Nisam te primjetio ranije na ovim temama, al vidim da si nanijetio smarati ovu sad. Dosadan dan u Kanadi.Osmi Socrates wrote: ↑10/10/2025 23:39 Pa mislim da je BiH jedinstvena po tome u svijetu fudbala. Eswatini ima strožije standarde kad biraju selektora. U BiH je bilo dovoljno "od malih nogu želim trenirati reprezentaciju BiH".
I niko ne kaže da je trebao reći 'bićemo svjetski prvaci". Mogao je i začepiti. "Radićemo teško, studiraćemo protivnike, stvorićemo uslove da svaki igrač da svoj maksimum". Milion izjava koje je mogao dati.
On ni pet ni šest "ove kvalifikacije su nam pušiona".
I to isto ponavlja dok su još u igri.![]()
Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Point.
#576 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
- Point.
#577 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
Drugi smo na tabeli, u igri za prvo, od mogućih 18 imamo 13 bodova a stručnjaci i kauč selektori bi da mjenjaju selektora.
Kako kaže ona uzrečica, samo kod nas. Samo kod nas.
Kako kaže ona uzrečica, samo kod nas. Samo kod nas.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#578 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
Nije ti to neka opklada da cemo proci.
Moramo se puno kockati.
Moramo se puno kockati.
-
Tromblon
#579 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
Ali hajde realno da pogledamo. Lik je zavrsio profi licencu 2011. godine. I odmah rekao neću da budem trener. Hoću da budem selektor. Legitimno, ali odmah sebe otpisujes jer se lisavas vrijednog znanja koje dobijaš sa iskustvom treniranja u klubovima i svakodnevnog rada sa igračima. Hamburg mu je odmah nudio juniore. Da je prihvatio dobio bi prvi tim u roku 2,3 godine. Naucio bi mnogo vise nego sto sada zna 14 godina nakon dobijanja licence. Realno je da nikada nije javno pokazao zelju za ucenjem i usavršavanjem. Nikada nije rekao išao sam kod ovog, kod onog, bio gost na treninzima, ucio bla bla. Nego hocu biti selektor i tacka. Postao je selektor izgubio osim ega, arogancije i agresivnosti prema novinarima nismo mnogo sta vidjeli. Okruzio se jaranima iz reprezentacije i zadovoljio ukus javnosti. Pitanje je koliko ko, od tih jarana, zna o materiji i kako to prenosi na igrace. Osim Bajramovica ne znam da se neko znacajnije bavio trenerskim poslom. Od prve utakmice sa Engleskom sve je zbrda,zdola. Ne postoji smislen koncept, sistem i strategija. Na sve to se nadodaje tradicionalno menadzerisanje i zvanje igraca da bi se prodali. To traje 30 godina i nema potrebe da se prekida iako su i Barbarez i Spahic govorili o tome dok su bili igraci.
Na kraju, imali jake prijateljske, jaku grupu u Ligi nacija i ocekivano popusili. Dobili solidnu grupu za SP i svi su ocekivali borbu za prvo mjesto. Počelo je dobrim rezultatima, ali ne i igrama. Onda je naisla Austrija, pa Kipar i nase slabosti su ogoljene. Svi problemi su izasli na vidjelo. Od Mujakica na lijevom beku. Vezno bezveznog reda i memogucnosti i neznanja povezivavanja 2 pasa. Igrači i selektor su limitiranih kapaciteta. I dok bi neki strucniji selektor pokusao igru i koncepciju prilagoditi igracima kod nas ne postoji ni pokušaj toga.
Poslije blamaze na Kipru selektor kaze da je i dalje cilj Euro 28. Samo ne kaze sta je cilj u ovim kvalifikacijama. Jer nismo se trebali ni sekirati bezveze. Jer sto bi se bezveze borili za SP kad znamo da nam to nije cilj. Jel tako selektor patrijoto?
Na kraju, imali jake prijateljske, jaku grupu u Ligi nacija i ocekivano popusili. Dobili solidnu grupu za SP i svi su ocekivali borbu za prvo mjesto. Počelo je dobrim rezultatima, ali ne i igrama. Onda je naisla Austrija, pa Kipar i nase slabosti su ogoljene. Svi problemi su izasli na vidjelo. Od Mujakica na lijevom beku. Vezno bezveznog reda i memogucnosti i neznanja povezivavanja 2 pasa. Igrači i selektor su limitiranih kapaciteta. I dok bi neki strucniji selektor pokusao igru i koncepciju prilagoditi igracima kod nas ne postoji ni pokušaj toga.
