Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
DaysleepeR

#426 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post by DaysleepeR »

Bizarna situacija. Najgora reprezentacija svijeta će puštati golove da BiH ispadne?

https://www.index.hr/sport/clanak/bizar ... ostalo_d_0
Porodice Foht

#427 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post by Porodice Foht »

Bolan poraz, ali mi malo i godra. Da je ostalo 2:1 zivjeli bismo jos mjesec u iluziji da nesto mozemo i znamo. A niti mozemo niti znamo. S onakvim veznim redom je sadaka da imamo 13 bodova. Hajde imati los ball ball possession, ali da te Kipar nadigra sa skoro duplo vecim brojem tacnih dodavanja, e to je golema sramota i ne znam da li smo zasluzili i baraz. Zapravo, to cemo vidjeti ako nam Rumuni dopuste u Zenici. Sinoc prolaznu samo zasluzuju, donekle, Tarik i Katic, ostali nula bodova. :sad:
splinter

#428 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post by splinter »

Porodice Foht wrote: 10/10/2025 08:58 Bolan poraz, ali mi malo i godra. Da je ostalo 2:1 zivjeli bismo jos mjesec u iluziji da nesto mozemo i znamo. A niti mozemo niti znamo. S onakvim veznim redom je sadaka da imamo 13 bodova. Hajde imati los ball ball possession, ali da te Kipar nadigra sa skoro duplo vecim brojem tacnih dodavanja, e to je golema sramota i ne znam da li smo zasluzili i baraz. Zapravo, to cemo vidjeti ako nam Rumuni dopuste u Zenici. Sinoc prolaznu samo zasluzuju, donekle, Tarik i Katic, ostali nula bodova. :sad:
Kakav poraz ? Pa bilo je 2:2
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#429 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post by izvrsni direktor »

Labirint wrote: 10/10/2025 08:18
_BataZiv_0809 wrote: 10/10/2025 08:09
izvrsni direktor wrote: 10/10/2025 07:57 da nije barbareza i spahica, u reprezentaciji bi i dalje igrao civic a avdukic bi branio na golu. pola ovih igraca ne bi bilo u ekipi.
nijedan selektor nikad nije imao hrabrosti/ludosti da napravi ovako veliki rez.
nijedno vodstvo reprezentacije nikad nije imalo ovoliko elana da ganja i dovodi nove mlade igrace u reprezentaciju.
ovo su fakti, konta njih su samo balava kreveljenja..

reprezentacija nam je ispodprosjecna sa kvalitetom. biti ce podvig da na kraju budemo iznad rumunije. svako realan bi se trebao sloziti sa tim..
Da, zaista je riskirao i isao all in.
Kaze kolega "nikad nije bilo ovoliko elana..." a onda u nastavku "reprezentacija nam je ispodprosjecna" :D

I sta je problem u citiranom?
Nije rijec u fudbalskim klubovima pa da kaze "dzaba ti elan i volja za dovodjenjem igraca ako dovodis ispodprosjecne". U reprezentaciju ne mozes dovesti mbappea, ne dozvoljavaju fifa pravila jbg
palermo

#430 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post by palermo »

splinter wrote: 10/10/2025 08:31
Meni je u svemu ovome jedna stvar fascinantna: kako je moguće da se igrači koji su dobar dio karijejre ili najveći bolje rečeno, koji su igrali u solidnim klubovima, pa čak i u klubovima petice, neki skoro cijelu karijeru, dakle imali su zavidne karijere, desetak godina nakon povlačenja, nađu u situaciju da moraju kamčiti koju marku od Saveza i vice i mutanata oko njega i naravno igrati po taktovima njihove "glazbe". Kako ss dovedu u tu situaciju?
I čovjek odmah vidiš koje su to dijabole i mentalni patuljci, mislim ono kao igrači su bili ok, voljeli smo ih, neki su bili heroji nacije, zbog njih smo bili u stanju poginutiu na Marakani oktobra 2005. godine etc etc, Ali ovako kao nekat "stručna lica" su jedno ogromno ogromno razočarenje.
Nemaju oni šta pozitivno prenijeti igračima na terenu niti tu nešto utegnuti i zategnuti.
Mislis da Spahi lose ide biznis ? Da je Barba ostao bez marke ? Ili Eura ?
sukis

