"Trojka"

Post Reply
tokio25

#5726 Re: "Trojka"

Post by tokio25 »

mishic pise ravno iz centrale sda
svesuper25

#5727 Re: "Trojka"

Post by svesuper25 »

Trojka je sve slagala,sto su obecali pred izbore.Danas zivimo losije.Pa totalno su promasili sa kadrom u svim ministarstvima.pogotovo sto su nesposobnog niksica opet stavili da bude premijer,a lik je toliko nesposoban ,da ne moze ni da bolje savjetnike izabere.
Za sda svi znamo ko su i sta su,ali trojka je ta koja je obecavala da ce biti drugacija i bolja od sda.To jos uvijek nisu pokazali,cak sta vise,jos su dublje potonuli .
dr_Evil

#5728 Re: "Trojka"

Post by dr_Evil »

mishic wrote: 06/10/2025 13:28
Hakiz wrote: 06/10/2025 11:30 Najvažnije je da trojka nije ista kao SDA i da je donijela svjež vazduh, novu političku paradigmu, transparentnost i poštenje institucija.
Samo slijepa ili krajnje zlonamjerna osoba ili da budem još precizniji antibosanski raspoložena osoba može ovako opisati i pohvaliti vlast "Trojke".

Oni su državu i sve njene institucije doveli do pred nestanak a sve poluge vlasti i odlučivanja u zemlji predali su SNSD-u i HDZ-u. Nama se trenutno događa ono što se događalo i devedesetih godina prošlog stoljeća da na prevaru i brojnim podvalama koje nam se čine uz ovakvu vlast koja im u tome pomaže postajemo zarobljenici u sopstvenoj zemlji u kojoj se na prevaru i mimo nas odvija i kontrolira sve od strane onih koji rastaču i ruše Bosnu i Hercegovinu zarad oživljavanja onih entiteta i politika koje su izvršile agresiju i pokušale da je podijele i prisvoje tih godina.

Trenutno sve probosanske snage i ogromna večina građana u ovoj zemlji ne participiraju ni sa 20% vlasti na državnom nivou a u Federaciji taj procenat je vrlo malo povoljniji. Zanemariti to da su trojanci uveliko kumovali tome velika je podvala.

Ne smatram da je Bakir sa svojom svitom puno bolji ali trojanci su dno-dna.

Nisam se slagao sa tvojim postovoima cesto, ali imao si neku pristojnost komuniciranja do neke granice, pa sam hajde mislio da je to pluralizam misljenja koji cijenim kod svog naroda. Ali sad vidim da si samo sendvicar.

Iskreno me zanima mentalni sklop, koliko covjek mora pasti nisko moralno i intelektualno da bi pristao biti parizerovac.

Rekao bih halali, ali ne mogu prevalit, tako da nemoj.
dr_Evil

#5729 Re: "Trojka"

Post by dr_Evil »

Chloe wrote: 06/10/2025 12:41
Haris.ba wrote: 06/10/2025 12:30
Chloe wrote: 06/10/2025 12:28

Nije nebitno.
Borimo se da udaljimo od školskih ustanova, cigarete, alkohol, kockarnice ...
A među korisnicima metadon centra imaš i dilerčiće, ama svakakve mrake. :-D
Nema to veze sa skolom. Gradjani naselja ne zele narkomane jer su narkomani. Eventualna blizina skole je samo izgovor da ne moraju otvoreno reci sta misle, da malo izgleda humanije u javnosti.