Poslije blamaze na Kipru selektor kaze da je i dalje cilj Euro 28. Samo ne kaze sta je cilj u ovim kvalifikacijama. Jer nismo se trebali ni sekirati bezveze. Jer sto bi se bezveze borili za SP kad znamo da nam to nije cilj. Jel tako selektor patrijoto?
- Haris.ba
#580 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
Znaci, sve dostupno na dva tri klika. Ali, jok. Napravi od Murinja prevodioca.tokio25 wrote: ↑11/10/2025 03:34pa nije prije porta bio samo prevodilacSid the sloth wrote: ↑10/10/2025 22:32 Zamisli koje su budale oni iz Porta kad su jednog prevodioca Mourinha zaposlili kao trenera, lik u zivotu nije profesionalno sutnuo lopte, nikoga u karijeri nije vodio, u Barceloni bio prevodioc i oni ga zaposle kao trenera a on im donese Ligu prvaka.
To su vece budale nego mi koji covjeka koji je igrao fudbal citav zivot i bio kapiten zaposlimo kao trenera, a mozemo birati hocemo li Vahu, Mourinha, Kloppa, itd. Bas smo budale.
bio je on i trener kao i sada sto je benfice
u biti od nje je poceo a u barci bio asistent robsonu cak i vodio utakmice u kupu spanije
Eto, da je i bio sam prevodioc. Bio prevodioc treneru u Barseloni. Mogao vidjeti kako vrhunski trener radi. Sve preko njega islo. Je li Barbarez kome bio prevodioc u Barseloni?
Da je bio trener. U klubu gdje ga nije dovelo preko stele. Gdje se morala zaraditi para svojim radom.
Hrvati su skontali i rjesili se "legendi kluba" i doveli trenera.
-
neraaaa
#581 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
Tromblon wrote: ↑11/10/2025 12:06 Ali hajde realno da pogledamo. Lik je zavrsio profi licencu 2011. godine. I odmah rekao neću da budem trener. Hoću da budem selektor. Legitimno, ali odmah sebe otpisujes jer se lisavas vrijednog znanja koje dobijaš sa iskustvom treniranja u klubovima i svakodnevnog rada sa igračima. Hamburg mu je odmah nudio juniore. Da je prihvatio dobio bi prvi tim u roku 2,3 godine. Naucio bi mnogo vise nego sto sada zna 14 godina nakon dobijanja licence. Realno je da nikada nije javno pokazao zelju za ucenjem i usavršavanjem. Nikada nije rekao išao sam kod ovog, kod onog, bio gost na treninzima, ucio bla bla. Nego hocu biti selektor i tacka. Postao je selektor izgubio osim ega, arogancije i agresivnosti prema novinarima nismo mnogo sta vidjeli. Okruzio se jaranima iz reprezentacije i zadovoljio ukus javnosti. Pitanje je koliko ko, od tih jarana, zna o materiji i kako to prenosi na igrace. Osim Bajramovica ne znam da se neko znacajnije bavio trenerskim poslom. Od prve utakmice sa Engleskom sve je zbrda,zdola. Ne postoji smislen koncept, sistem i strategija. Na sve to se nadodaje tradicionalno menadzerisanje i zvanje igraca da bi se prodali. To traje 30 godina i nema potrebe da se prekida iako su i Barbarez i Spahic govorili o tome dok su bili igraci.
Poslije utakmice sa San Marinom u Zenici ja napisao da ćemo završiti treći, da sve sto dobijamo, dobijamo na sreću i skoro svi tagovali admina i tražili trajni, a mene nazivali četnikom, ustašom, neznalicom….
Treba istini pogledati u oči. Mi smo kvalitetom trenutno u rangu sa Luksemburgom, Moldavijom i tim reprezentacijama. Možda čak i za nijansu lošiji. Da smo na početku dobili dvomeč sa Austrijom umjesto sa San Marinom, sada bi bili četvrti, ali eto imali smo sreću u rasporedu i tako stvorili privid da smo nogometna super sila, a ustvari smo tigar od papira.
Ja nikad necu navijati za ovu reprezentaciju dok je iza iste ovaj savez sa Vicom na čelu i to smatram patriotizmom.
