Nemoj sad da postavim slike zastava Vatikana ispred hrvatskih kuća.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑08/10/2025 13:10Itekako sam u pravu,i to znas ako imas dovoljno godinaPreWiBa wrote: ↑08/10/2025 01:14To ti lijepo govori u svoje ime. Turska zastava, zelene, to je više da se afirmiše religija nego nacionalni identitet, kakve to ima veze s ičim?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑08/10/2025 01:08
Mi nemamo identitet.Ja se jos sjecam kad nije mogla proci utakmica bez bar 5,6 turskih zastava… to tek skoro ukinuto
Mi smo vjecito identitet gradili kroz vjeru i tek skoro se to mjenjati pocelo.A albanci, njima je tako oduvijek.I opet, poznavajuci albance vise oni zive islamski edeb od nas.. npr albanke i danas imaju onaj islamski stid , porodicni zivot puno vise lici na islam nego kod nas itd. a opet su u boljoj situaciju vezano za identitet
Ja nisam vidio da je stereotipični mahač turskom zastavom ikada završio sa spikom "svi su krivi", ili u "drugom taboru". To mahanje zastavom se poteže potpuno bezveze.
Albanci su puno, puno konzervativniji. Ali, uopće me ne interesuje kako oni formiraju svoj identitet, to je sasvim interna stvar. Evo, Jevreji su bukvalno istovremeno vjerska I etnička grupa, hoćeš reći da nemaju identitet?
Sjeti se utakmica s pocetka 2000ih , na stadionima kad god igra BIh masa turskih zastava.Hvala Bogu pa to zabranise velikim dijelom preko medija jer se dobro sjecam tekstova tipa ”sramota” ”turcenje”( dokaz da medijski shaming ima uticaja)
Bosnjaci kasne nekih 100 godina najmanje za ostalim narodima vezano za identitet
Fino sam te pitao, koja je tačno konsekvenca toga, ja ne znam ni za jednog mahača turskom ili arapskom zastavom da je ikada okrivio Bošnjake za rat kako to radi "drugi ekstrem".
I nisi odgovorio na pitanje za Jevreje.