Al isti taj frajer psuje državu i Aliju kad je ovdje kako nema redaizvrsni direktor wrote: ↑13/10/2025 08:56prica mi jedan dijasporac jednom. izasao u nedjelju da kosi avliju, psuje sve svabama iz komsiluka, zato sto su ga cudno gledali. naravno, red stereotipa o svabama tipican za nepismenog dijasporca, jebo ih pravila, glupi, ne znaju uzivati, zivit, nisu opusteni, samo slusaju sta im se naredi i sl. drugi put kad je krenuo da kosi u nedjelju, dosla mu policija._BataZiv_0809 wrote: ↑13/10/2025 08:33Jednog dana kad ovo bude normalna drzava neces moci nedjeljom ljudima yebat zivce svojim zvukovima!izvrsni direktor wrote: ↑13/10/2025 07:36
pa hoce i radnici u trgovinama da mogu nedjeljom radove održavanja, rekonstrukcija i popravki vlastitih nekretnina kao i masa drugih ljudi. zasto si tako sebican i trazis od njih da to ne rade kao masa ljudi?![]()
Neradna nedjelja u FBiH
Moderator: anex
-
BadBoy
#9826 Re: Neradna nedjelja u FBiH
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#9827 Re: Neradna nedjelja u FBiH
izvrsni direktor wrote: ↑13/10/2025 08:56prica mi jedan dijasporac jednom. izasao u nedjelju da kosi avliju, psuje sve svabama iz komsiluka, zato sto su ga cudno gledali. naravno, red stereotipa o svabama tipican za nepismenog dijasporca, jebo ih pravila, glupi, ne znaju uzivati, zivit, nisu opusteni, samo slusaju sta im se naredi i sl. drugi put kad je krenuo da kosi u nedjelju, dosla mu policija._BataZiv_0809 wrote: ↑13/10/2025 08:33Jednog dana kad ovo bude normalna drzava neces moci nedjeljom ljudima yebat zivce svojim zvukovima!izvrsni direktor wrote: ↑13/10/2025 07:36
pa hoce i radnici u trgovinama da mogu nedjeljom radove održavanja, rekonstrukcija i popravki vlastitih nekretnina kao i masa drugih ljudi. zasto si tako sebican i trazis od njih da to ne rade kao masa ljudi?![]()
Tacno zamisljam scenu.
Takav onda i dodje u Bosnu i nedjeljom ujutru odvrne Kemal Malovcic Zumro rode i upali motorku i samo pojacava stereotip o ljudima iz dijaspore.
-
Sid the sloth
#9828 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Meni ide na zivce to "ne smijes nikome smetati nedjeljom", jebala vas nedjelja i vase izlezavanje treba i meni dan da zavrsim poslove po stanu/kuci/podrumu.
Ne mozes poslije posla, ne mozes vikendom, sve lezihljebovici, smetas im da leze i gledaju tekmu. Fuj.
Ne mozes poslije posla, ne mozes vikendom, sve lezihljebovici, smetas im da leze i gledaju tekmu. Fuj.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#9829 Re: Neradna nedjelja u FBiH
A kucni red?
-
Sid the sloth
#9830 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Taj kucni red mi i ide na zivce 
Postujem ga ali mi ide na zivce sto ga moram postovati jer mi je nekako logicno da se vise postuje radnim danima kad si umoran od posla pa odmaras poslije. A vikend valjda i treba sluziti za popravke u stanu/kuci/podrumu a ono ne da jer neko hoce da lezi i gleda tekmu.
Postujem ga ali mi ide na zivce sto ga moram postovati jer mi je nekako logicno da se vise postuje radnim danima kad si umoran od posla pa odmaras poslije. A vikend valjda i treba sluziti za popravke u stanu/kuci/podrumu a ono ne da jer neko hoce da lezi i gleda tekmu.
- drug_profi
#9831 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Nedeljom na selu ori-gori.
Vikendaši nek se istrpe, ili nek idu na Igman.
Vikendaši nek se istrpe, ili nek idu na Igman.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#9832 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Zato i sanjam o kuci na osami
-
Sid the sloth
#9833 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Da ti je pljackaju 3 puta godisnje minimalno? 
Ja sanjam o kuci sa solidnom okucnicom ali medju 1000 drugih kuca u mogucnosti blizu nekog ko ima licnu zastitu sa onom kucicom ko Komsic u Hrasnom
Da ne moram razmisljati smijem li na more i hocu li nositi tv sa sobom.
Ja sanjam o kuci sa solidnom okucnicom ali medju 1000 drugih kuca u mogucnosti blizu nekog ko ima licnu zastitu sa onom kucicom ko Komsic u Hrasnom
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#9834 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ne u divljini ali dovoljno daleko da ne cujem tudje motorke, flekserice, fleksarice, hiltovke, kemale malovicice....
