Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
4L0n3

#10601 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by 4L0n3 »

Evo Reuters prenio da je satanjahu opecatio dogovor
drug_profi

#10602 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by drug_profi »

To je sve predstava.
Samo radi Nobela.

U subotu ide opet all in.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#10603 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Velkoski »

Izvori kažu da neće dobiti nagradu, vjerujem da je i sam svjestan toga, tako da bit će zanimljivo vidjeti rasplet situacije i sa Norveškom, a i sa Gazom. I na to ide wildcard zvani Venecuela.
Porodice Foht

#10604 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Porodice Foht »

“Gaza did not fail. We did. Gaza resisted when the world expected it to break. Gaza stood alone when it should never have had to stand alone. Gaza endured despite international abandonment, despite governments that funded its destruction and now celebrate themselves as peacemakers.

As a man of faith, I am reminded of this:

“When they are told, ‘Do not spread corruption in the land,’ they reply, ‘We are only peacemakers!’” (Quran 2:11)

Nothing says peace like two years of starvation, bombardment and mass graves, when, instead of delivering food, they delivered shrouds.

And while Gaza bled, the powerful perfected the art of denial. And when I see the people of Gaza celebrating in the streets, I know that this celebration belongs to them alone, not to Donald Trump, who has announced he will visit the region to take credit for what he calls a “historic occasion”, and not to Western leaders who profited from Gaza’s devastation while pretending neutrality. The people rushing to cameras to claim credit are the same ones who made the genocide possible, who funded it with billions in military aid, armed it with precision-guided missiles and provided diplomatic cover at the United Nations while repeatedly vetoing UN Security Council ceasefire resolutions. The United States approved an additional $14.3bn in military aid during the genocide, bypassing congressional oversight multiple times to rush Apache helicopter missiles, 155mm artillery shells, night-vision equipment and bunker-busting bombs that landed on the heads of families as they slept.”
Ahmad Ibsais :sad:
Tyke

#10605 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Tyke »

drug_profi wrote: 09/10/2025 23:10
sumirprimus wrote: 09/10/2025 21:00
drug_profi wrote: 09/10/2025 15:52

O vidi onog šta piše lutka moja. Nije mi džaba na foe.
Ti alija još ponekad i nešto napišeš što vrijedi čitati.
Ali si lavor ko i ovi.
Ne rasprsvljaj se džaba nije vrijedno. Svrstali su te u anam onu stranu I džaba sve.
Ti si ljudina I bolje da nisi sa njima :lol:
Njima je problem svako ko nije kao oni.
Sreća pa nisam kao oni.
De pomozi toj svojoj slici i prilici pa objasni kako je s ljudske strane moguca podrska Ukrajini s jedne strane, a Izraelu s druge?

Bez uvijanja i price kako se jedno tice nas, a drugo ne. Govorimo s ljudske strane, iako je to misaona imenica za Sumira. Al eto posto ste isti, slicni ili kako te vec taj levat dozivljava pa da mu objasnis, iako nece ni shvatiti niti slusati ikoga.
shape of despair

#10606 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by shape of despair »

Ovo je neka podla smicalica, vrijeme će pokazati. Gdje nestadoše planirani resorti i hoteli na obalama i na zemlji ubijenih, gdje nesta san o velikom izraelu, nisu uzaludno spiskali 21 milijardu, kako se sad može živjeti na poravnatom zemljištu.
Krenuli u napad svim silama pa i kompneno, planirano iseljavanje i odjednom sve staje, mir postignut.
Samo me zanima šta su smislili?
drug_profi

#10607 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by drug_profi »

Tyke wrote: 10/10/2025 08:04
sumirprimus wrote: 09/10/2025 21:00

Ne rasprsvljaj se džaba nije vrijedno. Svrstali su te u anam onu stranu I džaba sve.
Ti si ljudina I bolje da nisi sa njima :lol:
Sreća pa nisam kao oni.
De pomozi toj svojoj slici i prilici pa objasni kako je s ljudske strane moguca podrska Ukrajini s jedne strane, a Izraelu s druge?

