Bog Otac nije osobno biće.
Isus je prvo rođeno biće u našem prostor-vremenu, dakle je rođen od Oca, ne postoji oduvijek, nije stvoren jer Otac nije osobno biće.
U nicejskom vjerovanju jasno piše da je Duh Sveti životvorac, dakle da je stvorio život, ne piše to ni za Oca a ni za Sina, s razlogom, objasnio sam u jednom postu prije tko što točno radi, da ne ponavljam, i da je Sin kao prvo rođeno biće omogućio rađanje ostalih prvih bića, dakle Životvorca, Duha Svetoga, zato se u tom kontekstu kaže da je sve kroz Sina stvoreno.
Duh Sveti je stvarao čovjeka i to je u množini:
Postanak 1,26:Tada reče Bog: "Načinimo čovjeka na sliku i priliku svoju! Neka on vlada nad ribama morskim, nad pticama nebeskim, nad stokom, nad svim zvijerima zemaljskim i nad svim, što gmiže po zemlji!"
Isto tako Duh Sveti je stvorio i tijelo Isusovo, radio sva čudesa, jedan od tih bića je i anđeo Gabrijel, koji je pohodio Mariju i najavio joj da će zatrudnjeti i roditi Mesiju, dakle Marija je začela po Duhu Svetom.
Ivan 5,26:Jer kao što Otac ima život u sebi, tako dade i Sinu, da ima život u sebi.
Ivan 5,27:On mu dade i vlast, da drži sud, jer je Sin čovječji.
]Ivan 5,28:Ne čudite se tomu! Dolazi čas, kad će svi u grobovima čuti glas njegov.
Ivan 5,29:Tada će oni, koji su činili dobro, izaći na uskrsnuće života, a koji su činili zlo, na uskrsnuće suda.
Ivan 5,30:Ja ne mogu ništa činiti sam od sebe.
Eto, Isus sam ne može ništa učiniti bez Duh Svetoga, a da je i Duh Sveti samo jedna osoba kao što je to Sin, ne bi mogao istovremeno biti svugdje u svemiru, ali mnoštvo bića, njih mirijade, koliko ih Biblija spominje, ne samo da su svugdje u svemiru, nego i izvan svemira gdje god postoji inteligentni život, eto ukratko.