Halid Bešlić - In Memoriam

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
Vjecita_zavrzlama

#276 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by Vjecita_zavrzlama »

nivla wrote: 10/10/2025 12:23 podjoh nesto da napisem, pa skontah da nije ni vrijeme ni mjesto za takvo pisanje
halid bio veliki gospodin i dobrotvor, to je po cemu ga pamtimo i neka tako i ostane, sumnjam da bi on volio da ga ovako ispracamo
Ispracaj je svakako za zive a ne mrtve
dječak sa šibicama

#277 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by dječak sa šibicama »

Veci je Halid bio musliman i vjernik nego 90% ovih sto ce danas uparkirati mocnog suva na sred ulice pred dzamiju.

Halid je covjek, ljudina, to je vjernik u praksi sa djelima a ne ovi suplji demagozi sto kupuju savjest glumatanjem vjernika ni ne izadju posteno iz vjerskog objekta popickaraju se sa nekim zbog parkinga ili smisljaju koga ce zajebat popodne.

Inace i Slovenci organizovali ispracaj ispred dvorane Stozice, Slovenci ne nasi, nasi ce samo prisustvovati uz brojne slovence. Kazu ovi nasi da je ogroman broj cistih slovenaca koji su slusali Halida, bar neke pjesme, i voljeli ga zbog melanholicnog duha njegovih numera.
Vjecita_zavrzlama

#278 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Vala ne sjecm se da me pogodila smrt neke javne licnosti kao njegova do sada :(
di_natale

#279 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by di_natale »

00:00-1:15

nevjerovatno.... jeza

VELIK SI BIO HALIDE!

Haris033

#280 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by Haris033 »

Koliko je taj čovjek snimio dueta i koliko je puta bio gost na albumima drugim brndovima.. Mislim da sam ga i ja pitao da snimimo duet da bi pristao..

Jedna takva pjesma koja mi je bila uvijek simpatična je i ova:

https://youtu.be/7wdwbZuUffs?si=0B9LdSyT_K6L0S-Q

Hvala Bogu što sam imao priliku da ga upoznam, pa čak i da ga vozim…
Nevjerovatno koliko je pozitivne energije izbijalo iz tog čovjeka.
A njegove pjesme… Uz daidžu, koji mu je bio prijatelj iz “Cepelina”, znao sam većinu jer mi ih je uvijek puštao u autu dok bi me vozio.
Imao je on materijala koji će tek sada postati veliki hitovi…
Jabuke su bile slatke, More i planine, Gordana, Esma, Mladost je otisla, Prokleta je žena ta, itd.

Počivaj u miru, legendo. 💔
PixelDrifter

#281 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by PixelDrifter »

dječak sa šibicama wrote: 10/10/2025 13:07 Veci je Halid bio musliman i vjernik nego 90% ovih sto ce danas uparkirati mocnog suva na sred ulice pred dzamiju.

Halid je covjek, ljudina, to je vjernik u praksi sa djelima a ne ovi suplji demagozi sto kupuju savjest glumatanjem vjernika ni ne izadju posteno iz vjerskog objekta popickaraju se sa nekim zbog parkinga ili smisljaju koga ce zajebat popodne.

Inace i Slovenci organizovali ispracaj ispred dvorane Stozice, Slovenci ne nasi, nasi ce samo prisustvovati uz brojne slovence. Kazu ovi nasi da je ogroman broj cistih slovenaca koji su slusali Halida, bar neke pjesme, i voljeli ga zbog melanholicnog duha njegovih numera.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Suzie Q

#282 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by Suzie Q »

Haris033 wrote: 10/10/2025 15:48 Koliko je taj čovjek snimio dueta i koliko je puta bio gost na albumima drugim brndovima.. Mislim da sam ga i ja pitao da snimimo duet da bi pristao..