Zašto da navijam i priželjkujem plasman? Da bi Vico i njegove kujice iz saveza dobile milione eura od plasmana? Da bi se vicini igrači bolje prodali?
Ne, priželjkujem da zijane i baraž. Kad dobijemo normalan savez, bez entitetskih saveza u sastavu i kad dobijemo pravog patriotu na čelu tog saveza, a ne Dodikovog tetića (mislim da je tetić), onda svim srcem navijam, a do tada želim im što više poraza, sto više blamaže, i da budu zadnji u grupi D lige nacija.
-
tokio25
#582 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
mogu li ja biti selektor cilj mi je euro 2100
- Plavo-bijeli
#583 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
Moze li mi neko reci sto je toliki problem sto Barbarez igra poker? Doslovno gdje god, ti si kockar, lik se kocka..blef ovo, blef ono...
Znači drzava sa najvise kladionica na čitavom Svijetu, na čitavom po broju stanovnika... nema osobe koja nije isla i igrala u kladionicu, jos svi kao vjernici, a Barbarez nije musliman..ja sa 12 godina isao u kladionicu, nakon sto mi je drug rekao da je sa 10g uzimao finih para na kladionici...sa 10g...U čemu je problem i kako to i na koji nacin utice na njegovo vodjenje ekipe? Da ne kazem sto je poker jedina profitabilna igra i za razliku od kladionice ima dosta vise onih koji su profitabilni svake godine i igra gdje puno utice znanje.
Zar nije malo licemjerno od naroda koji je poznat kao narod koji više provede u kladionicama nego u dzamiji da drugog nazivaju kockarom i to mu nabijaju na nos?
Znači drzava sa najvise kladionica na čitavom Svijetu, na čitavom po broju stanovnika... nema osobe koja nije isla i igrala u kladionicu, jos svi kao vjernici, a Barbarez nije musliman..ja sa 12 godina isao u kladionicu, nakon sto mi je drug rekao da je sa 10g uzimao finih para na kladionici...sa 10g...U čemu je problem i kako to i na koji nacin utice na njegovo vodjenje ekipe? Da ne kazem sto je poker jedina profitabilna igra i za razliku od kladionice ima dosta vise onih koji su profitabilni svake godine i igra gdje puno utice znanje.
Zar nije malo licemjerno od naroda koji je poznat kao narod koji više provede u kladionicama nego u dzamiji da drugog nazivaju kockarom i to mu nabijaju na nos?
- Edin H.
#584 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
Pa šta je trebao da gubi vrijeme po omladinskim selekcijama kad je imao drugi, dobro plaćen posao?
Zaboravljate da je u Njemačkoj pobjeđivao i u onom sportu kada autima igraju fudbal

Zaboravljate da je u Njemačkoj pobjeđivao i u onom sportu kada autima igraju fudbal
-
Tromblon
#585 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
Problem je sto je covjek izabrao da bude kockar, a ne trener. I gotovo.Plavo-bijeli wrote: ↑11/10/2025 12:46 Moze li mi neko reci sto je toliki problem sto Barbarez igra poker? Doslovno gdje god, ti si kockar, lik se kocka..blef ovo, blef ono...
-
merk030
#586 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
Slažem se, protiv sam kocke da se razumije, ali, kad se pojavi neki slavni za stolom, onda je kao cool, Ronaldo 9, Magnus Carlsen, sigurno ih je još..Plavo-bijeli wrote: ↑11/10/2025 12:46 Moze li mi neko reci sto je toliki problem sto Barbarez igra poker? Doslovno gdje god, ti si kockar, lik se kocka..blef ovo, blef ono...
Ima u ovoj reprezentaciji talenta, ali treba vremena, treba da igraju skupa. Dosta igrača igra neregularno, sezonu odigra, pa sezona klupa i u krug.
- Plavo-bijeli
#587 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
Otkud ti znaš šta je on izabrao... lik je oduvijek govorio da hoće da bude selektor i čekao je to i nije htio druge pozicije, ego pretpostavljam, ali eto... moze on i sad igrati te turnire, to nikako ne utice na njegovo vodjenje ekipe i znanje. To ako neko vodi neku drugu ekipu ne znači da ce automatski bolji biti.. Ima ih koliko hoces sto su izmjenjali puno ekipa i opet su tarabe teske... Evo Safet Susic koliko je ekipa vodio i ... Maradona isto.Tromblon wrote: ↑11/10/2025 12:49Problem je sto je covjek izabrao da bude kockar, a ne trener. I gotovo.Plavo-bijeli wrote: ↑11/10/2025 12:46 Moze li mi neko reci sto je toliki problem sto Barbarez igra poker? Doslovno gdje god, ti si kockar, lik se kocka..blef ovo, blef ono...