#431 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post by sukis »

splinter wrote: 10/10/2025 08:31 I kad skontaš da se zbog ovog cirkusa prekine naše prvenstvo na dvije hefte :-)
Meni je u svemu ovome jedna stvar fascinantna: kako je moguće da se igrači koji su dobar dio karijejre ili najveći bolje rečeno, koji su igrali u solidnim klubovima, pa čak i u klubovima petice, neki skoro cijelu karijeru, dakle imali su zavidne karijere, desetak godina nakon povlačenja, nađu u situaciju da moraju kamčiti koju marku od Saveza i vice i mutanata oko njega i naravno igrati po taktovima njihove "glazbe". Kako ss dovedu u tu situaciju?
I čovjek odmah vidiš koje su to dijabole i mentalni patuljci, mislim ono kao igrači su bili ok, voljeli smo ih, neki su bili heroji nacije, zbog njih smo bili u stanju poginutiu na Marakani oktobra 2005. godine etc etc, Ali ovako kao nekat "stručna lica" su jedno ogromno ogromno razočarenje.
Nemaju oni šta pozitivno prenijeti igračima na terenu niti tu nešto utegnuti i zategnuti.
Neću da ih sada imenujem, ali na prvu mislim na 5 njih.
nadam se da će nas natambuati i Rumuni, a Austrijanci svakako hoće.
Napisao bih još nešto u vezi toga zašto nam je reprezentacija tu gdje je sta, odnosno izmeđi pobrojanih zbog koga još, ali neću, nije vrijeme.
Nesto razmisljam, mozda bi bilo bolje da nas i Rumuni natamburaju vec da kojim slucajem odemo opet na tu Marakanu, nisu ni oni nesto trenutno ali bolji su opet od svake repke u nasoj grupi.
N.N.

#432 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post by N.N. »

PlusSA wrote: 10/10/2025 08:55 Evo i klix ubo clanak :D

Vezni red našeg tima činili su Ivan Šunjić (17 tačnih dodavanja iz 22 pokušaja), Benjamin Tahirović (15 od 22) i Armin Gigović (10 od 15). Ukupno je naš vezni red odigrao 59 dodavanja, a poređenja radi, veznjak Kipra Kostakis Artymatas je sam imao 79 dodavanja, od čega 73 tačnih. Čak je i naš golman Nikola Vasilj imao više dodavanja od naših veznjaka (31).

Nemamo o cemu pricati jbt jel moguce ovakva statistika :shock:
Skrivaju se od lopte.
Zamisli ti da od 90 min, njih trojica odigraju 59 dodavanja. Sat i po` trcis i eto sta si uradio...
Dan te jebo, daj vezni iz Zrinjskog, vise ce loptu cuvati majke mi moje.
Porodice Foht

#433 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post by Porodice Foht »

splinter wrote: 10/10/2025 09:00
Porodice Foht wrote: 10/10/2025 08:58 Bolan poraz, ali mi malo i godra. Da je ostalo 2:1 zivjeli bismo jos mjesec u iluziji da nesto mozemo i znamo. A niti mozemo niti znamo. S onakvim veznim redom je sadaka da imamo 13 bodova. Hajde imati los ball ball possession, ali da te Kipar nadigra sa skoro duplo vecim brojem tacnih dodavanja, e to je golema sramota i ne znam da li smo zasluzili i baraz. Zapravo, to cemo vidjeti ako nam Rumuni dopuste u Zenici. Sinoc prolaznu samo zasluzuju, donekle, Tarik i Katic, ostali nula bodova. :sad:
Meni je poraz kad izgubis u extra time dva boda. Hvala.
splinter

#434 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post by splinter »

Porodice Foht wrote: 10/10/2025 09:03
splinter wrote: 10/10/2025 09:00
Meni je poraz kad izgubis u extra time dva boda. Hvala.
Neuspjeh jeste, ali poraz ipak nije.
Nema na čemu :D
last mohicans

#435 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post by last mohicans »

N.N. wrote: 10/10/2025 09:03

Vezni red našeg tima činili su Ivan Šunjić (17 tačnih dodavanja iz 22 pokušaja), Benjamin Tahirović (15 od 22) i Armin Gigović (10 od 15). Ukupno je naš vezni red odigrao 59 dodavanja, a poređenja radi, veznjak Kipra Kostakis Artymatas je sam imao 79 dodavanja, od čega 73 tačnih. Čak je i naš golman Nikola Vasilj imao više dodavanja od naših veznjaka (31).

