Cijeli sistem je isti. Sve funkcionise na isti nacin bilo da je u pitanju ministarstvo,agencija, zavod ili institut. VM odobrava ili ne sistematizaciju radnih mjesta nakon sto prethodno prode 3-4 provjere. Ufatila si se MIPa ko pijan plota sa razlogom kako bi branila svog vodju.Styling wrote: ↑01/10/2025 13:37Ja ne govorim ni o kakvim direktorima. Ovdje se rasprava vodi o drzavnim ministarstvima.Altsa wrote: ↑01/10/2025 13:30Haj i ti nesto da pogodisNe treba stvarati nikakve nove sistematizacije da bi se uvalili stranacki uhljebi. Svako ministarstvo ili institucija ima praznih radnih mjesta po sistematizaciji tj. ne popunjenih bas iz razloga da se mogu uvaliti stranacki lezilebovici. Direktori namjerno drze prazne pozicije jer znaju da ce kad tad glavni sef zvati,a on mora imati na raspolaganju prazno radno mjesto. Tu i tamo neko uleti, a da nije preko štele ali veoma rijetko.
Narod i Pravda (Konakovic)
- Altsa
#40351 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- nivla
#40352 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
o svim institucijama od skola, opstina, kantona pa naviseStyling wrote: ↑01/10/2025 13:37Ja ne govorim ni o kakvim direktorima. Ovdje se rasprava vodi o drzavnim ministarstvima.Altsa wrote: ↑01/10/2025 13:30Haj i ti nesto da pogodisNe treba stvarati nikakve nove sistematizacije da bi se uvalili stranacki uhljebi. Svako ministarstvo ili institucija ima praznih radnih mjesta po sistematizaciji tj. ne popunjenih bas iz razloga da se mogu uvaliti stranacki lezilebovici. Direktori namjerno drze prazne pozicije jer znaju da ce kad tad glavni sef zvati,a on mora imati na raspolaganju prazno radno mjesto. Tu i tamo neko uleti, a da nije preko štele ali veoma rijetko.
kakvo vijece ministara i kjkp gras, rad i slicno
- Haris.ba
#40353 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dok se ne dodje na vlast ide prica postenje klinac palac. Kad se dodje na vlast, moramo zaposljavati nase da nam ne podvale nesto da potpisemo. 
-
moke_31
#40354 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nemoj ovo više nikad i nigdje da kažeš i napišeš, niko ko išta zna o državnoj službi neće ti povjerovati. Ne postoji konkurs koji nije naštiman u državnoj službi. Konkursi se inače raspisuju tek nakon što se pozicije raspodjele po nacionalnom ključu i nađu se ljudi koji će se prijaviti na konkurse. Prije toga se ne raspisuje.Styling wrote: ↑01/10/2025 10:19Ja licno znam desetak ljudi koji rade po raznim ministarstvima koji su objektvno i na znanje dobili posao u drzavnoj sluzbi. Ne kazem da mozda, tu i tamo, nema nekih pojeidnac akoji su "pogurani", kao sto je na primjer "gura" ministar Kosarac u svoje ministarstvo i u VTK gdje je navukao Srba, familije i prijatelja i poznanika da je to zastrasujuce. Interesantno je da mediji na to ne reaguju, valjda ih ne interesuje taj ministar, kojem ne pad ana pamet da nesto objasnjava, bitno je napasti jedinog ministra koji je voljan dati odgovor i redovno izvjestava javnost o svom radu.Haris.ba wrote: ↑01/10/2025 10:03Radi naroda koji ovo cita da shvate kakav je sistem.Styling wrote: ↑01/10/2025 09:57 Koliko ja znam svi kandidati moraju proci dva testiranja prije nego sto uopste dospiju na listu za intervju.
Kad se tako lahko namjesta, sto SDA onomad ne namjesti Cosovicki da prodje testove i da je uvale negdje u drzavnu sluzbu, vec je ocajnicki, nakon sto je pokazala osnovno neznanje, jedva smjestise Fadilu u kabinet?
