Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#34701 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by arman1 »

Truba wrote: 02/10/2025 14:44 i ja sam konkurirao i nakon mislim 3 pokušaja odustao
ne trebam im i ćao
nema ljutnje...i za još neke zemlje sam konkurirao od italije do japana
nikog ne zanima 8.05 prosjek s FPN-a
bolja je 6 sa ETF :D

sad jelte treba ilegalno u sve te zemlje?
U mojoj dragoj BiH sam 100% legalno i sve mi je draže da nisam nigdje otišao. Bilo gdje na zapadu bi mi puuuuno trebalo da na pošten način postignem što sam ovdje. Svjestan sam šta sve ovdje ne valja i da to ne mogu promijeniti ali lov na ljude kakav je u usa trenutno , prekucali su Orwella.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#34702 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

bas sinoc razmisljam jest lijepo biti kuci fino postujes zakon
neće ti 20 naoruzanih uletjeti u gajbu jer nisi 25 godina postovao zakon
polako bezbrizno tones u san znas da nista nisi prekrsio i da si posten clan zajednice

ljepota
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#34704 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

Truba wrote: 02/10/2025 15:06 bas sinoc razmisljam jest lijepo biti kuci fino postujes zakon
polako bezbrizno tones u san znas da nista nisi prekrsio i da si posten clan zajednice

ljepota
Kao Melissa Hortman npr.
Hendrix

#34705 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

Chmoljo wrote: 02/10/2025 18:20
Truba wrote: 02/10/2025 15:06 bas sinoc razmisljam jest lijepo biti kuci fino postujes zakon

ljepota
Kao Melissa Hortman npr.
Lik mrzi komunizam i taj opresivni sistem a opisuje ga u svakom svom hvalospjevu Trum rezima.

Ovo gore kao da je neko pisao u Istocnoj Njemackoj prije 50 godina.

A i ako naoruzani upadnu slucajno kod nekog postenog clana zajednice i njega uhapse, to je opet za dobrobit svih nas.
Prpa.ba

#34706 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Prpa.ba »

Bezbeli nikad nije na crveno presao ulicu, pa mirno spava. :mrgreen:
Truba

#34707 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

Donald Tramp (Trump), predsjednik SAD, upozorio je jučer da bi nastavak blokade vlade mogao rezultirati otkazima među saveznim zaposlenicima i obustavom pojedinih projekata. Također je istakao da država već počinje primati prihode od carina, te je sugerisao kako bi američki građani mogli dobiti dio tog novca nazad.

https://avaz.ba/vijesti/globus/999099/t ... -projekata

trump krade ali narodu pola dade
Truba

#34708 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

Prpa.ba wrote: 03/10/2025 00:05 Bezbeli nikad nije na crveno presao ulicu, pa mirno spava. :mrgreen:
pa nije bas tako
ali da recimo dodjem do nekih para lako
vec imam određenu sumu koju planiram amonimno uplatiti grasu za sve godine svercanja od 1996. do 2009.

zanima me hoce li onaj ilegalni migrant koji je bio ravnatelj nekog distrikta u Ajdahu s godišnjom plaćom od 300 000$
vratiti koju marku američkim poreznim obveznicima

jos jedna ubleha da migranti rade poslove koje ne zele raditi amerikanci
ko ne bi zelio biti ravnatelj za 300 000$ godisnje
ultima_palabra

#34709 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Iskreno ne znam kakvi su to ilegalni migranti koji rade, mijenjaju poslove, kupuju kuce, primaju pomoc i to sve u isto vrijeme... kad sam tek dosao pa cekao nekoliko mjeseci na zelenu kartu, ti bukvalno ne postojis... ne mozes dobiti SS broj bez kojeg si nista, ne mozes dobiti nijedan dokument, bankovnu karticu, voziti auto, rentati stan, imati zdravstveno osiguranje, posao ni u sali, i to u drzavi koja je generalno naklona migrantima... dobro, razumijem da neki Jose bez papira moze raditi kod Enriquea na kosenju trave i kresanju grana, ali krvav je to lebac bato.
sumirprimus

