Naucna cuda Kurana

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Zehran82

#26 Re: Naucna cuda Kurana

Post by Zehran82 »

broj dva wrote: 06/10/2025 14:48 Naucna "cuda" kurana su kao nostradamusova prorocanstva -tek nakon sto se neki dogadjaj desi nadje se u prorocanstvima.
Tek nakon sto nauka nesto definivno kaze o nekom predmetu nadje se pasus u kuranu koji otrkriva atome, viruse, tektonske ploce i ostale sitnice.
Samo za one kojima je kuran "dokaz" jer pise u kuranu...
Naucna "cuda" kurana su kao nostradamusova prorocanstva -tek nakon sto se neki dogadjaj desi nadje se u prorocanstvima.
uz duzno postovoanje, ma blage ti veze nemas sta pricas :)

nostrodumus toliko ima gresaka da je presmijesno pricati , a drugo ,nostrodamusova nagadjanja su maglovita, pa moras tumaciti sta hoce da poruci.

dok evo opet cu se vratiti na hadis, jer u Hadisu ima vise direktnih prorocanstava nego u Kuranu....

citao sam nekad 2001 godine prvi put hadis, gdje se kaze da ce obuca moci da govori u buducnosti, stap moci da govori, moci ce da govori butina covjeka....

kontam se sta je ba, ovo kakav je ovo cudan hadis.....a ja sam hadis upamtio...

dolazi nekad godina 2010 i citam u novinama, Ove patike su napravljene da govore :shock: zamisli mog soka onda kad sam procitao to....znaci prorocanstvo koje sam upoznao prvi put 2001 godine obistinilo se nakon 9 godina i to za vrijeme mog zivota...zamisli kakav je to sok bio za mene.
mozes neka od tih prorocanstvava pogledati ovdje

to prorocanstvo sa cipela a koje govore

i Poslanik je rekao da ce se moci komunicirati sa divljim zivotinjama u buducnosti....a evo upravo AI tehnologija to omogucava da se razumije sta zivotinje govore

druga stvar....u kuranu jos davno sam procitao u ajetu da Allah kaze da imaju u dubinama mora valovi pored onih valova gore na povrsini....znaci valovi na dnu dolje imaju gdje se prst pred okom ne vidi....dolaze naucne novine 2013 godine nekad cini mi se...i kazu naucnici detektovali valove pomocu tehnologije na dubini od 3 milje na dnu, i valovi su veliki kao zgrade... :shock: zamisli mog shoka onda kad procitam tako nesto....i mnogo puta sam tako procitao i obistini se ono sto sam procitao... evo te info
Image

eto vizuelno sam ti pokazao da blage veze nemas sta pricas :)
Zehran82

#27 Re: Naucna cuda Kurana

Post by Zehran82 »

PixelDrifter wrote: 06/10/2025 15:22
broj dva wrote: 06/10/2025 14:48 Naucna "cuda" kurana su kao nostradamusova prorocanstva -tek nakon sto se neki dogadjaj desi nadje se u prorocanstvima.
Tek nakon sto nauka nesto definivno kaze o nekom predmetu nadje se pasus u kuranu koji otrkriva atome, viruse, tektonske ploce i ostale sitnice.
Samo za one kojima je kuran "dokaz" jer pise u kuranu...
Ubleha za ljude slabe volje, glupake, psihicki nestabilne osobe, alkoholicare (znam ih trojicu koje je Islam "spasio", jednu ovisnost zamijenili drugom). Vazi za sve religije, astrologiju, tarot (ako se uzme ozbiljno, kao razbibriga je ok, karte su lijepe), visak, gledanje u grah, solju, kafu, kitovu spermu i medino govance.
hajde daj protuargument ako mozes :)
Zehran82

#28 Re: Naucna cuda Kurana

Post by Zehran82 »

Osmi Socrates wrote: 07/10/2025 03:59 Ovaj puk'o skroz.