Prvi test koji se polaze je standardiziran i svi ga drzavni sluzbenici polazu. Test opceg znanja. Od ustava do kancelarijskog poslovanja.
Tu je nebitno koliko si bodova osvojio, ako zadovoljis - to je to.
Onda, ima tzv.strucni test koji se polaze pismeno i vezan je propisima za radno mjesto. Dobijes koji zakoni, pravilnici trebaju i polazes pismeno.
To je najobjektivniji test. Ali, i tu postoji mogucnost da ti "neko" dostavi test prije tako da mozes da zakucas maksimalno bodova.
I, onda imas usmeni gdje ti se postavljaju (po) tri pitanja. U principu svi kandidati bi trebali dobiti ista pitanja.
I tu mozes da dobijes ta pitanja.
Ja ne znam o kome tacno pricas, o kojoj osobi. Niti me zanima. Niti razumijem sta zelis reci tim primjerom.
Poenta je da sistem nije bez mogucnosti manipulacije.
I ta tvoja prica prodji testove ne znaci nista u sustini da je to znak da je sve ok.
Možda ih je i bilo nekad tamo 2003,2004 ili 2005. za pozicije gdje je trebalo više ljudi odjednom za tek novoosnovane institucije i za pozicije gdje je trebao neko ko zaista zna raditi posao, zna jezik, i sl. Toga više odavno nema i ja samo znam par ljudi koji su u zadnjih 10-15 godina prošli regularno tako što su bili drugi na konkursi, a osobe koje su bile prve su napustile tu poziciju unutar godinu dana nakon što su postavljene. U tih godinu dana onaj ko je drugi bio na konkursu se automatski imenuje.
- Styling
#40355 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nije tacno.moke_31 wrote: ↑01/10/2025 15:46Nemoj ovo više nikad i nigdje da kažeš i napišeš, niko ko išta zna o državnoj službi neće ti povjerovati. Ne postoji konkurs koji nije naštiman u državnoj službi. Konkursi se inače raspisuju tek nakon što se pozicije raspodjele po nacionalnom ključu i nađu se ljudi koji će se prijaviti na konkurse. Prije toga se ne raspisuje.Styling wrote: ↑01/10/2025 10:19Ja licno znam desetak ljudi koji rade po raznim ministarstvima koji su objektvno i na znanje dobili posao u drzavnoj sluzbi. Ne kazem da mozda, tu i tamo, nema nekih pojeidnac akoji su "pogurani", kao sto je na primjer "gura" ministar Kosarac u svoje ministarstvo i u VTK gdje je navukao Srba, familije i prijatelja i poznanika da je to zastrasujuce. Interesantno je da mediji na to ne reaguju, valjda ih ne interesuje taj ministar, kojem ne pad ana pamet da nesto objasnjava, bitno je napasti jedinog ministra koji je voljan dati odgovor i redovno izvjestava javnost o svom radu.Haris.ba wrote: ↑01/10/2025 10:03
Radi naroda koji ovo cita da shvate kakav je sistem.
Prvi test koji se polaze je standardiziran i svi ga drzavni sluzbenici polazu. Test opceg znanja. Od ustava do kancelarijskog poslovanja.
Onda, ima tzv.strucni test koji se polaze pismeno i vezan je propisima za radno mjesto. Dobijes koji zakoni, pravilnici trebaju i polazes pismeno.
To je najobjektivniji test. Ali, i tu postoji mogucnost da ti "neko" dostavi test prije tako da mozes da zakucas maksimalno bodova.
I, onda imas usmeni gdje ti se postavljaju (po) tri pitanja. U principu svi kandidati bi trebali dobiti ista pitanja.
Ja ne znam o kome tacno pricas, o kojoj osobi. Niti me zanima. Niti razumijem sta zelis reci tim primjerom.
I ta tvoja prica prodji testove ne znaci nista u sustini da je to znak da je sve ok.
