Ja sam postavio pitanje. Nikoga ne pljujem, pa ni taksiste.Ken Follet wrote: ↑30/09/2025 22:24Aminamo mi taksisti prvi da to odrade na aerodromu i slicnim standovima pa da se i to rijesi da nas ne pljujete vise.
aeroo - vožnja na klik
Moderator: anex
-
pinkman
#351 Re: aeroo - vožnja na klik
-
Hakiz
#352 Re: aeroo - vožnja na klik
To ti je pogrešno, jer ni cijene stanarine, struje, vode, goriva, automehaničara itd nije ista. Cijene odgovaraju standardu.Ken Follet wrote: ↑30/09/2025 22:56Evo jedno pitanje posto si ti svjetski covjek i znas kako funkionise taksi u inostranstvu. Kolika je cijena taksija u tim uredjenim drzavama u odnosu na nas?Hakiz wrote: ↑30/09/2025 22:33Možete se svi skupiti protiv Aera ili Ubera, ali ne možete vas 1.000 riješiti 50 onih koji vam čine lošu reklamu?Ken Follet wrote: ↑30/09/2025 22:24
Aminamo mi taksisti prvi da to odrade na aerodromu i slicnim standovima pa da se i to rijesi da nas ne pljujete vise.
Mi naivni da to povjerujemo?
Znam, nećete da se zamjerite. A možda su tih 50 opasniji od vas 1.000.
Sve 5
Vidi, ovako:
U Madridu platio karticom, dobio fiskalni račun. U Firenci na taksi štandu na aerodromu piše cijena do centra, ne jedne ulice, nego je ista cijena do većine hotela u centru, taksimetar namješten na tu cijenu prije vožnje i toliko platiš. Itd.
Hajte vi taksisti insistirajte u udruženju, kod gazda, pa u kantonima da i ovdje bude na sličan način uređen taksi prevoz.
Pa da vam vjerujemo.
U suprotnom, šuplja.
Zamisli sjednes kod mene npr na aerodromu i cijena do centra je 30 eura u bilo koju ulicu. Evo ja odmah potpisujem da bude tako. Znam ja odlicno koliko kosta taksi po eu.
Da me bog kazni najgore ako sam protiv bilo kojeg postenog rjesenja. Evo sutra neka uvedu fiskalne kase i placanje karticama, ali nemoj da kukate kako je taksi preskup jer sve to kosta. Sve to mi moramo platiti.
Pa eto kad ste vi pametniji od nas taksista sto ne sredite drzavu, nije valjda 20-30 politicara opasnije od vas stotine hiljada? Ili sto vas stotine hiljada ne srede tih 50 taksista ili eventualno nas 1000 posto po vama nijedan taksista ne valja.
20-30 političara jeste opasnije zbog toga što imaju zakonsku mogućnost da narede korištenje oružanih snaga, policiju, protiv onih koji bi ih napali. A onda posljedično mogućnost da ljude osude i pošalju na robiju. Ako ne i gore.
Taksisti su 1.000 privatnih lica protiv 50 privatnih lica. Borba jednakih.
- kabal1337
#353 Re: aeroo - vožnja na klik
Koliko znam masno se placa mjesto na aerodromu. Nije lahko upast tamo na stand.
- amidzazeher
#354 Re: aeroo - vožnja na klik
Cuj ja da se raspravljam sa taxistom! Poenta je da do toga ne bi smjelo ni doci, zato svi jedva cekaju uber i sl.Ken Follet wrote: ↑30/09/2025 22:43I sta da kazem ja inspekciji, da sam ja cuo da oni to tako rade?
Pa druze tebe je opalio po usima i nece da pali taksimetar, ti to moras na licu mjesta odraditi. Nego nece niko da mrdne guzicom niti da se zamjera. Lakse je po forumu svoje frustracije istresati.
Ja vam kazem da je par taksista izgubilo stand i izbaceno iz udruzenja tako da te prijave vrijede itekako.
Narucis voznju odmah znas koliko kosta i kuda ce da te vozi! Nema zavrtanja niti rasprave.
-
Ken Follet
-
Ken Follet
#356 Re: aeroo - vožnja na klik
Naravno da ne bi smjelo da se desava, ali ce se desavati sve dokle budete seruckali po forumu umjesto da to rjesavate na pravi nacin.amidzazeher wrote: ↑30/09/2025 23:11Cuj ja da se raspravljam sa taxistom! Poenta je da do toga ne bi smjelo ni doci, zato svi jedva cekaju uber i sl.Ken Follet wrote: ↑30/09/2025 22:43I sta da kazem ja inspekciji, da sam ja cuo da oni to tako rade?