- Pandakonda
#9835 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Onda promijene posao a ne traze od drzave da silom sprovodi njihov interes. Da li bi podrzao da se zakonski stavi obavezna nedjelja da se mora raditi ? Ako to ne podrzavas onda ne smijes ni podrzavati da se zabrani rad. A ti isti radnici mogu radnim danom kada dobiju slobodan umjesto nedjelje zavrsiti popravke stvari dok ostatak ljudi to radi nedjeljom obzirom da tada ne rade i nemaju u radnoj sedmici slobodan dan kao sto trgovci mogu imatiizvrsni direktor wrote: ↑13/10/2025 07:36pa hoce i radnici u trgovinama da mogu nedjeljom radove održavanja, rekonstrukcija i popravki vlastitih nekretnina kao i masa drugih ljudi. zasto si tako sebican i trazis od njih da to ne rade kao masa ljudi?drug_profi wrote: ↑12/10/2025 20:30Sereš druže. Ima li ikakve logike da ne možeš nedjeljom kupiti vitalne dijelove za popravak iznenadnih kvarova.elcaliente wrote: ↑12/10/2025 18:32 Imali smo jednog cjenjenog forumasa kojem ventili pucaju redovno nedjeljom.
Ili se to ne dešava?
Nedelja dan kad masa ljudi izvodi radove održavanja, rekonstrukcija i popravki vlastitih nekretnina i taj dan baš nemaš nigdje kupiti ništa što ti može zatrebati, zafaliti.
Loše brate. Mislim, evo daj da bude web shop. Nemam ništa protiv.
Može Peni da obavlja posao dragstora u nekoj maloj kancelariji 50 kvadrata 24/7. Niko nije propisao koliko smije biti skladište.![]()
Jebemumater, isto ko da sa djecom pričam što vjerovatno i jeste mentalno. Ja vam iznosim argumente, a vi uzvraćate sa šega-šala pričom.
Hoće radnici kaže ovaj...
![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#9836 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Lakse promijeniti posao
Nego dan za kupovinu
Logika
Nego dan za kupovinu
Logika
- Pandakonda
#9837 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Logika je da se drzava ne petlja u stvari koje ne treba. Ako postoji ponuda i potraznja da se trguje nedjeljom onda to nema niko pravo braniti. I opet kazem, ako ne podrzavas tjeranje firmi da rade nedjeljom ako ne zele onda im nemas pravo braniti rad ukoliko oni to zele i ukoliko postoji racunica za taj tad. Ko nema radnika da radi nedjeljom onda nece ni raditi kao sto se vec desavalo prije uvođenja zakona
Ko nece da radi nedjeljom nađe industriju koja mu to dopusta a ima ih na pretek
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#9838 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Drzava se mora upetljati tamo gdje je to nuznoPandakonda wrote: ↑13/10/2025 10:07Logika je da se drzava ne petlja u stvari koje ne treba. Ako postoji ponuda i potraznja da se trguje nedjeljom onda to nema niko pravo braniti. I opet kazem, ako ne podrzavas tjeranje firmi da rade nedjeljom ako ne zele onda im nemas pravo braniti rad ukoliko oni to zele i ukoliko postoji racunica za taj tad. Ko nema radnika da radi nedjeljom onda nece ni raditi kao sto se vec desavalo prije uvođenja zakona
- Ozimician
#9839 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Problem je u BiH sto se drzava izgleda ne petlja ni u sta, samo entiteti svaki ponaosob.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#9840 Re: Neradna nedjelja u FBiH
To je stvar nadleznosti.