Možda ih je i bilo nekad tamo 2003,2004 ili 2005. za pozicije gdje je trebalo više ljudi odjednom za tek novoosnovane institucije i za pozicije gdje je trebao neko ko zaista zna raditi posao, zna jezik, i sl. Toga više odavno nema i ja samo znam par ljudi koji su u zadnjih 10-15 godina prošli regularno tako što su bili drugi na konkursi, a osobe koje su bile prve su napustile tu poziciju unutar godinu dana nakon što su postavljene. U tih godinu dana onaj ko je drugi bio na konkursu se automatski imenuje.
- muha_sa
-
doktor78
#40357 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne znam što mu ovo treba.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#40358 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kifla počeo glumiti Damira Nikšića...ide novi video svako jutro 
- Styling
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#40360 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
šta fali, ko god gazi ovog seljaka Traku treba imati podršku, makar to bio i Kifla 
- muha_sa
-
internazionale
#40362 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kako ovo boldirano a Bošnjaka 800 manje zaposleno nego što bi trebalo?moke_31 wrote: ↑01/10/2025 15:46Nemoj ovo više nikad i nigdje da kažeš i napišeš, niko ko išta zna o državnoj službi neće ti povjerovati. Ne postoji konkurs koji nije naštiman u državnoj službi. Konkursi se inače raspisuju tek nakon što se pozicije raspodjele po nacionalnom ključu i nađu se ljudi koji će se prijaviti na konkurse. Prije toga se ne raspisuje.Styling wrote: ↑01/10/2025 10:19Ja licno znam desetak ljudi koji rade po raznim ministarstvima koji su objektvno i na znanje dobili posao u drzavnoj sluzbi. Ne kazem da mozda, tu i tamo, nema nekih pojeidnac akoji su "pogurani", kao sto je na primjer "gura" ministar Kosarac u svoje ministarstvo i u VTK gdje je navukao Srba, familije i prijatelja i poznanika da je to zastrasujuce. Interesantno je da mediji na to ne reaguju, valjda ih ne interesuje taj ministar, kojem ne pad ana pamet da nesto objasnjava, bitno je napasti jedinog ministra koji je voljan dati odgovor i redovno izvjestava javnost o svom radu.Haris.ba wrote: ↑01/10/2025 10:03
Radi naroda koji ovo cita da shvate kakav je sistem.
- Chloe
- Photo mod
#40363 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Hjoj dedo, novinari rade svoj posao, čekaju prije i poslije, njegov je izbor kako će se postaviti. Mogao je reći da neće davati izjavu i produžiti.
- muha_sa
#40364 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- Chloe
- Photo mod
#40365 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mangupluk treba ostaviti za privatni život.
Inače, on je meni onako visok i garav bio sexY. I onda sam malo bolje politiku upratila, i kad sam vidjela od kud mu cipele vire dok je bio u SDA, paaaf, nije mi bio više sexy.
- muha_sa
#40366 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
-
mishic
#40367 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kada bi Kifla bio pametan da ovo čuje i razumije zajedno sa Bakirom bi napustio politiku za sva vremena.
https://www.youtube.com/watch?v=8_XVSqugoW4
https://www.youtube.com/watch?v=8_XVSqugoW4
- Hank Paldum
#40368 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Možda za vas FGRovce.Oznaka Tablica wrote: ↑01/10/2025 10:47Dodik je osudjen.Hank Paldum wrote: ↑19/07/2025 16:49Ma ja, kao što Čović i Dodik nisu u zatvoruOznaka Tablica wrote: ↑17/07/2025 08:53
![]()
Davno bi dino bio u zatvoru, da ima bilo sta za sta ga mogu uhvatiti. Ako i ima, onda je u tome i bakir pa mora sutiti.
Svakako, jako jadno da bosnjo (citaj sdf) stane na stranu dodika i covica. Taman kad su isti bili pritisnuti od strane evrope.
Nista cudno za sda izdajnike drzave,![]()
Kakav “Bošnjo”? Napiši slobodno balija kao što tvoj poglavica tako piše.
Nakon što je za glasače, simpatizere i botove Trojke nakon dugogodišnjeg pisanja “Treba ukinutu tronožac” postalo prihvatljivo “Ma neka one dvije noge, samo da fali SDA noga”.