Pa druze tebe je opalio po usima i nece da pali taksimetar, ti to moras na licu mjesta odraditi. Nego nece niko da mrdne guzicom niti da se zamjera. Lakse je po forumu svoje frustracije istresati.
Ja vam kazem da je par taksista izgubilo stand i izbaceno iz udruzenja tako da te prijave vrijede itekako.
Narucis voznju odmah znas koliko kosta i kuda ce da te vozi! Nema zavrtanja niti rasprave.
Eto cekajte, ja samo kazem, neka sve sto placamo mi placaju ti vozaci ubera i aera pa da vidimo koliko ce im se isplatiti.
-
Ken Follet
#357 Re: aeroo - vožnja na klik
Znas li koliko kosta voznja taksijem od cca 15km sa koferima u zagrebu, rimu, parizu, londonu itd?Hakiz wrote: ↑30/09/2025 23:10To ti je pogrešno, jer ni cijene stanarine, struje, vode, goriva, automehaničara itd nije ista. Cijene odgovaraju standardu.Ken Follet wrote: ↑30/09/2025 22:56Evo jedno pitanje posto si ti svjetski covjek i znas kako funkionise taksi u inostranstvu. Kolika je cijena taksija u tim uredjenim drzavama u odnosu na nas?Hakiz wrote: ↑30/09/2025 22:33
Možete se svi skupiti protiv Aera ili Ubera, ali ne možete vas 1.000 riješiti 50 onih koji vam čine lošu reklamu?
Mi naivni da to povjerujemo?
Znam, nećete da se zamjerite. A možda su tih 50 opasniji od vas 1.000.
Sve 5
Vidi, ovako:
U Madridu platio karticom, dobio fiskalni račun. U Firenci na taksi štandu na aerodromu piše cijena do centra, ne jedne ulice, nego je ista cijena do većine hotela u centru, taksimetar namješten na tu cijenu prije vožnje i toliko platiš. Itd.
Hajte vi taksisti insistirajte u udruženju, kod gazda, pa u kantonima da i ovdje bude na sličan način uređen taksi prevoz.
Pa da vam vjerujemo.
U suprotnom, šuplja.
Zamisli sjednes kod mene npr na aerodromu i cijena do centra je 30 eura u bilo koju ulicu. Evo ja odmah potpisujem da bude tako. Znam ja odlicno koliko kosta taksi po eu.
Da me bog kazni najgore ako sam protiv bilo kojeg postenog rjesenja. Evo sutra neka uvedu fiskalne kase i placanje karticama, ali nemoj da kukate kako je taksi preskup jer sve to kosta. Sve to mi moramo platiti.
Pa eto kad ste vi pametniji od nas taksista sto ne sredite drzavu, nije valjda 20-30 politicara opasnije od vas stotine hiljada? Ili sto vas stotine hiljada ne srede tih 50 taksista ili eventualno nas 1000 posto po vama nijedan taksista ne valja.
20-30 političara jeste opasnije zbog toga što imaju zakonsku mogućnost da narede korištenje oružanih snaga, policiju, protiv onih koji bi ih napali. A onda posljedično mogućnost da ljude osude i pošalju na robiju. Ako ne i gore.
-
Hakiz
#358 Re: aeroo - vožnja na klik
Rješavamo na pravi način. Bez svađe koristit ćemo konkurenciju.Ken Follet wrote: ↑30/09/2025 23:15Naravno da ne bi smjelo da se desava, ali ce se desavati sve dokle budete seruckali po forumu umjesto da to rjesavate na pravi nacin.amidzazeher wrote: ↑30/09/2025 23:11Cuj ja da se raspravljam sa taxistom! Poenta je da do toga ne bi smjelo ni doci, zato svi jedva cekaju uber i sl.Ken Follet wrote: ↑30/09/2025 22:43
I sta da kazem ja inspekciji, da sam ja cuo da oni to tako rade?
Eto cekajte, ja samo kazem, neka sve sto placamo mi placaju ti vozaci ubera i aera pa da vidimo koliko ce im se isplatiti.
A vi se potrudite da nam ne dajete razlog da je koristimo ako to ne želite.
Ono, nije pružalac usluge kriv što mušterija ne koristi njegovu uslugu, kriva je mušterija. To samo našim taksistima može pasti na pamet.
