SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
OliverBatista
#98201 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koliko sam shvatio, projektom EIB i SB je predviđen grant za uvođenje tzv. zelene zone u cilju rasterećnja saobraćaja i smanjenja zagađenja, a u koju zonu neće moći ulaziti vozila ispod npr. E6 norme bez uvođenja apsolutne zabrane. Pretpostavljam da će neke ulice u SG i Centru koje svakako nisu projektovane za saobraćaj pmv i teretnih vozila biti zatvorene ili će biti reduciran saobraćaj. Planovi za ove zone su potekli iz Zelene agende koju finansijski podržava EU i koju je već prihvatilo 1xxx gradova u EU, posebno Nizozemska, Belgija, Austrija. A ni tamo JGS nije neke kvalitete, mislim da Sarajevo ima sada novija i modernija vozila od Haga i Amsterdama, ali je kod njih prednost što se većina prevoza putnika i roba vrši putem željezničkog saobraćaja i što su željeznike stanice pozicionirane na samim čvorištima tramvajskih i autobusnih platformi radi lakšeg komutiranja unutar gradskih zona.
- nivla
#98202 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nije istina ovo sto pises za vrtice, nije zbog saranja kojeg definitivno ima vec zbog manjka kapaciteta u istimDaysleepeR wrote: ↑09/10/2025 13:09Nema mjesta u vrtćima jer svi šaraju tamo vamo. Kad svi budu išli u vrtić u svojoj blizini, sve će se to presložiti.nivla wrote: ↑09/10/2025 12:56nekad je bilo pravilo da ima dovoljno mjesta u vrticima, sad nema, nego gdje upadnes tu vodis, nemas neke velike prilike da biras blize, vec biras gdje mozesDaysleepeR wrote: ↑09/10/2025 12:52
Kolegica, kao i ostali će se morati pomiriti sa tim da se ne može grad prilagođavati svakom pojedincu već pojedinac gradu i pravilima koja postoje.
Nekad je bilo pravilo da djeca ne mogu ići u škole i vrtiće koji su udaljeni od mjesta stanovanja. Dakle koleginica će morati naći vrtić bliže stanu, kao i osnovnu školu da dijete samo može ići u školu, a ne sad da se djeca dovoze autima.
Živim pored dvije škole, to je neizdrživo koji je krkljanac stalno.
u vrticu koji mi je 100m od zgrade kad sam nekad upisivao djecu u jaslicku grupu na 20 otvorenih mjesta bilo preko 250 prijava, naravno to treba srediti prije nego zatvoriti saobracaj
omogucis mi da ne putujem 4 5 10 kilometara do vrtica jer otvoris dovoljno vrtica po broju djece, omogucis izuzecima da se upisu daleko od kuce i onda kazes eh ne moze sad da se vozi ovom ulicom to je pjesacka zona
To je poenta koja se ovdje fula.
konkretno djeca su posla u skolu, po mjestu pripadanja nismo nista molili i tako dalje i u skoli je 3 razreda po 25 ucenika, u okolini ima jedan vrtic koji je za jaslice primao, sad nadjoh spisak 18 djece u jaslicku grupu, to je podrucje 3 ili 4 skole
ko da je meni drago umjesto 160 placati vrtic 350 po djetetu i to gdje ima mjesta a ne gdje mi odgovara
dakle srediti infrastrukturu koja podrazumijeva sve od vrtica, ambulanti, skola, putne infrastrukture, pa tek onea nametati sto dolazi na kraju a to su ovako glupave odluke nestrucnih politicara
@OliverBatista
nije stvar novog tramvaja ili trole koji je bolji nego u becu nego je stvar da taj tramvaj ili trolejbus ili autobus ima infrastrukturu kojom ce te dovesti u prihvatljivom vremenskom okviru od jedne lokacije do druge, dok kod nas nova trola nedavno do vogosce isla skoro 2h
-
tokio25
#98203 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
a zasto je isla 2 sata? jer nemamo prvu
a sto nemamo prvu? jebe peny koji je dignut bespravno pa onda vjerovatno jos nekih malih milion kuca koji bi da prodaju za milion itd
a taj isti pljuje kako ne moze doci do vogosce za 10 minuta nego se vozi 2 sata