32. ajet dokaz za nešto, jer je ozonski omotač najgušći na 32 kilometra bla bla bla truć truć. Metrički sistem usvojen vjekovima kasnije, a još kasnije što se tiče islamskih zemalja.

Neko bi (valjda zlonamjeran?) pomislio da bi svemogući sveznajući i nadasve svedobri Bog prvo uspostavio razuman sistem mjerenja u Kur'anu, poklonio ga čovječanstvu, pa tek onda nas obavijestio da je 32 ajet štaviše na nauci bazirano proročanstvo, što je samo po sebi insane konstrukcija. Naime, Allahu ili Bogu nije potrebno da bude fuckin' prorok, jer zna sve. Ako ne zna sve, onda nije Allah. Ili Bog. As simple as that.

Ali, ne, sveznajućem Allahu ili Bogu, kako kome odgovara na kako kojem jeziku, je inače primarni cilj da čovječanstvo tumara vjekovima kroz nesporazume svake vrste uključujući, sisteme mjerenja. Pa kad, između ostalog, "nabasaju" na metrički sistem, nabasaju. Sabura, čovječanstvo. Allah je nešto prorokovao. Još samo trebate, da biste razumjeli proročanstvo, nabasati na metrički sistem, ni manje ni više nego u fuckin' Evropi desetak vijekova kasnije.

Onaj koji vjeruje u sve ovo i onda i dalje tvrdi da je Bog ili Allah svedobar, svemoguć i sveznajući očigledno ima problema sa prostom logikom.

De pretvori ove kilometre u milje, pa shodno rezultatu provjeri ima li šta proročansko i u tom ajetu. Ne sumnjam da ima.
Ovaj puk'o skroz.
ma nemoj cuj to :) bas tako kazes

32. ajet dokaz za nešto, jer je ozonski omotač najgušći na 32 kilometra bla bla bla truć truć. Metrički sistem usvojen vjekovima kasnije, a još kasnije što se tiče islamskih zemalja.
vidi se da ne shvatas stvari....

pa u tome je poenta da ti nagovijesti dolazak ujedno i metrickog sistema......

ne samo da nagovjestava da ce doci nego nagovijesti koja godina ce metricki sistem da dodje....

pazi sad ovo

Allah tebi prijeti i tebi slicnima koji se suprostavljate dokazima pa kaze:

Ajet 32. "a onda ga u lance sedamdeset lakata duge vežite; "

ovdje naredjuje Allah andjelima Pakla da vezu osobu u lanac dug 70 lakata, engleski cubit.....lakti su bili mjera prije a nije bilo metrickog sistema

sta je ovdje interesantno....a to je da 70 lakata je upravo 32 metra , kao sto ajet naznacava, ovo je jedini ajet u Kuranu koji ima jedinicu za mjerenje i to lakti, i nigdje vise.

pa ovdje kodira 70 lakata = 32 metra, povezuje to sa ajetom....je Allah zna buduicnost pa to postavlja tacno gdje treba da korespondira sa metrickim sistemom....

dok ti ne znas ove stvari ,pitas se
bla bla bla truć truć. Metrički sistem usvojen vjekovima kasnije, a još kasnije što se tiče islamskih zemalja.
iz nevjernicke perpektive gledas i kontas kako ce biti metricki sistem a ljudi pisali Kuran, a metricki sistem nije dosao tek zadnji 200 godina

a neshvatas da Kuran dolazi od boga koji poznaje buducnost i njemu je vrlo lahko ukodirati buduce dogadjaje u tekst.

ne samo to nego pazi ovo sad, od pocetka ajet do rijeci 70 lakata, orginalni tekst Kurana na arapskom ima brojcanu vrijednost 1791, upravo je metricki sistem uspostavcljen 1791 godine od strane francuske akademije nauka, tad se definisalo metri i kilometri. Pa vidimo kako je Bog ukodirao da brojcana vrijednost slova prije 70 lakata je 1791 a upravo te godine je predjeno na metricki sistem ili uspostavljen je metricki sistem, metri su definisani po prvi put
Image

i tu nije kraj kodiranju ovog cuda,
Image

cijeli taj ajet gdje se spominje 70 lakata ima 3153 brojcanu vrijednost, ako taj broj uzmemo da su lakti, koliko je to metara

upravo je 3153 lakata = 1441,55 metara

ako pogledamo u ajet 14:41, to je 1791 ajet u Kuranu, bas kao i godina 1791 kada je metricki sistem uspostavljen definisani metri