Bez uvijanja i price kako se jedno tice nas, a drugo ne. Govorimo s ljudske strane, iako je to misaona imenica za Sumira. Al eto posto ste isti, slicni ili kako te vec taj levat dozivljava pa da mu objasnis, iako nece ni shvatiti niti slusati ikoga.
Ja sam odustao od pokusaja da nekome na forumu promjenim misljenje o bilo čemu. Sumir ponajviše piše ovo što piše da vam kontrira i da vas trola.
Takvog ga ja znam.
A zašto, vjerovatno zato što mu se gade ovdašnji mentalni sklopovi, kao i meni.
Evo vidiš šta meni pišu ovi neki opskurni radikali. Znači dođe frajer i napiše mi da sam dušman muslimanima, zlikovac i ne znam šta još.
Zašto? Nemam pojma. Neka njihova slika mene. Zato što sam im rekao da su meni oni isti ko i četnici, cionisti, ustaše. Nikakve razlike nema. I jedni i drugi i treći, kao što bi i oni četvrti, meni o glavi radili da im zapadne vlast.
I onda ovi izljevi mržnje prema jevrejima generalno. Pa šta je to ljudi?

Šta sumir i zašto piše, to je njegova stvar i na njegovu dušu. Kao što je na svačiju ono što je ovdje napisao.
A neki tvrde da u boga vjeruju, a ponašaju se i pišu kontra toga.
drug_profi

#10608 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by drug_profi »

shape of despair wrote: 10/10/2025 08:46 Ovo je neka podla smicalica, vrijeme će pokazati. Gdje nestadoše planirani resorti i hoteli na obalama i na zemlji ubijenih, gdje nesta san o velikom izraelu, nisu uzaludno spiskali 21 milijardu, kako se sad može živjeti na poravnatom zemljištu.
Krenuli u napad svim silama pa i kompneno, planirano iseljavanje i odjednom sve staje, mir postignut.
Pretpostavljam da bi plan mogao biti da se etničko čišćenje nastavi održavanjem neljudskih uslova života u Gazi. U reltivnom miru, sa visokom stopom kriminala, siromaštvom i sl. Otvoriće granicu i za desetak godina svi će lagano dobrovoljno odseliti.
Da su četnici ostavili koridor da se može izaći iz Sarajeva u ratu, vjerovatno bi se grad za 3 godine poptuno ispraznio. Ostalo bi malo vojske i to je to.
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#10609 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by moonco »

Da se malo smiri situacija zbog protesta u EU i zbog režima u Arapskim državama. Da se malo primire zbog situacije u Ukrajini. Ljulja im se Kabala u EU. Da se pregrupišu. Inače ne bi oni ni ovo radili. Sljedeće godine su izbori u Izraelu. Treba samo gledati ko dolazi na vlast u državama u EU. Pa će vam se kazat u koja su doba. Zato su i bila ona priznanja Palestine kao države.

Sarajevo je bio poluprazan grad 1992-1995. I oni koji su ostali u gradu bili su pomiješani sa izbjeglicama iz drugih dijelova BiH. Hiljade stanova bilo je napušteno. Zato su i one zakone o stanovima donosili. Famozni povrat stana. A i bio je u funkciji i tunel.
alijagoro

#10610 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

talijan97

#10611 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by talijan97 »

Ovo je samo iz razloga sto se zeli promijeniti trenutni narativ. Za ove dvije godine je Izrael uveliko izgubio na reputaciji i zapecatio izostanak podrske sljedecih generacija na zapadu.

Naravno sve se da popraviti ali drzava im se zasniva na etnickom ciscenju i aparthejd, uostalom kako se rijesiti ukupno 7 miliona Palestinaca? Otuda i ova politika mrcvarenja.