Ne znam ko se bori da udalji cigarete, alkohol i kockarnice od skola. Ja tu borbu nisam primjetio.
Imamo Zakone o zabrani prodaje duhana i alkohola maloljetnicima, mizernih 100 metara za udaljenost kladionica ... :-)
Uglavnom problematika koja traje godinama, još bi trebali i metadon centre u blizini škola otvarati, neće djeca u njih ići ali hoće dilerčići djeci. :)

Volontirala sam u našem Odjelu za pomoć nakomanima.
Naslušala se životnih priči, zaplakala x puta nad smrću izgubljene djece nakon predoziranja, ali metadon centar u blizini škole nikad ne bih podržala ni u krugu od 500 metara, jer znam ono što znam baš iz priči te djece.
Volontirao sam na raznim mjestima, uskakao u kontejnere, ali narkomana ne diram, kad ga vidim da lezi predjem na drugu stranu ulice. Ali mogu razumiti da ti imas empatiju i prema njima, ljudski je
lavic

#5730 Re: "Trojka"

Post by lavic »

Chloe wrote: 06/10/2025 11:15
lavic wrote: 06/10/2025 09:43 Posto ocigledno nemas pojma o cemu pricas, i stranacki si obojen za tvoju/ vasu info "bunt" nije vodila Aida vec sasvim drugi ljudi!!!

Razlog bunta je sasvim jasan bio a to je da ljudi ne zele narkomane blizu skola i svoji domova, bez da je bilo ko pitao za misljenje.

A medju "rajom" se prica da izmjestanje napravljeno da bi se lakse i skuplje prodali stanovi na Gorici,,,,,
A taj metadonski centar je bio u blizini škole :? ... :shock:
Da, MCC, Medicinski fakultet i Vrtic!
Hakiz

#5731 Re: "Trojka"

Post by Hakiz »

Ovako se radi ako brineš o natalitetu:
Par koji se preseli u selo na Sardiniji s manje od 3.000 stanovnika može dobiti do 15.000 eura za kupovinu ili renoviranje kuće, do 20.000 eura za pokretanje biznisa koji otvara lokalna radna mjesta, te mjesečnu subvenciju od 600 eura za prvo dijete i 400 eura za svako naredno dijete, sve dok ne navrše pet godina.
Mi ne možemo toliko, ali umjesto euri neka budu KM, neka bude 500 i 300, ali 5 godina. Ne 1.000 jednu godinu.

Kada je rečeno da će biti 1.000 mjesečno, 12 mjeseci, odmah sam pitao, šta poslije?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5732 Re: "Trojka"

Post by Chmoljo »

Hakiz wrote: 06/10/2025 17:39 Ovako se radi ako brineš o natalitetu:
Par koji se preseli u selo na Sardiniji s manje od 3.000 stanovnika može dobiti do 15.000 eura za kupovinu ili renoviranje kuće, do 20.000 eura za pokretanje biznisa koji otvara lokalna radna mjesta, te mjesečnu subvenciju od 600 eura za prvo dijete i 400 eura za svako naredno dijete, sve dok ne navrše pet godina.
Mi ne možemo toliko, ali umjesto euri neka budu KM, neka bude 500 i 300, ali 5 godina. Ne 1.000 jednu godinu.

Kada je rečeno da će biti 1.000 mjesečno, 12 mjeseci, odmah sam pitao, šta poslije?
poslije se mater vrati na posao, a do tada nije morala vagati hoće li uopšte praviti dijete zbog toga što će dobijati crkavicu od porodiljske.
mishic

#5733 Re: "Trojka"

Post by mishic »

"Izdaja, prevara, laž..."
"Kako politika sve dublje dijeli društvo i zašto Bošnjaci ne mogu pronaći pet tačaka u vezi kojih se slažu"

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-po ... /251006100

Repriza devedesetih godina prošlog stoljeća.

Evo kako su tekle najranije pripreme za agresiju na RBiH, kako se JNA pretvarala u četničku armadu i kako je na kraju "H" politika prevrnula ćurak i od saveznika u borbi za BiH se pretvorila u novog agresora i na isti način, glumom, lažima i prevarama iskoristila Bošnjake za utemeljenje Herceg-Bosne.