Nakon što je, kada god neko napiše “Neka se hapse svi bošnjački političari ako su krivi ali zašto su mnogi iz nacionalnih stranaka drugih naroda nedodirljivi?” takvi kao ti odgovore “Volim zbog vas SDA botova što hapse samo jednu stranu”
Nakon što su iz Trojke izjavljivali godinama kako neće nikada sa nacionalistima, pa je onda postalo “Može sa svakom strankom, i sa SNSD i SDS, samo nikad nikad nikad sa SDA”
i nakon pisanja godinama kako je SDA gora od četnika, sad kmečite kada se polahko ali sigurno sve urušava za NiP, a SDA može na to utjecati da se ublaži, sada je ta stranka za vas odjednom pro-BiH i državnotvorna i treba državu spasiti i ujediniti se, a misli se sa time spasiti NiP guzicu.
Lijepo je čitati kako postajete sve nervozniji kada vam je se stranački šef posvađao i sa zadnjim relevantnim osobama preko društvenih mreža (što će utjecati na glasove na izborima), koji su kritikovali i napadali SDA dok je vaš šef bio još u SDA i pisao ljubavna pisma Sebiji.
Ali ne brinite, možda Schmidt opet nametne da Trojka dobije izbore. Ako se to ne desi i SDA opet dođe na vlast, onda ćete vi licemjeri koji kao branite državu, prvi pisati “Ma nema Bosne, ma neka propadne sva država, jbš ovakvu državu, i ne treba da postoji ako je ovako”:D
Covic oslobodjen.
Dakle obojica su bili na optuzenickoj klupi i istim se sudilo.
sda je izdajncika stranaka. sto mogu onda reci da su izdajnici svoje drzave oni koji podrzavaju izdajnicku stranku.
- problemnatravunu
#40369 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

lagano počele diskreditacije i ponižavanje , Fahro opet puca na visoko
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#40370 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A kad mu ovaj mahalski isprekace novinara onda ide kuku majko, novinarka udruzenja durade nestoproblemnatravunu wrote: ↑06/10/2025 22:04
lagano počele diskreditacije i ponižavanje , Fahro opet puca na visoko![]()
- tramvajtrojka
#40371 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A gledaj samo informer style novinarstva avaz 800+ hiljada a bijednik 39_BataZiv_0809 wrote: ↑06/10/2025 22:24A kad mu ovaj mahalski isprekace novinara onda ide kuku majko, novinarka udruzenja durade nestoproblemnatravunu wrote: ↑06/10/2025 22:04
I sta je ondje u onom klipu bilo žestoko
- drug_profi
#40372 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ovo njegovo je sve kontraproduktivno. Ako jednog pridobije, dvojicu sigurno izgubi.problemnatravunu wrote: ↑06/10/2025 22:04 lagano počele diskreditacije i ponižavanje , Fahro opet puca na visoko
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#40373 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
I prije su naslovi bili Informer stajl. I dobro ga je pitao- sto mi porodicu uvlacis.tramvajtrojka wrote: ↑06/10/2025 23:15A gledaj samo informer style novinarstva avaz 800+ hiljada a bijednik 39_BataZiv_0809 wrote: ↑06/10/2025 22:24A kad mu ovaj mahalski isprekace novinara onda ide kuku majko, novinarka udruzenja durade nestoproblemnatravunu wrote: ↑06/10/2025 22:04
![]()
I sta je ondje u onom klipu bilo žestoko![]()
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#40374 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
kucamo na vrata zaboravljenih asova ublehe i šupljaka

blago se onima što se na Trojkin pelet griju
blago se onima što se na Trojkin pelet griju
- Haris.ba
#40375 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Iako sam znao da je neisplativa ideja. I da drzava ne treba time da se bavi.JoseMujica wrote: ↑07/10/2025 08:14 kucamo na vrata zaboravljenih asova ublehe i šupljaka![]()
blago se onima što se na Trojkin pelet griju![]()
Opet, ne vidim sta je problem sto je probao.
Lik ispalio ideju, platio da se vidi moze li, skontali da ne moze i hajmo dalje. Mislim da je tada bio ministar privrede.