Jedna takva pjesma koja mi je bila uvijek simpatična je i ova:

https://youtu.be/7wdwbZuUffs?si=0B9LdSyT_K6L0S-Q

Počivaj u miru, legendo. 💔
ima negdje njegova izjava za tu pjesmu, Nino ga je zatekao u nekom kaficu, ako ne na njegovoj benzinskoj, i tako kroz pricu Halid Prsesu obeca da se javi ako mu sta bude trebalo, da ga pogura i tako. Nije proslo puno, Nino ga zvao u duet i tako je doslo do te pjesme. Ne sjecam se je li i Tifa tada sjedio s njima. Ali ono stvarno je bilo u fazonu zovi ako ti sta zatreba, kako se svi mi tu i tamo nekoga rjesavamo.
Po meni je za duet s velikanima poput Halida i Tife moglo nesto puno puno bolje ali eto, valjda je to bilo jedino sta je u tom trenutku Nino imao na raspolaganju
Haris033

#283 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by Haris033 »

di_natale wrote: 10/10/2025 14:59 00:00-1:15

nevjerovatno.... jeza

VELIK SI BIO HALIDE!

Uffff…
Ako imalo imaš ljudskosti, osjećaja, empatije… moraš pustiti suzu. Takve su bile Halidove pjesme, takav je bio i on 💔

A ima li ijedna gnjida od ovih političara da može očekivati isto?
Za njima ni djeca neće plakati, jer pokradenim novcem su toj djeci ubili svaki osjećaj za dobro i plemenito. :sad:
svi u napad

#284 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by svi u napad »

Nek mu je rahmet veliki. Dobar pjevac a jos bolji covjek. Meni sad smeta sto par likova koriste mrtvog rahmetli Halida za neke svoje promocije. Evo ona gnjida od covjeka Beslagic sad on nessto organizuje i prikazuje se kao on bio veliki jaran sa Halidom. Gnjida za koga su svi isti u zadnjem ratu. Gnjida koja samo gleda da klepi lovu i nista vise. Evo frajeru kad si toliki jaran bio zasto nisi organizovao i platio ozvucenje svjetlo i sve drugo za ovaj susret u nedelju nego pozivas firme da doniraju za organizaciju. Fukara koja zivi u Zagrebu i prica kako nije mogao glumiti u BiH zbog svojih stavova. Druzio se i ucio navodno od Halida al nikad markice za pomoc ugrozenima.
Zalosno je sto smrt ovog divnog covjeka fukare (nije Beslagic sam u tome) koriste za svoju promociju. Halid to nije zasluzio i ne bi dozvolio da mu se ovo radi. RIP veliki covjece i nek ti dragi Allah dz.s. podari lijepi dzenet jer to si zasluzio.
Haris033

#285 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by Haris033 »

svi u napad wrote: 10/10/2025 16:59 Nek mu je rahmet veliki. Dobar pjevac a jos bolji covjek. Meni sad smeta sto par likova koriste mrtvog rahmetli Halida za neke svoje promocije. Evo ona gnjida od covjeka Beslagic sad on nessto organizuje i prikazuje se kao on bio veliki jaran sa Halidom. Gnjida za koga su svi isti u zadnjem ratu. Gnjida koja samo gleda da klepi lovu i nista vise. Evo frajeru kad si toliki jaran bio zasto nisi organizovao i platio ozvucenje svjetlo i sve drugo za ovaj susret u nedelju nego pozivas firme da doniraju za organizaciju. Fukara koja zivi u Zagrebu i prica kako nije mogao glumiti u BiH zbog svojih stavova. Druzio se i ucio navodno od Halida al nikad markice za pomoc ugrozenima.
Zalosno je sto smrt ovog divnog covjeka fukare (nije Beslagic sam u tome) koriste za svoju promociju. Halid to nije zasluzio i ne bi dozvolio da mu se ovo radi. RIP veliki covjece i nek ti dragi Allah dz.s. podari lijepi dzenet jer to si zasluzio.
:thumbup:
Vjecita_zavrzlama

#286 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

svi u napad wrote: 10/10/2025 16:59 Nek mu je rahmet veliki. Dobar pjevac a jos bolji covjek. Meni sad smeta sto par likova koriste mrtvog rahmetli Halida za neke svoje promocije. Evo ona gnjida od covjeka Beslagic sad on nessto organizuje i prikazuje se kao on bio veliki jaran sa Halidom. Gnjida za koga su svi isti u zadnjem ratu. Gnjida koja samo gleda da klepi lovu i nista vise. Evo frajeru kad si toliki jaran bio zasto nisi organizovao i platio ozvucenje svjetlo i sve drugo za ovaj susret u nedelju nego pozivas firme da doniraju za organizaciju. Fukara koja zivi u Zagrebu i prica kako nije mogao glumiti u BiH zbog svojih stavova. Druzio se i ucio navodno od Halida al nikad markice za pomoc ugrozenima.
Zajednicko im je jedino sto nisu bili nacionalisti i prije svega je halid bio bosanac sto se i vidi kako ga svi zale
luckylaka

#287 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by luckylaka »

di_natale wrote: 10/10/2025 14:59 00:00-1:15

nevjerovatno.... jeza

VELIK SI BIO HALIDE!

