To ne osporavam.. osporavam da tebi neko naplacuje nesto sto moze biti a i ne mora.Novi_Nick wrote: ↑09/10/2025 19:31U EU drzavama svi vlasnici stanari svojih etaznih stanova moraju postovati slovo zakona i statuta vlasnika stanara jedne zgrade. To znaci da svi vlasnici stanari moraju zajednicki placati sve zajednicke troskove zgrade. Ako jedan vlasnik ili vise vlasnika ne placaju zajednicke troskove zgrade, drugi vlasnici zgrade mogu preko Suda traziti izmirenje troskova. Ako i nakon toga neki vlasnik ne plati zajednicke troskove zgrade, drugi vlasnici zgrada mogu traziti od Suda da se takvom vlasniku stan oduzme, bez obzira sto je njegovo vlasnistvo a zatim taj stan ide na dobos odnosno prodaju, iz kojih sredstava ce drugi vlasnici da naplate dug bivseg vlasnika stana.moimoi wrote: ↑07/10/2025 12:13Ne ti.. nego firma koja misli da ima pravo naplatiti tebi, koji nisi pogrjesio, neciju gresku.freman wrote: ↑07/10/2025 11:51
Šta bih trebao uraditi? Glumiti detektiva, kucati komšijama na vrata i pitati ko je šta gdje bacio, edukovati ih i svađati se? Ne pada mi na pamet zbog tako male cifre. Također, ne bih bio cinkaroš pa čak i da vidim direktno ko je pogriješio, samo bih ga ispravio, ne bih ga nikada prijavljivao niti "ganjao pravdu". Živimo u zajednici, i to je cijena takvog načina života, nemam problem s tim. Kaznu ne smatram nikakvom pljačkom, kazna je zaslužena, a dokazi postoje. I sam sam vidio pogrešno razvrstano smeće, dakle nisu slagali kad su poslali kaznu. Druga je stvar što nemaju način da identifikuju ko je tačno lično napravio grešku, pa pošalju svima zajedno. Meni je to sasvim u redu. Živiš u sistemu takvom kakav jeste, negdje dobiješ a negdje izgubiš. Isti taj sistem mi je, na primjer, samo na osnovu mojih podataka nedavno automatski odobrio bonus od 200 eura za račune za struju, iako se nisam nigdje prijavio niti sam to tražio – i to od iste te firme koja se bavi odvozom smeća.
Oni takve greske vec bi trebali imati u svojoj racunici.. a ne dodatno da ti uzimaju.
Vidis, borba za svoje pravo je dio zivota u uredjenom, demokratskom sistemu…Za razliku od svih neuredjenih, kao npr BiH, gdje ti uzimaju lovu a ne moraju se pravdati.
Ko garantuje da je uopste pogresnog sortiranja bilo? Da ne pokupe smece, radi pogresnog sortiranja-ok.. sve ostalo je cista prevara.
I eto, zasto ne bar-kod pa da se zna cija je kesa?
Ne mozes nesto dokazati, a naplacujes?