-
Tromblon
#588 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
Hajde ba, ne mozes braniti neodbranjivo. Ne mozes biti dobar selektor, a da nemaš pojma o trenerskom poslu. Rijetki su genijalci poput Beckenbauera. A, Barbarez je daleko, jako daleko od Beckenbauera.Plavo-bijeli wrote: ↑11/10/2025 12:53Otkud ti znaš šta je on izabrao... lik je oduvijek govorio da hoće da bude selektor i čekao je to i nije htio druge pozicije, ego pretpostavljam, ali eto... moze on i sad igrati te turnire, to nikako ne utice na njegovo vodjenje ekipe i znanje. To ako neko vodi neku drugu ekipu ne znači da ce automatski bolji biti.. Ima ih koliko hoces sto su izmjenjali puno ekipa i opet su tarabe teske... Evo Safet Susic koliko je ekipa vodio i ... Maradona isto.Tromblon wrote: ↑11/10/2025 12:49Problem je sto je covjek izabrao da bude kockar, a ne trener. I gotovo.Plavo-bijeli wrote: ↑11/10/2025 12:46 Moze li mi neko reci sto je toliki problem sto Barbarez igra poker? Doslovno gdje god, ti si kockar, lik se kocka..blef ovo, blef ono...
Da li bi liku dao da bude direktor, a ima zavrsen fakultet prije 15 godina i nema dana radnog iskustva?
-
svesuper25
#589 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
barbarez je samo ogledalo ove drzave,isto tako imamo i ministre koji nikakvo iskustvo nemaju o resorima koje su dobili.Sve nakaradno,kako u politici ,tako i u sportu.
- Edin H.
#590 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
Tako ste isto govorili za Vicu kada je došao da nema iskustva, pa se dokazao, te mu odgovorni produžiše mandat. 
- Plavo-bijeli
#591 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
PA otkud ti ideja da nema lik pojma o trenerskom poslu
kako to mozes zakljuciti?
Jer nije nikoga vodio prije Bosne? Sta ti i kako zamisljas to vodjenje ekipe, neke posebne wow taktike koje niko ne zna... i ako si vodio onda ti znas tacno sta i kako...
Nije ovdje vise ni o Barbarezu nego o nepoznavanju kako fudbal funkcionise i kako vodjenje ekipe funkcionise.
Mozes biti najbolji selektor ikada ali ako ti je ekipa rinaka, dzaba. Nama je ekipa taj nivo.
Imas koliko hoces selektora koji su vrhunski, ali koji su vodili prosječne reprezentacije i imali užasne rezultate.
Roberto Mancini nakon osvajanja Eura preuzeo Arabiju i... nakon samo 14 mjeseci sporazumni raskid ugovora...ocekivanja od Arabije, dominacija u Aziji..rezultati, ispali u osminfinalu Azijskog kupa..kritikovan od navijača za stil igre i sve ostalo...
PA kakooo, em vodio Italiju, em vodio neam koga nije vodio..em ne igra pokera...
Fabio Capello - Rusija, isto velika ocekivanja, bio najplaceniji na Svijetu..ocekivanja da ce proci grupu na SP, nisu ni grupu prosli, nisu imali jedne pobjede, poslije toga losi rezultati za EURO 2016...Capello..pa kako...jel on ikog vodio prije, ili je 15godina igrao pokera...
Marcello Lippi, Kina, Italiju odveo do prvaka Svijeta 2006. godine, znači isto nije igrao pokera- koliko se zna, ima iskustva, nije uspio Kinu odvesti ni na SP 2018
Sven Goran Erikson... Meksiko, ocekivanja visoka, na kraju toliko los bio da je dobio otkaz nakon manje od godinu dana...
Hansi Flick..jos evo ozbiljna reprezentacija..vrlo ozbiljna.. Njemačka. Sa Bayernom sve uzeo, i onda sa Njemačkom ispadne u grupama SP , u 25 utakmica 12 pobjeda samo imao..sa Njemačkom i to vrlo ozbiljan trener...