Skrivaju se od lopte.
Zamisli ti da od 90 min, njih trojica odigraju 59 dodavanja. Sat i po` trcis i eto sta si uradio...
Dan te jebo, daj vezni iz Zrinjskog, vise ce loptu cuvati majke mi moje.
Ovo se sinoć znalo, avaz objavio, ja postao. Treba kurčevitog u glavu sa ovim, pa vidiš li jadan ne bio. Sad s kolegom komentarišem da bi vezni iz naše lige bolje odigrao. Koja sramota od veznog reda.
Logovan

#436 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post by Logovan »

Thorgerson wrote: 10/10/2025 01:21 Polako, shvatit ces kad zavrsi karijeru.

Na ekranu je to malo teze pratiti, uzivo - tek vidis kakva je to igracina. I koliko prostora stvori. Nije on kriv sto su ostali vecinom panjevi.
Evo još jednog koji je za opciju "Džeko svaku sekundu na terenu pa čak i kada je preumoran i zatvoren i kada se troši bespotrebno vraćajući se po loptu i koji je za taktiku "svaka lopta na Džeku".

Ne znam šta više da vam kažem. Ako vi ne vidite u ovome problem onda jebi ga. :-)

Šta Barbarez kaže na ovo? :oops:
izvrsni direktor

#437 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

splinter wrote: 10/10/2025 08:31 I kad skontaš da se zbog ovog cirkusa prekine naše prvenstvo na dvije hefte :-)
ali istovremeno jebemo majku svakome ko nece da se ukljuci u bh fudbal, prozivamo ih da su lazne patriote itd...logicno
izvrsni direktor

#438 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

p206 wrote: 10/10/2025 08:47
izvrsni direktor wrote: 10/10/2025 07:57 da nije barbareza i spahica, u reprezentaciji bi i dalje igrao civic a avdukic bi branio na golu. pola ovih igraca ne bi bilo u ekipi.
nijedan selektor nikad nije imao hrabrosti/ludosti da napravi ovako veliki rez.
nijedno vodstvo reprezentacije nikad nije imalo ovoliko elana da ganja i dovodi nove mlade igrace u reprezentaciju.
ovo su fakti, konta njih su samo balava kreveljenja..

reprezentacija nam je ispodprosjecna sa kvalitetom. biti ce podvig da na kraju budemo iznad rumunije. svako realan bi se trebao sloziti sa tim..
Ja ovdje vidim da dobro skupe sve što imamo a da valja...ali da onda od njih na terenu ne zna šta će, izgledju ko amateri sa termina... očigledno je da nema igre i da ništa nije popravio vec nekoliko utakmica...
:thumbup:
Pitanje je da li to sto kod vas valja, ima kvaliteta za nesto vise
gold'n'brown

#439 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post by gold'n'brown »

Iskreno previse se serenda, i dalje su velike sanse da budemo drugi. Ni po cemu nije realno da mi budemo ispred Austrije. Imas podmladjenu reprezentaciju, mozda i jednu od najmladjih u kvalifikacijama. Nama je svaki nedostatak ogroman, a igrali smo bez Demirovica, Kolasinca... I ta Rumunija je isto prosla na Kipru kao i mi.
Ja vjerujem da ce Austrija dobiti Rumuniju i nama ce biti dovoljan i bod u Zenici. Onda idemo u baraz u kojem vjerovatno necemo moci puno, osim ako nekim cudom ne budemo kompletni jer tada je drugacija prica. Ali barem ce ovi igraci odigrati jos jednu ili dvije utakmice (ne znam igraju li se uzvratne ili samo jedna). U svakom slucaju ces imati neku bazu za narednih nekoliko ciklusa. Meni je ovo mnogo bolje nego da smo nastavili cijediti neke istrosene igrace. Ono sto zamjeram Spahicu i Barbarezu je sto sada u ovoj situaciji kakvoj jesmo se ne poziva bar nekoliko igraca iz nase lige. Sigurno ima boljih od Besirevica itd.
Tromblon

