Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
sumirprimus

#10501 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

ovo_malo_duse wrote: 08/10/2025 15:09
sumirprimus wrote: 08/10/2025 13:14
drug_profi wrote: 07/10/2025 23:39 Ljudi moji, radi sebe, radi svoje savjesti, radi boga ako vjerujete, nemojte generalisati.
Nemojte mrziti.
taj voz je drug moj profi davno prosao.
mrznja je nadvladala razum, i svaki pokusaj zazivanja na razm je ovde davno propao, naravno slijede salve lazi poturanja uvreda...
cinjenica da je ovde zarad gaze dozvoljena otvorena mrznja perma zidovima, i antisemitizam to se vise i ne krije.
i sve se izjednacava sa vladom natanjahua, iako i dan danas imas proteste u tel avivu protiv istog.za razliku od drugih rezima kao recimo rusija, ili saudija,ili iran. nema protesta.
vidjeli smo i juce ovde ,tisina povodom godisnjice najgoreg napada na izrael. i pravdanje. slicna stvar prodje i u srbiji za 5 oktobar. tisina.nije se desilo.
To sazaljenje ste ispucali jarane.. Citam juce nezavsni izvjestaj ljekara bez granica preko 500 djece registovano u Gazi ubjene su direktno metkom. Ono kap vode jevreja sto protestuje ne prdestavlja nista i nikoga. 80%-90% gleda slike i uziva...
Nisam antisemtista nikad nisam bio nikad necu ni bit cak sta vise posjetio sam vise konc logorapo Europi nego vecina zidova iz Izraela cak sam i dijete odveo i ucim je sta se desava kad mrznja i populizam prevlada razum. ali, ali, ali. Ali su zidovi zasluzili da ih se iskljuci iz svega . Moraju se kaznit za sva zlodjela koja su pocinili od 1967 pa na ovamo, mozda nece trenutno ali polako gube podrsku i tlo pod nogama i doce vrijeme kad ce morat platit za zlodjela isto tako kako su iskoristili zlo koje je njima napravljeno i vec 80 godina jasu na tome. Ovaj put su prekardasili svako mjeru u Gazi. A sta tek rade på zapadnoj obali to ni u crtanim flmovima nema. Bilo je kod nas u pojedinim selima dodju i kazu ovo je sad moje imas 10 minuta da napustis.
I ti prvi da si normalan a ne cionisticki supak koji pokusava odbranit neodbranjivo i da si se ovdje ogradio od djeco ubica i genocidasa je bih ti prvi skuno kapu i slozio se sa tobom iako trpe jedan od najgorih Aparhtejda u istoriji svijeta nisu trebali uradit to sto su uradli 7 oktobra.
Ovako dzaba krecis.

PS. ljudsko sam bice i nadam se da se to nece desiti ali karma je bitch, bojim se sta ce Palestinci uradit ako ikad dobiju priliku.
ko mi jarane?
na stranu izralesko palestinski sukob, ali to sto ti pises meni zvuci isto kao ona nisam sda ali...
uvrede i sve ostalo necu ni komentirati naviako sam vec na niske i duple arsine, u sustini vi pisete vise o sebi nego o meni :)
sumirprimus

#10502 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

jasno je meni da postoji odredjena gurpa normalnih ljudi na ovom forumu koji ovo sve citaju i rauzmiju i ibrete se kolektivnom ludilu i stvarima koje se ovde na ovoj temi pisu.rijetki to i javno kao ja osude i zajebu se :-)
i to podlo podmetanje na krvi tudje djece i ljudi i tudje zemlje sto radite , vama na dusu . ali opet nema smisla. stanite nekad na loptu i ramzislite
jeza u ledja

#10503 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by jeza u ledja »

Haris.ba wrote: 08/10/2025 08:47 Vidim spomenuse se neki zanimljivi pojmovi koji se koriste na Zapadu. Pa mi naumpade pokusati naci pandan za ovo sto se desava u Palestini.

Islamski radikalizam - Zidovski radikalizam

Islamski fundamentalizam - Zidovski fundamentalizam

Muslimanski teroristi - zidovski teroristi

Kako bi neko javno prezivio da koristi ovakve pandane?
Iz zlocina koji se desava u Palestini stoji prije svega drzava Izrael. Valjda je logicno da se krivica i racunica prvenstveno prisiva njima?

Poredis to i napade 2000-2020 sirom svijeta koji su haman pa definicija terorizma, kojima su poveznica islamisti. Ja se slazem da je pojam "islamski terorizam" problematican, ali ovo je poredjenje kruski i jabuka.

