Nakon što sam napisao odgovor, odlučih da, ipak, ne odgovaram na provokacijeBAK-eV wrote: ↑09/10/2025 09:34Koji ti je maternji jezik?Hakiz wrote: ↑08/10/2025 16:33Zbog ovog "Šteta što su prihvatili islam"?![]()
Ja bih bio najsretniji da su Bošnjani i danas Bošnjani, nastavili vjerovati u predslavenske bogove, ali ne dade se. Istorija htjela drugačije.
Kako se meni ni jedan bog ne sviđa, mene učinilo ateistom. A kako Bošnjana više nema, Bosanac mi premoderno, to se odričem pripadnosti bilo kom narodu.
Državljanin sam države u kojoj živim i to je to. Potrebno i dovoljno.
Sve ostalo je razlog za svađu i ratove.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Hakiz
#45301 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- jasko_ba
#45302 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
http://www.klix.ba/vijesti/bih/cik-doni ... /251009060

Najjaca vijest u zadnje vrijeme. SDFA govna na aparatimaCentralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je na 51. sjednici donijela Odluku o nabavci sistema za biometrijsku identifikaciju birača i za skeniranje glasačkih listića na biračkim mjestima.
- dr_Evil
#45303 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne pokusavajuci otvoriti raspravu, samo bih ispravio mali, vjerovatno u brzini pisanja zaHeb. @Rejhana da me ispravi ako grijesimHakiz wrote: ↑08/10/2025 16:33
Zbog ovog "Šteta što su prihvatili islam"?![]()
Ja bih bio najsretniji da su Bošnjani i danas Bošnjani, nastavili vjerovati u predslavenske bogove, ali ne dade se. Istorija htjela drugačije.
Kako se meni ni jedan bog ne sviđa, mene učinilo ateistom. A kako Bošnjana više nema, Bosanac mi premoderno, to se odričem pripadnosti bilo kom narodu.
Državljanin sam države u kojoj živim i to je to. Potrebno i dovoljno.
Sve ostalo je razlog za svađu i ratove.
Predslavenski bogovi su vjerovatno krscanstvo. Ako je bilo - i samo ako, naseljavanja slavena u nase krajeve, onda moram istaci da su oni ovdje pronasli vec romanizirano stanovnistvo koje je bilo krscanscko - kao rimska kolonija moralo je biti takvo. Po teoriji dolaska, slaveni su naselili ili osnovali gradove, dok je ovo romanizirano stanovnistvo zivjelo po planinama, selima, brdima. Nisu mogli da se zene/udaju sa istima dok Slaveni nisu primili krscanstvo, sto je svakako Bizant i zahtijevao da bi mogli stvoriti vladajuci sloj.
Mozemo da pricamo o staroslavenskim bogovima, ili ilirskim bogovima do potpune romanizacije. Neki znacajni autori ce ovo stanovnistvo nazvati Vlasima, a to bi se onda kosilo sa teorijom o naseljavanju Vlaha za vrijeme Osmanskog carstva iz Rumunije, granice ALbancije i Grcke i tako tih krajeva. Nebitno, ne bih ulazio sad u to.
Eto, jos jedan spam post na temu politike
P.S. Vucic je Cincar
Last edited by dr_Evil on 09/10/2025 12:30, edited 1 time in total.
-
moimoi
#45304 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mitra-bog sunca.
- drug_profi
#45305 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Imamo toponime koji govore o našem slavenskom panteonu...
-
svesuper25
#45306 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
a sta tebe boli za zastavama vatikanadr_Evil wrote: ↑09/10/2025 09:42Znam da je o zastavama Vatikana, nazalost ja sam tu pricu pokrenuo jucer izrevoltiran, pozalio sam kasnije. Zastave Vatikana su postale aktuelne zadnje 2-3 godine, iskreno nisam ih vidjao prije, ili nisam obracao paznju. Zadnja dva ljeta vozeci se na kupanje prema Trebizatu sam se iskreno cudio zasto neko ima potrebu. Negdje u sebi sam trazio opravdanje da je samo zbog one citave price oko priznanja Medjugorja i delegata iz Vatikana.
Doci ce nama zastave glave, svih vrsta.