#440 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post by Tromblon »

Mrs u pizdu materinu patrijotsku. Samozaljubljena, arogantna, neznalice.
dr_Evil

#441 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post by dr_Evil »

gold'n'brown wrote: 10/10/2025 09:22 Iskreno previse se serenda, i dalje su velike sanse da budemo drugi. Ni po cemu nije realno da mi budemo ispred Austrije. Imas podmladjenu reprezentaciju, mozda i jednu od najmladjih u kvalifikacijama. Nama je svaki nedostatak ogroman, a igrali smo bez Demirovica, Kolasinca... I ta Rumunija je isto prosla na Kipru kao i mi.
Ja vjerujem da ce Austrija dobiti Rumuniju i nama ce biti dovoljan i bod u Zenici. Onda idemo u baraz u kojem vjerovatno necemo moci puno, osim ako nekim cudom ne budemo kompletni jer tada je drugacija prica. Ali barem ce ovi igraci odigrati jos jednu ili dvije utakmice (ne znam igraju li se uzvratne ili samo jedna). U svakom slucaju ces imati neku bazu za narednih nekoliko ciklusa. Meni je ovo mnogo bolje nego da smo nastavili cijediti neke istrosene igrace. Ono sto zamjeram Spahicu i Barbarezu je sto sada u ovoj situaciji kakvoj jesmo se ne poziva bar nekoliko igraca iz nase lige. Sigurno ima boljih od Besirevica itd.
Ja se uvijek divim kako ljudi mogu biti optimisticni. Ja po prirodi pesimista sam rekao da ne prolazimo prije nego smo i poceli :D
gold'n'brown

#442 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post by gold'n'brown »

dr_Evil wrote: 10/10/2025 09:23
gold'n'brown wrote: 10/10/2025 09:22 Iskreno previse se serenda, i dalje su velike sanse da budemo drugi. Ni po cemu nije realno da mi budemo ispred Austrije. Imas podmladjenu reprezentaciju, mozda i jednu od najmladjih u kvalifikacijama. Nama je svaki nedostatak ogroman, a igrali smo bez Demirovica, Kolasinca... I ta Rumunija je isto prosla na Kipru kao i mi.
Ja se uvijek divim kako ljudi mogu biti optimisticni. Ja po prirodi pesimista sam rekao da ne prolazimo prije nego smo i poceli :D
Pesimisti su vrlo cesto u boljoj situaciji jer u vecini slucajeva mogu povuci ono: E jesam vam reko' :)
A u suprotnom su svi sretni i zaborave sta su pesimisti pricali :D
Sanjarko

#443 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post by Sanjarko »

Tješi nas činjenica što danas na današnji vakat svi skoro igraju lopte. :evil:

PS Neće djeca da igraju odbrane u ovom sportu još od mog djetinjstva već ima 30 godina.
Moenx

#444 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post by Moenx »

Sanjarko wrote: 10/10/2025 09:41 Tješi nas činjenica što danas na današnji vakat svi skoro igraju lopte. :evil:

PS Neće djeca da igraju odbrane u ovom sportu još od mog djetinjstva već ima 30 godina.
Da
Isner

#445 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post by Isner »

Ako sam skontao, drugoplasirani ne ide u klasicni baraž tipa dvije utakmice s jednom reprezentacijom nego turnir 4 ekipe, pobjednici iz prve utakmice razigravaju za plasman..