Barbarez? Izgubio od Austrije i neriješeno sa Kiprom..ma tjerajj toooo halooo ...kako tako sa velikom Bosnom da nismo prvi jarane...hej cak nam ni igra nije bila dobra..tjeraj toooo, menadzeri, poker, drzak...
Pa treba novinarima jebat mater na svako glupo pitanje, kad repka u 30 godina nije imala ozbiljne rezultate sa 10x jačom ekipom, sad nesto se ocekuje i u svemu se trazi dlaka samo jer nije nikog vodio, a evo naveo sam vam primjere gdje ne samo da su vodili, nego osvajalii jebena Svjetska prvenstva i opet nije znacilo nista kod reprezentacije...
eto pročitajte ovo više puta mozda vam dodje u glavu, pa onda postavljajte pitanja "da li bi dao liku da bude direktor
".
Toliko od mene do narednih utakmica.
Jer nije nikoga vodio prije Bosne? Sta ti i kako zamisljas to vodjenje ekipe, neke posebne wow taktike koje niko ne zna... i ako si vodio onda ti znas tacno sta i kako...
Nije ovdje vise ni o Barbarezu nego o nepoznavanju kako fudbal funkcionise i kako vodjenje ekipe funkcionise.
Mozes biti najbolji selektor ikada ali ako ti je ekipa rinaka, dzaba. Nama je ekipa taj nivo.
Imas koliko hoces selektora koji su vrhunski, ali koji su vodili prosječne reprezentacije i imali užasne rezultate.
Roberto Mancini nakon osvajanja Eura preuzeo Arabiju i... nakon samo 14 mjeseci sporazumni raskid ugovora...ocekivanja od Arabije, dominacija u Aziji..rezultati, ispali u osminfinalu Azijskog kupa..kritikovan od navijača za stil igre i sve ostalo...
PA kakooo, em vodio Italiju, em vodio neam koga nije vodio..em ne igra pokera...
Fabio Capello - Rusija, isto velika ocekivanja, bio najplaceniji na Svijetu..ocekivanja da ce proci grupu na SP, nisu ni grupu prosli, nisu imali jedne pobjede, poslije toga losi rezultati za EURO 2016...Capello..pa kako...jel on ikog vodio prije, ili je 15godina igrao pokera...
Marcello Lippi, Kina, Italiju odveo do prvaka Svijeta 2006. godine, znači isto nije igrao pokera- koliko se zna, ima iskustva, nije uspio Kinu odvesti ni na SP 2018
Sven Goran Erikson... Meksiko, ocekivanja visoka, na kraju toliko los bio da je dobio otkaz nakon manje od godinu dana...
Hansi Flick..jos evo ozbiljna reprezentacija..vrlo ozbiljna.. Njemačka. Sa Bayernom sve uzeo, i onda sa Njemačkom ispadne u grupama SP , u 25 utakmica 12 pobjeda samo imao..sa Njemačkom i to vrlo ozbiljan trener...
Barbarez? Izgubio od Austrije i neriješeno sa Kiprom..ma tjerajj toooo halooo ...kako tako sa velikom Bosnom da nismo prvi jarane...hej cak nam ni igra nije bila dobra..tjeraj toooo, menadzeri, poker, drzak...
Pa treba novinarima jebat mater na svako glupo pitanje, kad repka u 30 godina nije imala ozbiljne rezultate sa 10x jačom ekipom, sad nesto se ocekuje i u svemu se trazi dlaka samo jer nije nikog vodio, a evo naveo sam vam primjere gdje ne samo da su vodili, nego osvajalii jebena Svjetska prvenstva i opet nije znacilo nista kod reprezentacije...
eto pročitajte ovo više puta mozda vam dodje u glavu, pa onda postavljajte pitanja "da li bi dao liku da bude direktor
Toliko od mene do narednih utakmica.
Last edited by Plavo-bijeli on 11/10/2025 14:56, edited 2 times in total.
-
LSD
#592 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
Poređenja sa Hrvatskom i Dalicem su presmijesna
Prije svega njihov NS je ozbiljna institucija u kojoj ne sjede kriminalci i diletanti kao kod nas.
Druga stvar, Dalic nije bio nikakav eksperiment i kockanje vec je covjek prije repke vodio 5,6 klubova sto domacih sto stranih, bavio se tim poslom bar 10 godina, naucio nesto o tom poslu....kod nas se kockar 15 godina bavio pokerom nakon zavresene igracke karijere, nije ni pomisljao da se bavi trenerskim poslom i pravo sa stola sjeo na klupu A selekcije
Otprilike kao da neko preskoci osnovnu i srednju skolu i odmah fakultat upise. To samo kod nas ima.