#34710 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

ultima_palabra wrote: 03/10/2025 15:19 Iskreno ne znam kakvi su to ilegalni migranti koji rade, mijenjaju poslove, kupuju kuce, primaju pomoc i to sve u isto vrijeme... kad sam tek dosao pa cekao nekoliko mjeseci na zelenu kartu, ti bukvalno ne postojis... ne mozes dobiti SS broj bez kojeg si nista, ne mozes dobiti nijedan dokument, bankovnu karticu, voziti auto, rentati stan, imati zdravstveno osiguranje, posao ni u sali, i to u drzavi koja je generalno naklona migrantima... dobro, razumijem da neki Jose bez papira moze raditi kod Enriquea na kosenju trave i kresanju grana, ali krvav je to lebac bato.
imas li ti care pasos, ili si i ti na radnoj vizi ili neki drugi sistem?
kupe ovi redom :mrgreen: :skoljka:
ultima_palabra

#34711 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Imam sada, ovo je davno bilo, prije Covida.
sumirprimus

#34712 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

znaci ne mogu ti nista?
zar vec ima toliko da si otiso jebteee
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#34713 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

zavisi je l' na listi

:mrgreen:
ultima_palabra

#34714 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Moze se za 3 godine dobiti ako ti je bracni drug drzavljanin.
sumirprimus

#34715 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

ultima_palabra wrote: 03/10/2025 15:31 Moze se za 3 godine dobiti ako ti je bracni drug drzavljanin.
aaa zena us?
e to je vec nesto, pametno biro :D
jest da je tajming nikad gori kako odavde izgleda :D
jeza u ledja

#34716 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote: 03/10/2025 15:19 Iskreno ne znam kakvi su to ilegalni migranti koji rade, mijenjaju poslove, kupuju kuce, primaju pomoc i to sve u isto vrijeme... kad sam tek dosao pa cekao nekoliko mjeseci na zelenu kartu, ti bukvalno ne postojis... ne mozes dobiti SS broj bez kojeg si nista, ne mozes dobiti nijedan dokument, bankovnu karticu, voziti auto, rentati stan, imati zdravstveno osiguranje, posao ni u sali,
:?

Sve to mozes bez zelene karte. Neke od tih stvari, kao na primjer vozacku dozvolu u nekim drzavama, cak i ako si tu ilegalno.
ultima_palabra

#34717 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote: 03/10/2025 15:38
ultima_palabra wrote: 03/10/2025 15:19 Iskreno ne znam kakvi su to ilegalni migranti koji rade, mijenjaju poslove, kupuju kuce, primaju pomoc i to sve u isto vrijeme... kad sam tek dosao pa cekao nekoliko mjeseci na zelenu kartu, ti bukvalno ne postojis... ne mozes dobiti SS broj bez kojeg si nista, ne mozes dobiti nijedan dokument, bankovnu karticu, voziti auto, rentati stan, imati zdravstveno osiguranje, posao ni u sali,

Sve to mozes bez zelene karte. Neke od tih stvari, kao na primjer vozacku dozvolu u nekim drzavama, cak i ako si tu ilegalno.
Probao, nema sanse. Cak ni testove nisu dali da polazem. I to nisam bio ilegalno, imao termin za GC.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#34718 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

jesi l' kupio F150?
ultima_palabra

#34719 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Velkoski wrote: 03/10/2025 15:42 jesi l' kupio F150?
To je za papke, samo Japan&Koreja :mrgreen:

Ali nerealno koliko ima SUV-a i dzipova koje voze Azijatkinje od metar i po, glava jedva do volana :lol:
jeza u ledja

#34720 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote: 03/10/2025 15:40
jeza u ledja wrote: 03/10/2025 15:38

Probao, nema sanse. Cak ni testove nisu dali da polazem.
Ja govorim iz licnog iskustva. Bio tu kao student.

Znaci pocevsi od SSN. I dalje imam negdje tu originalnu SSN karticu (nisam se nikad potrudio da je zamjenim), i na njoj pise nesto tipa "NOT AUTHORIZED TO WORK IN THE U.S.". Isti taj broj koristim cijelo vrijeme.

Kreditne kartice su nam na campusu nudili skoro svake sedmice. Normalno ja kako sam bio svorc poletio da uzmem. :lol:

Vozacka dozvola nikakav problem. Naravno rentao sam stan, a zdravstveno sam kao student svakako morao imati.

Posao doduse je bio vrlo limitiran i samo na campusu, tj. za univerzitet.

Ali znam da ilegalci u dosta drzava mogu dobiti vozacku, pise bar na internetu da ukljucuje i tvoju drzavu.