I Bakiru Izetbegoviću u izjavi "Nije kriva SDA, kriv je narod"
-
Ken Follet
#359 Re: aeroo - vožnja na klik
Zbog te teme sam se i registrovao na forum. Raspitujem se za hibrida.Edin H. wrote: ↑30/09/2025 22:43Pa što nisi onu Hondu Civic Hybrid kupio pa nećeš trošiti ni blizu toliko goriva.Ken Follet wrote: ↑30/09/2025 22:38Ne lupaj gluposti majke ti.nivla wrote: ↑30/09/2025 21:36 javio se takso da kaze kako je tesko varati drzavu, a placa joj minimalno
licencu ne bi trebao prodavati taksista koji je ima, vec bi je mogao dobiti od nadleznog ministarstva i kad se ne bavi istim poslom vratiti u raspolozive, licenca se ne bi trebala trajno dobiti i naslijediti vec drzava za istu treba odrediti jedinstvenu taksu na nivou godine kao koncesiju, u slucaju bolesti i cega sve ne drzava bi posjedniku licence trebala vratiti neiskoristeni dio, ovo je vrlo siva zona jer prijavis da imas prometa 2000km da pokrijes troskove doprinosa a onda imovinski karton pun od novca na koji nisi drzavi platio nista osim mozda pdva kad si kupovao nesto
i ostale obrtnike treba drugacije oporezovati, vamo jedva kraj s krajem na papiru a u stvarnosti kesa ko u prici koji na razne nacine pokusavaju ubaciti u legalne tokove
Pa sta ti mislis da taksista ima vecu dobit od frizera npr? Kako frizeri i ostali prijavljuju dobit? Kako vam ne smetaju hiljade obrtnika koji zaradjuju desetostruko vise od taksista, a placaju pausalno i nista ne prijavljuju. Zamisli drzava propada zato sto hiljadu taksista placa pausalno porez![]()
Svi bi nas gulili i uzimali nam dusu, a pada li ti na pamet mozda da predlozis da nam ukinu pdv i akcize na gorivo i da nam ukinu porez i carinu na nova vozila? Nemojte biti pokvareni, ako ti smeta neki taksista ili te zajebao nesto odes i s njim rijesis, a ne da lajete po forumu. Kakav drzava donese zakon mi cemo ga postovati.
Btw jamjesecno na gorivo dam cca 1500KM pa ti vidi koliko ja drzavi platim samo kroz to, a koliko ti koji naspes mjesecno 100-150KM.
Odsaburajte malo, ne zeli drugom sto ne zelis sebi![]()
Vi kontate da su u Engleskoj taksisti frajeri pa voze to vozilo.
Cuo sam neke lazne informacije da hibridi trose 3l na 100 km pa naivno povjerovao. Ali svakako razmisljam o kupovini hibrida u narednih godinu dana.
-
Hakiz
#360 Re: aeroo - vožnja na klik
Koliko košta struja u tim gradovima? Stanarina? Grijanje?Ken Follet wrote: ↑30/09/2025 23:17Znas li koliko kosta voznja taksijem od cca 15km sa koferima u zagrebu, rimu, parizu, londonu itd?Hakiz wrote: ↑30/09/2025 23:10To ti je pogrešno, jer ni cijene stanarine, struje, vode, goriva, automehaničara itd nije ista. Cijene odgovaraju standardu.Ken Follet wrote: ↑30/09/2025 22:56
Evo jedno pitanje posto si ti svjetski covjek i znas kako funkionise taksi u inostranstvu. Kolika je cijena taksija u tim uredjenim drzavama u odnosu na nas?
Ti bi da ti za stanarinu od 500 KM cijena rada bude ista kao u gradu u kojem plaćaš stanarinu 5.000 eura?
Svašta.
- nivla
#361 Re: aeroo - vožnja na klik
skuplja nego ovdje vjerovatno jeste ali nije npr ko meni prije 10 godina od aerodroma do hrasnice htio 50km uzet, reko hajd ti taksimetar ukljuci pa da vidimo, dovezao me kuci duzim putem, pa kruzio , i stao pred kucu taksimetar 12 km, pa onda kao torba dodatno, reko ok, sabrao na manje od 20km, ceko sam i kusur od marku samo da me ne pravi budalomKen Follet wrote: ↑30/09/2025 23:17Znas li koliko kosta voznja taksijem od cca 15km sa koferima u zagrebu, rimu, parizu, londonu itd?Hakiz wrote: ↑30/09/2025 23:10To ti je pogrešno, jer ni cijene stanarine, struje, vode, goriva, automehaničara itd nije ista. Cijene odgovaraju standardu.Ken Follet wrote: ↑30/09/2025 22:56
Evo jedno pitanje posto si ti svjetski covjek i znas kako funkionise taksi u inostranstvu. Kolika je cijena taksija u tim uredjenim drzavama u odnosu na nas?