Uostalom ako ti smeta jedan pojam trebao ti smetati i drugi, ha jel.
sumirprimus

#10504 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

slozio bih se sa jezom
Tyke

#10505 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Tyke »

jeza u ledja wrote: 08/10/2025 15:23
Tyke wrote: 08/10/2025 08:05
jeza u ledja wrote: 08/10/2025 07:50

Mislim da obicno kazu da je Al Qaeda srusila tornjeve.

Doduse ako je vjerovati ovom forumu srusili su ih jevreji. :oops:
Ako je pitati nase izvjeglice u Americi i sirom svijeta onda obicno kazu i "Al Qaidski terorizam" a ne islamski terorizam.

Sta toliko tripujete, nece vas protjerati ako na nekom bh forumu budete objektivniji i iskreniji.
Naravno odmah ad hominem. :thumbup:
Pa gledaj, mozda to tebi izgleda ad hominem, ali kakve cinjenice si iznjeo? "Mislim", "obicno kazu", poturanje lazi "ovdje na forumu vlada misljenje da su jevreji srusili tornjeve", ovo su tebi argumenti ?

Zasto onda ne odgovoris konkretno, frakcija koja je srusila tornjeve u ime Islama i onda nastaje islamski terorizam, frakcija terorista IDF zajedno sa liderima jevrejske drzave Izrael (ili je to ciokistocka drzava, a ne jevrejska?) radi genocid, znaci GENOCID, a onda ne smije generalizacija?

Jos kad vidim da Sumir pocne moralisati, a svrsavao javno na forumu kad je IDF ubijao i dalje ubija, zatrpavao klipovima i nije htio osuditi napade kad smo mu svi ovdje skretali paznju da je neumjesno, nego to pravdao 7. oktobrom, kako tu nesortu ljudi nazvati? Genocidasima ili samo ljubiteljima genocidasa. Da ima obraza ko crno ispod nokta makar ne bi spominjao genocid u Srebrenici.
sumirprimus

#10506 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

da se jos nadovezem na ovo od jeza, s tim da bih dodao jos i to da postoji poveznica izmedju usa i izralea u tim datumima 11.09 tako i 07.10 da izgledaju kao prekretnica u skidanju rukavica i jednih i drugih. u smislu nacina obracuna sa iz njihove vizije njihovim neprijateljima, a to su islamski teroristi. i koga prokazu ko neprijatelja, jbo je jeza u ledja.
tako oni sada vide i dozivljavaju komplet populaciju gaze kao neprijatelje koje moraju poraziti islamske teroriste kako ih nazivaju .
sto je katastrofa smo po sebi i da uvod u genocid, jer ne mozes okriviti cijelu populaciju, kao ni cijeli jedan narod. a to se i ovde opet radi u kontru zar ne?
sta je razlika, jevrejima je cilj drzava izrael.
sumirprimus

#10507 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

opet vrijedjaju to dovoljno o njima govori, ne o meni.
to sto ne znaju pravilno citati nihov problem, i da uvijek cu biti kontra, kad vidim kakve se sve bljuvotine ovde pisu
to je moja ljudska i gradjanska duznost.
armin071

#10508 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by armin071 »

Cionisti i “građanska dužnost” :lol: Al gledaj ih što su se okupili ko kad pčele brane kraljicu. Naravno združeno protiv “islamskog terorizma” sa nekom sitnom “kolateralnom štetom”….

p.s. i da ne diramo tvoje poštene cioniste @jeza u ledja ko ba sruši onda wtc7?? da nije kakav tajfun naišao kroz NY?? Pratiš li ti istraživanja i iskaze stotina arhitekata i stručnjaka za statiku i sl. ili je kod tebe u glavi 24/7 cnn ??
Last edited by armin071 on 08/10/2025 16:04, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#10509 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by jeza u ledja »

"Anti-genocidas" koji ima teoriju o gasnim komorama....
armin071

#10510 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by armin071 »

jeza u ledja wrote: 08/10/2025 16:02 "Anti-genocidas" koji ima teoriju o gasnim komorama....
nemam ja to je već laž, nego haj nam malo podastri ovdje o wtc7… ono sa primjesom islamskog vjetra sa boka…
Tyke

#10511 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Tyke »

Kad ljudskoj nesorti jedan narod ima vrijednost i svrhu, a potlaceni narod na celu sa civilima i djecom je samo broj kojeg treba smanjiti, onda budem ponosan na sebe i svoj obraz.

Gradjanska duznost nekog Tuzlaka da brani jevreje naustrb genocida nad civilima, preko 20h ubijene djece, pa jel te bolan stid sve i da si jevrej. A 100% jesi.

