Prpa.ba wrote: ↑04/10/2025 17:46
Za između 15 i 20 godina staža neće moći biti niža od 60 posto prosječne penzije isplaćene u decembru prethodne godine;
Za između 20 i 25 godina staža neće moći biti niža od 65 posto prosječne penzije isplaćene u decembru prethodne godine;
Za između 25 i 30 godina staža neće moći biti niža od 70 posto od prosječne penzije isplaćene u decembru prethodne godine;
Za između 30 i 35 godina staža neće moći biti niža od 75 posto prosječne penzije isplaćene u decembru prethodne godine;
Za između 35 i 40 godina staža neće moći biti niža od 85 posto prosječne penzije isplaćene u decembru prethodne godine;
Da ne budem da sam mrzitelj bez osnove, evo, recimo, podrska za ovo. Dosta je bilo istih penzija i za osobe sa 40 godina staza, i za ekipu sa rada na crno koji nabiju 15 godina staza.
Imate muda, cestitke i nadam se da ce ovo proci, mada su ovi procenti mogli biti i agresivniji. Npr. 30% prosjecne penzije za ove sto nisu nicim doprinijeli. Ali i 60% je vec nesto.
Ja nepodrzavam ovo i odavno kazem u starosti i bolesti svima ista primanja, ti svi ljudi koji imaju vece penzije za zivota su stekli svega vise, nekretnine npr: kuce, vikendice itd.
Ja sam za to da se svima izjednace penzije i invalidnine. Ni 600 KM moja mama ima penziju, a neko 2000 ili vise. A politikanti imaju samo topli obrok u raznim parlamentima i skupstinama u visini skoro najnize penzije.
Rintao si za zivota, imao si vise za zivota, stekao si za zivota vise itd i obrnuto rintao si za zivota i nisi imao vise za zivota, nisi stekao vise za zivota itd, u starosti i bolesti bi trebali imati ista primanja.
Znaci raslojavanje citav zivot, oni koji imaju i koji nemaju, a oni koji imaju sve vise imaju i imaju i pod stare dane i u bolesti, a oni koji nemaju, sve manje imaju i imaju pod stare dane zbog bolesti i starosti.
-1 za vladinu odluku itd.