Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
Tyke

#10226 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Tyke »

Prije ce se EU raspasti, nego sto cemo joj mi pristupiti.
A raspast ce se kod prvog potencijalnog rata gdje ce doci sva razjedinjenost na vidjelo i pucat svako na svakog.

Svaka cast Italiji i Spaniji, prvenstveno, ali su oni vojno i ekonomski slabi i knferiorni u EU da bi djelovali u ovom slucaju na nekoj vecoj razini na medjunarodnim vodama, znajuci da Njemacka podrzava Izrael, a ocito i Francuska kalkulise i opipava puls.
Nadao sam se Britaniji da djeluje, ali i oni su unutar sebe podijeljeni po pitanju Gaze (cini mi se), a Americke su pudlice koje se kao busaju u prsa dok se ne treba suprotstaviti savezniku u pogledu pitanja za koja znaju da su u pravu.

Jedino pogubnije u zalosnije od svega ovoga, ali i veliko razocarenje za mene, jesu pojedini ljudi oko mene sa kojima dijelim vazduh, isto mjesto rodjenja, gdje otvoreno podrzavaju ovakav Izrael i sutnjom odobravaju genocid. Isti onaj genocid kojeg osudjuju u svojoj drzavi, samo ovaj put jos vecih razmjera.

Da ti ne dozvoljavas Evropskim zemljama, silama, da dostave prvu pomoc ljudima u Gazi, da ih zaustavljas u medjunarodnom vodama i hapsis, izovljavas se na njihovim stanovnicima volonterima, a ta ista Evropa te primi i forsira na evropskim sportskim manifestacijama jer na svom kontinentu ne smijes igrati sport protiv rivala, eto sta je Evropa sebi dozvolila. Ali su uvijek ujedinjeni protiv nekog islamskog terorizma, protiv mrskog Irana, protiv agresorske Rusije, kurcobolje prema Balkanu uz prepoznatljivu dozu zabrinutosti i poziva na dijalog.
Ma marš
Prpa.ba

#10227 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Prpa.ba »

Meni nejasno zasto lideri tzv. EU ne pokazu odgovornost i ne dogovore se oko rjesavanja problema dronova na aerodromima.

Krajnje je vrijeme da dodje do dogovora, umjesto sto gradjani tzv. EU ispastaju.

:mrgreen:
talijan97

#10228 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by talijan97 »

SmokingMan wrote: 03/10/2025 08:32 I to Jom Kipur i pred sami 7. oktobar, a da su događaj i praznik "pali" na 7. oktobar efekat ovog sumnjivog događaja na javno mjenje bi ostavio neuporedivo veći utjecaj. Uslijed gubitka medijskog rata na globalnom nivou, bilo je potrebno bilo šta da se skrene pažnja sa Gaze i Zapadne obale. Mi i nemamo ni približnog uvida o kakvoj se sorti židova u pokušaju radi.
Toga je mene strah. Njihove obavjestajne sluzbe se sluze najpodlijim metodama u svrhu podjela, guranje narativa pa i eliminacije.

Oni pageri su otvorili ljudima oci. Moze se to preformulisati kao antisemitizam ali njihove akcije, atentati, ne moze ostaviti covjeka ravnodusnim.

Zamisli da im je u interesu u BiH da pokrenu nesto, dovoljan bi bio jedan metak od strane osobe koju su navodili mrkvom na stapu godinama.
SmokingMan

#10229 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SmokingMan »

talijan97 wrote: 03/10/2025 09:22
SmokingMan wrote: 03/10/2025 08:32 I to Jom Kipur i pred sami 7. oktobar, a da su događaj i praznik "pali" na 7. oktobar efekat ovog sumnjivog događaja na javno mjenje bi ostavio neuporedivo veći utjecaj. Uslijed gubitka medijskog rata na globalnom nivou, bilo je potrebno bilo šta da se skrene pažnja sa Gaze i Zapadne obale. Mi i nemamo ni približnog uvida o kakvoj se sorti židova u pokušaju radi.
Toga je mene strah. Njihove obavjestajne sluzbe se sluze najpodlijim metodama u svrhu podjela, guranje narativa pa i eliminacije.

Oni pageri su otvorili ljudima oci. Moze se to preformulisati kao antisemitizam ali njihove akcije, atentati, ne moze ostaviti covjeka ravnodusnim.

