Pa vec sam ti odgovorio, samo si presao preko toga. Svi ti logori su bili i bosnjacki logori. Valjda razumijes kako je funkcionisala NDH, i doglavnici Ademaga Mesic, te Dzafera-aga Kulenovic? Gotsko porijeklo i ostale ludorije.LSD wrote: ↑06/10/2025 15:48Ja tebe pitam konkrento, kad i gdje su bosnjaci kao narod drzali u logorima druge narode ? vrlo jednostavo.dr_Evil wrote: ↑06/10/2025 15:39
Gledaj mozemo da se raspravljamo o tome da je BIH bila okupirana, a da su domobrani bili regularna vojna postrojba. Isti argument koriste prekodrinski kad pricaju o Nedicevoj Smrdiji. Nisu oni nego ih zli nacisti natjerali.
Cinjenicno stanje je da je Rejs stajao direktno uz Pavelice, ucio mu dove, i na svakoj dzumi hvalio njega, te bozji mac Adolfa. CInjenicno je stanje da je islamska zajednica pravila derneke za Italijane i to nakon genocida u Gorazdu, uz istu tu rijeku Drinu. I cinjenicno je stanje da su svi narodi presli u NOB. Nisu Srbi u Srbiji bjezali u NOB, nego u BIH I HRvatskoj jer su bjezali iz gradova u sumu, a tamo ih docekali partizani. A partizanski pokret nije mogao postojati bez Bosnjaka - odnosno gradskog stanovnistva.
To opet ne brise gumicom cinjenicu da su NDH prvaci bili begovi i islamska ulema. Karijeristi kao i uvijek. I danas porodica Kulenovic otvara galerije po Svedskoj, svi im se dive slikama kakvih nema na svijetu - niko da upita prvo kako iznesoste iz drzave, i odakle braco?
Nedic, Sumadija, Kulenovic, drz nedaj....bla, bla, bla..-to me ne zanima...jos malo pa cemo doci do Aleksandra Makedonskog ili Salahudina, pusti se te demagogije.
Konketno, hrvatski logori :
Jasenovac, Stara Gradiska (Jasenovac V), Jadovno, Đakoov, Tenja, Sisak, Gospic, Lepoglava, Kerestinec, Danica, Lobor, Jastrebarsko, Slana, Metajna.
Evo ja nabrojah hrvatskih 14 kazamata (sto logora, sto zatvora u kojima se ubijanu nehrvati)...toliko o tvojim nebulozama kako su oni najveci antifasiti Juge.
A sad ti navedi samo jedan logor u kojima su bosnjaci ubijali nebosnjake, posto sve to navodno mozemo reci i za bosnjake...evo cekam da navedes bar jedan
![]()
[media]