Ovo su tajna znanja koja ja znam, a vi ne znate....i mogu vam samo reci da ucite malo vise a manje trabunjate bez znanja....jer sa mnom se ne mozete nositi u ovim temama

Neko bi (valjda zlonamjeran?) pomislio da bi svemogući sveznajući i nadasve svedobri Bog prvo uspostavio razuman sistem mjerenja u Kur'anu, poklonio ga čovječanstvu, pa tek onda nas obavijestio da je 32 ajet štaviše na nauci bazirano proročanstvo, što je samo po sebi insane konstrukcija. Naime, Allahu ili Bogu nije potrebno da bude fuckin' prorok, jer zna sve. Ako ne zna sve, onda nije Allah. Ili Bog. As simple as that.
ne pametuj puno iz neznanja, ALlah to pozicionira da bude dokaz da je knjiga od sveznajueg Boga, koji pzonaje buducnost, da se covjek vizuelno uvjeri u to....

a ne da ti Allah prorokuje i zabavlja te :-) nego je poenta da vidis vizuelno cudo, prorocanstvo, da shvatis da knjiga dolazi od Bica koje poznaje buducnost...

a zasto je bitno da te uvjeri u to dokazima, zato da bi se ti licno prirpremao za ono st oti onnagovjestava u tekstu Kuranu, sto nas ceka na sudnjem danu, da ce sodgovarati pred njim , ja i ti i svi ostali ljudi, a onaj ko polazi test, ide u Raj a onaj ko padne ide u Pakao....pa se to itekako tice tvog zivota i tvoje vjecnosti...zato je bitno.

Ali, ne, sveznajućem Allahu ili Bogu, kako kome odgovara na kako kojem jeziku, je inače primarni cilj da čovječanstvo tumara vjekovima kroz nesporazume svake vrste uključujući, sisteme mjerenja. Pa kad, između ostalog, "nabasaju" na metrički sistem, nabasaju. Sabura, čovječanstvo. Allah je nešto prorokovao. Još samo trebate, da biste razumjeli proročanstvo, nabasati na metrički sistem, ni manje ni više nego u fuckin' Evropi desetak vijekova kasnije.
ne pametuj ponovo, svako vrijeme ima svoje dokaze, prijasnje generacije su imale svoje dokaze, sadasnje generacije imaju svo je dokaze

Onaj koji vjeruje u sve ovo i onda i dalje tvrdi da je Bog ili Allah svedobar, svemoguć i sveznajući očigledno ima problema sa prostom logikom.

De pretvori ove kilometre u milje, pa shodno rezultatu provjeri ima li šta proročansko i u tom ajetu. Ne sumnjam da ima.
puno ti decko pametujes a jos nisi ni zagrebao u temu :) vec vrhunski palamudis mi ovdje....a ni porazgovarali ko ljudi nismo....

ne bodi se sa rogatijim od sebe , moj ti je savjet :)
PixelDrifter

#29 Re: Naucna cuda Kurana

Post by PixelDrifter »

"Vjera je kada slijepac traži u mračnoj sobi crnu mačku, koja nije tamo, i uspijeva je naći."

(Oscar Wilde)
Zehran82

#30 Re: Naucna cuda Kurana

Post by Zehran82 »

PixelDrifter wrote: 07/10/2025 11:15 "Vjera je kada slijepac traži u mračnoj sobi crnu mačku, koja nije tamo, i uspijeva je naći."