Video klip je dugačak ali da ga ja ne cjepkam ko ima vremena neka pogleda:
https://www.youtube.com/watch?v=tcSU2QUyKuM
mishic

#5734 Re: "Trojka"

Post by mishic »

dr_Evil wrote: 06/10/2025 13:35 Ali sad vidim da si samo sendvicar.

Iskreno me zanima mentalni sklop, koliko covjek mora pasti nisko moralno i intelektualno da bi pristao biti parizerovac.
Iskreno Tvoja ni bilo čija ocjena mojih stavova me ne zanima.

A sendvića što se tiče ponavljam po ko zna koji put da nikada u svom životu ni sekunda nisam bio ni u jednoj stranci (partiji) nego redovno ističem da su sve one "u deset deka" i razlikuju se samo u tome koliko je kome zapalo i koliko dugo je mogao da pljačka narod i državu trgujući svim i svaćim uključujući i državu i njene institucije.

Trojka je u tome bez premca!

Mafijaški način upravljanja državom je postao obrazac koji svi revnosno slijede.
Chmoljo

#5735 Re: "Trojka"

Post by Chmoljo »

mishic wrote: 06/10/2025 18:58 "Izdaja, prevara, laž..."
"Kako politika sve dublje dijeli društvo i zašto Bošnjaci ne mogu pronaći pet tačaka u vezi kojih se slažu"

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-po ... /251006100

Repriza devedesetih godina prošlog stoljeća.

Evo kako su tekle najranije pripreme za agresiju na RBiH, kako se JNA pretvarala u četničku armadu i kako je na kraju "H" politika prevrnula ćurak i od saveznika u borbi za BiH se pretvorila u novog agresora i na isti način, glumom, lažima i prevarama iskoristila Bošnjake za utemeljenje Herceg-Bosne.

Video klip je dugačak ali da ga ja ne cjepkam ko ima vremena neka pogleda:
https://www.youtube.com/watch?v=tcSU2QUyKuM
reče lik, a par postova iznad napisa:
mishic wrote: 06/10/2025 13:28 Samo slijepa ili krajnje zlonamjerna osoba ili da budem još precizniji antibosanski raspoložena osoba može ovako opisati i pohvaliti vlast "Trojke".

Oni su državu i sve njene institucije doveli do pred nestanak a sve poluge vlasti i odlučivanja u zemlji predali su SNSD-u i HDZ-u. Nama se trenutno događa ono što se događalo i devedesetih godina prošlog stoljeća da na prevaru i brojnim podvalama koje nam se čine uz ovakvu vlast koja im u tome pomaže postajemo zarobljenici u sopstvenoj zemlji u kojoj se na prevaru i mimo nas odvija i kontrolira sve od strane onih koji rastaču i ruše Bosnu i Hercegovinu zarad oživljavanja onih entiteta i politika koje su izvršile agresiju i pokušale da je podijele i prisvoje tih godina.

Trenutno sve probosanske snage i ogromna večina građana u ovoj zemlji ne participiraju ni sa 20% vlasti na državnom nivou a u Federaciji taj procenat je vrlo malo povoljniji. Zanemariti to da su trojanci uveliko kumovali tome velika je podvala.

Ne smatram da je Bakir sa svojom svitom puno bolji ali trojanci su dno-dna.
ti ne vidiš nikakvu proturječnost u ovome, jel de? :D
mishic

#5736 Re: "Trojka"

Post by mishic »

Chmoljo wrote: 06/10/2025 19:11 ti ne vidiš nikakvu proturječnost u ovome, jel de?
Ne, niti tu ima proturječnosti.

Gluma, laži, optužbe i obmane devedesetih bile su duboko zamaskirane "bratstvom i jedinstvom", ulogom JNA kao garanta mira i sigurnosti, "borbom za očuvanje" bivše nam države i dr.