sto se vas taksista tice sto se ne bunite na skale koji nema dozvolu kod nas da radi, vec kupi musterije i voza ih po sarajevu
-
Ken Follet
#362 Re: aeroo - vožnja na klik
Sretno ti bilo dokle god koristis postenu konkurenciju, a ne varalice poput ovih aplikacija. Ja danas imao 7 pivatnih poziva i voznji. I tako svaki dan skoro. Sve stalne zadovoljne musterije. Valjda me zovu sto ih varam i lupam po usima.Hakiz wrote: ↑30/09/2025 23:20Rješavamo na pravi način. Bez svađe koristit ćemo konkurenciju.Ken Follet wrote: ↑30/09/2025 23:15Naravno da ne bi smjelo da se desava, ali ce se desavati sve dokle budete seruckali po forumu umjesto da to rjesavate na pravi nacin.amidzazeher wrote: ↑30/09/2025 23:11
Cuj ja da se raspravljam sa taxistom! Poenta je da do toga ne bi smjelo ni doci, zato svi jedva cekaju uber i sl.
Ono, nije pružalac usluge kriv što mušterija ne koristi njegovu uslugu, kriva je mušterija. To samo našim taksistima može pasti na pamet.
I Bakiru Izetbegoviću u izjavi "Nije kriva SDA, kriv je narod"![]()
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#363 Re: aeroo - vožnja na klik
Prvo što je trebao aeroo je da pokrene medijsku kampanju protiv svih mogućih zloupotreba taksista. I tako jedno 6 mjeseci do godinu dana. Od portala, do velikih jumbo bilborda. Jedno stotinu da polijepe po Sarajevu. Znači medijski mraku stucati, a onda krenuti sa donacijama od inspekcija, političara, institucija itd...Tako pametni ljudi koji imaju para razmišljaju.
Onda angažirati i advokatske kancelarije u slučaju fizičkih napada i prijetnji. Zarokat stotine, hiljadu tužbi po sudovima, općinski kantonalni da se o svojem jadu zabave. Tražit zaplijene auta, kuća, zemljišta. Naknadu štete...
Onda angažirati i advokatske kancelarije u slučaju fizičkih napada i prijetnji. Zarokat stotine, hiljadu tužbi po sudovima, općinski kantonalni da se o svojem jadu zabave. Tražit zaplijene auta, kuća, zemljišta. Naknadu štete...
- darius_maximus
#364 Re: aeroo - vožnja na klik
A da se spusti prag za postajanje taksiste i da svako to može biti?Ken Follet wrote: ↑30/09/2025 23:15Naravno da ne bi smjelo da se desava, ali ce se desavati sve dokle budete seruckali po forumu umjesto da to rjesavate na pravi nacin.amidzazeher wrote: ↑30/09/2025 23:11Cuj ja da se raspravljam sa taxistom! Poenta je da do toga ne bi smjelo ni doci, zato svi jedva cekaju uber i sl.Ken Follet wrote: ↑30/09/2025 22:43
I sta da kazem ja inspekciji, da sam ja cuo da oni to tako rade?
Da li bi se taksisti složili sa smanjenjem nameta ako bi to značilo ukidanje ekskluzivnosti i monopola?
- moonco
-
Ken Follet
#366 Re: aeroo - vožnja na klik
Skale je taksi iz RS-a, oni ovamo smiju dovuci musteriju, ali ne smiju kupiti musterije u federaciji, ali ih eto pokupe jer im ljudi masu. Imaju one naljepnice pa se vidi da su taksi vozila. Nije to nista toliko strasno. Koliko znam da su regularni taksisti i placaju regularno sve kao i mi, ako grijesim oprosticete mi.nivla wrote: ↑30/09/2025 23:24skuplja nego ovdje vjerovatno jeste ali nije npr ko meni prije 10 godina od aerodroma do hrasnice htio 50km uzet, reko hajd ti taksimetar ukljuci pa da vidimo, dovezao me kuci duzim putem, pa kruzio , i stao pred kucu taksimetar 12 km, pa onda kao torba dodatno, reko ok, sabrao na manje od 20km, ceko sam i kusur od marku samo da me ne pravi budalomKen Follet wrote: ↑30/09/2025 23:17Znas li koliko kosta voznja taksijem od cca 15km sa koferima u zagrebu, rimu, parizu, londonu itd?Hakiz wrote: ↑30/09/2025 23:10
To ti je pogrešno, jer ni cijene stanarine, struje, vode, goriva, automehaničara itd nije ista. Cijene odgovaraju standardu.