(Oscar Wilde)
mudrac, ne kruzi okolo i suoci se sa onim direktno sto pisem, argumentuj protiv onoga sto pisem ali sa dokazima.... :)

a ne bacati petarde okolo, a nikako da ciljas u metu....

ti si taj slijepac samo sto nisi svjetan toga, i to je problem....a mozda ovdje i progledas vremenom :)
PixelDrifter

#31 Re: Naucna cuda Kurana

Post by PixelDrifter »

Zehran: Neki dan odoh ti ja do dzamije u Skinnskattebergu.
Klofi: Cekaj, koliko je to laktova daleko?
Zehran: Sacekaj, da preracunam lakte u metre, ima i tabela ovdje, ovo nam je od Allaha...sacekaj, evo, evo, sad cu...

:D :D :D
Zehran82

#32 Re: Naucna cuda Kurana

Post by Zehran82 »

PixelDrifter wrote: 07/10/2025 11:19 Zehran: Neki dan odoh ti ja do dzamije u Skinnskattebergu.
Klofi: Cekaj, koliko je to laktova daleko?
Zehran: Sacekaj, da preracunam lakte u metre, ima i tabela ovdje, ovo nam je od Allaha...sacekaj, evo, evo, sad cu...

pa ti momce veci infantilac nego sto sam procijenio da jesi....ajde fino kada sazrijes pa cemo ozbiljno popricati....a do tada baci nam jos koju onu slicicu bas onako kako ti i prilici :)
Osmi Socrates

#33 Re: Naucna cuda Kurana

Post by Osmi Socrates »

Prva stvar koju ti ne razumiješ oko tvog Boga je da je on po tumačenju svih teologa bilo koje abrahamske vjere svemoguć i sveznajući.

Znači, po definiciji, Bog, koji je navodno autor Kur'ana, ne predviđa ništa, ne nagovještava šta će doći, nego zna Sve. I moćan je da uradi sve.

Za njega ne postoji vrijeme. On je bezvremen. Ne bavi se idiotlucima kao "u sedmom vijeku još ne znam ovo, ali znam da će u osamnaestom vijeku biti ovo". Pred njegovim "očima", sve se dešava odjednom. Sve zna oduvijek.

Automatski slijedi da kad kažeš da on nešto nagovještava i da nešto predviđa da ne samo da ne razumiješ tvog Boga nego ga i omalovažavaš. A za to ti slijedi dženehem, po tvojoj knjizi. Čuj Bog k'o Nostradamus, nešto predviđa i nagovještava.

Postoji i treća karakteristika Boga, po vašem vjerovanju. A to je da je on Svedobri.

Uzimajući sve u obzir, ako postoji, ne samo da nije Svedobri, nego upravo suprotno, čim je ostavljao ovakve "božje riječi", i pored Sveznanja i Svemoći. Druga mogućnost je da ne postoji.
Last edited by Osmi Socrates on 07/10/2025 11:32, edited 3 times in total.
Osmi Socrates

#34 Re: Naucna cuda Kurana

Post by Osmi Socrates »

A ako nije bezvremen, onda uopšte nije Bog.
PixelDrifter

#35 Re: Naucna cuda Kurana

Post by PixelDrifter »

Ode Zehran u raj, tamo ga saceka Allah pa ga pita, bogati Zehrane (ovo bogati, jer sam sebe izdize), da vidimo ides li u raj sa 2, 4, 6 ili 12 djevica u sobu. Suti Zehran, nadao se onim djevicama od preko sedamdeset, pognuo glavu, sjeca se svih propustenih aksam namaza, sam sebe bi najradije zgromio, ali nema nazad. De, ćunu na inspekciju, kaze Allah, Zehran se zenira, malo ga stid, ali Allahova se ne porice, pa izvadi spolovilo, gleda Allah, kaze sta si ti ovo radio sa ovim sta sam ti dao Zehrane moj? (obraca mu se forumskim imenom, jer je Allah sveprisutan) Kako da ovo izmjerimo, lakti ne dolaze uobzir, a bogami (opet sam sebi tepa), ni palcevi. Zehrane, nema djevica za tebe, cak ni dvije, dimenzije nisu adekvatne, ne ispunjavas date mjere, nego desnicom ili ljevicom drug, pa tako cijelu vjecnost. Sacekaj, malo, neko kuca, OOOOOOOOO, evo nam ga Charlie Sheen, pa gdje ste VI gospodine, izvolite, eno za vas hoteli sa 3000 djevica, Sheen se smijeska, kaze, hvala, ali odmori stari, meni dosta bilo na Zemlji, ovdje sam samo da pecam ribu i prepricavam svoje dogodovstine drugu Zehranu.
Zehran82