ne moze dijete slati u obdaniste zato jer nema obdanista tamo gdje nema saobracajnice koju on koci i sl
da ima propusta naravno da ima al vecinu ovih stvari stopiraju vecinom gradjani koji bi bolji gard al nemoj dirati moj komfor
a sto nemamo prvu? jebe peny koji je dignut bespravno pa onda vjerovatno jos nekih malih milion kuca koji bi da prodaju za milion itd
ne moze dijete slati u obdaniste zato jer nema obdanista tamo gdje nema saobracajnice koju on koci i sl
da ima propusta naravno da ima al vecinu ovih stvari stopiraju vecinom gradjani koji bi bolji gard al nemoj dirati moj komfor
-
OliverBatista
#98204 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa zatvaranje prometa u centru Haga je ubrzalo protok vozila JGS. Neki dan sam gledao jednu dobru reportažu o Nizozemskoj pa su analizirali tačnost i kvalitet JGS, koji u posljednih 5 godina trpi posljedice stalnih štrajkova radnika HSpoor-a i tako su prikazali automatske pilone u Hagu, Amsterdamu, Roterdamu i kako je saobraćaj ubrzan a dotadašnje ceste su postale pješačke zone i da su ulice i trgovi dobili novu dimenziju. Dozvoljen je saobraćaj JGS i taksi vozilima koji su certificirani od strane gradskih vlasti za tu zonu. Tako da mislim da će ovaj projekat doprinijeti boljoj komunikaciji i tačnosti JGS. Periferija će svakako ostati periferija i sada se Tarčin, Pazarić, Hadžići, Vogošća, Semizovac parkira na javnim parkinzima od AP do Pofalića i Grbavice. Doslovno vozači sjede u vozilu i čekaju da se oslobodi parking mjesto da bi parkirali auto i onda izvršili presjedanje u tramvaj ili u trolu.nivla wrote: ↑09/10/2025 13:19nije istina ovo sto pises za vrtice, nije zbog saranja kojeg definitivno ima vec zbog manjka kapaciteta u istimDaysleepeR wrote: ↑09/10/2025 13:09Nema mjesta u vrtćima jer svi šaraju tamo vamo. Kad svi budu išli u vrtić u svojoj blizini, sve će se to presložiti.nivla wrote: ↑09/10/2025 12:56
nekad je bilo pravilo da ima dovoljno mjesta u vrticima, sad nema, nego gdje upadnes tu vodis, nemas neke velike prilike da biras blize, vec biras gdje mozes
u vrticu koji mi je 100m od zgrade kad sam nekad upisivao djecu u jaslicku grupu na 20 otvorenih mjesta bilo preko 250 prijava, naravno to treba srediti prije nego zatvoriti saobracaj
omogucis mi da ne putujem 4 5 10 kilometara do vrtica jer otvoris dovoljno vrtica po broju djece, omogucis izuzecima da se upisu daleko od kuce i onda kazes eh ne moze sad da se vozi ovom ulicom to je pjesacka zona
To je poenta koja se ovdje fula.
konkretno djeca su posla u skolu, po mjestu pripadanja nismo nista molili i tako dalje i u skoli je 3 razreda po 25 ucenika, u okolini ima jedan vrtic koji je za jaslice primao, sad nadjoh spisak 18 djece u jaslicku grupu, to je podrucje 3 ili 4 skole
ko da je meni drago umjesto 160 placati vrtic 350 po djetetu i to gdje ima mjesta a ne gdje mi odgovara
dakle srediti infrastrukturu koja podrazumijeva sve od vrtica, ambulanti, skola, putne infrastrukture, pa tek onea nametati sto dolazi na kraju a to su ovako glupave odluke nestrucnih politicara
@OliverBatista
nije stvar novog tramvaja ili trole koji je bolji nego u becu nego je stvar da taj tramvaj ili trolejbus ili autobus ima infrastrukturu kojom ce te dovesti u prihvatljivom vremenskom okviru od jedne lokacije do druge, dok kod nas nova trola nedavno do vogosce isla skoro 2h
Mislim da je kod nas dobrodošla ideja kao što je npr u Vašingtonu oko rijeke POtomac gdje nema potencijala za cetrogradnju, označavanje i uvođenje HO traka, upravo zbog recimo roditelja koji voze djecu u uže gradske jezgre i da im se na taj način pomogne ili za radnike kojih ima 2+> u vozilu.
