Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#29951 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

giovanni008 wrote: 28/09/2025 14:13 Slazem se da su trebali Robersona dovest, ali ne samo njega, steta za Gegica i Lazica takodje....prvi jos uvijek leta naokolo bez kluba dok drugi zaglavio basketa po Kini - steta!

Mislim da ce Castaneda igrati zaubuduce za nas, to je i Beciragic potvrdio kada je govorio o buducnosti repke.

Elem evo manje od 2 mjeseca od kvalifikacija a mi jos ne znamo na cemu smo u vezi selektora!!!

Kao i sto sam predvidio, ceka se zadnji momenat da bi se Bekir napokon izjasnio, i naravno na kraju pusiona, i savez ce zbog nedostatka vremena, prisegnuti za brzim i nekvalitetnim rjesenjem.

Aid "pticje mlijeko" i Alihodzic mi nikako ne ulijevaju povjerenje.....

hrasno38 wrote: 27/09/2025 13:03
Robersona je trebalo makar jesnu sezonu dovest u Bosnu jer je puno bolji i korisniji od Westa a valjalo bi i radi reprezentacije ako zatreba a trebat ce sigurno jer cisto sumnjam da ce onaj svilenko Castaneda vise igrati
Ma pazi Lazic uzima pofine pare za basket sa puno manje odricanja nego da igra u nekom klubu.
Boxii44

#29952 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Boxii44 »

Lazar mutic fino poceo u litvaniji , danas 13 poena 5 sk i 5 ass , njega bi definitivno trebalo ubacit u rotaciju ko god bio selektor jer nam treba novih igraca, naravno ako postoji zelja kod njega da igra uopste sto je opet stara prica s dosta igraca
canvra888

#29953 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Slažem se. Mutić je ime koje bi se definitivno trebalo naći na širem spisku, posebno u ovom predstojećem prozoru, gdje će vjerovatno Halilović biti primoran igrati centra, tako da bi nam trebalo još opcija na 4 pored Alibegovića i Penave.
Boxii44

#29954 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Boxii44 »

Gegic otisao u SC Derby
Altsa

#29955 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Altsa »

Prema ocekivanju Adis podnio ostavku. Ko bi mogao biti novi selektor?
Logovan

#29957 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Ovo nešto iznenada :-)
Didier

#29958 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Didier »

Teško ćemo naći selektora kao Adisa.

Ipak, možda i bude neke drugačije energije, možda se vrate Đedović, Sulejmanović i Gordić, zaigraju Kondić i Garza, pa možda nešto i napravimo.

:D :D :D
hrasno38

#29960 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Logovan wrote: 07/10/2025 11:35 Ovo nešto iznenada :-)
Pa i nije jer vec odavno se zna u kosarkaskim krugovima da je Adis bivsi. Steta napravio je stvarno velike stvari sa ovom reprezentacijom i samo je bila nenandoknadiva steta sto nije na EP imao komletnu ekipu jer imam osjecaj da bi napravili bas velike stvari. Premala smo mi zemlja da bi mogli nadoknaditi Musu, Halilovica i Sulejmanovica.
E sad ko je novi selektor?? Ja se nadam Mukiju Mutapcicu a sasvim sigurno je i da bi moglo biti i iznanedjenja ali o tom po tom. U svakom slucaju to ce morati biti bas brzo jer vec krajem novembra igramo prvu utakmicu SP protiv Srbije kuci i to bi se moralo ici na pobjedu posto ce Srbija biti puno igracki ostecenija od BiH. Vraca nam se sigurno Sulejmanovic i to ce biti zaista veliki igracki dobitak.
ZmajOdBosne76

#29961 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by ZmajOdBosne76 »

Da se ja pitam, najprije bih ponudio mjesto Neni i Firiću, pa onda dalje gledao ako oni odbiju. Što se tiče Adisa, čestitam na uspjehu, bilo je tu puno lijepih momenata, neke će se pobjede posebno pamtiti, npr. ona nad Francuskom, one nad susjedima, jednim i drugim, zaista je šteta što ne ostaje ali eto šta je tu je. Jako teško će nasljednik doći u situaciju kao Adis, mora se baš puno toga poklopiti, a da ne pričam da će razjebati ekipu ako se desi ono o čemu se priča i piše. Trpanje pobjegulja i propalih igrača u tim će uništiti koheziju i timski duh.