#36 Re: Naucna cuda Kurana

Post by Zehran82 »

Osmi Socrates wrote: 07/10/2025 11:23 Prva stvar koju ti ne razumiješ oko tvog Boga je da je on po tumačenju svih teologa bilo koje vjere svemoguć i sveznajući.

Znači, po definiciji, Bog, koji je navodno autor Kur'ana, ne predviđa ništa, ne nagovještava šta će doći, nego zna Sve. I moćan je da uradi sve.

Za njega ne postoji vrijeme. On je bezvremen. Ne postoji "u sedmom vijeku ne znam ovo, ali znam da će u osamnaestom vijeku biti ovo". Pred njegovim "očima", sve se dešava odjednom. Sve zna oduvijek.

Automatski slijedi da kad kažeš da on nešto nagovještava i da nešto predviđa da ne samo da ne razumiješ tvog Boga nego ga i omalovažavaš. A za to ti slijedi dženehem, po tvojoj knjizi. Čuj Bog k'o Nostradamus, nešto predviđa i nagovještava.

Postoji i treća karakteristika Boga, po vašem vjerovanju. A to je da je on Svedobri.

Uzimajući sve u obzir, ako postoji, ne samo da nije Svedobri, nego upravo suprotno, čim je ostavljao ovakve "božje riječi", i pored Sveznanja i Svemoći. Druga mogućnost je da ne postoji.
Prva stvar koju ti ne razumiješ oko tvog Boga je da je on po tumačenju svih teologa bilo koje vjere svemoguć i sveznajući.
kao ja ne znam to? ti umislio sebi :) puno mi druze umisljas onako na suho bez pokrica....

ne , nepredvidja on nista, predvidjanja su za ljude, on kaze tako i tako ce biti, ili ga kodiran u tekstu na logican matematicki nacin.

a ON ne predvidja...predvidjanja su za ljude.

Za njega ne postoji vrijeme. On je bezvremen. Ne postoji "u sedmom vijeku ne znam ovo, ali znam da će u osamnaestom vijeku biti ovo". Pred njegovim "očima", sve se dešava odjednom. Sve zna oduvijek.
vidis kako ti to znas....ali opet sveras u nezanje, cudno...

ne pametuj sad, nikad ja nisam koristio rijec predvidanje i povezao to sa Bogom, jer Bog ne predvidjda, ljudi predvidjaju, Bog zna.....njemu je isto proslost, sadanjost, buducnost i potencionalno.....sve ih vidi u isto vrijeme

Čuj Bog k'o Nostradamus, nešto predviđa i nagovještava.
vec opasno pametujes druze....a to nije dobro....niti sam to ikad rekao niti ikad i greskom napisao....a ti vec to umislio sebi :-)

sta to znaci Svedobri...pojasni mi prvo pa da znam potvrditi ili osporiti :)
Osmi Socrates

#37 Re: Naucna cuda Kurana

Post by Osmi Socrates »

Nisam ni mrdnuo dalje od "tako će biti".

Opet ne razumiješ o čemu pričaš. Za Boga ne postoji vrijeme. Nema "tako će biti". Možeš li pojmiti koncept nepostojanja vremena?

Svaka knjiga koja vas navodi na takvo razmišljanje je bogohuljenje.

