Slika broj 4Mr.Sojic wrote: ↑13/10/2025 14:12Znač postoje trake gdje ide samo EES, a i traka samo za EU putnike sa EU vizama i pasošima.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/pocela- ... /251012075
A i Bihamk je pisao
Slika broj 4Mr.Sojic wrote: ↑13/10/2025 14:12Znač postoje trake gdje ide samo EES, a i traka samo za EU putnike sa EU vizama i pasošima.
Je li te kazne i vrate u drugu traku ili platis kaznu pa mozes i na tu uci. Uglavnom, ako je ova druga verzija nije lose, kao neki fast track u Dinseylandu.
ne mozes uci jer na EU/EEA/CH traci nema instalirane opreme za uzimanje biometrijekakabanja213 wrote: ↑13/10/2025 16:56Je li te kazne i vrate u drugu traku ili platis kaznu pa mozes i na tu uci. Uglavnom, ako je ova druga verzija nije lose, kao neki fast track u Dinseylandu.
Zašto ne naplaćuju kao Ryan Air ako ideš u “brzu traku”?starboy018 wrote: ↑13/10/2025 16:59ne mozes uci jer na EU/EEA/CH traci nema instalirane opreme za uzimanje biometrijekakabanja213 wrote: ↑13/10/2025 16:56Je li te kazne i vrate u drugu traku ili platis kaznu pa mozes i na tu uci. Uglavnom, ako je ova druga verzija nije lose, kao neki fast track u Dinseylandu.
A ne ljuti te sto niko u bih nije kurcem maknuo već 20+ godina da bih postane dio te iste EU? Mogli smo biti oni koji skeniraju a ne biti oni su skenirani.
to i ja govorim ,
Ljudi sa radnim vizama ili boravka po drugom osnovu su jedno a turisti drugo. Naravno ako radiš negdje i doseliš se da trebaš imati biometrisjke podatke ali kao turista koji provede 10 dana na moru ili negdje na odmoru je upitno. Ovo je sve zbog dreke desničara kojima i turistički prelazi su problem ako si iz neželjene države. Realno najviše se uvode radi nas, Kosova, Makedonije i Srbije donekle.ZoomZoomKiwi wrote: ↑12/10/2025 17:40 Ne uzimaju ni otiske stranih državljana koji imaju neki vid dozvole boravka, jer kad dobiješ dozvolu boravka daješ otiske i ostalu biometriju svakako.
Kakva diskriminacija.
Ko god ima pasoš ili drugi vid dokumenta iz EU, tom su biometrijski podaci već uzeti.
Ko nema EU dokument, taj će prvi put kad naiđe na Schengen granicu iste podatke da da, i nikad više.
Stvari su vrlo jednostavne.
Hajde boga ti, kad smo im dozvolili(zapravo ih izmoliili) da se njihovi granicari setaju po Bosni, mozemo im dati i nase podatke, ko da ih vec svakako nemaju. Sindrom Bosne kao modernog kolonijalizma se mora poceti izucavati kao predmet na svjetskim fakultetima._BataZiv_0809 wrote: ↑14/10/2025 08:32 Njihova zemlja-njihova pravila. Sta obican covjek tu moze nego klepiti usima i raditi onako kako mu se kaze.
Ono sa cim imam problem je cinjenica da im milioni ljudi ilegalno ulaze svake godine i ne mogu im nista, a ovim zahmetis samo posten svijet.
Isto nasa policija, nje se boji samo obican narod nesklon kriminalu.
A sto se tice hrvatske granicne sluzbe, ovo je doslo ko biber po pilavu na urbane legende o njihovom maltretiranju putnika iz Bosne.
Ja samo znam da će im ovo dodatno smanjiti broj turista iz BiH i Srbije ( srba i bošnjaka) što hrvatskoj politici i odgovara a jedino će biti oštećeni vlasnici apartmana na makarskoj rivijeri._BataZiv_0809 wrote: ↑14/10/2025 08:32 Njihova zemlja-njihova pravila. Sta obican covjek tu moze nego klepiti usima i raditi onako kako mu se kaze.
Ono sa cim imam problem je cinjenica da im milioni ljudi ilegalno ulaze svake godine i ne mogu im nista, a ovim zahmetis samo posten svijet.
Isto nasa policija, nje se boji samo obican narod nesklon kriminalu.
A sto se tice hrvatske granicne sluzbe, ovo je doslo ko biber po pilavu na urbane legende o njihovom maltretiranju putnika iz Bosne.