- nivla
#98205 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
svaki dan umjesto autom, idem i vracam se na posao i s posla pjesketokio25 wrote: ↑09/10/2025 13:25 a zasto je isla 2 sata? jer nemamo prvu
otprilike isto vremena mi treba autom u toj spici
razrahatio se otkako nemam vrtica jer sam prvo 1h dnevno minimalno gubio odlazeci do istog i vracajuci se,sad trosim manje od 1h da odem i vratim se s posla
kad je kisa udjem u tramvaj, da ponistim kartu koju sam uredno platio preko aplikacije, ne radi ponistac, kaze vozac kupi za kes, necu da kupim za kes hocu da radi ponistavanje karte koju sam kupio
@OliverBatista
naravno da je poboljsalo kad imaju infrastrukturu za to, ovdje je nema, prvo infrastruktura pa ce je biti
poredis amsterdam sa sarajevom, gdje kad ne pokosis privatnu travu oko kuce dodje firma da ti pokosi i uredno posalje fakturu jer sve funkcionise
-
OliverBatista
#98206 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ništa bolja infrastruktura nego kod nas u tim uskim gradskim centrima, sve one stare zgrade cigla, kocka sa početka 20og stoljeća. Cilj vlasti je bio očuvanje stare gradske jezgre i pomjeranje agresivne urgabnizacije u druge dijelove i postigli su dobar rezultat. Gradovi su prodisali i dobili nove sadržaje za pješake. Ako nađem ovu reportažu, postavim je ovdje. Eh da, imaju višespratne parkinge na ulazu u te gradske zone, sat parkinga za nerezidente i poslovne korisnike košta 7,5EUR/h i maskimalno se mogu zadržati 5 sati.nivla wrote: ↑09/10/2025 13:32svaki dan umjesto autom, idem i vracam se na posao i s posla pjesketokio25 wrote: ↑09/10/2025 13:25 a zasto je isla 2 sata? jer nemamo prvu
razrahatio se otkako nemam vrtica jer sam prvo 1h dnevno minimalno gubio odlazeci do istog i vracajuci se,sad trosim manje od 1h da odem i vratim se s posla
kad je kisa udjem u tramvaj, da ponistim kartu koju sam uredno platio preko aplikacije, ne radi ponistac, kaze vozac kupi za kes, necu da kupim za kes hocu da radi ponistavanje karte koju sam kupio
@OliverBatista
naravno da je poboljsalo kad imaju infrastrukturu za to, ovdje je nema, prvo infrastruktura pa ce je biti
poredis amsterdam sa sarajevom, gdje kad ne pokosis privatnu travu oko kuce dodje firma da ti pokosi i uredno posalje fakturu jer sve funkcionise
-
tokio25
#98207 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nisam ja poredio nista al ok vjerovatno mislis na drugog forumasanivla wrote: ↑09/10/2025 13:32svaki dan umjesto autom, idem i vracam se na posao i s posla pjesketokio25 wrote: ↑09/10/2025 13:25 a zasto je isla 2 sata? jer nemamo prvu
@OliverBatista
kao sto rekoh kod nas je zacarani krug
ja necu da se odreknem automobila al se zalim na guzvu iako mogu pjeske isto doci a kad je kisa mogu u tramvaj
ja se zalim zasto ne grade a necu da stracaru koja kosta 50000 da prodam ispod 300000 itd
opet da kazem kao i gore ima li propusta? naravno da ima al vecinu problema cinimo mi a ne vlast
naravno vlast ima svojih aferima gdje ce tu cestu izgraditi za 10x vecu cijenu i sl
-
Malisa11
#98208 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Poenta je da ovi botovi iz trojke idu okolo, umjesto da rjesavaju glavna pitanja i poprave sistem kao sto je penny, oni idu nekom zaobilaznicom. Zato ih i ismijavamo. Cuj ono ce zabraniti, a nije napravilo kvalitetnu alternativuv.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#98209 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne javlja se više onaj botić dok ga pitah kako se zgradurina WTC-a uklapa u tu "zelenu" priču koju šilje...ko da je splasnuo entuzijazam 
-
tokio25
#98210 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kako mislis da rijese nesto sto je radjeno 30 godina? preko noci?
