BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Lug

#28751 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Lug »

luckylaka wrote: 10/10/2025 00:38
Lug wrote: 10/10/2025 00:08
Point. wrote: 09/10/2025 20:44 Mislim da je Anel ovim zadnjim intervjuom jos jednom porucio da ne zeli da igra za repku. Sad mu smetaju i neprofesionalnost te izbor igraca. Ko si ba ti da petljas kljun u selektorov posao. Suti i igraj.
eno procitaj komentare poslije vecerasnje utakmice pa uporedi sa onim sto je Anel rekao, pa nam javi jeli ista Anel ispravno rekao.. tolika mrznja izvire iz tebe da se moze samo objasniti placenim botom, braniocem onih ubleha, politrona iz saveza. :run:
Cak lazu da je u zadnjem intervju izjavio da ne zeli igrati za BiH reprezentaciju
ma ocito je da se neke prljave igre igraju. U pozadini je kes, a koga je dao to je pitanje. Moze biti i osveta sto je napustio svedsku reprezentaciju ili slicno. Ali glavni krivci su politroni, savez sa Vicom na celu koji bi mater prodali i unistili karijeru za sitne pare. Ti isti koji im daju sitne pare smiju im se iza ledja, jer vide sa kakvom buranijom imaju posla, ali njima samo nek legne par hiljada u djep, to im je cijela filozofija zivota. Gade mi se.
izbjeglica_iz_besmisla

#28752 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Anel je rekao da nece igrati zbog navijaca.

Ne razumijem ostatak diskusije nakon toga. Kakve pare, kakvi sprintevi, kakvi menadzeri.

Covjeka su razocarali navijaci, rekao je lijepo. A posto narod jedne cijele.drzave se ne moze preko noci promijeniti, to znaci da Anel nece htjeti vise nazad.
Point.

#28753 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Point. »

Lug wrote: 10/10/2025 11:34
Point. wrote: 10/10/2025 06:19
Lug wrote: 09/10/2025 23:48

ipak se ti saberi pa procitaj ponovo, znas ono akcija-reakcija.. vec ti se par puta ponavlja ali djaba..
bil' ti igrao da si bio na njegovom mjestu? dakle, nije samovoljno napustio vec poslije zestokih uvreda njega i familije, od takvih kao ti, a sve potencirano Vicom i savezom iz sjene. Barba i Spaha bi ga mozda i zvali ali ne pitaju se oni. Najbolji primjer ti je onaj Mujakic koji igra non stop, a definitivno ne bi trebao. Ne treba biti fudbalski genije da se to shvati. Jeli tesko shvatiti? Nas problem je savez a ne Anel.
Duša draga.

Anel je prvi igrač na dunjaluku koji je odlučio okrenuti leđa reprezentaciji i svojoj ekipi zbog komentara anonimusa na društvenim mrežama. Mentalna snaga djeteta od 7 godina koji zaplače kad mu vršnjak na velikom odmoru opsuje mater.

Ko da je jedini igrač na svijetu koji prima uvrede od navijača. Šta se svega npr Džeko naslušao, pa je uvijek bio tu.
Cuj, dusa draga.. :lol:
pa postavljao sam ja jos davno, kad je govorio da su ga tjerali da trci sprint na treningu mada je bio povrijedjen, nisi se ni pocesao na to. Pa postavljao i da su drugi put to radili u Holandiji na prijateljskoj, takodje na treningu. On trazio magnetno snimanje, nisu dali, zasto? Ali djaba tebi pisati. Dusa draga nakon prvog puta i sprintanja nije mogao igrati cijeli mjesec. Karijeru mu htjeli unistiti i jos ga napali preko media. Sta je trebao, vratiti se i isprintati?
Ali izgleda tebi godi i odobravas samo glupe igrace s kojima se moze manipulirati, a sve radi kesa, pa makar im i karijeru unistili, a znali su da mogu, toliko glupi nisu. A ovamo se prodaje patriotizam, eh ko vas ne zna. .. :-) Lako vam se na djetetu kurciti.
U posljednjem intervju je on i bio fin i rekao da je sve to amaterizam, a ja mislim i puno vise od toga, ima tu i namjere i zlobe, jer je ocito da je savez na celu sa Vicom za kes spreman sve uraditi pa unistiti i karijeru perspektivnom igracu repke. On je odjebao Svedsku da bi igrao za BiH.
Sramota me takvih kao ti sto pripadamo istom narodu.
Trebao je zapeti pa istrcati to sto su trazili makar mozda i unistio svoju karijeru da bi se dopao tebi i takvima, jel' de?
Sve mi se cini da si jedan od onih politrona iz saveza?!
Moja diskusija sa tobom je zavrsena, jer je ocito da si jedan od njih ili sluzis njima. Djaba ti pisem, Lakse nekom metar u guzicu nego centimetar u glavu.
Lulic, Begovic isto pricali, ali djaba..
Nadrobi ti svega pajdo.