sto se vas taksista tice sto se ne bunite na skale koji nema dozvolu kod nas da radi, vec kupi musterije i voza ih po sarajevu
Ja sam samo protiv ovih aplikacija koje nikom nista ne placaju i naravno da mogu raditi jeftinije.
-
tokio25
#367 Re: aeroo - vožnja na klik
kao sto smo i mi protiv vas koji nikome nista ne placateKen Follet wrote: ↑30/09/2025 23:29Skale je taksi iz RS-a, oni ovamo smiju dovuci musteriju, ali ne smiju kupiti musterije u federaciji, ali ih eto pokupe jer im ljudi masu. Imaju one naljepnice pa se vidi da su taksi vozila. Nije to nista toliko strasno. Koliko znam da su regularni taksisti i placaju regularno sve kao i mi, ako grijesim oprosticete mi.nivla wrote: ↑30/09/2025 23:24skuplja nego ovdje vjerovatno jeste ali nije npr ko meni prije 10 godina od aerodroma do hrasnice htio 50km uzet, reko hajd ti taksimetar ukljuci pa da vidimo, dovezao me kuci duzim putem, pa kruzio , i stao pred kucu taksimetar 12 km, pa onda kao torba dodatno, reko ok, sabrao na manje od 20km, ceko sam i kusur od marku samo da me ne pravi budalomKen Follet wrote: ↑30/09/2025 23:17
Znas li koliko kosta voznja taksijem od cca 15km sa koferima u zagrebu, rimu, parizu, londonu itd?
sto se vas taksista tice sto se ne bunite na skale koji nema dozvolu kod nas da radi, vec kupi musterije i voza ih po sarajevu![]()
Ja sam samo protiv ovih aplikacija koje nikom nista ne placaju i naravno da mogu raditi jeftinije.
koliko ima taxi vozila a nema ta table
je li oni placaju sve? ustvari je li ista placaju?
-
logsa
#368 Re: aeroo - vožnja na klik
Meni ova trenutno logika za taxi biznis izgleda kao da ja sad napravim udruzenje keramicara i kazem eh samo nas 1000 to moze raditi i ne moze niko vise jer ne treba u ovom gradu vise od 1000 keramicara.
Mislim da je vrijeme da se uradi potpuna liberalizacija taxi trzista i da se ukinu licente te da svako ko ima taxi obrt i ispuni odredjene sigurnosne uvjete moze da vozi taxi.
Pustiti Uber i Bolt da operiraju pa da vidimo da li ce vise ljudi zvati Taxi preko telefona ili preko tkz. aplikacije MojTaxi ili preko Bolta.
Predsjednik udruzenja Sarajevo Taxi tvrdi da je njegova aplikacija bolja od Ubera i Bolta pa eto ako je bolja zasto se toliko boje tih aplikacija.
Ljudi zele transparetne cijene, zele da plate karticom i zele da mogu ocjeniti vozaca.
Sto se tice aerodorma jedini nacin da se zaustavi prevara jest da se ukine taxi stand, te da se napravi car shared zona gdje te moze pokupiti taxi, a ove sto su sad na stanu premestiti na skroz drugu lokaciju i da ih mozes samo pozvati preko automata za taxi gdje odmah platis po zonama fiksnu cijenu.
Tipa Novo Sarajevo - 20KM, Stari Grad - 30KM itd...
Ali vjerovatno gospoda iz Sarajevo taxija ne bi pristala na to jer sad moze 30 eura do hrasnog.
Mislim da je vrijeme da se uradi potpuna liberalizacija taxi trzista i da se ukinu licente te da svako ko ima taxi obrt i ispuni odredjene sigurnosne uvjete moze da vozi taxi.
Pustiti Uber i Bolt da operiraju pa da vidimo da li ce vise ljudi zvati Taxi preko telefona ili preko tkz. aplikacije MojTaxi ili preko Bolta.
Predsjednik udruzenja Sarajevo Taxi tvrdi da je njegova aplikacija bolja od Ubera i Bolta pa eto ako je bolja zasto se toliko boje tih aplikacija.