- VladaFBiH
#9841 Re: Neradna nedjelja u FBiH
zar je ovdje bilo nužno? Sve je bilo definisano zakonom koji se, na žalost, nije primjenjivao te je donesena odluka kakva je donesena i koja pravi ogromnu ekonomsku štetu federaciji._BataZiv_0809 wrote: ↑13/10/2025 10:12Drzava se mora upetljati tamo gdje je to nuznoPandakonda wrote: ↑13/10/2025 10:07Logika je da se drzava ne petlja u stvari koje ne treba. Ako postoji ponuda i potraznja da se trguje nedjeljom onda to nema niko pravo braniti. I opet kazem, ako ne podrzavas tjeranje firmi da rade nedjeljom ako ne zele onda im nemas pravo braniti rad ukoliko oni to zele i ukoliko postoji racunica za taj tad. Ko nema radnika da radi nedjeljom onda nece ni raditi kao sto se vec desavalo prije uvođenja zakona
Put do pakla je popločan dobrim namjerama - u ovom slučaju u potpunosti primjenjiva izreka.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#9842 Re: Neradna nedjelja u FBiH
To je jedan nacin gledanja na stvari. Ne i jedini.VladaFBiH wrote: ↑13/10/2025 11:11zar je ovdje bilo nužno? Sve je bilo definisano zakonom koji se, na žalost, nije primjenjivao te je donesena odluka kakva je donesena i koja pravi ogromnu ekonomsku štetu federaciji._BataZiv_0809 wrote: ↑13/10/2025 10:12Drzava se mora upetljati tamo gdje je to nuznoPandakonda wrote: ↑13/10/2025 10:07
Logika je da se drzava ne petlja u stvari koje ne treba. Ako postoji ponuda i potraznja da se trguje nedjeljom onda to nema niko pravo braniti. I opet kazem, ako ne podrzavas tjeranje firmi da rade nedjeljom ako ne zele onda im nemas pravo braniti rad ukoliko oni to zele i ukoliko postoji racunica za taj tad. Ko nema radnika da radi nedjeljom onda nece ni raditi kao sto se vec desavalo prije uvođenja zakona
Put do pakla je popločan dobrim namjerama - u ovom slučaju u potpunosti primjenjiva izreka.
- VladaFBiH
#9843 Re: Neradna nedjelja u FBiH
na žalost, ja sam realista i skoro sve gledam samo kroz brojeve i naučio sam jedno - što su brojevi bolji svima je bolje i svi bolje žive a kada su brojevi loši svima će prije ili kasnije biti lošije (neko ne osjeti odmah ali ga prije ili kasnije stigne)._BataZiv_0809 wrote: ↑13/10/2025 11:30To je jedan nacin gledanja na stvari. Ne i jedini.VladaFBiH wrote: ↑13/10/2025 11:11zar je ovdje bilo nužno? Sve je bilo definisano zakonom koji se, na žalost, nije primjenjivao te je donesena odluka kakva je donesena i koja pravi ogromnu ekonomsku štetu federaciji.
Da su ekonomski pokazatelji dobri prvi bih se posuo pepelom i izvinuo ali opet kažem - nisu dobri i to baš nisu dobri... bojim se da ćemo uskoro svi početi osjećati pogubnost ove odluke.
Ne znam da li si primijetio da odluku o minimalnoj plati branim jer smatram da je i tih 1.000KM ispod dostojanstvenog za jednog radnika. Ovdje su zeznuli što nisu odmah spustili doprinose ali eto barem se nešto popravilo od 01.07 pa je i to malo lakše sada.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#9844 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ako se trgovci ne bune, ne vidim problem. Valjda od njihovog prometa i prihoda zavise ti pokazatelji.VladaFBiH wrote: ↑13/10/2025 12:12na žalost, ja sam realista i skoro sve gledam samo kroz brojeve i naučio sam jedno - što su brojevi bolji svima je bolje i svi bolje žive a kada su brojevi loši svima će prije ili kasnije biti lošije (neko ne osjeti odmah ali ga prije ili kasnije stigne)._BataZiv_0809 wrote: ↑13/10/2025 11:30To je jedan nacin gledanja na stvari. Ne i jedini.VladaFBiH wrote: ↑13/10/2025 11:11
zar je ovdje bilo nužno? Sve je bilo definisano zakonom koji se, na žalost, nije primjenjivao te je donesena odluka kakva je donesena i koja pravi ogromnu ekonomsku štetu federaciji.
Da su ekonomski pokazatelji dobri prvi bih se posuo pepelom i izvinuo ali opet kažem - nisu dobri i to baš nisu dobri... bojim se da ćemo uskoro svi početi osjećati pogubnost ove odluke.
Ne znam da li si primijetio da odluku o minimalnoj plati branim jer smatram da je i tih 1.000KM ispod dostojanstvenog za jednog radnika. Ovdje su zeznuli što nisu odmah spustili doprinose ali eto barem se nešto popravilo od 01.07 pa je i to malo lakše sada.
-
Malisa11
#9845 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Iskreno apsolutno sam zivcan ako neko van kucnog reda vrsi bilo kakve radnje, no jbte ovo sto kazes ima smisla. Sta je sa "seljacima" kada im vikendasi navrnu u njihove "mahale", gdje je njima odmor?Sid the sloth wrote: ↑13/10/2025 09:46 Taj kucni red mi i ide na zivce
Kako god, opet jbga mora biti kucni red jer bi bilo svega i svacega, ne bi se znala nikakva granica.