Danas kada su karte otvorene i jasno je ko u koju tikvu puše prepuštanje vlasti i pozicija SNSD-u i HDZ-u daleko iznad onoga što ima po Ustavu i zakonima pripada je trgovina foteljama na račun i štetu države i svih probosanskih i bošnjaćkih snaga u njoj.

Problem je što danas kada je jasno ko na čemu radi jedino ovi što se zaklinju probosanskim djelovanjem su prepustili drugima daleko više vlasti i utjecaja nego što im po Ustavu i zakonima pripada kako bi im oni omogučili da dođu do vlasti i zajedno s njima mogli da kradu i pljačkaju i dalje se zagrčući plaštem probosanstva od kojeg nema ni traga.

Podjele, međusobni sukobi i otimanje oko vlasti u Federaciji napravilo je prostor i Dodiku i Čoviću da nesmetano ruše institucije a time i državu Bosnu i Hercegovinu. Ova navijačka atmosfera sve to pravda i jazovi se i dalje produbljuju a snage koje dijele i pljačkaju mogu sve to komotno nastaviti.

U ostalom nikome se ne vjeruje na riječ pa ni meni ali pokazatelji kao što su sredstva koja idu Dodiku ili broj uposlenika u državnim institucijama koje je pograbio Čović, između ostalog, govore o tome. A ne ja.
mishic

#5737 Re: "Trojka"

Post by mishic »

Meni je potpuno razumljivo da se u ovoj zemlji sve agresivnije regrutuju stranačke kamarile koje nikako ne mogu shvatiti da još uvijek u ovoj zemlji ima patriotizma i patriota kojima lični i lokalni (stranački i bilo koji drugi) interes nije i ne može biti preči od državnog. I ma koliko pojedinci imali podjednaku distancu od svake političke opcije ("svi su u deset deka") ne može se shvatiti da nisu "sendvičari" jer upravo sendvičari ne vide logiku u bilo kojoj drugoj vrsti djelovanja u koju nije ugrađen lični interes.

Da su tako razmišljali oni koji su devedesetih ostavljali radna mjesta i dolazili u BiH da se bore za nju gdje bi svi skupa danas bili? I kao što se sportske navijačke skupine organizuju i međusobno obračunavaju mimo svake logike tako isto čine i ove kamarile. Po toj logici i "mishic" piše iz centrale SDA uprkos desetinama postova koji žestoko napadaju Bakira i njegovu kamarilu. Naravno nikome ne dugujem nikakvo objašnjenje jer kao i svaki od tih sendvičara imam pravo na svoj stav i mišljenje te mi ne pada na um da se bilo kome pravdam ili da se zbog toga izvinjavam bilo kome.
Chmoljo

#5738 Re: "Trojka"

Post by Chmoljo »

mishic wrote: 06/10/2025 20:27
Chmoljo wrote: 06/10/2025 19:11 ti ne vidiš nikakvu proturječnost u ovome, jel de?
navodiš članak koji govori o teškim riječima koji se koristi u dnenovnoj politi unutar probosanskog bloka, a malo prije toga koristiš iste teške riječi...

ne, nikako nije proturječno. :lol:
MarlboroGold

#5739 Re: "Trojka"

Post by MarlboroGold »

Ne volim Konakovića, ali neka je odbrusio reisu.

Sramota je šta Kavazović sebi dozvoljava čak i da je Fadil nevin.
HelaS

#5740 Re: "Trojka"

Post by HelaS »

lavic wrote: 06/10/2025 09:43
HelaS wrote: 04/10/2025 00:21
lavic wrote: 03/10/2025 09:19 Ako ti je opravdan bunt stanovnika da se izmjeste narkomani iz tvog naselja sve gore pobrojano, ponudi svoj stan ili kucu za dnevnu bolnicu!
Ona je samo skontala sa kakvim .upcima ima posla.... kad su je nabili nogom nakon sto je pocela koristit razum umjesto "stava, i uputa" stranke.
Ko je "opravdao" taj "bunt" :?