Da ne ciganim, sretno Adise u budućnosti, a nasljedniku želimo puno sreće i uspjeha.

Izgleda da je Mutapčić najbliže selektorskom mjestu. Očekujem da se brzo riješi to pitanje, ipak imamo uskoro utakmice.
hrasno38

#29962 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

ZmajOdBosne76 wrote: 07/10/2025 13:02 Da se ja pitam, najprije bih ponudio mjesto Neni i Firiću, pa onda dalje gledao ako oni odbiju. Što se tiče Adisa, čestitam na uspjehu, bilo je tu puno lijepih momenata, neke će se pobjede posebno pamtiti, npr. ona nad Francuskom, one nad susjedima, jednim i drugim, zaista je šteta što ne ostaje ali eto šta je tu je. Jako teško će nasljednik doći u situaciju kao Adis, mora se baš puno toga poklopiti, a da ne pričam da će razjebati ekipu ako se desi ono o čemu se priča i piše. Trpanje pobjegulja i propalih igrača u tim će uništiti koheziju i timski duh.

Da ne ciganim, sretno Adise u budućnosti, a nasljedniku želimo puno sreće i uspjeha.

Izgleda da je Mutapčić najbliže selektorskom mjestu. Očekujem da se brzo riješi to pitanje, ipak imamo uskoro utakmice.
Muki je trener sa puno jacim backgroundom i od Adisa i od Nene i od Firketa. Ima ogromno iskustvo sto igracko sto trenersko ali ozbiljno trenersko iskustvo. Emir je sa Albom osvajao 3x njemacko prvestvo i 2x kup i Lichterfelde je uveo u prvu njemacku ligu. Godinama je radio i sa omladinskim kategorijama Albe i stvorio puno izvrsnih igraca. Mislim da je krajnje vrijeme da i on dobije priliku na klupi jer to je po meni davno trebalo da se desi.
canvra888

#29963 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

I moj izbor je Emir. To sam pisao i prije mjesec dana tek kada su se pojavile vijesti o Adisovoj ostavci.

Ovom prilikom, hvala ti Adise za divne momente i uspjeh koji si ostvario sa ovom reprezentacijom. Bio si ogroman razlog što je reprezentacija bila respektabilan protivnik i najjačim evropskim reprezentacijama, izvlačio maksimum iz igrača, dokazao VIŠE puta da se ne otpisujemo, odradio ponosna obraza dva EB zaredom u najtežim grupama. Mangupski :thumbup:
DaysleepeR

#29964 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by DaysleepeR »

Emira Mutapčića znam još od igračkih dana, vazda bio gospodin.
canvra888

#29965 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Ako ništa, drago mi je što je Adis dao ostavku samo iz jednog razloga - što će mu se mnogi samoproklamovani stručnjaci napokon skinuti s klinca.

Nikad u ovo vrijeme otkad pratim reprezentaciju nisam vidio da je neki selektor sa više rezultata bio više osporavan oko nekih banalnih stvari i odluka koje su očite svakom ko posjeduje gram košarkaškog znanja. I vidi se da ga je i to počelo izbacivati iz takta lagano, čim je pred kraj direktno rekao, parafraziram, da su ljudi koji bi redali visoke na visoke igrače glupi :D
Dugarry

#29967 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Dugarry »

Adis Beciragic je odradio vrhunski posao, i izvukao maksimum od ove ekipe. Stvorio je timski duh i unio pobjednicki mentalitet u ekipu.
Ovo su stvari koje su recept i za nasu drzavu, tako da mnogi imaju sta da nauce od Adisa.