Prije svega njihov NS je ozbiljna institucija u kojoj ne sjede kriminalci i diletanti kao kod nas.
Druga stvar, Dalic nije bio nikakav eksperiment i kockanje vec je covjek prije repke vodio 5,6 klubova sto domacih sto stranih, bavio se tim poslom bar 10 godina, naucio nesto o tom poslu....kod nas se kockar 15 godina bavio pokerom nakon zavresene igracke karijere, nije ni pomisljao da se bavi trenerskim poslom i pravo sa stola sjeo na klupu A selekcije
Otprilike kao da neko preskoci osnovnu i srednju skolu i odmah fakultat upise. To samo kod nas ima.
- Plavo-bijeli
#593 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
A koga je vodio Stimac, Slaven Bilic, i Niko Kovač i na koliko utakmica?LSD wrote: ↑11/10/2025 14:02 Poređenja sa Hrvatskom i Dalicem su presmijesna![]()
Druga stvar, Dalic nije bio nikakav eksperiment i kockanje vec je covjek prije repke vodio 5,6 klubova sto domacih sto stranih, bavio se tim poslom bar 10 godina, naucio nesto o tom poslu....kod nas se kockar 15 godina bavio pokerom nakon zavresene igracke karijere, nije ni pomisljao da se bavi trenerskim poslom i pravo sa stola sjeo na klupu A selekcije![]()
-
svesuper25
#594 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
vodili su klubove,slaven je vodio prvo U21 Hr: Kovac nema sta nije vodio,lik sad vodi dortmund.Koga ce to Barbarez vodit poslje repke ?Plavo-bijeli wrote: ↑11/10/2025 14:06A koga je vodio Stimac, Slaven Bilic, i Niko Kovač i na koliko utakmica?LSD wrote: ↑11/10/2025 14:02 Poređenja sa Hrvatskom i Dalicem su presmijesna![]()
Druga stvar, Dalic nije bio nikakav eksperiment i kockanje vec je covjek prije repke vodio 5,6 klubova sto domacih sto stranih, bavio se tim poslom bar 10 godina, naucio nesto o tom poslu....kod nas se kockar 15 godina bavio pokerom nakon zavresene igracke karijere, nije ni pomisljao da se bavi trenerskim poslom i pravo sa stola sjeo na klupu A selekcije![]()
- Edin H.
#595 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
Ovo je dugoročni projekat, nema potrebe o tome da razmišljasvesuper25 wrote: ↑11/10/2025 14:08vodili su klubove,slaven je vodio prvo U21 Hr: Kovac nema sta nije vodio,lik sad vodi dortmund.Koga ce to Barbarez vodit poslje repke ?Plavo-bijeli wrote: ↑11/10/2025 14:06A koga je vodio Stimac, Slaven Bilic, i Niko Kovač i na koliko utakmica?LSD wrote: ↑11/10/2025 14:02 Poređenja sa Hrvatskom i Dalicem su presmijesna![]()
-
svesuper25
#596 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
da ,samo njemu dali da dugorocno vodi,zasto petev tako nesto nije dobioEdin H. wrote: ↑11/10/2025 14:11Ovo je dugoročni projekat, nema potrebe o tome da razmišljasvesuper25 wrote: ↑11/10/2025 14:08vodili su klubove,slaven je vodio prvo U21 Hr: Kovac nema sta nije vodio,lik sad vodi dortmund.Koga ce to Barbarez vodit poslje repke ?Plavo-bijeli wrote: ↑11/10/2025 14:06
A koga je vodio Stimac, Slaven Bilic, i Niko Kovač i na koliko utakmica?![]()
-
LSD
#597 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
Sta ti mene ispitujes kad imas sve to na internetu ?...nisi ti profesor ovdje, a mi ucenici....sta umisljas sebi da moze tako ispitivatiPlavo-bijeli wrote: ↑11/10/2025 14:06A koga je vodio Stimac, Slaven Bilic, i Niko Kovač i na koliko utakmica?LSD wrote: ↑11/10/2025 14:02 Poređenja sa Hrvatskom i Dalicem su presmijesna![]()
al evo:
https://en.wikipedia.org/wiki/Niko_Kova%C4%8D
https://en.wikipedia.org/wiki/Igor_%C5%A0timac
https://en.wikipedia.org/wiki/Slaven_Bili%C4%87
Bilic vodio Hajduk i njihvu U 21, prije preuzimanja A tima.