Dakle - "bunt" u navodnicima, jer ono nije bio bunt nego podli način zlobe Aide Koluder zbog protjerivanja iz Naše Stranke i njenog kakenja po Vijeću. I Vijeće je pognulo glavu i podvilo rep spram te kampanje polusvijeta koji nisu izašli iz srednjeg stoljeća i nekakvog umišljenog prava da drugim ljudima ograničavaju njihova prava
Posto ocigledno nemas pojma o cemu pricas, i stranacki si obojen za tvoju/ vasu info "bunt" nije vodila Aida vec sasvim drugi ljudi!!!

Razlog bunta je sasvim jasan bio a to je da ljudi ne zele narkomane blizu skola i svoji domova, bez da je bilo ko pitao za misljenje.

A medju "rajom" se prica da izmjestanje napravljeno da bi se lakse i skuplje prodali stanovi na Gorici,,,,,
Besmisleno je raspravljati o spriječavanju ljudskih prava s osobama koje zagovaraju i koje podržavaju takve zabrane. Šta je sljedeće što će "urbano stanovništvo" Višnjika zabraniti ljudima. Evo sad i još urbanije s nahoreva i Pionirske Doline :-) Da li će njihovim ulicama smjeti proći neki muškarac duge kose, neoprane, naravno, ili djevojka krcata pirsinzima... itd. I ti i drugi ovdje i sav onaj urbani polusvijet s Višnjika, politički instruiran, jeste li svjesni zabrana koje provodite po javnom prostoru :?
pemanapemani

#5741 Re: "Trojka"

Post by pemanapemani »

Gluma, laži, optužbe i obmane devedesetih bile su duboko zamaskirane "bratstvom i jedinstvom", ulogom JNA kao garanta mira i sigurnosti, "borbom za očuvanje" bivše nam države i dr.

Danas kada su karte otvorene i jasno je ko u koju tikvu puše prepuštanje vlasti i pozicija SNSD-u i HDZ-u daleko iznad onoga što ima po Ustavu i zakonima pripada je trgovina foteljama na račun i štetu države i svih probosanskih i bošnjaćkih snaga u njoj.

Problem je što danas kada je jasno ko na čemu radi jedino ovi što se zaklinju probosanskim djelovanjem su prepustili drugima daleko više vlasti i utjecaja nego što im po Ustavu i zakonima pripada kako bi im oni omogučili da dođu do vlasti i zajedno s njima mogli da kradu i pljačkaju i dalje se zagrčući plaštem probosanstva od kojeg nema ni traga.

Podjele, međusobni sukobi i otimanje oko vlasti u Federaciji napravilo je prostor i Dodiku i Čoviću da nesmetano ruše institucije a time i državu Bosnu i Hercegovinu. Ova navijačka atmosfera sve to pravda i jazovi se i dalje produbljuju a snage koje dijele i pljačkaju mogu sve to komotno nastaviti.

U ostalom nikome se ne vjeruje na riječ pa ni meni ali pokazatelji kao što su sredstva koja idu Dodiku ili broj uposlenika u državnim institucijama koje je pograbio Čović, između ostalog, govore o tome. A ne ja.
I tako urusene institucije izlobiraju Deklaraciju o genocidu u Srebrenici u UN i presude Dodika i zabrane mu javno djelovanje.
Samo te dvije stvari su više uradjenog za državu, nego zadnjih 20 godina kada institucije nisu bile urusene i predate HDZ i SNSD.

Inače, trojka je imala izbor između Bursaca, Susnice i Slavena Kovacevica sa jedne i Dodika i Covica sa druge strane, a oni izabrali Dodika i Covica i sve im dali.
lavic

#5742 Re: "Trojka"

Post by lavic »

HelaS wrote: 07/10/2025 21:57
lavic wrote: 06/10/2025 09:43
HelaS wrote: 04/10/2025 00:21

Ko je "opravdao" taj "bunt" :?