Dobro si sam sebe nazvao da si zlo
-
tokio25
#45307 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
sad sam ja skontao zasto ovaj svesuper pljuje po trojci
nije on sda al je zato hdz a hdz bez sda je niko i nista
trojka ih sve vise tjera u cosak dok i covic ne zavrsi kao njegovi jarani bake i dodo
nije on sda al je zato hdz a hdz bez sda je niko i nista
trojka ih sve vise tjera u cosak dok i covic ne zavrsi kao njegovi jarani bake i dodo
- dr_Evil
#45308 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne smeta meni, samo nek svi dobro procitaju tvoj post i sjete se dimne bombe koju sam jucer objasnio.svesuper25 wrote: ↑09/10/2025 12:30a sta tebe boli za zastavama vatikanadr_Evil wrote: ↑09/10/2025 09:42Znam da je o zastavama Vatikana, nazalost ja sam tu pricu pokrenuo jucer izrevoltiran, pozalio sam kasnije. Zastave Vatikana su postale aktuelne zadnje 2-3 godine, iskreno nisam ih vidjao prije, ili nisam obracao paznju. Zadnja dva ljeta vozeci se na kupanje prema Trebizatu sam se iskreno cudio zasto neko ima potrebu. Negdje u sebi sam trazio opravdanje da je samo zbog one citave price oko priznanja Medjugorja i delegata iz Vatikana.
Doci ce nama zastave glave, svih vrsta.ja nisam nikad cuo da nekom smeta zelena zastava sa polumjesecom i zvijezdom na svim dzamijama
kako tu da zastavu ne spomenes
i na pravoslavnim crkvama imas srpsku zastavu,koja ti isto ne smeta,a ti se ufatio vatikanske
pa katolici su RIMOKATOLICI,Vatikan im je sjediste,zato je ta zastava na katolickim crkvama.Samo ti pametan se pravis pa si u tome vidio problem.
Dobro si sam sebe nazvao da si zlo![]()
Hvala.
-
svesuper25
#45309 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
previse ti bacas te zle bombe,pravi kosovacdr_Evil wrote: ↑09/10/2025 12:34Ne smeta meni, samo nek svi dobro procitaju tvoj post i sjete se dimne bombe koju sam jucer objasnio.svesuper25 wrote: ↑09/10/2025 12:30a sta tebe boli za zastavama vatikanadr_Evil wrote: ↑09/10/2025 09:42
Znam da je o zastavama Vatikana, nazalost ja sam tu pricu pokrenuo jucer izrevoltiran, pozalio sam kasnije. Zastave Vatikana su postale aktuelne zadnje 2-3 godine, iskreno nisam ih vidjao prije, ili nisam obracao paznju. Zadnja dva ljeta vozeci se na kupanje prema Trebizatu sam se iskreno cudio zasto neko ima potrebu. Negdje u sebi sam trazio opravdanje da je samo zbog one citave price oko priznanja Medjugorja i delegata iz Vatikana.
Doci ce nama zastave glave, svih vrsta.ja nisam nikad cuo da nekom smeta zelena zastava sa polumjesecom i zvijezdom na svim dzamijama
kako tu da zastavu ne spomenes
i na pravoslavnim crkvama imas srpsku zastavu,koja ti isto ne smeta,a ti se ufatio vatikanske
pa katolici su RIMOKATOLICI,Vatikan im je sjediste,zato je ta zastava na katolickim crkvama.Samo ti pametan se pravis pa si u tome vidio problem.
Dobro si sam sebe nazvao da si zlo![]()
![]()
![]()
Hvala.
- dr_Evil
#45310 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ima jedno 10 nickova hdz-ovaca na ovom forumu, a vjerovatno je rijec o 5-6 osoba. Od ugladjene gospode, jako mudre, do tipova spremnih da skidaju glave da se sutra zarati, ne do TIto dragi.
Zacudjujuce slabo stojimo sa pro-istocnim blokom na ovom forumu, bilo ih je par ranije, danas slabo iko da je ostao.
- drug_profi
-
svesuper25
#45312 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
trk po sendvic u centralu,dok je vruce.cuj hdz
Mani se djete tih jeftinih spinova.Pocni svojom glavom razmisljat,a ne sta ti drugi govore.
-
tokio25
#45313 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ja sam u centrali ne brini ne jedem sendvic narucili nam cevapesvesuper25 wrote: ↑09/10/2025 12:44trk po sendvic u centralu,dok je vruce.cuj hdz![]()
a oni zajedno sa trojkom unistise privredu i ekonomiju.