pa ima alternativa
ima evo tramvaj ubrzo ce rekonstruisati i cestu od narodnog do titove pa i dalje prema higijenskom
sta je problem?
ti rece da si iz vogosce? znaci sda glasac
Last edited by tokio25 on 09/10/2025 14:14, edited 1 time in total.
- Haris.ba
#98211 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Isto ko što je Bake na kraju dobio lekciju, izgleda da će ih biti još koji će vidjeti da postoje izbori i demokratija.DaysleepeR wrote: ↑09/10/2025 13:10 Pa neće biti tako, samo će centar i stari grad imati rampe jer to ima smisla.
Mi iz centra ćemo smjeti u SG ali i u sve druge opštine.
Jer je naša opština vrijednija od 12 drugih.
Nisu moje riječi, nego prvog u bošnjaka.
A ko je kadar da njegove riječi osporava?
Pa će na kraju biti šta narod odluči i vidjeti se da ipak ima ko je veći kadar.
Prvi sastanak nove vlasti oko problema penija organizovan u prvoj godini mandata Forte kao premijera kantona.
Malo vremena, a?
Last edited by Haris.ba on 09/10/2025 14:15, edited 1 time in total.
- thekupus
#98212 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Na konferenciji sam vam Sarajeva, pa ne mogu pisati svakih pet minuta kao neki penzioneri besposlenjaciJoseMujica wrote: ↑09/10/2025 14:06 ne javlja se više onaj botić dok ga pitah kako se zgradurina WTC-a uklapa u tu "zelenu" priču koju šilje...ko da je splasnuo entuzijazam![]()
Kakve veze ima privatna biznis zgrada s promjenom pristupa rješavanju javnih prostora koji ćemo primjeniti?
To je isto kao da pitaš kako se uklapa Crvena jabuka na Marijin dvoru u priču o smanjenju broja automobila u centralnim zonama
Debilno pitanje
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#98213 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
da imaš pojma o čemu pričaš znao bi da će upravo ta zgrada poklopiti jedan povelik parkingthekupus wrote: ↑09/10/2025 14:14Na konferenciji sam vam Sarajeva, pa ne mogu pisati svakih pet minuta kao neki penzioneri besposlenjaciJoseMujica wrote: ↑09/10/2025 14:06 ne javlja se više onaj botić dok ga pitah kako se zgradurina WTC-a uklapa u tu "zelenu" priču koju šilje...ko da je splasnuo entuzijazam![]()
Kakve veze ima privatna biznis zgrada s promjenom pristupa rješavanju javnih prostora koji ćemo primjeniti?
To je isto kao da pitaš kako se uklapa Crvena jabuka na Marijin dvoru u priču o smanjenju broja automobila u centralnim zonama
Debilno pitanje
-
tokio25
#98214 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i znamo li sta je problem?
vjerovatno ne znamo sve sitnice al koliko je poznato penny ne zeli da ide bez neke odstete cini mi se jer su kao sada nesto legalizovali drzi ne daj
vjerovatno je sve to na sudu nekom a znamo ko sjedi u sudskim stolicama
oni koji su neki dan oslobodili asima pa se vjerovatno to oteze sa penijem a i peniju nije lose i dalje radi dok se to ne rijesi
- Haris.ba
#98215 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa lijep narativ. I misliš da je to tako da ne bi ministarstvo javno izjavilo da je to tako i infomisalo javnost? Postupak ide i svi sretni.tokio25 wrote: ↑09/10/2025 14:18i znamo li sta je problem?
vjerovatno ne znamo sve sitnice al koliko je poznato penny ne zeli da ide bez neke odstete cini mi se jer su kao sada nesto legalizovali drzi ne daj
oni koji su neki dan oslobodili asima pa se vjerovatno to oteze sa penijem a i peniju nije lose i dalje radi dok se to ne rijesi
Što bi trojka to krila?
