Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
hopi wrote: ↑13/10/2025 12:57
Pa što bi radio backup na stick?
Ostati će sve na starom mobu dok ne obrišem tj ne uradim factory reset.
Niste vi izgleda mene dobro razumjeli, da li Viber i WhatsApp slike prebacim preko tih aplikacija ili I to ide preko smart switch?
To ti ne bi znao reći laik sam, samouk, znam nešto ali nedovoljno.
Ja sve sinhroniziram i ne brišem ništa dok ne prebacim s jednog uređaja na drugi.
Niste vi izgleda mene dobro razumjeli, da li Viber i WhatsApp slike prebacim preko tih aplikacija ili I to ide preko smart switch?
Preko applikacija, barem sam ja tako uradio, uradio back up vibera i whatsappa na starom telefonu i na novom restore uradio.
Viber ti radi backup na google drive. Odaberes tamo da li zelis i slike i video ili samo tkžekst da se backup-uje i sto odaberes,to ce se i odraditi. Naravno moras imati slobodnog prostora na google drive.
Wapp ne znam da li on na wvoje servere radi ili i on na google.
Uglavnom,sve ide na server i kada ponovo uneses svoje podatke,odmah ce ti ponuditi restore starih podataka,backupa.
Tako da tehnicki ne moras nista prebqcivati a mozes ako zelis...udjes preko file explorera u telefon,slike i nadjes folder gdje viber i wapp drze slike i video i kopiras sebi to gdje god hoces. Poslije na novi telefon samo vratis u iste foldere i eto ga.
Viber ti radi backup na google drive. Odaberes tamo da li zelis i slike i video ili samo tkžekst da se backup-uje i sto odaberes,to ce se i odraditi. Naravno moras imati slobodnog prostora na google drive.
Wapp ne znam da li on na wvoje servere radi ili i on na google.
Uglavnom,sve ide na server i kada ponovo uneses svoje podatke,odmah ce ti ponuditi restore starih podataka,backupa.
Tako da tehnicki ne moras nista prebqcivati a mozes ako zelis...udjes preko file explorera u telefon,slike i nadjes folder gdje viber i wapp drze slike i video i kopiras sebi to gdje god hoces. Poslije na novi telefon samo vratis u iste foldere i eto ga.
Moze li ste nastimati, kad otvorim meni sa aplikacijama, da mi otvori uvijek gore na pocetku, a ne kao sto je sad da otvara gdje sam prethodni put stao..
Do sada su svi varali sa tim slikama mjeseca,samo za marketing.
Ili su slikani sa profesionalnim aparatima i objektivima ili AI odradi posao i postavi obradjenu sliku.
Moze se mjesec uslikati i telefonom ali ni priblizno tako
Ali nigdje ne stoji da nije uz pomoc vjestacke inteligencije napravljena
Evo ako bude uskoro pun mjesec ,ja cu pokusati sa svojim telefonom uslikati mjesec...pa cemo vidjeti na sta ce ispasti. Samo ja nemam stativ ali cu pokusati staviti telefon na nesto. A moj ima bolju kameru od te na 15T Pro
zippoo87 wrote: ↑14/10/2025 17:18Ali nigdje ne stoji da nije uz pomoc vjestacke inteligencije napravljena
Evo ako bude uskoro pun mjesec ,ja cu pokusati sa svojim telefonom uslikati mjesec...pa cemo vidjeti na sta ce ispasti. Samo ja nemam stativ ali cu pokusati staviti telefon na nesto. A moj ima bolju kameru od te na 15T Pro
Ne mora da stoji nista, ocigledno je da nije prava slika.
Ali smijesno mi je kad ljudi dijele slike mjeseca sa telefona kao da je nesto impresivno, kad je u pitanju ili gotova slika ili AI...
zippoo87 wrote: ↑14/10/2025 17:18
Ali nigdje ne stoji da nije uz pomoc vjestacke inteligencije napravljena
Slikaj onu njegovu fazu kada nije puni mjesec, nego onaj jos i veci od toga, zaboravio sam kako se zove, sta je sigurno, sigurno je.
zippoo87 wrote: ↑14/10/2025 17:18Ali nigdje ne stoji da nije uz pomoc vjestacke inteligencije napravljena
Ne mora da stoji nista, ocigledno je da nije prava slika.
Ali smijesno mi je kad ljudi dijele slike mjeseca sa telefona kao da je nesto impresivno, kad je u pitanju ili gotova slika ili AI...
Pa mnogi korisnici ne znaju uopst za ove cake laziranja slika mjeseca i fataju se za to
Bolje bi bilo da je oznaceno da je uredjivano na neki nacin.
A slike mjeseca mogu biti zanimljive ali da bi napravio jednu takvu sliku,treba puno i opreme i znanja i nije dovoljan samo telefon
Koji marketing i kome je cejf da se npr slika eto mjesec
nego da se vratimo na samsung ne znam od kada ali izbrisali su npr IQ mobile, fontele i jos neki promociju za kupovinu da se dobije S25 Fe.
akcija traje do 19.10 ali haman ko je jamio jamio
Pitanje za Samsungovce,da mi provjerite nesto?
Ima li ko problem sa otvaranjem onog servisnog Samsung koda *#0*# na andoroid 16 i One UI 8?
Naime na S24+ ne radi kod uopste.
Isti problem imao i na 4 druga Samsunga neki dan...A54,A53, i jedan mislim A52...samo na jednom od 4 prosao kod.
Na starijim telefonima uredno radi.
Ne znam sada sta je problem,da li je softwareski ali ocito jeste?