Ili Bog uopšte nije šta mislite da jeste.
Zehran82

#38 Re: Naucna cuda Kurana

Post by Zehran82 »

Osmi Socrates wrote: 07/10/2025 11:35 Nisam ni mrdnuo dalje od "tako će biti".

Opet ne razumiješ o čemu pričaš. Za Boga ne postoji vrijeme. Nema "tako će biti". Možeš li pojmiti koncept nepostojanja vremena?

Svaka knjiga koja vas navodi na takvo razmišljanje je bogohuljenje.

Ili Bog uopšte nije šta mislite da jeste.
ali ti stvarno ne znas sta pricas ovdje.....nisam ja to nikad ni rekao tako ce biti iz pozicije Boga, idalje izmisljas stvari.... :-)

problem ovjde sa tobom je sto umislis sebi neke stavri da ja sam rekao anisam niakd, i onda ti na osnovu umisljanja donosis pogresne zaljucke.... :-)

Nema "tako će biti".
a gdje sam ja to rekao da je Bog rekao tako ce biti?

Bog kada prica o Raju i Paklu u Kuranu spominje ga u proslosti nekad, kao da se vec stvari desile, svako usao tamo gdje mu je mjesto...
Osmi Socrates

#39 Re: Naucna cuda Kurana

Post by Osmi Socrates »

Pa bukvalno si u prethodnom postu napisao da Bog kaže "tako i tako će biti". :lol:
ne , nepredvidja on nista, predvidjanja su za ljude, on kaze tako i tako ce biti, ili ga kodiran u tekstu na logican matematicki nacin.

PixelDrifter

#40 Re: Naucna cuda Kurana

Post by PixelDrifter »

Zehrane, ko posprema i cisti u raju?
Osmi Socrates

#41 Re: Naucna cuda Kurana

Post by Osmi Socrates »

Znači, postavlja se pitanje, ako Bog zna sve oduvijek, zašto on, recimo, u Kur'anu ne koristi izraz "ozonski omotač", ako je već taj 32. ajet objava koja je značajna?

It's very fucking simple. Ozonski omotač. U sedmom vijeku, zašto ne. On zna. Treba i ljudima prenijeti znanje, ako je već i Svedobar.

I zašto ne na svim jezicima svijeta, jer je i sveznajući i svemogući? Signed Sealed Delivered Kur'an na svim jezicima svijeta. To bi, između ostalog, bio i dobar čin prema čovječanstvu.

Ideja da Svemogući i Sveznajući Bog objavljuje svoju (navodno i završnu) riječ na jednom jeziku svijeta je ridicoulous. U najmanju ruku.
Zehran82

#42 Re: Naucna cuda Kurana

Post by Zehran82 »

Osmi Socrates wrote: 07/10/2025 11:47 Pa bukvalno si u prethodnom postu napisao da Bog kaže "tako i tako će biti". :lol:

opet ne shvatas, tako itako ce biti to je moj rijecnik a ne boziji....

Bog kaze:

34:51. A da ti je vidjeti kad ih strava uhvati - umaći neće moći; izbliza bit će ščepani.
52. i kada reknu: "Vjerujemo u Istinu!" A šta će im biti od koristi kad je život na Zemlji bio i prošao!
53. U njega oni nisu prije vjerovali, govorili su ono što nije poznato, što je od Istine daleko.

ovdje Bog govori o zemlji u proslosti, kao da je vec zemlja nestala i SUdnji dan vec nastupio....

Bog govori u Kuranu u sadasnjosti, kao da je sudnji dan vec poceo , pa kaze Danas....