Zamisli da im je u interesu u BiH da pokrenu nesto, dovoljan bi bio jedan metak od strane osobe koju su navodili mrkvom na stapu godinama.
Prošli smo neke lakše testove sa njima, i dobro je što nisu održali onu svoju farsu od konferencije, no po meni, ovo je tek uvod. Cionistima nije stalo do židovstva, već testriranju židovstva u prisustvu drugih. Znaju oni dobro šta je antisemitizam donio židovima kroz istoriju i hrabro jašu na ostavštini toga i teretu Holokausta, no i to na kraju nikada nije bilo dovoljno da omasove migracije u novonastalu koloniju. Možda je malo i kasno, no židovi koji sebe vide više asimiliranije u drugim društvima postaju sve odlučniji da povećaju svoj otpor prema Cionizmu kao derivatu skovanom od potrebe za nacionalnim osjećajem, da negdje pripadaju, i religijskih ostataka starog ali i pomalo od Novog zavjeta. Njima je to služilo kao ideološki ID koji im je omogućio da im se otvore mnoga vrata, kroz koja su prokrijumčarili svoju ideju, i oni koji nisu bili dobro upoznati sa sadržajima, danas su za poslijedicu dobili "pantličaru" koju ne mogu da odstrane od oganizama društva.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10230 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by pici »

Izraelski ministar nacionalne sigurnosti Itamar Ben-Gvir posjetio je pritvorene aktiviste iz Globalne flotile Sumud. "Ovo su teroristi. Oni su teroristi. Pogledajte ih. Pristaše ubica. Došli su zbog Gaze, zbog terorista", kazao je.

Cionisti su nacisti i tu nema dileme niti dvojbe.

Jevreji ako se pod hitno ne ograde od ove nacisticke vlade i nacista u svojim redovima, istorija ce se ponoviti.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10231 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by pici »

Image

Zionism=Nazism
anelsol

#10232 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by anelsol »

SmokingMan wrote: 03/10/2025 07:08 Ako je ovo EU kojoj težimo, nikada ne ušli u nju, prvo što se ekonomija ne može prilagoditi standardima unije, drugo, što im i sada služimo kao topovsko meso na primarnoj listi u slučaju da Evropa uđe u sukob sa Rusijom, naravno, siromašniji istočni blok bi jeftino dao svoje sinove. Ja ne namjeravam da podržim takav besmislen rat koji nije moj, niti ću učestovati u njemu, ni pod prisilom!!!
Nije tema ali da dodam. U situaciji kada se cijeli svijet ubrzano naoružava, i kada je u toku priprema za rat NATO-a sa Rusijom čak mi je i drago da nismo u NATO-u. Narativ je tu samo još da osvane neka false flag operacija. Dosta smo mi ginuli kroz historiju za tuđe interese. Nadam se da će nas zaobići ovo sranje u svijetu koje se očigledno sprema.
dr_Evil

#10233 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by dr_Evil »

anelsol wrote: 03/10/2025 13:08
SmokingMan wrote: 03/10/2025 07:08 Ako je ovo EU kojoj težimo, nikada ne ušli u nju, prvo što se ekonomija ne može prilagoditi standardima unije, drugo, što im i sada služimo kao topovsko meso na primarnoj listi u slučaju da Evropa uđe u sukob sa Rusijom, naravno, siromašniji istočni blok bi jeftino dao svoje sinove. Ja ne namjeravam da podržim takav besmislen rat koji nije moj, niti ću učestovati u njemu, ni pod prisilom!!!
Nije tema ali da dodam. U situaciji kada se cijeli svijet ubrzano naoružava i priprema za rat NATO-a sa Rusijom čak mi je i drago da nismo u NATO-u. Dosta smo mi ginuli kroz historiju za tuđe interese. Nadam se da će nas zaobići ovo sranje u svijetu koje se očigledno sprema.
Nazalost mrka kapa, mi smo prvi koji ce biti okupirani, i onda pokrenut rat kao 40ih gdje cemo najvise poubijati jedni druge za tudje interese. Neko ce vec da formira kakvu Handzar diviziju da nas opet posalju u Galiciju(WWI), cak je malo romanticno kad razmislis o tome, imamo cast da ginemo gdje su nam pradede ginule.

Ebi ga :D vakat se selit u Juznu Cemeriku.
anelsol

#10234 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by anelsol »

dr_Evil wrote: 03/10/2025 13:12
Nije tema ali da dodam. U situaciji kada se cijeli svijet ubrzano naoružava i priprema za rat NATO-a sa Rusijom čak mi je i drago da nismo u NATO-u. Dosta smo mi ginuli kroz historiju za tuđe interese. Nadam se da će nas zaobići ovo sranje u svijetu koje se očigledno sprema.
Nazalost mrka kapa, mi smo prvi koji ce biti okupirani, i onda pokrenut rat kao 40ih gdje cemo najvise poubijati jedni druge za tudje interese. Neko ce vec da formira kakvu Handzar diviziju da nas opet posalju u Galiciju(WWI), cak je malo romanticno kad razmislis o tome, imamo cast da ginemo gdje su nam pradede ginule.