:thumbup: najveci .Vjecni rahmet kralju.El-Fatiha
muha_sa

#288 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by muha_sa »

18mn97

#289 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by 18mn97 »

Dobri nas Halid. :bih:
azurna_obala

#290 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by azurna_obala »

Meni je i dalje nevjerojatno da ga više nema. Nikad nisam pomislila da ću zaplakati zbog Halida Bešlića, da će mi nedostajati postojanje tog čovjeka... njegova smrt je neka prekretnica, kraj jedne ere, promjena...ne znam eto...
Škobo Habu

#291 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by Škobo Habu »

banjaluka078 wrote: 09/10/2025 21:11 U životu ne treba biti glup kao Mahir.

Ne vjerujem šta čitam.

Ekipa okupljena oko propalog Stava, danas oko opskurnog portala odgovor.ba. Gomila besposličara, karijerista i tipova sa diplomom komparativne književnosti, koji su shvatili da od toga nema hljeba, već da je unosnije biti ideolog u službi klana Izetbegovića.
banjaluka078

#292 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by banjaluka078 »

Škobo Habu wrote: 10/10/2025 22:31

Ekipa okupljena oko propalog Stava, danas oko opskurnog portala odgovor.ba. Gomila besposličara, karijerista i tipova sa diplomom komparativne književnosti, koji su shvatili da od toga nema hljeba, već da je unosnije biti ideolog u službi klana Izetbegovića.
Meni je dovoljno to što ne znam ko su ti likovi, drago mi je da nisam puno propustila u životu.

"Zaskrolah" se u FB grupi "Knežina moj zavičaj", pa vidim objavu:
"Danas posle džuma namaza u Selimija džamiji proučena hatma dova koju je Mevla Šabanović namjeravala da pokloni sinu Mustafi , ali kad je čula da je Halid preselio ona je poklonila Halidu.
Poslije smo posjetili Vrapce rodnu kuću Halida Bešlića u znak poštovanja prema našem velikanu..."

https://www.youtube.com/watch?v=HPOu8YwCkyI

Toliko je tamo slika i snimaka teferiča s narodom, nije ni čudo što onoliko plaču za njim, on kao s rođenima, ni s visine ni s foliranjem. Jede, pije, pjeva.
last mohicans

#293 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by last mohicans »

Senad cijeli dnevnik posvetio, stvarno je bilo dobro i emotivno.
Danguba

#294 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by Danguba »

Vjecita_zavrzlama wrote: 10/10/2025 13:41 Vala ne sjecm se da me pogodila smrt neke javne licnosti kao njegova do sada :(
Prouci fatihu, bice ti lakse.
Danguba

#295 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by Danguba »

Rijetki su pjevaci da se njegove SVE pjesme uvijek pjevaju.
Takav jedan od njih je Halid Beslic.
Nema pjesme da ne valja.

Meni se davno urezala pjesma ''Sanjam majku, sanjam kucu staru...""

Pocivaj u miru legendo.
Neka ti je laHka zemlja bosanska.
:(

:serbo:
Vjecita_zavrzlama

#296 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Image
dječak sa šibicama

#297 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by dječak sa šibicama »

drag_gost

#298 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by drag_gost »

Rahmet ti dusi dobri covjece.
Toffee karamela

#299 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by Toffee karamela »

banjaluka078 wrote: 09/10/2025 21:11 U životu ne treba biti glup kao Mahir.

Ne vjerujem šta čitam.

Mahir se vjv zapitao hoće li iko zaplakati za njim i čini mi se da je došao do jedinstvenog odgovora :lol:
akcija007

#300 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by akcija007 »

Odlaze i legende...
Hoce li se od iduce godine organizovati koncert u sjecanje kao sto ima u Vela Luci za Olivera - Tuga u Beskraju ?
Iako posljednjih godina taj koncert se pretvara u cirkus posebno na trajektu iz Splita za Vela Luku
Locked