36:54„Zato se danas nijednoj duši neće učiniti nepravda, i bićete nagrađeni samo onim što ste činili.“

40:17„Danas će svaka duša dobiti nagradu za ono što je zaradila. Neće biti nikakve nepravde danas! Allah, doista, brzo obračunava.“
Zehran82

#43 Re: Naucna cuda Kurana

Post by Zehran82 »

PixelDrifter wrote: 07/10/2025 11:55 Zehrane, ko posprema i cisti u raju?
nema potrebe da iko posprema, stvari se odvijaju snagom uma....pozeli ono se samoorganizuje....

recimo zaprljas tanjir hranom , kad pojedes....samo snagom uma pozelis, i tanjir vec cist , glanca se ispred tebe, kao da na njemu nije bilo hrane.

uberes vocku sa grane.....cim uberes, pojavljuje se plod na istom mjestu i brzo raste odmah.....

pozelis jesti pecenu piletinu ili neku drugu vrstu ptice.....vidis je leti u zraku....samo pozelis, ona vec pecena pada ispred tebe.......
kad se oglodju kosti...bacis kosti na zemlju....kosti se sakupe i regenerise se ptica nan novo, ozivi i odleti dalje.....

tako funkcionisu stvari u Raju.
dr_Evil

#44 Re: Naucna cuda Kurana

Post by dr_Evil »

Zehran82 wrote: 07/10/2025 12:19
PixelDrifter wrote: 07/10/2025 11:55 Zehrane, ko posprema i cisti u raju?
nema potrebe da iko posprema, stvari se odvijaju snagom uma....pozeli ono se samoorganizuje....

recimo zaprljas tanjir hranom , kad pojedes....samo snagom uma pozelis, i tanjir vec cist , glanca se ispred tebe, kao da na njemu nije bilo hrane.

uberes vocku sa grane.....cim uberes, pojavljuje se plod na istom mjestu i brzo raste odmah.....

pozelis jesti pecenu piletinu ili neku drugu vrstu ptice.....vidis je leti u zraku....samo pozelis, ona vec pecena pada ispred tebe.......
kad se oglodju kosti...bacis kosti na zemlju....kosti se sakupe i regenerise se ptica nan novo, ozivi i odleti dalje.....

tako funkcionisu stvari u Raju.
Iskreno, to je pakao onda :D
Osmi Socrates

#45 Re: Naucna cuda Kurana

Post by Osmi Socrates »

Dobro, sad si razumio 1% šta znači bezvremenost.

Pitanje je jedino zašto ne primjeniš i to 1% razumijevanja dosljedno?

Nemoguće je biti bezvremen (i sveznajući, i svemoćni i svedobri) i istovremeno ostaviti ovakav logički (i svaki drugi) haos od božje riječi.

Što znači da je sve djelo čovjeka. Ili ljudi.

Ne može proći osnovni (interni) logički test. A kamoli da se u igru uvede riječ kao "dokaz".
PixelDrifter

#46 Re: Naucna cuda Kurana

Post by PixelDrifter »

Zehrane, a sta ako covjek u raju ima cudne misli. Recimo zamislim da mi djevica umjesto kose na glavi ima pecenu piletinu sa cetiri bataka, s obzirom da sam u raju, hoce li mi ova zelja biti uslisena? Ili zamislim da imam toliko veliko spolovilo da trzajem kukova mogu da odgurnem Mjesec, hoce li to biti usliseno?
Last edited by PixelDrifter on 07/10/2025 12:48, edited 1 time in total.
broj dva

#47 Re: Naucna cuda Kurana

Post by broj dva »

U raju svi imaju moc telekineze?
Svaki dan se nesto novo nauci :D
broj dva

#48 Re: Naucna cuda Kurana

Post by broj dva »

PixelDrifter wrote: 07/10/2025 12:46 Zehrane, a sta ako covjek u raju ima cudne misli. Recimo zamislim da mi djevica umjesto kose na glavi ima pecenu piletinu sa cetiri bataka, s obzirom da sam u raju, hoce li mi ova zelja biti uslisena?
Kao Meduza, samo jestiva ))
PixelDrifter

#49 Re: Naucna cuda Kurana

Post by PixelDrifter »

broj dva wrote: 07/10/2025 12:48
Kao Meduza, samo jestiva ))
PixelDrifter

#50 Re: Naucna cuda Kurana

Post by PixelDrifter »

Duma frajer

Post Reply