U svakom slucaju ako si u Americi legalno i cekas zeleni karton ti bi trebao imati sve ove opcije regularno kao i prosjecan gradjanin. Ako dobijas preko posla, ti si vec na vizi preko koje radis. Ako dobijas preko bracnog para, ti dok cekas ZK dobijes privremeni u roku sedmicu-dvije koji ti omogoucava regularan rad.
ultima_palabra

#34721 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Mozda je promijenjeno u medjuvremenu ili varira od drzave do drzave. Moje iskustvo je sve suprotno.
Dead Man Walking

#34722 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Dead Man Walking »

ultima_palabra wrote: 03/10/2025 15:51 Mozda je promijenjeno u medjuvremenu ili varira od drzave do drzave. Moje iskustvo je sve suprotno.
Varira. Ali bez obzira na drzavu, ono sto kao mozes kao ilegalac je smijesno, narocito ovo sto ovi debili kukaju kako su teret za budzet i socijalu. Rade najgore poslove na crnjaka za sitne pare, al valjda kad njih ne bude John ce kositi travu za manje leglano. :izet:
jeza u ledja

#34723 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Kao student, ako dobijes posao na campusu, mozes dobiti SSN. Evo bas sad citam.

Sto se tice vozacke, jel, logicno je da ako si tu legalno da mozes dobiti vozacku, kad polozis ispit naravno. Doduse vjerovatno ne moze na turistickoj vizi. Medjutim znam da cak i ako si tu nelegalno da neke drzave izdaju vozacke, s tim sto te vozacke ne vaze kao dokument recimo na aerodromu (i vjerovatno ne vaze van te drzave?). Znam da mnoge drzave imaju razlicite vrste vozackih koje pokazuju i tvoj status (oko toga je bilo puno polemike u medijima zadnjih godina). Drzave mogu izdati i ID card, nesto tipa nasa licna karta. S tim ili sa vozackom vjerovatno mozes iznajmljivati i stan. A vjerovatno mozes i sa samo pasosem. (Mislim, ti mozes i kao turista uzeti AirBnB, ha jel.)
Za kreditnu karticu evo guglam isto da moze, cak za neke i bez SSN (samo potreban pasos).

To sve govorim legalno. Ilegalno, naravno, ljudi rade svasta. Ja sam znao studente (tvoje omiljene Indijce :D ), koji su u sustini ilegalno radili off campus po hotelima ili benzinskim pumpama koje uglavnom drze Indijci.

Postoji mali milion nacina "snalazenja" po Americi i kroz razne legalne sisteme i labirint federalnih, drzavnih i lokalnih vlasti. Nevjerovanto je koliko je Amerika decentralizovana, sto je ujedno donekle i bedem odbrane protiv wannabe diktatora. Ilegalaca, ljudi isteklih viza, ljudi koji su malo vako malo nako, ljudi koji su tu odrasli bez ikakvih papira, ili ljudi cak koji su tu rodjeni, a nemaju ni SSN, i svega ostalog, je Amerika puna. Sve to sredit i dovest u red je gigantski posao.

Mene zanimaju ove price ljudi koji su isli na green card intervjue i bivali uhapseni. :-) Na osnovu cega, ako su tu legalno? :roll:
Covjek Amerikanac ozenio Brazilku, ona ode na intervju i ovi je uhapse. :roll: Ljudi u "mijesanim" brakovima, sa djecom, poslom, kucom, i svime ostalim, budu uhapseni i poslani u gulag.
Zanima me je li taj proces izdavanja green cards potpuno zaustavljen sada? :-?

Debili ne shvataju koliku stetu ekonomiji prave zaustavljanjem imigracije.
jeza u ledja

#34724 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ah da ne zaboravim, mozes i slati djecu u skolu kao ilegalac. (Mislim, mogao si do sad.) Tacnije, sva djeca skolskog uzrasta moraju ici u skolu.
jeza u ledja

#34725 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Dead Man Walking wrote: 03/10/2025 18:20
ultima_palabra wrote: 03/10/2025 15:51 Mozda je promijenjeno u medjuvremenu ili varira od drzave do drzave. Moje iskustvo je sve suprotno.
Varira. Ali bez obzira na drzavu, ono sto kao mozes kao ilegalac je smijesno, narocito ovo sto ovi debili kukaju kako su teret za budzet i socijalu. Rade najgore poslove na crnjaka za sitne pare, al valjda kad njih ne bude John ce kositi travu za manje leglano. :izet:
Ubjedljivo najvece restrikcije u vezi legalnog statusa se ticu ja mislim mogucnosti zaposljavanja. Tu si najvise limitiran, jer "sistemu" odgovara izrabljivanje takvih ljudi za sitne pare.
Post Reply