Dakle - "bunt" u navodnicima, jer ono nije bio bunt nego podli način zlobe Aide Koluder zbog protjerivanja iz Naše Stranke i njenog kakenja po Vijeću. I Vijeće je pognulo glavu i podvilo rep spram te kampanje polusvijeta koji nisu izašli iz srednjeg stoljeća i nekakvog umišljenog prava da drugim ljudima ograničavaju njihova prava
Posto ocigledno nemas pojma o cemu pricas, i stranacki si obojen za tvoju/ vasu info "bunt" nije vodila Aida vec sasvim drugi ljudi!!!

Besmisleno je raspravljati o spriječavanju ljudskih prava s osobama koje zagovaraju i koje podržavaju takve zabrane. Šta je sljedeće što će "urbano stanovništvo" Višnjika zabraniti ljudima. Evo sad i još urbanije s nahoreva i Pionirske Doline :-) Da li će njihovim ulicama smjeti proći neki muškarac duge kose, neoprane, naravno, ili djevojka krcata pirsinzima... itd. I ti i drugi ovdje i sav onaj urbani polusvijet s Višnjika, politički instruiran, jeste li svjesni zabrana koje provodite po javnom prostoru :?
Mislis da tim pokusajima podmukli uvreda: "urbani", "polusvijet" i slicno ces se izdici iznad ..... samo si pokazao svoj stav i odnops prema ljudima koji ne misle i ne rade kao ti!

Sa takvima se raja iz mahala, ulica i haustora nekad ranije znala jako dobro odnosit i smjestit gdje im je mjesto a sad vas zapalo....

Kao sto sam ranije rekao, otvoris im svoj dnevni boravak i djeli terapiju a koga prebaci ponudi mu i spavacu sobu.

I da dodam posto volis da sve politicki korektno, demokratija je vladavina vecine, preneseno na konkretan slucaj, vecina sa Visnjika ne zeli ovisnike u naseljeu kojem zive i oko skola gdje im idu djeca. Vecina se digla i izborila svoja prava!
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5743 Re: "Trojka"

Post by JoseMujica »

pemanapemani wrote: 07/10/2025 22:30

I tako urusene institucije izlobiraju Deklaraciju o genocidu u Srebrenici u UN i presude Dodika i zabrane mu javno djelovanje.
Samo te dvije stvari su više uradjenog za državu, nego zadnjih 20 godina kada institucije nisu bile urusene i predate HDZ i SNSD.

Inače, trojka je imala izbor između Bursaca, Susnice i Slavena Kovacevica sa jedne i Dodika i Covica sa druge strane, a oni izabrali Dodika i Covica i sve im dali.
čuj Guardianu zabranjeno javno djelovanje :roll: mlogo te ponijelo...de odvadi malo :lol:
HelaS

#5744 Re: "Trojka"

Post by HelaS »

lavic wrote: 08/10/2025 08:40
lavic wrote: 06/10/2025 09:43 Posto ocigledno nemas pojma o cemu pricas, i stranacki si obojen za tvoju/ vasu info "bunt" nije vodila Aida vec sasvim drugi ljudi!!!

Mislis da tim pokusajima podmukli uvreda: "urbani", "polusvijet" i slicno ces se izdici iznad ..... samo si pokazao svoj stav i odnops prema ljudima koji ne misle i ne rade kao ti!

Sa takvima se raja iz mahala, ulica i haustora nekad ranije znala jako dobro odnosit i smjestit gdje im je mjesto a sad vas zapalo....

Kao sto sam ranije rekao, otvoris im svoj dnevni boravak i djeli terapiju a koga prebaci ponudi mu i spavacu sobu.