Ovo se ne gradi bas tako lagano. Da bi imao timski duh, moras znati raditi sa ljudima, postavljati visoke ali ostvarive ciljeve, i moras znati odabrati ekipu. Sve to je on imao.
Najvise me fascinirao njegov pobjednicki mentalitet....Za to mu se pokljanjam!

Adise, hvala na svemu!
Boxii44

#29968 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Boxii44 »

Iskreno se nadam samo da ce se pametno postupit i dovest iole dobar trener, Mutapcic bi bio okej , samo da se ne gleda h i s komponenta sad jer bi doveli nekog propaliteta.
Altsa

#29969 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Altsa »

Boxii44 wrote: 07/10/2025 19:08 Iskreno se nadam samo da ce se pametno postupit i dovest iole dobar trener, Mutapcic bi bio okej , samo da se ne gleda h i s komponenta sad jer bi doveli nekog propaliteta.
Ako to budu gledali propali smo nacisto.
spree

#29970 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

Sretno Adise. Nadam se da će preuzeti neki veći klub i zaraditi više love. Realno je pokazao da ima kvalitet. Žao mi je što napušta selektorsko mjesto. Teško da ćemo naći nekoga prizemnijeg i kome je više stalo. Izvlačio je iz igrača puno više nego što realno mogu. Baš je napravio tim. Valjalo bi da neko nastavi njegovim putem.
canvra888

#29971 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Boxii44 wrote: 07/10/2025 19:08 Iskreno se nadam samo da ce se pametno postupit i dovest iole dobar trener, Mutapcic bi bio okej , samo da se ne gleda h i s komponenta sad jer bi doveli nekog propaliteta.
Ne znam odakle toliko insinuiranje oko tog b,h,s fenomena kad je u pitanju košarkaška reprezentacija. Ja se ne sjećam da se u košarkaškoj repki ikad pridodavala neka pažnja tom sistemu.

Štaviše, Adis je prvi Bošnjak selektor još od Sabita Hadžića, prije 14 godina.
hrasno38

#29972 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

U muskoj reprezentaciji se do sada to bas i njije gledalo ali u zenskoj i smim omladinskim i te kako jeste. Medjutim sada kad su unistili zensku olabavili su pa su imenovali Halimica. Mislim da je vec finalizran dogovor sa Mukijem ali za cas se to moze okrenuti.
Boxii44

#29973 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Boxii44 »

canvra888 wrote: 07/10/2025 21:11
Ne znam odakle toliko insinuiranje oko tog b,h,s fenomena kad je u pitanju košarkaška reprezentacija. Ja se ne sjećam da se u košarkaškoj repki ikad pridodavala neka pažnja tom sistemu.

Štaviše, Adis je prvi Bošnjak selektor još od Sabita Hadžića, prije 14 godina.
Ma nemam ja problem s time i da bude neko ko je hrvat ili srbin, ali takvih dobrih trenera koji su realne opcije bas i ne pada mi puno na pamet. Sto se mene tice mogu i mongolca dovest, samo da se pokusa nastavit ovaj neki pozitivan trend sa muskom repkom zadnjih godina a narocito nakon ovog EB
Boxii44

#29974 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Boxii44 »

hrasno38 wrote: 07/10/2025 21:53
U muskoj reprezentaciji se do sada to bas i njije gledalo ali u zenskoj i smim omladinskim i te kako jeste. Medjutim sada kad su unistili zensku olabavili su pa su imenovali Halimica. Mislim da je vec finalizran dogovor sa Mukijem ali za cas se to moze okrenuti.
Kad se sve sagleda od njega ne vidim puno boljih opcija , naravno koje su realne, vecina bi najvise volila Markovica naravno ,ja bih prvi, ali mislim da to za njega nije opcija u ovom trenutku
giovanni008

#29975 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by giovanni008 »

Hvala ti Adise za sve, narocito na skinutom skalpu velesilama poput Francuske, Slovenije i Grcke!

E sad izgleda da je Mutapcic gotova prica, bice zanimljivo koji strucni stab ce okupiti, imam osjecaj da bi i tu jedno osvjezenje trebalo.....
Post Reply