Ostaje činjenica da je Anel napustio reprezentaciju zbog navijača i komentara istih.

Case closed.
dječak sa šibicama

#28754 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by dječak sa šibicama »

Lose se radi i to je sva mudrost, oslanjanje na iseljenike ne moze popuniti roster koliko god se trudio a sve ce ih vise biti koji ce radije nastupati za domovinu gdje je rodjen nego za roditeljsku.
Kaze Modric da Pulisic od hrvatskog zna dvije tri psovke, on je Amerikanac i samo Amerikanac. Bice sve vise nekih Omeragica a sve manje Bajraktarevica.

Od svoje lige i svog bazena nemas skoro nista, mlade selekcije ne produciraju igrace a klubovi odavno ispodprosjecna produkcija. Under selekcije bi trebali biti filter a kad pogledas njihove rezultate i rostere, strucne stabove, tu se ne moze ni slucajno zalomiti neki buduci superstar. Sve se svelo na moljakanje dijasporske djece da obuku dres i to gro njih su nedokazani talenti ili manje talenti kojih vecina nece ni biti neki mega igraci. Nema od tog hajra dugorocno.
izbjeglica_iz_besmisla

#28755 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

To svakako. Posljedice toga sto nemamo domace "proizvodnje" vec sada vidimo polako, i bit ce samo gore
svesuper25

#28756 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by svesuper25 »

dječak sa šibicama wrote: 10/10/2025 13:03 Lose se radi i to je sva mudrost, oslanjanje na iseljenike ne moze popuniti roster koliko god se trudio a sve ce ih vise biti koji ce radije nastupati za domovinu gdje je rodjen nego za roditeljsku.
Kaze Modric da Pulisic od hrvatskog zna dvije tri psovke, on je Amerikanac i samo Amerikanac. Bice sve vise nekih Omeragica a sve manje Bajraktarevica.

Od svoje lige i svog bazena nemas skoro nista, mlade selekcije ne produciraju igrace a klubovi odavno ispodprosjecna produkcija. Under selekcije bi trebali biti filter a kad pogledas njihove rezultate i rostere, strucne stabove, tu se ne moze ni slucajno zalomiti neki buduci superstar. Sve se svelo na moljakanje dijasporske djece da obuku dres i to gro njih su nedokazani talenti ili manje talenti kojih vecina nece ni biti neki mega igraci. Nema od tog hajra dugorocno.
upravo,samo se ceka da neko iz dijaspore ispliva i da ga odmah zovnu u repku.Dok domace igrace iz BiH niko da uputi i formira igraca za repku.Znacni totalni nerad saveza a i bh klubova sa svim njihovim trenerima.Kipar ima tim u ligi prvaka,pored stranaca u tom klubu imaju nekoliko domacih igraca.Gledam Sarajevo nedavno ,samo je bh igrac im u prvom timu.
Pa Dzeko treba spomenik da napravi Jirzi Pliseku,koji je od prozvanog kloca bh lige napravio igraca A klase.Da je ostao u zelji,Dzeko bi propao kao igrac.Plisek ga je na vrijeme odvukao u sredinu ,gdje se odlicno radi sa mladim igracima.
svesuper25

#28757 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by svesuper25 »

Znaci samo gledaju koje porijeklom iz Bh, a nimalo nisu ulozili u tog igraca.Bilo je masa igraca porijeklom i rodom iz BH koji su igrali ili igraju za Hr repku.Ali u te igrace je Hr ulagala,ponikli su u HNl-u,prosli sve njihove selekcije.Dakle,tvoj igrac je neko,kojeg sam proizvedes.
Mislim da je veliki problem i u prevelikom broju nekakvih skola fudbala u bh,gdje roditelji masovno upisuju svoju djecu misleci da ce na njima zaradit,a to treneri uveliko koriste ,jer sve te skole se moraju platit.a ne znam jer ijedan igrac iz tih skola proizveden.
Edin H.

#28758 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Edin H. »

S obzirom da me Sergej nije poslušao, te povrede Demirovića, nego sluša Spahu došli smo u pomalo tešku situaciju.

Znači vratiti Anela i Denisa (hvala ti Miške što si ih doveo u reprezentaciju), Edin ulazi zadnjih dvadeset minuta, nadam se da će se oporaviti Seo i kada se vrati Demirović napadamo baraž.
izbjeglica_iz_besmisla

#28759 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Al nece Anel.

Pisat ce navijaci na formumima svasta.

Ne zeli on to.
Edin H.

#28760 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Edin H. »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 10/10/2025 14:21 Al nece Anel.

Pisat ce navijaci na formumima svasta.

