Ne mora biti nuzno reciprocno za osobe iz tzv. Sengena, ali pojacane kontrole svakako, posebno u pogranicnim podrucjima.

Cak i ovi koji jesu dobrodosli u vidu turista, dolaze sa ruksacicima i potrose 10 maraka za 10 dana, a arape zajebavamo a potrose hiljade. :mrgreen: Red je to malo prilagoditi stanju na terenu.
sumirprimus

#190 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by sumirprimus »

Prpa.ba wrote: 14/10/2025 13:51 Kakva kmeka, sta je ovo. :-)

ps
U principu se slazem da je potrebno uvesti odgovarajuce mjere za ulaske u BiH iz tzv. EU, s obzirom da tzv. EU prednjaci po broju ilegalnih migranata, akata terorizma i visokog kriminala. Ne mora biti nuzno reciprocno za osobe iz tzv. Sengena, ali pojacane kontrole svakako, posebno u pogranicnim podrucjima.

Cak i ovi koji jesu dobrodosli u vidu turista, dolaze sa ruksacicima i potrose 10 maraka za 10 dana, a arape zajebavamo a potrose hiljade. :mrgreen: Red je to malo prilagoditi stanju na terenu.
:lol: cuj tzv eu, a u sunce ti ocarapim.
pa gdje se mijenja drzavljanstvo sad da ga proimijenim. sa ovakvim ko prpa ma nista ni carapu ne bih dijelio
BiBi911

#191 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by BiBi911 »

Prpa.ba wrote: 14/10/2025 13:51 Kakva kmeka, sta je ovo. :-)

ps

Sta ima u serviji, bili sendvići
Hakiz

#192 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by Hakiz »

sumirprimus wrote: 14/10/2025 13:45

huh, i ti stvarno ali stvarno poredis nas i norvesku, svicarsku.monako :lol: :lol: :-)
u jebm ti zivot da ti jebm zivot da ti jebm zivot, nista licno hakize ali jbm ti zivot pa jesl ti druze al fakat realan??? wtf
Put od hiljdu milja počinje prvim korakom.

Da bismo postali kao te države, moramo početi.

Neka iskazivanje suvereniteta bude početak. Dobat je kao i bilo koji drugi.

Nadaš se članstvu u EU?

Vidi Tursku i Makedoniju.

Uči na iskustvima drugih.

I ne, mi nismo na granicama interesa Rusije i Istoka da bi nas primili kao Bugarsku i Rumuniju da glumimo zračni jastuk. Više EU pogodnosti i prava imaju nabrojane države koje nisu članice, nego Rumunija ili Bugarska

Kada shvatimo da moramo sami, onda će nas i drugi početi cijeniti.

Tek onda, za oko 50-100 godina, možda BiH postane član EU. Ako se EU do tada ne raspadne.
Point.

#193 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by Point. »

Tačno sam znao ko će se prvi javiti.

Dakle, pojedini jedva čekaju da budi dio Hrvatske. Kakav deep dive.
Last edited by Point. on 14/10/2025 13:54, edited 1 time in total.
dr_Evil

#194 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 14/10/2025 13:49
dr_Evil wrote: 14/10/2025 13:45

pa sto se onda vrtis u krug? a propos objasnjejna.
pravi hercegovac mozes mljet u krug bez konkluzije jebga, tacno se vidi da ti je istorija hobi.

evo legendo za tebe i sve vas bukvalne tradicionalne da ne kazem sta, i ja sam za gradjansku, jedinstvenu cjelovitu, demokratsku bih sa ljiljanima i himnom jedna si jedina, u eu u nato, bez entiteta i nacionalnih kantona.
al ne moze, nemamo snage, moci, vojne, finansijske, politicke fizicke.
dakle valja vidjeti sta je realno, moguce? da nas sutra opet ne zadesi neki rat nespremne, da nas opet ne gone sa ognista?
ali realno, sta je rjesenje?
dakle nas maksimalizam nemoguc. nemamo danfa. ja nisam vise ni za rahat patnju, ode mi zivot a nista.
daj st aje moguce? bilo kako u eu i nato, pa i uz gutanje zabe maksimalno popustanje jednoj strani. srpska strana jos nije spremna dok je ovakvo vodstvo i klima u srbiji za eu. moze li onda kiparski scenarij? ako ne moze ni on sta moze a da nije rahat patnja, i komsicevski po prstima al na supljaka?
Pa nisam rekao da ja nisam protiv. Ja sam apsolutno protiv tog vaseg prisjedinjenja. Ali ja sam svakako uvijek protiv main streama.

