Krajem iduće godine, ako zadrže planiranu dinamiku izvođenja, cca 45km.
Tj, sve od Zenice do Doboja, osim 10ak km oko Žepča
Moderator: anex
Nažalost..
Ruta Zagreb - Mostar će i tada biti povoljnija kroz hrvatski A1, trenutno je oko 540 km dalmatinom, a preko Bosne oko 520 km, s tim da prvoj treba 5:30h, a preko Bosne 7:30.
Pa zar nije pri kraju spoj sa autoputom u Doboju?izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑14/10/2025 09:52 Bit ce od zenice do pred doboj - tacnije do Hifinih pumpi na skretanju za Tesanj. Fali i taj dio osim onog oko Zepca
Integral je jako usporio sa dobojskom obilaznicom otkako je pod američkim sankcijama.Haris.ba wrote: ↑14/10/2025 11:14Pa zar nije pri kraju spoj sa autoputom u Doboju?izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑14/10/2025 09:52 Bit ce od zenice do pred doboj - tacnije do Hifinih pumpi na skretanju za Tesanj. Fali i taj dio osim onog oko Zepca
integral 90% svojih projekata tako radi. pa pravili su komad prkna po ravnici sjeverno od doboja sto godina, ono u hrvatskoj kod gradiške isto . ako ovo u zaleđu doboja završe za tri godine biće dobroneki wrote: ↑14/10/2025 11:51Integral je jako usporio sa dobojskom obilaznicom otkako je pod američkim sankcijama.Haris.ba wrote: ↑14/10/2025 11:14Pa zar nije pri kraju spoj sa autoputom u Doboju?izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑14/10/2025 09:52 Bit ce od zenice do pred doboj - tacnije do Hifinih pumpi na skretanju za Tesanj. Fali i taj dio osim onog oko Zepca
Nadati se da će se vratiti na početni tempo, jer bi realno mogli završiti do kraja iduće godine
Ne znam koliko su tacne ove procjene, meni do Zagreba iz Sarajeva treba malo manje od 5 sati. Ispade da je Mostar - Sarajevo 2.5-3 sata? Prvom opcijom je 5 sati 58 min (kaze ViaMichelin) dok ovom drugom je sada 6 sati i 24 minute. Jeste mnogo ugodnije putovati autoputem, ali s druge strane putarine su oko 35 eura preko Dalmatine, preko Sarajeva i Doboja pise oko 8 eura. Kad se poveze autoput od Zenice do Doboja, vremenska razlika ce biti u minutu, a duplo jeftinije na sjever.fortaleza wrote: ↑14/10/2025 11:12Ruta Zagreb - Mostar će i tada biti povoljnija kroz hrvatski A1, trenutno je oko 540 km dalmatinom, a preko Bosne oko 520 km, s tim da prvoj treba 5:30h, a preko Bosne 7:30.
Čak i s ovih 45 km i spojenom Gradiškom će prva ruta bolja i brža još za barem sat vremena minimalno sve dok se ne riješi tunel Prenj, pa do Mostara, i Žepče, a i tada je pitanje što će cjenovno biti povoljnije jer se preko Bosne plaćaju tri cestarine (Hrvatska, RS i Federacija). Jedino što je u Bosni nešto povoljnije nasuti gorivo.![]()
Preko Sarajeva sam išao samo jednom i trebalo mi je 7 i pol sati, a najveće gužve su bile na magistrali prije Zenice i pogotovo na potezu od Sarajeva prema Mostaru, kamion vozio ispred jedva 50 km/h i nije namjeravao propustiti auta.foton wrote: ↑14/10/2025 13:55Ne znam koliko su tacne ove procjene, meni do Zagreba iz Sarajeva treba malo manje od 5 sati. Ispade da je Mostar - Sarajevo 2.5-3 sata? Prvom opcijom je 5 sati 58 min (kaze ViaMichelin) dok ovom drugom je sada 6 sati i 24 minute. Jeste mnogo ugodnije putovati autoputem, ali s druge strane putarine su oko 35 eura preko Dalmatine, preko Sarajeva i Doboja pise oko 8 eura. Kad se poveze autoput od Zenice do Doboja, vremenska razlika ce biti u minutu, a duplo jeftinije na sjever.fortaleza wrote: ↑14/10/2025 11:12Ruta Zagreb - Mostar će i tada biti povoljnija kroz hrvatski A1, trenutno je oko 540 km dalmatinom, a preko Bosne oko 520 km, s tim da prvoj treba 5:30h, a preko Bosne 7:30.
Čak i s ovih 45 km i spojenom Gradiškom će prva ruta bolja i brža još za barem sat vremena minimalno sve dok se ne riješi tunel Prenj, pa do Mostara, i Žepče, a i tada je pitanje što će cjenovno biti povoljnije jer se preko Bosne plaćaju tri cestarine (Hrvatska, RS i Federacija). Jedino što je u Bosni nešto povoljnije nasuti gorivo.![]()
Hrvatska uskoro ulazi u projekat izgradnje treće trake na potezu od Zagreba do Karlovca, što će trajati godinama i sigurno značajno usporiti promet na toj dionici.fortaleza wrote: ↑14/10/2025 14:49Preko Sarajeva sam išao samo jednom i trebalo mi je 7 i pol sati, a najveće gužve su bile na magistrali prije Zenice i pogotovo na potezu od Sarajeva prema Mostaru, kamion vozio ispred jedva 50 km/h i nije namjeravao propustiti auta.foton wrote: ↑14/10/2025 13:55Ne znam koliko su tacne ove procjene, meni do Zagreba iz Sarajeva treba malo manje od 5 sati. Ispade da je Mostar - Sarajevo 2.5-3 sata? Prvom opcijom je 5 sati 58 min (kaze ViaMichelin) dok ovom drugom je sada 6 sati i 24 minute. Jeste mnogo ugodnije putovati autoputem, ali s druge strane putarine su oko 35 eura preko Dalmatine, preko Sarajeva i Doboja pise oko 8 eura. Kad se poveze autoput od Zenice do Doboja, vremenska razlika ce biti u minutu, a duplo jeftinije na sjever.fortaleza wrote: ↑14/10/2025 11:12
Ruta Zagreb - Mostar će i tada biti povoljnija kroz hrvatski A1, trenutno je oko 540 km dalmatinom, a preko Bosne oko 520 km, s tim da prvoj treba 5:30h, a preko Bosne 7:30.
Petak jutro je bilo, a i Google maps kaže 7 i pol kako je i bilo, uglavnom magistrale su uska točka.
Dalmatina full trakom od Zagreba je 33 eura, a preko Bosne je 7.80 eura cijena što si naveo za hrvatski dio autoceste do Gradiške, plaća se još 11 KM do Doboja u RS-u te nešto manje od 10 KM Zenica Sarajevo. Već sad je to pola cijene hrvatske autoceste. U punom profilu s tunelom Prenj bi to moglo izići i više od trenutnih 33 eura kroz Hrvatsku.
Isto tako pošto koristim HAC pretplatu nadoda mi se barem 20-30% bonusa na račun ovisno o sezoni, ne znam ima li slično za bejha.
Putujem i ja al sta ce mi TAG, kada je guzva uletim u ACC traku, kazem onom radniku da sam se zbunio. Sad da se ne vracam, nekam mi tu naplati.
Ma ja kazem Selam alejkum, mrmljam nesto na arapskom a radnik samo kaze no problem brother.
ma gdje bi frano, ne bi on nikada. slucajno ga provjeravaju