Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Meni su ovi novi Mazda SUVovi lijepi, neki dan pored mene parkiran CX-80 meni se cini, bijela koza unutra, bordo ona, bas lijepa. Djeluje mi iskreno nekako kvalitetnija od Audi Q5. I Volvo mi je super isto. Samo sto ja nikad ne bi SUV S90 volvo mi je prelijep, a mislim da Mazda nema tu nista?
Evolution_IV wrote: ↑09/10/2025 07:20
Ovo da se bolje voze od mazde, hajde da je toyota pa bi i povjerovao, voze se u 10deka i u tom i jest fol cx60/80 al jebe ga znak
Rekao sam da hoću racionalan razlog loše prodaje CX-60 / CX-80, a ne "jebe ga znak".
Qler wrote: ↑09/10/2025 08:06
Meni su ovi novi Mazda SUVovi lijepi, neki dan pored mene parkiran CX-80 meni se cini, bijela koza unutra, bordo ona, bas lijepa. Djeluje mi iskreno nekako kvalitetnija od Audi Q5. I Volvo mi je super isto. Samo sto ja nikad ne bi SUV S90 volvo mi je prelijep, a mislim da Mazda nema tu nista?
mazda je odustala od toga davnih dana, jos sa zadnjom generacijom 929
Seawolf wrote: ↑09/10/2025 08:37
Do Mazde. I do Nissana. I do Forda.
Ma nema, do svakoga je osim do smrdljivih EU birokrata.
Pa kako kod tih istih smrdljivih birokrata, BMW i Mercedes prodaju aute sa benzincima zapremine 3.0 i snage 280 kW i 320 kW?
Prezvakali smo to milion puta, troskove homologacije i ostale birokratije i logistike, CO2 penale, posljedicno visoku cijenu vozila i premali broj primjeraka za ukupan profit.
el_bake007 wrote: ↑09/10/2025 06:07
jer kostaju koliko kosta premium iz konkurencije (audi,mb,bmw,lexus,volvo) koji ljepse izgleda, bolje se vozi i ne gubi na vrijednosti koliko mazda, mada se uglavnom takva auta uzimaju na lizing a ne kesom, voze par godina i onda se izvlaci novi model.
postajem ubijedjen da se na ovom forumu pokusava voditi jedna jako losa marketinska kampanja za mazdu, imamo pojedince kojima kao da su mazde dzaba dodjeljene pa se ide iz krajnosti u krajnost u hvaljenju. razumio bi da su u pitanju vozaci MPS3, RX-7 ili 3 Turbo ali se tu radi o crossoveru i najjeftinijem modelu od kojeg osakaceni 2.0 115ks tdi ima bolje performanse
Ne znam samo kako si uspio u jedan post staviti jedno 800 netacnih stvari, doslovce nema tacne rijeci u njemu.
Seawolf wrote: ↑09/10/2025 03:59
U stvari, za mene je velika misterija zašto se kod nas proda tako mali broj CX-60 / CX-80.
A čak tri firme u državi prodaju taj auto.
Naravno, ne prihvatam glupava objašnjenja tipa papci, balkanci i slično.
Nepostojanje nekog viseg srednjeg sloja kojem bi 110-120k bio budzet za novo auto, a 180k za svabu van budzeta, ko ima ima da kupi i Purosangue.
Marketing, prisutnost na cesti i ono najvaznije pozeljnost znacke.
el_bake007 wrote: ↑09/10/2025 06:07
jer kostaju koliko kosta premium iz konkurencije (audi,mb,bmw,lexus,volvo) koji ljepse izgleda, bolje se vozi i ne gubi na vrijednosti koliko mazda, mada se uglavnom takva auta uzimaju na lizing a ne kesom, voze par godina i onda se izvlaci novi model.
postajem ubijedjen da se na ovom forumu pokusava voditi jedna jako losa marketinska kampanja za mazdu, imamo pojedince kojima kao da su mazde dzaba dodjeljene pa se ide iz krajnosti u krajnost u hvaljenju. razumio bi da su u pitanju vozaci MPS3, RX-7 ili 3 Turbo ali se tu radi o crossoveru i najjeftinijem modelu od kojeg osakaceni 2.0 115ks tdi ima bolje performanse
Ne znam samo kako si uspio u jedan post staviti jedno 800 netacnih stvari, doslovce nema tacne rijeci u njemu.
sve je zapravo jedna velika zavjera protiv mazde. i svi su ukljuceni u nju.
el_bake007 wrote: ↑09/10/2025 07:29
X3 40d i GLC300d kostaju citavih 10ak hiljada maraka vise odnosno 7-8%. XC60 ima na lageru jos dizela ali su '24.
I opet gomila gluposti.
Osnovni X3 40d je oko 125k KM.
Za te pare dobiješ full CX-60 Takumi Plus. Mozes doplatiti samo jos boju.
Mogu misliti koliko je doplata za par stavki koje Mazda ima u seriji tipa panorama, premium koza i premium ozvucenje, bez nekih sitnih detalja.