Ali nisam ja bitan - jednostavno pocnite govorit istinu sta je plan. Mozda bi vecina ljudi bez problema zaokruzila prisjedinjenje ako to znaci automatski da ce biti EU i NATO gradjani. Ovako mletacko hinjski pricati o europejizmu, ljudskim pravima, tuzli, suzivotu, stvara samo kontraefekt. Valjda bi to trebali da znami jedni o drugima.

Sve su igre prokuzene, ne kupuje niko vise te lazi. Ako budemo iskreni jedni prema drugima vise cemo dogurati.

Koliko mi znamo mozda politicari i jesu iskreni jedni prema drugima, njima je svakako lova glavni adut.
sumirprimus

#195 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by sumirprimus »

Hakiz wrote: 14/10/2025 13:52

Nadaš se članstvu u EU?

I ne, mi nismo na granicama interesa Rusije i Istoka da bi nas primili kao Bugarsku i Rumuniju da glumimo zračni jastuk. Više EU pogodnosti i prava imaju nabrojane države koje nisu članice, nego Rumunija ili Bugarska

Tek onda, za oko 50-100 godina, možda BiH postane član EU. Ako se EU do tada ne raspadne.
ono ne gledam na istok iskreno, ugledam se uvijek u zivotu na bolje od sebe. to makednojia i turska nisu.
meni turska nije ni turisticki zanimljiva kamol politicki ili za zivota. brrrr

iskreno ni rumunija kao ni bugarska mi nisu interesantne bio vidio ne hvala.
dakle radije i slikanje i rendgen nego istok.
Prpa.ba

#196 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by Prpa.ba »

BiBi911 wrote: 14/10/2025 13:52 Sta ima u serviji, bili sendvići
Tebe prvog treba dobro preroviti na granicnim prelazima kada dolazis u nasu drzavu iz dalekog svijeta. :mrgreen:

Izvuci malo historiju komentara na drustvenim mrezama, proanalizirati.. :mrgreen:
Last edited by Prpa.ba on 14/10/2025 13:55, edited 2 times in total.
sumirprimus

#197 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by sumirprimus »

Point. wrote: 14/10/2025 13:53 Tačno sam znao ko će se prvi javiti.

Dakle, pojedini jedva čekaju da budi dio Hrvatske. Kakvo padanje
odgovori na pitanje, ciji pasos koristis i dali tebe doticu ove zajebancije? ne supljira k svaki put, lako je glumit patriotu sa svedskim pasosem.
rece neko ko je uzeo svedsko drzavljanstvo :lol:
Point.

#198 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by Point. »

Eno ga opet. :D

Biti dio Hrvatske nije rješenje.
dr_Evil

#199 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by dr_Evil »

Hakiz wrote: 14/10/2025 13:52
sumirprimus wrote: 14/10/2025 13:45

Nadaš se članstvu u EU?

COvjece mi nemamo ministra sigurnosti jer su europejci blokirali izbor istog, zele povratak ovog sta je na crnoj listi i u zatvoru. A blokirali bi nesto, i to bez ministra. Pricajmo realno :S
sumirprimus

#200 Re: EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU - nova pravila

Post by sumirprimus »

Point. wrote: 14/10/2025 13:57 Eno ga opet. :D

Biti dio Hrvatske nije rješenje.
Ali biti dio svedske jeste :thumbup: :kiss:
Ajde molim te malo je to sociopatski zajebavat ljude a nemat dodirne tacke sa problematikom na datu temu realno.
tebe ovo ne dotice, mene dotice.
Post Reply