Thorgerson wrote: ↑10/10/2025 10:31
Ja to nisam rekao. I nisam za to da Dzeko bude 90min na terenu, jer ocito da ne moze.
Ali dok je tu, neka ga koliko moze. Jesi li gledao patnju protiv San Marina. Bazdar i Demirovic ne bi za 190 minuta pogodili.
I generalno su bezopasni. Ja ne znam koji je qrac tim mladjim igracima. Medjutim, morat ce se malo uozbiljiti, narocito Demirovic, ako misli igrati za repku. Jer ovo do sada sto smo od njega vidjeli je srednja zalost.
Zato sam rekao, vidjet cemo kad Dzeko ode. I kad ne bude vise igraca kojeg ce u napadu pokrivati. Jer ce se onda i protivnicka odbrana moci rasporediti na bezopasne bazdara ili demirovica.
P.S. Ja se ne sjecam da je Dzeko ikada bio trkac. Stoga ne kontam cemu sva ova prica, ne moze da trci, bla bla. Nije taj tip igraca nikad bio. Slazem se da nema tu vise tog elana kao prije, ali liku je 40 godina. I opet je 10x opasniji od spomenutog dvojca, koji zajedno imaju 40ak godina.
Čuj ne može Džeko svih 90 minuta na terenu, ali dok je tu, neka ga koliko može.

Kako misliš "koliko može", pa vidiš koliko može. Eto i ti tvrdiš da ne može 90 minuta, što će ti onda na terenu?

Što će ti na terenu ako ne može zbog godina, ako je usporen? Ako je zatvoren sa dva ili tri igrača?
Bila je patnja protiv San Marina, ali znaš šta je ovdje problem, a konstantno se izbjegava? Nije samo problem što trenutno nema niko kao Džeko, niti je neko približno kao on. Problem ti je još što mi odbijamo da njemu smanjimo minutažu kako bi uigravali nekog drugog napadača. Ne želiš da staviš u prvih 11 nekog drugog kako bi ga uigrao i kako bi dobio napadača za naredne kvalifikacije. Sad smo sami sebi napravili problem.
Kada ode biće nam teško, logično, čak sumnjam da ćemo ikad dobiti napadača kao što je on, ali to sad što je puno dao i što se vjerovatno neće pojaviti novi Džeko ne znači da ti on mora odigrati sve i jednu minutu.
Zašto se recimo ne pokuša da Džeko ulazi oko 60 minute kada je protivnik koliko toliko u padu? On bi na ovakvu odbranu ulazio odmoran.