Oni bi aneksirali i gazu i zapadnu obalu ali onda ce se zadesiti zajedno sa tolikim arapima, sta onda? Krajnji cilj je cista jevrejska drzava bez arapa na vidiku, daleko od kapije, ali ne moze.
Last edited by talijan97 on 10/10/2025 10:08, edited 1 time in total.
alijagoro

#10612 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

Timscho

#10613 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Timscho »

https://www.ynetnews.com/article/r1bgkf8axl

Evo obajsnio izraelski general šta sad slijedi. On je penzionisam pa vjerovatno zato može ovako otvoreno govoriti, zvaničnici se suzdržavaju.
banjaluka078
Moderator

#10614 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by banjaluka078 »

Kandidatkinja za Nobelovu nagradu za mir ove godine.

Tyke

#10615 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Tyke »

drug_profi wrote: 10/10/2025 08:54

Sreća pa nisam kao oni.

Ja sam odustao od pokusaja da nekome na forumu promjenim misljenje o bilo čemu. Sumir ponajviše piše ovo što piše da vam kontrira i da vas trola.
Takvog ga ja znam.
Evo vidiš šta meni pišu ovi neki opskurni radikali. Znači dođe frajer i napiše mi da sam dušman muslimanima, zlikovac i ne znam šta još.
Zašto? Nemam pojma. Neka njihova slika mene. Zato što sam im rekao da su meni oni isti ko i četnici, cionisti, ustaše. Nikakve razlike nema. I jedni i drugi i treći, kao što bi i oni četvrti, meni o glavi radili da im zapadne vlast.

Šta sumir i zašto piše, to je njegova stvar i na njegovu dušu. Kao što je na svačiju ono što je ovdje napisao.
Na stranu nasa subjektivna misljenja i osjecanja prema drugim forumasima, sto se kaze "svako svoju knjigu oko vrata nosi", ali mislim da njeovi upisi nisu puko trolanje i kontriranje. Budimo realni, od pocetka on ima jasan zastitnicki stav i izgradjeno misljenje o Izraelu.
Jer da je u pitanju tek namjerno kontriranje, onda ne bi za iste stvari prozivao neke forumase na temi Ukrajine, kad su narocito poslije genocidnih radnji Izraela poceli udarati kontru i pravdati neke poteze Rusije u vidu kontriranja. To samo mozes okarakterisati kao bezobrazluk, nemanje obraza i empatije, prenaglasena doza subjektivnosti i averzije prema Palestini, Iranu, muslimanima, nema drugog objasnjenja ako konkluziju izvlacimo iz predocenih premisa.

Razumijem ja da pojedinci ne zele da se zamjere i raspravljaju sa starim clanovima sa kojima imaju dobre odnose na drugim temama, ali u svakoj prilici treba biti covjek, jebes drugarstvo na nekom forumu ako je covjek sljam, ako pravda genocid, ako je na strani tlacitelja... nema ti insana ni od korova
Zlocin&Kazna

#10616 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Zlocin&Kazna »

Đavo u ženskom obliku
Danguba

#10617 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Danguba »

drug_profi wrote: 10/10/2025 08:59
shape of despair wrote: 10/10/2025 08:46 Ovo je neka podla smicalica, vrijeme će pokazati. Gdje nestadoše planirani resorti i hoteli na obalama i na zemlji ubijenih, gdje nesta san o velikom izraelu, nisu uzaludno spiskali 21 milijardu, kako se sad može živjeti na poravnatom zemljištu.
Pretpostavljam da bi plan mogao biti da se etničko čišćenje nastavi održavanjem neljudskih uslova života u Gazi. U reltivnom miru, sa visokom stopom kriminala, siromaštvom i sl. Otvoriće granicu i za desetak godina svi će lagano dobrovoljno odseliti.
Da su četnici ostavili koridor da se može izaći iz Sarajeva u ratu, vjerovatno bi se grad za 3 godine poptuno ispraznio. Ostalo bi malo vojske i to je to.
Nismo mi i Palestinci ni po cemu slicni
Oni decenijama zive u nehumanim uslivima, stalno protjerivani, zatvarani, ubijani bez kazne…a svoju zemlju nisu napistali nego naprotiv povecavali natalitet
Ne mozemo reci da neki nisu otisli a da su masovno odlazili, pa i nisu bas…sto bi mi u onakvim uslovima odrastanja odmah ucinili
talijan97

#10618 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by talijan97 »

Nikako da shvate da se ovi ljudi nece maknuti sa svog mjesta.