Svaki put kad prodjem pored Narodne kuhinje okrenem glavu da ne hraknem na onaj spomenik, jer mi stvara takvu averziju prema njima samo zbog neljudskosti koju cine i nisi nikakvu pouku izvukli nakon holokausta. Mrtvi se okrecu u grobovima kad vide sta radi njihov narod zarad drzave, u kojoj bi trebali uzivati i stvarati zdrave odnose sa okruzenjem.
A dosli su do toga da cijeli svijet izlazi na ulice protiv ljih, da traze njihovo iskljucenje iz sportskih takmicenja, da im uvode embargo i sve ostalo. Eto Sumirovog gradianskog prava, da takav sljam brani i osjeca moralnu potrebu. Isti se istom raduje :bih:
sumirprimus

#10512 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Naravno kada 9ica od nas deset nekog napada moja je duznost biti u odbrani. Ljudska i gradjanska. Dodao bih I Tuzlanska punim srcem.
Nevezano, to o cemu govori koelga Tyke je memorijal ili spomenik tuzlanskoj sinagogi srusenoj u ww2. Ne znam koliko znate u tz su postojale 2.zajednice jevreja sefard i askenazi. Ovo je bila askenazi sinagoga.
Kao i ostatak posta tuzna generalizacija I mrznja koja izjeda.Ulazite u krug opasne mrznje prema cijeloj jednij populaciji. Tuzno
alijagoro

#10513 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

sumirprimus wrote: 08/10/2025 17:12 Naravno kada 9ica od nas deset nekog napada moja je duznost biti u odbrani. Ljudska i gradjanska. Dodao bih I Tuzlanska punim srcem.
Nevezano, to o cemu govori koelga Tyke je memorijal ili spomenik tuzlanskoj sinagogi srusenoj u ww2. Ne znam koliko znate u tz su postojale 2.zajednice jevreja sefard i askenazi. Ovo je bila askenazi sinagoga.
Kao i ostatak posta tuzna generalizacija I mrznja koja izjeda.Ulazite u krug opasne mrznje prema cijeloj jednij populaciji. Tuzno
A ne znam sta si ocekivao,Rusi su za daleko manje ubijenih civila proglaseni hordama i zlocincima,ne mozes pobiti hiljade beba i onda se zaliti da ima previse mrvtih beba na tiktoku i ostalim mrezama,ko onaj demokrata neki dan.
armin071

#10514 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by armin071 »

I na šta spade kuća Tarabića, od talibana i WTC-a, hamas= za sve krivi od 1948 pa na ovamo do toga da je srušena sinagoga> hiljade “nekakvih” beba kojima se “omladina” na tik toku truje... Uvijek isto ako išta od utvrđenog narativa i pokušaš da dovedeš u pitanje (ne negiraš, samo skreneš malo od zvanične verzije) odmah si redom, antisemit, taliban, hamasovac, mržnja, bla bla….. Ako pitaš zašto je 7 okt. ubijeno 1200 ravno zašto ne 1201 ili 1199 ista stvar, ako IDF kaže i mi smo pobili i spalili dosta naših u kontra napadu šuti ne slušaj antisemitizam, ako kažeš bez većinske podrške jevrejskog naroda ovaj genocid ne bi bio moguć on nabroji 10 koji su protiv i ti si odmah antisemit jer kako si se usudio reći da većina PODRŽAVA genocid nad palestincima…. I kakve veze ima srušena sinagoga u TZ sa palestincima i kakve veze palestinci imaju sa Holokaustom to mi nikad neće biti jasno… Da ovo isto Židovi rade negdje u Bavarskoj mislim da se niko ni počešao ne bi ali u Palestini gdje su te ljudi primili kao izbjeglice nakon što te čitav “zapadni svijet” protjerao, e to mi nikad neće biti jasno….. Ah da antisemitizam…..
Capajebo

#10515 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Capajebo »

jeza u ledja wrote: 08/10/2025 15:32 Iz zlocina koji se desava u Palestini stoji prije svega drzava Izrael. Valjda je logicno da se krivica i racunica prvenstveno prisiva njima?
Po to je bukvalno jos gore, na jednoj strani grupe ljudi, na drugoj fasisticka drzava zidovskog naroda. Ili cemo sad reci da je Izreal demokratija? Svi imaju ista prava i tako to :D
Znaci terorizam drzave s vjerskim predznakom vs terorizam grupa ljudi s vjerskim predznakom.
sumirprimus