Dobiti dvije ekipe na stranom terenu, nema od toga ništa, jedino ako ne bi bila grupa s Kosovom i Islandom...
Haris.ba

#446 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post by Haris.ba »

nadam se da će nas natambuati i Rumuni, a Austrijanci svakako hoće.
Napisao bih još nešto u vezi toga zašto nam je reprezentacija tu gdje je sta, odnosno izmeđi pobrojanih zbog koga još, ali neću, nije vrijeme.
Svakog igraca kojeg smo doveli za trenera je bio manje vise priucen i imao ocajne rezultate kao trener.
Barbarez je samo nastavak tog trenda.
Funkcionisalo je to donekle kod Papeta, zalomila se i dobra generacija fudbalera.

A, sto ne bi bio selektor? Pa ko sto se dovode igraci da se prodaju, tako se dovodi i selektor da dobije u cv da je bio trener. Svakome dobro.
Thorgerson

#447 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post by Thorgerson »

Logovan wrote: 10/10/2025 09:14
Thorgerson wrote: 10/10/2025 01:21 Polako, shvatit ces kad zavrsi karijeru.

Na ekranu je to malo teze pratiti, uzivo - tek vidis kakva je to igracina. I koliko prostora stvori. Nije on kriv sto su ostali vecinom panjevi.
Evo još jednog koji je za opciju "Džeko svaku sekundu na terenu pa čak i kada je preumoran i zatvoren i kada se troši bespotrebno vraćajući se po loptu i koji je za taktiku "svaka lopta na Džeku".
Ja to nisam rekao. I nisam za to da Dzeko bude 90min na terenu, jer ocito da ne moze.

Ali dok je tu, neka ga koliko moze. Jesi li gledao patnju protiv San Marina. Bazdar i Demirovic ne bi za 190 minuta pogodili.

I generalno su bezopasni. Ja ne znam koji je qrac tim mladjim igracima. Medjutim, morat ce se malo uozbiljiti, narocito Demirovic, ako misli igrati za repku. Jer ovo do sada sto smo od njega vidjeli je srednja zalost.

Zato sam rekao, vidjet cemo kad Dzeko ode. I kad ne bude vise igraca kojeg ce u napadu pokrivati. Jer ce se onda i protivnicka odbrana moci rasporediti na bezopasne bazdara ili demirovica.

P.S. Ja se ne sjecam da je Dzeko ikada bio trkac. Stoga ne kontam cemu sva ova prica, ne moze da trci, bla bla. Nije taj tip igraca nikad bio. Slazem se da nema tu vise tog elana kao prije, ali liku je 40 godina. I opet je 10x opasniji od spomenutog dvojca, koji zajedno imaju 40ak godina.
Sanjarko

#448 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post by Sanjarko »

Isner wrote: 10/10/2025 10:18 Ako sam skontao, drugoplasirani ne ide u klasicni baraž tipa dvije utakmice s jednom reprezentacijom nego turnir 4 ekipe, pobjednici iz prve utakmice razigravaju za plasman..

Dobiti dvije ekipe na stranom terenu, nema od toga ništa, jedino ako ne bi bila grupa s Kosovom i Islandom...
Kosovo je jako samo tako, a Island je daleko od loseg.
512MB

#449 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post by 512MB »

Pa nisu bas ni Kiprani sisali vesla, ima tu igraca koji igraju Champions Ligu, a neki su i u jakim klubovima: Borusija Dortmund, Pafos, Apoel, ZSKA, Hellas Verona, FC Watford itd
Sid the sloth

#450 Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post by Sid the sloth »

Opet ona nasa svi su selektori, samo mi nije jasno ko je ocekivao bilo kakav rezultat od ovakvih igraca. Pa nismo znali za njih dok ih nismo vidjeli u reprezentaciji, vecinu njih. Ja bih cak rekao da su rezultati vrhunski kad uzmes u obzir kakva nam "imena" igraju u ekipi, i tu bi valjda trebalo dati neki kredit Barbarezu? Ni Cholo Simeone od ovih govana ne bi pitu napravio, tako da treba malo spustiti loptu na zemlju i nadati se da ce ovi potencijalni talenti izrasti u solidne igrace pa da onda mozemo racunati na neki dobar fudbal.

S ovom ekipom i baraz je odlican, mi smo taman na nivou Kipra po kvaliteti i ako budemo ispred Rumunije na kraju to se moze smatrati uspjehom.
Locked