Sta planiraju oni? Nece tek tako nestati na milione ljudi.

Vjecno ce morati zivjeti u blizini arapa
sumirprimus

#10619 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

drug_profi wrote: 10/10/2025 08:54

Sreća pa nisam kao oni.

Takvog ga ja znam.

:)
ko zna zna , ko ne zna njemzu dva, a i ko ih sisa kad nisu na vakat ucili :cmoljava:
Tyke

#10620 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Tyke »

Al levat nevjesto eskivira. Sad ce jos furati da trola, sto je jos gore jer trolati i kontrirati onako bezze nausteb ubijanja civila i djece, to samo rijetka vrsta ljudi moze.
Cuj ko zna zna :lol: to je u rangu gradjanske duznosti hahaha

Jesul danas prestali raketirati civile ovi tvoji Sumire, pridrzavajul se dogovora?
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#10621 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by arman1 »

Doktor porijeklom Poljak, prije 12 godina doselio u nacisrael. Imam ga u kontaktima od prije 2 mjeseca. Tvrdi da mnogi intelektualci koji su doselili u ovu genocidnu tvorevinu dok su bili u fazi preseljenja bili su pod jakom propagandnom zavjesom. 4 puta je posječivao izrael, svaki put o njihovom trošku.
Prvo je došao u tel aviv pa kasnije prešao u drugi grad gdje su mu ponudili bolje uslove, kasnije je skontao da je to put večine koji dođu. Kad se preseljavaju uglavnom ih nagovaraju da sačuvaju i prethodno državljanstvo, a ako nema zakonske osnove da onda sačuvaju stari pasoš, a tamo dobivaju lične i vozačke. Njemu ko njemu nije loše s materijalne strane ali mu je nepojmljivo šta se tamo dešava jer je prije bio uvjeren u skroz drugu "istinu".
Odslužio je godinui po u idf-u i demobilisan je zbog zdravstvenih problema. U samom israelu osim staosjedilaca koji su mahom protiv samog pojma israela kao države, a b.n. im je sinonim za đavola i obrazovana omaladina, vjerovatno pod uticajem medija i društvenih mreža polako "otvara oči" mada to ide jako polako pošto je indoktrinacija blago rečeno prejaka.
Obični smrtnici kojekavi šljakeri, majstori srednja škola i zanati relativno fino žive i kod njih je zaluđenost ovim zlom na maximalnom nivou.
Razmišljao je da se vrati u EU ali mu je rođak koji je ostao u Poljskoj savjetovao da sačeka dok se sitauacija smiri zbog djece.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#10622 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by arman1 »

Tyke wrote: 10/10/2025 15:59 Al levat nevjesto eskivira. Sad ce jos furati da trola, sto je jos gore jer trolati i kontrirati onako bezze nausteb ubijanja civila i djece, to samo rijetka vrsta ljudi moze.
Cuj ko zna zna :lol: to je u rangu gradjanske duznosti hahaha

Jesul danas prestali raketirati civile ovi tvoji Sumire, pridrzavajul se dogovora?
Sad se to zove specijalna policijska akcija i trajače do zadnjeg palestinca.
Point.

#10623 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Point. »

banjaluka078 wrote: 10/10/2025 11:06 Kandidatkinja za Nobelovu nagradu za mir ove godine.

Jevretalibanka. Kakvi su prenosi u ovoj staroj glavuši
armin071

#10624 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by armin071 »

Sevap nabiti na kolac…. Đavo u ženskom obliku….
banjaluka078
Moderator

#10625 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by banjaluka078 »

Point. wrote: 10/10/2025 16:58
Jevretalibanka. Kakvi su prenosi u ovoj staroj glavuši
Mislim da Smotrič i Ben Gvir zajedno nisu zli kao ona sama.
Psihopata.
Post Reply