I da dodam posto volis da sve politicki korektno, demokratija je vladavina vecine, preneseno na konkretan slucaj, vecina sa Visnjika ne zeli ovisnike u naseljeu kojem zive i oko skola gdje im idu djeca. Vecina se digla i izborila svoja prava!
Pitam te ša je sljedeće što će pojedini "građani" Sarajeva zabraniti ljudima na javnom prostoru :-)

Vladavina većine, taj demokratski proces odvija se kroz izbore predstavnika te većine. Nakon izbora ti predstavnici imaju prava, većina mora čekati sljedeće izbore da ostvari svoja, ako su različita. To je tako u demokratiji, tako se tumači, nije po tvom. Po tvom je "rulja"
skupljac_zeljeza

#5745 Re: "Trojka"

Post by skupljac_zeljeza »

MarlboroGold wrote: 07/10/2025 18:55 Ne volim Konakovića, ali neka je odbrusio reisu.

Sramota je šta Kavazović sebi dozvoljava čak i da je Fadil nevin.
Dino, moralna vertikala vazi reisu o poštenju. :mrgreen:

pemanapemani

#5746 Re: "Trojka"

Post by pemanapemani »

JoseMujica wrote: 08/10/2025 08:52

čuj Guardianu zabranjeno javno djelovanje :roll: mlogo te ponijelo...de odvadi malo :lol:
Pardon, obavljanje javnih funkcija na 6 godina.
Znaš na šta sam mislio, samo ti je krivo što se to desilo, pa sad to treba obezvrijediti.

Identična metodologija koju je koristila srpska politika kada je usvojena Deklaracija o genocidu u Srebrenici u UN - iako je usvojena Deklaracija, mi smo pobijedili.
lavic

#5747 Re: "Trojka"

Post by lavic »

HelaS wrote: 08/10/2025 09:07

Pitam te ša je sljedeće što će pojedini "građani" Sarajeva zabraniti ljudima na javnom prostoru :-)

Vladavina većine, taj demokratski proces odvija se kroz izbore predstavnika te većine. Nakon izbora ti predstavnici imaju prava, većina mora čekati sljedeće izbore da ostvari svoja, ako su različita. To je tako u demokratiji, tako se tumači, nije po tvom. Po tvom je "rulja"
Rulja nasla precicu ili vi niste vecina, pa vi mislite sta je od to dvoje! To vase postavljanje sa visine je najveci problem, mislite da ste bogom dati, da se sve vrti oko vas i zbog vas, e pa malo vas "bacilo".....
moimoi

#5748 Re: "Trojka"

Post by moimoi »

HelaS ocigledno nikada nije vidio narkomana koji krizira i sta je takav u stanju napraviti… ili kada ga droga prebaci na agresivu.

:run:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5749 Re: "Trojka"

Post by JoseMujica »

pemanapemani wrote: 08/10/2025 10:05
JoseMujica wrote: 08/10/2025 08:52

Pardon, obavljanje javnih funkcija na 6 godina.
Znaš na šta sam mislio, samo ti je krivo što se to desilo, pa sad to treba obezvrijediti.

Identična metodologija koju je koristila srpska politika kada je usvojena Deklaracija o genocidu u Srebrenici u UN - iako je usvojena Deklaracija, mi smo pobijedili.
naprotiv, veoma mi je drago da se bilo šta desilo, nego ti ne da ne kontaš da ovi jedno pričaju, a sasvim se nešto drugo dešava, već i ti sam, svjesno ili nesvjesno, isto to radiš

iskreno se nadam da ti se isplati
Hakiz

#5750 Re: "Trojka"

Post by Hakiz »

HelaS wrote: 08/10/2025 09:07

Tako demokratija, ako uopšte postoji, u takozvanim demokratskim državama funkcioniše samo 12 sati svake 4 godine.

Sve ostalo vrijeme te države su diktature. Izabrani predstavnici rade šta hoće, nema načina da ih se spriječi čak i kada rade loše.

Kada poslije 4 godine dobiješ period od 12 sati da ih smijeniš, šteta je već napravljena.
Post Reply