Izgleda da je realnost sumornija nažalost.
-
Malisa11
-
tokio25
#98217 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa kao sto rekoh ne znamo mozemo nagadjatiHaris.ba wrote: ↑09/10/2025 14:20Pa lijep narativ. I misliš da je to tako da ne bi ministarstvo javno izjavilo da je to tako i infomisalo javnost? Postupak ide i svi sretni.tokio25 wrote: ↑09/10/2025 14:18i znamo li sta je problem?
Što bi trojka to krila?
Izgleda da je realnost sumornija nažalost.
ako sutra saznamo da je nesto i do trojke ja cu biti prvi da to kritikuje
ja sam siguran da u svakom ministarstvu su ovi nasli ko zna kakav rusvaj na svim nivoima i nacinima
-
tokio25
#98218 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa tu je valjda sud nadlezan da vidi je li kriminal ili nije
znaci oni odlucili da ne cackaju svoje gazde iz sda
- Haris.ba
#98219 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dobro, našli. I šta sada? Jesu li šta uradili povodom toga? To se informiše javnost.
Da li ja sanjam ili npr.prvo obećanje načelnika općine NS bila revizija prijašnjeg rada načelnika. Ispuca lik 4 godine mandata, zamjeniga stranačka kolegica - barem ona ne ispali ništa oko toga.
Hapse se ministri vlade kantona ko na traci, je li mislis na taj rusvaj?
-
OliverBatista
#98220 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
zar sadašnja načelnica nije u zvanju vanrednog profesora na Pr. faksu u Kiseljaku? Svojevrsni skaut pravničkih talenata i na izvoru znanja.Haris.ba wrote: ↑09/10/2025 14:25Dobro, našli. I šta sada? Jesu li šta uradili povodom toga? To se informiše javnost.
Da li ja sanjam ili npr.prvo obećanje načelnika općine NS bila revizija prijašnjeg rada načelnika. Ispuca lik 4 godine mandata, zamjeniga stranačka kolegica - barem ona ne ispali ništa oko toga.
Hapse se ministri vlade kantona ko na traci, je li mislis na taj rusvaj?
-
Malisa11
-
BadBoy
#98222 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Uvijek ali uvijek se u diskusiji oko JGS nađe neko sa ekstremnim primjerom tipa šta ću ja koji živim na Zmajevicu, sin trenira košarku u Hotonju, žena radi u kamenolomu na Lapišnici, kćerka u Azelu u Rajlovcu a ja sam konobar u Benettonu na Bjelašnic, niste mislili na mene!!!!11111DaysleepeR wrote: ↑09/10/2025 12:52Kolegica, kao i ostali će se morati pomiriti sa tim da se ne može grad prilagođavati svakom pojedincu već pojedinac gradu i pravilima koja postoje.Pandakonda wrote: ↑09/10/2025 12:38 Sve rasprava se treba svesti na to da u savremenom gradu su potrebne obe varijante prevoza, i auto i javni.
Za pocetak samo budala moze voliti javni prevoz. Ko ce umjesto auta gdje sebi stimas kako god zeli od klime, muzike, privatnosti itd. htjeti da se voza javnim prevozom gdje ces se ugusti u smradu, guzvat se sa milion boga pitaj kakvih ljudi i jos riskirati krađu novcanika, telefona itd. ? To moze voliti samo osoba koja nema auto. Da se odma razumijemo ja sto mogu u nekih 30-40 minuta prohodati to i uradim, javni prevoz koristim kada moram ici malo dalje i kad nije prakticno autom ili kad zurim. Ali ne namecem drugim ljudima sta treba da rade sa svojim vremenom i ne znam da li je svakome ok toliko hodati kao meni.