-
tokio25
#9846 Re: Neradna nedjelja u FBiH
pa ima i radnim danima od 3 do 5 ne smijes nista raditi sto bi moglo smetati komsijamaSid the sloth wrote: ↑13/10/2025 09:46 Taj kucni red mi i ide na zivce
subota moze biti za rad ako ti nesto radis a radnim danom od 5 navece do 10 mozes raditi sta hoces tako da ti dodje majstor tada i sl
- VladaFBiH
#9847 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Trgovci su samo posljednja karika u nizu i možda najmanje bitna jer manje prodaje znači manje proizvodnje, manje transporta, manje usluga, manje novca i svega ostaloga što zapravo ne vidiš kada kupuješ nešto a što vodi ka manje prihoda, manjim platama, manje zaposlenih, manje novca u budžetu - nastavi niz_BataZiv_0809 wrote: ↑13/10/2025 12:18Ako se trgovci ne bune, ne vidim problem. Valjda od njihovog prometa i prihoda zavise ti pokazatelji.VladaFBiH wrote: ↑13/10/2025 12:12na žalost, ja sam realista i skoro sve gledam samo kroz brojeve i naučio sam jedno - što su brojevi bolji svima je bolje i svi bolje žive a kada su brojevi loši svima će prije ili kasnije biti lošije (neko ne osjeti odmah ali ga prije ili kasnije stigne).
jednostavno ulaziš u spiralu iz koje će u jednom trenutku biti skoro nemoguće izaći
Last edited by VladaFBiH on 13/10/2025 12:32, edited 1 time in total.
-
Sid the sloth
#9848 Re: Neradna nedjelja u FBiH
A tad mi nesto zao, kontam komsije dosle s posla (i ja sam al jebiga imam poslatokio25 wrote: ↑13/10/2025 12:26pa ima i radnim danima od 3 do 5 ne smijes nista raditi sto bi moglo smetati komsijamaSid the sloth wrote: ↑13/10/2025 09:46 Taj kucni red mi i ide na zivce
subota moze biti za rad ako ti nesto radis a radnim danom od 5 navece do 10 mozes raditi sta hoces tako da ti dodje majstor tada i sl
Jedino subota mi ostaje i sav posao utrpam u tu subotu.
-
tokio25
#9849 Re: Neradna nedjelja u FBiH
ne ides nedjeljom u lukavicu i dodjes na istoVladaFBiH wrote: ↑13/10/2025 12:31Trgovci su samo posljednja karika u nizu i možda najmanje bitna jer manje prodaje znači manje proizvodnje, manje transporta, manje usluga, manje novca i svega ostaloga što zapravo ne vidiš kada kupuješ nešto a što vodi ka manje prihoda, manjim platama, manje zaposlenih, manje novca u budžetu - nastavi niz_BataZiv_0809 wrote: ↑13/10/2025 12:18Ako se trgovci ne bune, ne vidim problem. Valjda od njihovog prometa i prihoda zavise ti pokazatelji.VladaFBiH wrote: ↑13/10/2025 12:12
na žalost, ja sam realista i skoro sve gledam samo kroz brojeve i naučio sam jedno - što su brojevi bolji svima je bolje i svi bolje žive a kada su brojevi loši svima će prije ili kasnije biti lošije (neko ne osjeti odmah ali ga prije ili kasnije stigne).
jednostavno ulaziš u spiralu iz koje će u jednom trenutku biti skoro nemoguće izaći
svi se busaju u prsa da su patriote a onda odu u lukavicu
pricaju o smanjenju potrosnje i prelivanja toga u rs a onda odu u lukavicu
isto kao oni sto kao bojkotuju izrael ne piju kolu al zato viber ubijaju od poziva
licemjerje na kub
-
Sid the sloth
#9850 Re: Neradna nedjelja u FBiH
tokio25 wrote: ↑13/10/2025 12:34ne ides nedjeljom u lukavicu i dodjes na istoVladaFBiH wrote: ↑13/10/2025 12:31Trgovci su samo posljednja karika u nizu i možda najmanje bitna jer manje prodaje znači manje proizvodnje, manje transporta, manje usluga, manje novca i svega ostaloga što zapravo ne vidiš kada kupuješ nešto a što vodi ka manje prihoda, manjim platama, manje zaposlenih, manje novca u budžetu - nastavi niz_BataZiv_0809 wrote: ↑13/10/2025 12:18
Ako se trgovci ne bune, ne vidim problem. Valjda od njihovog prometa i prihoda zavise ti pokazatelji.
svi se busaju u prsa da su patriote a onda odu u lukavicu
pricaju o smanjenju potrosnje i prelivanja toga u rs a onda odu u lukavicu
isto kao oni sto kao bojkotuju izrael ne piju kolu al zato viber ubijaju od poziva
licemjerje na kub