Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
semsasuljakovic wrote: ↑11/09/2025 08:54
Šta je u mozgu OLX kupaca, pitam se - pitam.
Prodajem nešto za 320 KM, on se samo javi sljedećom porukom:
200
E je li toliko glup i bezobrazan, ili je nešto drugo po srijedi?
Imam takvih na pretek. Vjerojatno misli da nemam ni hljeba da jedem i da mi je hitno potrebno bilo šta novca da mogu kupiti barem hljeba da ne umrem od gladi, pa ću pristati na bilo kakvu ponudu.
Mislim da je to njima u glavi.
Nekada napišem "može za 200€, odgovara mi"
na FB je brža prodaja ili je nema nikako za dotični artikal jer se sve obavlja u realnom vremenu
olx je više kao neka knjižnica arhiva gdje okačiš ponudu pa neko za 12 godina klike u tražilicu i dodje do tvog artikla
fejs je mnogo brži...prevaranti se odmah blokiraju, lažni profili odmah primijete--->nekako je sve u duhu današnjeg vremena brzo i poluefikasno
ali zahtijeva stalni rad...slikanje osvježavanje i oglašavanje
olx je jednom okačiš i nakon godine moraš obnoviti...još te i upozori koji artikli nisu obnovljeni
na fejsu objave brzo potonu i realno nema tražilice...nego ide po istemu
vidiš kupiš
Truba wrote: ↑06/10/2025 09:44
bio sam napisao ali se izbrisalo
na FB je brža prodaja ili je nema nikako za dotični artikal jer se sve obavlja u realnom vremenu
olx je više kao neka knjižnica arhiva gdje okačiš ponudu pa neko za 12 godina klike u tražilicu i dodje do tvog artikla
fejs je mnogo brži...prevaranti se odmah blokiraju, lažni profili odmah primijete--->nekako je sve u duhu današnjeg vremena brzo i poluefikasno
ali zahtijeva stalni rad...slikanje osvježavanje i oglašavanje
olx je jednom okačiš i nakon godine moraš obnoviti...još te i upozori koji artikli nisu obnovljeni
na fejsu objave brzo potonu i realno nema tražilice...nego ide po istemu
vidiš kupiš
To na OLXu je sjebano mene frajer pita za artiklu koju sam tako prije 10ak godina objavio i koja je arhivirana tj prodana nije uopste među aktivnim artiklama tako da ne znam kako je došao lik do nje
xPaco1337 wrote: ↑06/10/2025 09:45
To na OLXu je sjebano mene frajer pita za artiklu koju sam tako prije 10ak godina objavio i koja je arhivirana tj prodana nije uopste među aktivnim artiklama tako da ne znam kako je došao lik do nje
Gugl sve pamti. Dosao direktno na oglas i poslao poruku bez da gleda info.
Truba wrote: ↑06/10/2025 10:32
ne bih reko da pamti nego olx pametnjakovici ne izbrisu da imaju veci broj oglasa zbog reklama
Pa u sustini si u pravu. Ne izbrisu, vec ZAVRSE OGLAS, ili nistan e urade s oglasom. Tako da ako oglas nije izbrisan, vec zavrsen, gugl ce ga prikazati.
M416 wrote: ↑06/10/2025 09:34
Još jača im je "koja je zadnja za keš" pa ne prodajem za studentske bonove jbt.
Meni su čudni oni ljudi koji se iznenade cijenom koju si postavio pa kada kažeš hajde može manje, nije problem, ne jave se više.
Prekucer mi se to desilo liku ponudio cijenu kakva je i u njemackoj za polovno na kleinanzeigen.de i naravno nije se ni javio jer ocigledno sumnja ga izjeda
Prije su artikli isli ko od sale. Sad. Drzim stvari godinama. I ne moze se reci da je do cijene. Jer tipa artikal je u super stanju, malo koristen stavim pola cijene. Niko se ne javlja. Ne moze se reci i da je temu razlog, jer su artikli koje sumnjam da neko preko temua narucuje.
Tako da ne pamtim kada sam nesto prodao.
Ili javi se neko raspituje se, sve objasnis, detaljno. I nista. Ni hvala. Pa jbt jel tesko napisati hvala, nisam zainteresovan. Bilo sta.
Morat cu probati FB, nisam do sad pokusavao. Jer ovo preko olx ocito ne ide.
Oni su se okrenuli placenim oglasima i jedino zasto jos opstaju jeste to sto nema kvalitetne alternative.
Thorgerson wrote: ↑06/10/2025 13:41
Ili javi se neko raspituje se, sve objasnis, detaljno. I nista. Ni hvala. Pa jbt jel tesko napisati hvala, nisam zainteresovan. Bilo sta.
mozda ne vjerujete ali za raziliku od foruma gdje su mi kratki postovi
ja znam napisati dugi tekst takozvanu kobasicu
i držim jedan dokument uvijek otvoren kad krenu zapitkivati ja odgovorim parafraziram
postovani iz dosadansjeg iskustav prodaje koja traje do 2002. na mnogim platformama sumnjam da ce doci do realizacije...it itd pa nek on gubi vrijeme citanjem
jbt prodajes knjigu staru 50 godina traži glanc
idi begaj
googl srč
Ja sam i to pokušao, javio se neko na artikal od prije 7-8 godina, tražio sam ga i na googleu i nikako nisam uspio naći da ga obrišem.
Thorgerson wrote: ↑06/10/2025 13:41
Ne znam, ali i meni je olx postao bas krs.
Prije su artikli isli ko od sale. Sad. Drzim stvari godinama. I ne moze se reci da je do cijene. Jer tipa artikal je u super stanju, malo koristen stavim pola cijene. Niko se ne javlja. Ne moze se reci i da je temu razlog, jer su artikli koje sumnjam da neko preko temua narucuje.
Tako da ne pamtim kada sam nesto prodao.
Morat cu probati FB, nisam do sad pokusavao. Jer ovo preko olx ocito ne ide.
Oni su se okrenuli placenim oglasima i jedino zasto jos opstaju jeste to sto nema kvalitetne alternative.
Na obicnim profilima nema.
Ne znam na ovim sto se placaju,Pro i ostalo
Nego...to se lako rijesi...napravis sebi jedan template i snimis u wordu ili u cemu vec i onda samo kopiras u detaljno na novom oglasu.
Da ne pises uvijek sve iznova,ako je slicno.
Ja recimo tako radim ako je roba ista ili slicna...pa samo izmijenim dijelove koji su drugaciji. Kopiram sa drugog oglasa.