Imao sam kolegicu na poslu koja je zivjela na šipu, radila na pofalicima, a sin joj negdje drugo u vrtic isao. Je li vi sad meni hocete reci da bi ona sad trebala na +30 ili na -10 trebala da se pegla sa javnim prevozom i presjedanjem i jos da dijete gura u sve to ? Nije svako u istoj fazi zivota pa da mu odgovara svaki prevoz. Prije toga je zivjela na otoci, faks bio ekonomija, i tad joj logicno nije trebalo auto. Ali se zivotne okolnosti mjenjaju. Niti svako zeli da izgubi sat vremena u presjedanju. Radije cu sat izgubit u auto guzvi pod klimom i gdje sjedim nego kao sardina u javnom prevozu i u mjenjaju istog.
Ili moja komsinica starija koja kada ide na kontrole u KCUS. Zena je primorana da uzme taksi i time ide u 8 ujutru da vadi krv i ostale nalaze jer zdravstveno ne moze stajati niti podnijeti guzvu koja bude ujutru od školaraca, studenata i radnika koji idu javnim prevozom.
Problem u Sarajevu je to sto se sve desava u centru, vlasti moraju pronaci nacin da stimulisu druge opstine da se i tu krene odvijati veca aktivnost. Npr. davati stimulans firmama ako otvore firmu na ilidzi ili u hadzicima. Ovako se sve gomila u centru a nemas prostora za širenje kad je grad u kotlini
Nekad je bilo pravilo da djeca ne mogu ići u škole i vrtiće koji su udaljeni od mjesta stanovanja. Dakle koleginica će morati naći vrtić bliže stanu, kao i osnovnu školu da dijete samo može ići u školu, a ne sad da se djeca dovoze autima.
Živim pored dvije škole, to je neizdrživo koji je krkljanac stalno.
-
Malisa11
#98223 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vjerovatno jer nas je vecina van glavne dzade. Vjerovatno jer nas se vecina slijeva u grad i iz istog odlazi, pa znamo najbolje mane jgs.BadBoy wrote: ↑09/10/2025 14:28 Uvijek ali uvijek se u diskusiji oko JGS nađe neko sa ekstremnim primjerom tipa šta ću ja koji živim na Zmajevicu, sin trenira košarku u Hotonju, žena radi u kamenolomu na Lapišnici, kćerka u Azelu u Rajlovcu a ja sam konobar u Benettonu na Bjelašnic, niste mislili na mene!!!!11111
-
OliverBatista
#98224 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kao što bi cinično komentarisao na temi neradne nedjelje u vezi radnika koji trebaju promijeniti radno mjesto i zanimanje ako im se ne radi nedjeljom, u sličnom tonu bih poručio: promijeni posao, promijeni prebivalište, promijeni grad, zrak i sve ostalo. Ovaj grad nema potrebu se bilo kome prilagođavati. I treba što više eksperimentisati kako bi se iznašlo kvalitetno rješenje za većinu, koja god to većina bila i kako god se zvala.Malisa11 wrote: ↑09/10/2025 14:30Vjerovatno jer nas je vecina van glavne dzade. Vjerovatno jer nas se vecina slijeva u grad i iz istog odlazi, pa znamo najbolje mane jgs.BadBoy wrote: ↑09/10/2025 14:28 Uvijek ali uvijek se u diskusiji oko JGS nađe neko sa ekstremnim primjerom tipa šta ću ja koji živim na Zmajevicu, sin trenira košarku u Hotonju, žena radi u kamenolomu na Lapišnici, kćerka u Azelu u Rajlovcu a ja sam konobar u Benettonu na Bjelašnic, niste mislili na mene!!!!11111
- DaysleepeR
#98225 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovi zahtjevi tipa radim vamo, dijete mi ide tamo a muž ovdje su upravo stvar manjine.
Prilagođavanje većini je u apsolutnoj suprotnosti sa ličnim i pojedinačnim situacijama i zahtjevima koji se ovdje pominju.
Ne postoji taj grad i bilo kakav kolektiv koji bi mogao odgovoriti na sve pojedinačne komplikovane varijante i zahtjeve.
Prilagođavanje većini je u apsolutnoj suprotnosti sa ličnim i pojedinačnim situacijama i zahtjevima koji se ovdje pominju.
Ne postoji taj grad i bilo kakav kolektiv koji bi mogao odgovoriti na sve pojedinačne komplikovane varijante i zahtjeve.