Ne zeli on to.
Od kud znam da li želi ili ne, kao da je bipolaran, slažem se da je imao neke dileme u glavi, a očigledno je da ga je strah ozbiljnije povrede.
Međutim nije ovo ni po njega najbolje završilo, jer je završio ok u dobrom klubu, ali ipak u mnogo lošijoj ligi, tako da je za očekivati pad forme i karijere.
Ipak se o njemu pisalo, perspektivan, Shearer govorio da bi mogao u Newcastle.
Ja nisam mogao vjerovati kada izađe protiv Ukrajine, čuj grčevi :-) , čovjek igrao u jednoj od najintenzivnijih liga.
Uđe Čiva, fasujemo dva gola.

Ali ono što vi nećete da priznate da nema šanse da ga Sergej pozove, i da nema želje za nekim kompromisom.

Što je najšašavije Sergej je kada je bio problem protiv Mađarske u početku liderski odreagovao, ali kada se umješao Spaha priklonio se, zato je vjerovatno i rekao to je ingerencija direktora.
izbjeglica_iz_besmisla

#28761 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Ma ne bi Anel dobro podnio povratak ako mu se opet navijaci naklate.

Procitajte sta se prica na temi za Kipar sinoc, dobio bi anel grceve odmah da to sve cuje i vidi. I onda opet isto sranje.
BarbaDue

#28762 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by BarbaDue »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 10/10/2025 14:42 Ma ne bi Anel dobro podnio povratak ako mu se opet navijaci naklate.

Procitajte sta se prica na temi za Kipar sinoc, dobio bi anel grceve odmah da to sve cuje i vidi. I onda opet isto sranje.
Naravno da čitamo, i hvala ti što spominješ temu. Upravo na toj temi je glavna uloga pokeraš i njegove egzibicije. Svi znamo da su pokeraši skloni riziku, ali kako kolega Bata reče, ovaj ide ALL IN :mrgreen:

Za tebe ali i ostale koji kažu da naš tim igra dobro evo jednog posta koji slikovito pokazuje koji smo mi cirkus.
PlusSA wrote: 10/10/2025 08:55 Evo i klix ubo clanak :D

Vezni red našeg tima činili su Ivan Šunjić (17 tačnih dodavanja iz 22 pokušaja), Benjamin Tahirović (15 od 22) i Armin Gigović (10 od 15). Ukupno je naš vezni red odigrao 59 dodavanja, a poređenja radi, veznjak Kipra Kostakis Artymatas je sam imao 79 dodavanja, od čega 73 tačnih. Čak je i naš golman Nikola Vasilj imao više dodavanja od naših veznjaka (31).

Nemamo o cemu pricati jbt jel moguce ovakva statistika :shock:
Po meni ovo ide na dušu selektora.
luckylaka

#28763 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

Ni ovaj nam nije valjao,svi nasi danasnji veznjaci nece u karijeri imati ovako nesto

Pjanić je u današnjem duelu imao ukupno 129 dodira s loptom, a čak 91% je bilo uspješnih dodavanja (104 tačna dodavanja
izbjeglica_iz_besmisla

#28764 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Ne znam da sam igdje rekao da igramo dobro. Ne igramo.

Samo kazem da izvlacimo maksimum iz (ne)kvaliteta ekipe, i da je to najvaznija uloga selektora ovdje.

Sigurno nije neki kvalitetan trener po taktickom znanju, a vala ni ne briljira u medijskim istupima.

Sad se zapitajte kako to da smo u utrci za direktni plasman i dalje. Ko shvati shvatit ce. Ko ne shvati, trazit ce da se Anel vrati.
dječak sa šibicama

#28765 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by dječak sa šibicama »

Image

barba repostuje mladu damu, valjda nije znao da drugi to vide
dr_Evil

#28766 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by dr_Evil »

dječak sa šibicama wrote: 13/10/2025 15:28 Image

@_BataZiv_0809 mes cini da je ova Barbina kako ja i ti volimo :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#28767 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by _BataZiv_0809 »

dr_Evil wrote: 13/10/2025 15:29

Uh gledaj Barbe svalera
Garant je mladu upoznao u Darlingu u Pragu poslije Poker turnira
luckylaka

#28768 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

dr_Evil wrote: 13/10/2025 15:29

Samo ti i bata birate @karanana valja sto stigne :D
Edin H.

#28769 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Edin H. »

Izgleda da je pobrisao sliku :(
dr_Evil

#28770 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by dr_Evil »

luckylaka wrote: 13/10/2025 15:52
Samo ti i bata birate @karanana valja sto stigne :D
Zato je kod nas to samo platonski :D
Edin H.

#28772 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Edin H. »

Logovan wrote: 15/10/2025 13:31 https://www.klix.ba/sport/nogomet/zmaj- ... /251015087

Evo Alaves traži Baždara
Momak definitivno ima potencijal
Edin H.

#28773 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Edin H. »

Znači Tabaković od prve minute? :oops:
luckylaka

#28774 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

Edin H. wrote: 17/10/2025 22:00 Znači Tabaković od prve minute? :oops:
Steta za onaj drugi gol
giovanni008