Stimac vodio Hajduk, Cibaliju, Zagreb prije preuzimanja A repke.
Kovac vodio dvije godine U21 repku prije preuzimanja.
Dakle, svi su bavili nekim trenerskim poslom, za razliku od naseg ublehasa kojem je poker preci od fudbala.
I nemoj mi vise nikakvih potpitanja, jes cuo.
- Plavo-bijeli
#598 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
Pa pitam te zasto sto si naveo jednog trenera, a namjerno izostavio ostale iz te iste Hrvatske.LSD wrote: ↑11/10/2025 14:13Sta ti mene ispitujes kad imas sve to na internetu ?...nisi ti profesor ovdje, a mi ucenici....sta umisljas sebi da moze tako ispitivatiPlavo-bijeli wrote: ↑11/10/2025 14:06A koga je vodio Stimac, Slaven Bilic, i Niko Kovač i na koliko utakmica?LSD wrote: ↑11/10/2025 14:02 Poređenja sa Hrvatskom i Dalicem su presmijesna![]()
al evo:
https://en.wikipedia.org/wiki/Niko_Kova%C4%8D
https://en.wikipedia.org/wiki/Igor_%C5%A0timac
https://en.wikipedia.org/wiki/Slaven_Bili%C4%87
Bilic vodio Hajduk i njihvu U 21, prije preuzimanja A tima.
Stimac vodio Hajduk, Cibaliju, Zagreb prije preuzimanja A repke.
Kovac vodio dvije godine U21 repku prije preuzimanja.
Dakle, svi su bavili nekim trenerskim poslom, za razliku od naseg ublehasa kojem je poker preci od fudbala.
I nemoj mi vise nikakvih potpitanja...jes cuo.
Pogledao sam ja dobro koga su vodili.
Slaven Bilić vodio 1 godinu u21 i to je po tebi dovoljno da preuzme jednu Hrvatsku
Niko Kovač vodio 6 utakmica U21 ŠEST ..ovaj navodi Dortmund..pa nije ovdje priča koga i gdje sad vodi, priča je koga je vodio prije Hrvatske selekcije.
ETo naveo sam mnoge te trenere koji su vodili i to koga vodili pa opet nisu imali rezultate, sto to nisi spomenuo?
Inače ovo je forum , mogu postavljati pitanja kakva hoću, ti ako ne znas ili neces odgovoriti, ne moras, to da nekome govoris nesto da ti ne smije na forumu postavljati to mozes u svojoj firmi, ako je imas, ili si negdje direktor.
- Plavo-bijeli
#599 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
Kako mozes porediti Peteva i Barbarezasvesuper25 wrote: ↑11/10/2025 14:12da ,samo njemu dali da dugorocno vodi,zasto petev tako nesto nije dobioEdin H. wrote: ↑11/10/2025 14:11Ovo je dugoročni projekat, nema potrebe o tome da razmišljasvesuper25 wrote: ↑11/10/2025 14:08 vodili su klubove,slaven je vodio prvo U21 Hr: Kovac nema sta nije vodio,lik sad vodi dortmund.Koga ce to Barbarez vodit poslje repke ?![]()
![]()
- Plavo-bijeli
#600 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
Kovac nema sta nije vodio..sta je vodio prije Hrvatske i na koliko utakmica?? KAzes "nema sta nije vodio"...svesuper25 wrote: ↑11/10/2025 14:08vodili su klubove,slaven je vodio prvo U21 Hr: Kovac nema sta nije vodio,lik sad vodi dortmund.Koga ce to Barbarez vodit poslje repke ?Plavo-bijeli wrote: ↑11/10/2025 14:06A koga je vodio Stimac, Slaven Bilic, i Niko Kovač i na koliko utakmica?LSD wrote: ↑11/10/2025 14:02 Poređenja sa Hrvatskom i Dalicem su presmijesna![]()
To koga ce Barbarez voditi poslije repke ne znam, nemam opciju gledanja u buducnost.
Inače Kovač je dobio priliku da vodi jednu od najboljih reprezentacija na Svijetu, mi nismo ni 5% toga.