Mani se djete tih jeftinih spinova.Pocni svojom glavom razmisljat,a ne sta ti drugi govore.
meni ti govoris da si hdz i da trojka ne valja
ok necu slusati druge i razmislio sam trojka je vama pencilin
-
svesuper25
#45314 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
super,jesces cevape do oktobra 2026,nakon toga spremi se na hladne sendvicetokio25 wrote: ↑09/10/2025 12:47ja sam u centrali ne brini ne jedem sendvic narucili nam cevapesvesuper25 wrote: ↑09/10/2025 12:44trk po sendvic u centralu,dok je vruce.cuj hdz![]()
ok necu slusati druge i razmislio sam trojka je vama pencilin
-
tokio25
#45315 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ne brini i nakon 26-e idu cevapi a i corba neka kad sda zajedno s vama iz hdz budu jso vise kukalisvesuper25 wrote: ↑09/10/2025 12:50super,jesces cevape do oktobra 2026,nakon toga spremi se na hladne sendvicetokio25 wrote: ↑09/10/2025 12:47ja sam u centrali ne brini ne jedem sendvic narucili nam cevapesvesuper25 wrote: ↑09/10/2025 12:44 trk po sendvic u centralu,dok je vruce.cuj hdz![]()
ok necu slusati druge i razmislio sam trojka je vama pencilin![]()
- dr_Evil
#45316 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ljudi su ljuti, vide nepravde pa reagiraju srcem. Svima je nama jasno da nama nema alternative na EU i NATO integracije. S druge strane moramo shvatiti da smo kolonija koja ima protektora, i da necemo unaprijediti nas status iz kolonije u provinciju. Svi brodovi su davno otplovili, jucer sam bio postavio onaj video od rahmetli Alije SANU-ovca, kad pred smrt kaze, eto mi cemo za 2-3 mjeseca u NATO. Koliko Bajrama od tad prodje?drug_profi wrote: ↑09/10/2025 12:43Ne bih rekao. Mnogo ih je kamufliranih. Prati samo kako se gicaju na EU i NATO integracije.
Nije to za nas itd.
Ali svi koji misle, sto ce reci da ne misle glavom, da bi nam bilo bolje da nasu malu koloniju pokusamo prebacit negdje istocno, valjda trebaju shvatit da bi to odvelo nas, tamo gdje nam je Karadzic porucio.
Zato ipak ne mislim da imamo istocnog bloka na ovom forumu. Nisam odavno vidio negdje vucicevce cincarske vukove.
-
svesuper25
#45317 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kamo srece da smo pravi protektorat i kolonija.Dakle to je jedino rjesenje,sve politicke stranke i partije uklonit,ne dat im da prismrde foteljama.Dat nas strancima da nam oni vode ekonomiju i privredu.Ovako cemo vjecno imat status Q.Gdje svim strankama i partijama ovako nakaradno stanje odgovara,jer jednostavno nema odogovornosti.
Kad ste i od jednog bh politicara culi da je dao ostavku
bar iz moralnih razloga :pa NIKAD.
Trojka je tad koja se predstavljala da ce bit drugacija,a oni jos gori.Pa zbog JABLANICE ,bar je jedan od ministara morao dat bar moralnu ostavku.Zato su ljudi najvise razocarani u trojku,koja je nastavila tamo gdje je sda stala.
Kad ste i od jednog bh politicara culi da je dao ostavku
Trojka je tad koja se predstavljala da ce bit drugacija,a oni jos gori.Pa zbog JABLANICE ,bar je jedan od ministara morao dat bar moralnu ostavku.Zato su ljudi najvise razocarani u trojku,koja je nastavila tamo gdje je sda stala.
- dr_Evil
#45318 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dnevno politicki balege necu komentarisat, razocarao se COvic u Trojku, znamo, bla bla, ministar je iz HDZa u HNK.svesuper25 wrote: ↑09/10/2025 13:01 Kamo srece da smo pravi protektorat i kolonija.Dakle to je jedino rjesenje,sve politicke stranke i partije uklonit,ne dat im da prismrde foteljama.Dat nas strancima da nam oni vode ekonomiju i privredu.Ovako cemo vjecno imat status Q.Gdje svim strankama i partijama ovako nakaradno stanje odgovara,jer jednostavno nema odogovornosti.
Kad ste i od jednog bh politicara culi da je dao ostavkubar iz moralnih razloga :pa NIKAD.