#10516 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

alijagoro wrote: 08/10/2025 18:03
sumirprimus wrote: 08/10/2025 17:12 Naravno kada 9ica od nas deset nekog napada moja je duznost biti u odbrani. Ljudska i gradjanska. Dodao bih I Tuzlanska punim srcem.
A ne znam sta si ocekivao,Rusi su za daleko manje ubijenih civila proglaseni hordama i zlocincima,ne mozes pobiti hiljade beba i onda se zaliti da ima previse mrvtih beba na tiktoku i ostalim mrezama,ko onaj demokrata neki dan.
Daleko manje? I tu mene gubite instant, doduse izgubili ste me prije desetak godina u Siriji kada ste podrzavali krvavog diktetora asada. BTW ruskog saveznika
Samo u mariupolu je poginulo vise ljudi za tri mjeseca nego u Gazi za 2 godine a to je jedan grad samo. I ne zna se konacan broj. Ali ne propusti priliku pljunut po ukrima. znamo I zasto.
alijagoro

#10517 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

sumirprimus wrote: 08/10/2025 19:27
alijagoro wrote: 08/10/2025 18:03
Daleko manje? I tu mene gubite instant, doduse izgubili ste me prije desetak godina u Siriji kada ste podrzavali krvavog diktetora asada. BTW ruskog saveznika
Samo u mariupolu je poginulo vise ljudi za tri mjeseca nego u Gazi za 2 godine a to je jedan grad samo. I ne zna se konacan broj. Ali ne propusti priliku pljunut po ukrima. znamo I zasto.
Pa koliko je civila poginulo u Ukrajini? Zanimljivo da su Rusi i izraelci saveznici,to zaboravis pomenuti i da dalje Rusi vrsljaju po Siriji a nisi se nesto ni bunio kad su izraelci bombardovali Siriju nakon pada asada,sto li?
Ne pise se Ukri,vec Ukrajinci.
sumirprimus

#10518 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Nisu saveznici. Ali je i supacki od izraela sto je neutralan. Gledaju samo svoj interes. Ali su i poslali patriot bateriju ukrima.
Rusi su sa Iranom, sjevernom korejom i bjelorusijom saveznok. Kina djelimicno
HarTar

#10519 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by HarTar »

Novi izvještaj Univerziteta Brown navodi da su SAD dale najmanje 21,7 milijardi dolara vojne pomoći Izraelu od početka rata u Gazi u oktobru 2023. - 17,9 milijardi dolara pod Bidenom i 3,8 milijardi dolara pod Trumpom.

Izvor: AP
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10520 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by pici »

Španski parlament je usvojio zakon kojim se Izraelu uvodi embargo na oružje.
Uredba zabranjuje sav izvoz odbrambene opreme, proizvoda ili tehnologije u Izrael, kao i uvoz takve robe iz te zemlje.

Također zabranjuje tranzit avionskog goriva s potencijalnom vojnom upotrebom i zabranjuje oglašavanje proizvoda "koji dolaze iz ilegalnih kolonija u Gazi i okupirane Zapadne obale".

Zakon dozvoljava vladi da napravi izuzetke za opremu dvojne namjene za odbranu "ako primjena zabrane šteti općim nacionalnim interesima".

Španska vlada tvrdi da je već zabranila kupovinu oružja od Izraela ili njegovu prodaju Izraelu od početka rata 7. oktobra 2023. godine.

Ali premijer Pedro Sanchez je prošlog mjeseca objavio uredbu o "zakonskom učvršćivanju" embarga kao dio niza mjera protiv izraelske ofanzive.
španci najkonkretniji...
jeza u ledja

#10521 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by jeza u ledja »

Capajebo wrote: 08/10/2025 18:33
jeza u ledja wrote: 08/10/2025 15:32 Iz zlocina koji se desava u Palestini stoji prije svega drzava Izrael. Valjda je logicno da se krivica i racunica prvenstveno prisiva njima?
Po to je bukvalno jos gore, na jednoj strani grupe ljudi, na drugoj fasisticka drzava zidovskog naroda. Ili cemo sad reci da je Izreal demokratija? Svi imaju ista prava i tako to :D
Znaci terorizam drzave s vjerskim predznakom vs terorizam grupa ljudi s vjerskim predznakom.
Pa jeste gore. Slazem se.

Jos je gore sto je demokratija jer znaci ljudi glasaju za ovo.
HarTar

#10522 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by HarTar »

Ovaj Kurd je gori i od ukrajinca i poljaka u vladi.....
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#10523 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by arman1 »

HarTar wrote: 08/10/2025 21:29 Ovaj Kurd je gori i od ukrajinca i poljaka u vladi.....
Nije ni čudo da kurde nevole.
alijagoro

#10524 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

Saudijski Pezic kaze da je humanitarna flota nevjernicka i prevarantska :-)
banjaluka078
Moderator

#10525 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by banjaluka078 »

alijagoro wrote: 08/10/2025 22:45
Saudijski Pezic kaze da je humanitarna flota nevjernicka i prevarantska :-)
Image
Post Reply