Ebi ga :D vakat se selit u Juznu Cemeriku.
Ne samo na Dnjestar i Karpate. Ako već mora neka bude kakva južna bojišnica. :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#10235 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Chmoljo »

Nije tema ali da dodam. U situaciji kada se cijeli svijet ubrzano naoružava, i kada je u toku priprema za rat NATO-a sa Rusijom čak mi je i drago da nismo u NATO-u. Narativ je tu samo još da osvane neka false flag operacija. Dosta smo mi ginuli kroz historiju za tuđe interese. Nadam se da će nas zaobići ovo sranje u svijetu koje se očigledno sprema.
hoće hvala Bogu. sreća pa smo stabilnih granica i dobronamjernih komšija i susjeda.
Armin2013

#10236 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Armin2013 »

Ako bi se desio konflikt NATO - Rusija, mislite da Rusija ne bi započela rat kod nas, da malo razvuku EU i NATO?
Mada mislim da Rusija nema snage za rat sa EU.
anelsol

#10237 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by anelsol »

Armin2013 wrote: 03/10/2025 13:17
Ako bi se desio konflikt NATO - Rusija, mislite da Rusija ne bi započela rat kod nas, da malo razvuku EU i NATO?
Mada mislim da Rusija nema snage za rat sa EU.
Ma znam sve, ali eto nada umire posljednja.
anelsol

#10238 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by anelsol »

Chmoljo wrote: 03/10/2025 13:16
hoće hvala Bogu. sreća pa smo stabilnih granica i dobronamjernih komšija i susjeda.
Sve se nadam da ćemo im koristiti samo za dotur municije. :D
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#10239 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by arman1 »

talijan97 wrote: 03/10/2025 09:22

Već to rade, a te osobe su u prvim safovima.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#10240 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by arman1 »

anelsol wrote: 03/10/2025 13:23
Chmoljo wrote: 03/10/2025 13:16

Sve se nadam da ćemo im koristiti samo za dotur municije. :D
Bojim se da ne budemo meta za testiranje municij.
sumirprimus

#10241 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

armin071 wrote: 03/10/2025 00:43 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/dok- ... /251002117

I šta kažu naši dežurni cio alkoholičari treba potpisati sporazum?! Ko židovu vjeruje taj je sam sebi pucao u čelo….
ovo je rasisticka izjava iantisemitska btw. nevjerovatno koliko nisko mozete pasti
Optimus09

#10242 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Optimus09 »

Ako cijeli svijet udje u sukob,nas ce napasti komsije odmah.Sranje nas nece zaobici.
alijagoro

#10243 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

:-)
Thorgerson

#10244 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Thorgerson »

talijan97 wrote: 02/10/2025 23:09 Lose odradjen sedmi oktobar od strane Hamasa, zadesili su se medju civilima na festivalu i neke strukture su na svoju ruku radile svasta a i pokupili par njih za taoce.

Da su recimo napali vojne mete i pokupili par IDFovaca, siguran sam da ne bi doslo do ravnanja Gaze.

A inace mi je ova Greta super, vec drugi put rizikuje zivot odlazeci na ove flotille.
Mislis veoma dobro odradjena operacija idf-a?

Ono je bio odlicno izveden napad. Od strane izraela. U mjestu gdje muha ne moze proci, hamas izvodi akciju. Haha. Padobranima upadaju. Smijurija. Ulazi unutar izraela, i jos uzima taoce. Sam si eto odgovorio. Da su uzeli idf ne bi se gaza ravnala. Evo brodice nalaze po moru kao usisivacem. A da ne mogu par hamasovaca skontati

I meni najzanimljivije da se trubi o tim taocima, kao zbog toga izrael ovo radi. Hahaha. Pa da zele taoce sutra ih mogu uzeti. Jebe im se za taoce. A ako ne znaju kao gdje su, pa kako onda raketiraju sve redom i ruse. Otkud znaju da taoci nisu u tim zgradama? Dakle, ako znaju gdje nisu, logicno je da znaju i gdje jesu.

Jbt pogode raketom dronom koga hoce, bilo gdje. Hiljadama km daleko, ali eto nikako ne mogu da nadju te taoce. Ipak je gaza ogrooomno prostranstvo.
talijan97

#10245 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by talijan97 »

Ne znam kako ali Bosnjaci u slucaju vecih pomjeranja se moraju ukopati u mjesta i braniti svoj zivotni prostor a iskljucivo se djelimicno priklanjati strani koja nece vojno ugroziti isti prostor.

Nema vise borbe za turke, hrvate ili u ovom slucaju NATO.
alijagoro

#10246 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

armin071

#10247 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by armin071 »

alijagoro wrote: 03/10/2025 15:27
pusti vodu da…..
Čitalac

#10248 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Čitalac »

Trumpov ultimatum...
WASHINGTON, Oct 3 (Reuters) - U.S. President Donald Trump gave Hamas until Sunday evening to reach an agreement on his plan for Gaza's future, calling it a last chance for the Palestinian militant group.
"An agreement must be reached with Hamas by Sunday Evening at SIX (6) P.M., Washington, D.C. time," Trump wrote on Friday on Truth Social. "Every Country has signed on! If this LAST CHANCE agreement is not reached, all HELL, like no one has ever seen before, will break out against Hamas."
Haris.ba

#10249 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Haris.ba »

Bas me zanima sta ce se to promjeniti kada Hamas odbije Trampove i Netanjahove ucjene?
Nastavice izgladnjivati i ubijati narod?
Rothmans

#10250 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Rothmans »

alijagoro wrote: 03/10/2025 14:24
:-)
Watto original :lol:

Image
Post Reply