Mi jesmo pravi protektorat i kolonija. Nema kolonije gdje stranac vodi drzavu, uvijek su to lokalni izvrsioci, i tako je jos od doba Rimskog carstva. Dobiju svog namjesnika, ili ti ga visokog predstavnika sa bogovskim ovlastima, zatim dovedu svoje trupe koje ce osigurati poslusnost prema carstvu i predstave kao zastitnike lokalnog poretka i zastitnike lokalnog stanovnistva. I za vremena britanskog mandata u Palestini takva je postavka bila. Historija, kao sto mozes vidjeti na primjeru Palestine ne znaci nista, tako ni historija Bosne ne znaci nista, imali smo samo srece pa su bosanski komunisti stvorili pretpostavke medjunarodne nezavisnosti BiH, to jest nismo uletili u vakum. Ali ovo po svemu jeste kolonija i protektorat. Jos od pocetka raspada Jugoslavije postavka MZ je bila da se Srbi moraju namiriti preko BiH jer su oni najveci gubitnici raspada Jugoslavije, dok je rat u BiH predstavljen kao humanitarna prijetnja, rijeci francuskog predsjednika Mitteranda, sto ce reci da su Bosnjaci samo trebali prezivjeti.
I tu je Dodik upravu. Ponisimo se time sto u slucaju da stranci odluce da ne produze ove trupe, da imamo clanak koji kaze da mogu automatski uvesti nove trupe, a da nikoga ne upitaju. Da se ne poubijamo
- DaysleepeR
#45319 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ljudi zaboravljaju da je Jablanica u HNK.svesuper25 wrote: ↑09/10/2025 13:01 Kamo srece da smo pravi protektorat i kolonija.Dakle to je jedino rjesenje,sve politicke stranke i partije uklonit,ne dat im da prismrde foteljama.Dat nas strancima da nam oni vode ekonomiju i privredu.Ovako cemo vjecno imat status Q.Gdje svim strankama i partijama ovako nakaradno stanje odgovara,jer jednostavno nema odogovornosti.
Kad ste i od jednog bh politicara culi da je dao ostavkubar iz moralnih razloga :pa NIKAD.
Da je za HNK nadležno kantonalno tužilaštvo HNK.
I da Trojka nije u vlasti u HNK.
- Styling
#45320 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To im treba kroz medije svaki dan ponavljati.DaysleepeR wrote: ↑09/10/2025 13:13Ljudi zaboravljaju da je Jablanica u HNK.svesuper25 wrote: ↑09/10/2025 13:01 Kamo srece da smo pravi protektorat i kolonija.Dakle to je jedino rjesenje,sve politicke stranke i partije uklonit,ne dat im da prismrde foteljama.Dat nas strancima da nam oni vode ekonomiju i privredu.Ovako cemo vjecno imat status Q.Gdje svim strankama i partijama ovako nakaradno stanje odgovara,jer jednostavno nema odogovornosti.
-
tokio25
#45321 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
zasto bi zbog jablanice ministar u federalnoj davao ostavku
treba ostavku dati ministar u vladi hnk a znamo ko dole vlada hdz i sda
evo ministar prostornog uredjenja je sda kadar
znaci dole su na vlasti 5 ministara iz hdz 3 iz sda i 2 iz sdp i jedan ne pise koja je stranka
sdp ima turizam i privredu
ovaj bez stranke je pravosudje uprava i lokalna samouprava
znaci dole su na vlasti 5 ministara iz hdz 3 iz sda i 2 iz sdp i jedan ne pise koja je stranka
- DaysleepeR
#45322 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bitno je slati bombe u eter.
-
svesuper25
#45323 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
a to HNK nije u federacijiDaysleepeR wrote: ↑09/10/2025 13:13Ljudi zaboravljaju da je Jablanica u HNK.svesuper25 wrote: ↑09/10/2025 13:01 Kamo srece da smo pravi protektorat i kolonija.Dakle to je jedino rjesenje,sve politicke stranke i partije uklonit,ne dat im da prismrde foteljama.Dat nas strancima da nam oni vode ekonomiju i privredu.Ovako cemo vjecno imat status Q.Gdje svim strankama i partijama ovako nakaradno stanje odgovara,jer jednostavno nema odogovornosti.
-
svesuper25
#45324 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
nadleznost magistralni puteva i pruge je u nadleznosti federacije ,a ne kantona,neznalice jednetokio25 wrote: ↑09/10/2025 13:14 zasto bi zbog jablanice ministar u federalnoj davao ostavku
-
svesuper25
#45325 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
nema vecih bombi od vasih,postali ste gori od vucicevih medija.samo laz i laz.