Ljudi zele transparetne cijene, zele da plate karticom i zele da mogu ocjeniti vozaca.
Sto se tice aerodorma jedini nacin da se zaustavi prevara jest da se ukine taxi stand, te da se napravi car shared zona gdje te moze pokupiti taxi, a ove sto su sad na stanu premestiti na skroz drugu lokaciju i da ih mozes samo pozvati preko automata za taxi gdje odmah platis po zonama fiksnu cijenu.
Tipa Novo Sarajevo - 20KM, Stari Grad - 30KM itd...
Ali vjerovatno gospoda iz Sarajevo taxija ne bi pristala na to jer sad moze 30 eura do hrasnog.
-
Ken Follet
#369 Re: aeroo - vožnja na klik
Kako mislis da svako moze biti taksista? Svako i sada moze biti taksista, samo mora ispuniti sve uslove.darius_maximus wrote: ↑30/09/2025 23:27A da se spusti prag za postajanje taksiste i da svako to može biti?Ken Follet wrote: ↑30/09/2025 23:15Naravno da ne bi smjelo da se desava, ali ce se desavati sve dokle budete seruckali po forumu umjesto da to rjesavate na pravi nacin.amidzazeher wrote: ↑30/09/2025 23:11
Cuj ja da se raspravljam sa taxistom! Poenta je da do toga ne bi smjelo ni doci, zato svi jedva cekaju uber i sl.
Da li bi se taksisti složili sa smanjenjem nameta ako bi to značilo ukidanje ekskluzivnosti i monopola?
A sta mislis da bi se desilo da sada u sarajevu ima duplo vise taksista? Kako ne shvatate da niko ne bi imao dovoljno posla. Najvise posla ima kada je spica, ali to je par sati dnevno. Poslije toga znamo stajati na standu sat-dva dok ne odemo na voznju.
- darius_maximus
#370 Re: aeroo - vožnja na klik
Svaka velika kompanija se vodi krilaticom da je lakše tražiti oprost nego dozvolu.moonco wrote: ↑30/09/2025 23:26 Prvo što je trebao aeroo je da pokrene medijsku kampanju protiv svih mogućih zloupotreba taksista. I tako jedno 6 mjeseci do godinu dana. Od portala, do velikih jumbo bilborda. Jedno stotinu da polijepe po Sarajevu. Znači medijski mraku stucati, a onda krenuti sa donacijama od inspekcija, političara, institucija itd...Tako pametni ljudi koji imaju para razmišljaju.
Uber je sasvim iskreno govorio da im je to bila taktika na većini tržišta, jer upadnu, rašire se, preuzmu primat i onda kasnije plate pokoju kaznu, dok se sve to razvuče po sudovima i onda postanu legalna opcija broj jedan (mislim da su s tom strategijom jedino propali u Kini, koja ima svoje verzije svega
To bi isto mogli i ovdje uraditi da smo mi dovoljno bitno, veliko ili zanimljivo tržište.
Pošto nismo, kod nas nekad nešto igrom slučaja dođe, ako je u paketu s nečim drugim ili nekom drugom zemljom.
- moonco
#371 Re: aeroo - vožnja na klik
Liberalno tržište, kapitalizam. Nema dogovorene ekonomije
Ko nema posla neka promijeni posao. Budi taksi u Minhenu.
Ko nema posla neka promijeni posao. Budi taksi u Minhenu.
-
Hakiz
#372 Re: aeroo - vožnja na klik
Ne karikiraj.Ken Follet wrote: ↑30/09/2025 23:24Sretno ti bilo dokle god koristis postenu konkurenciju, a ne varalice poput ovih aplikacija. Ja danas imao 7 pivatnih poziva i voznji. I tako svaki dan skoro. Sve stalne zadovoljne musterije. Valjda me zovu sto ih varam i lupam po usima.Hakiz wrote: ↑30/09/2025 23:20Rješavamo na pravi način. Bez svađe koristit ćemo konkurenciju.Ken Follet wrote: ↑30/09/2025 23:15
Naravno da ne bi smjelo da se desava, ali ce se desavati sve dokle budete seruckali po forumu umjesto da to rjesavate na pravi nacin.
Nisam nigdje napisao ništa o tebi lično kao taksisti, pogotovo da ti lupaš po ušima. To ne znam, pa ne mogu ni pisati.
Ja želim da ta konkurencija radi zakonito. A ako su taksisti tako super, onda se ne trebaju plašiti konkurencije, koristit ćemo i dalje klasični taksi, nećemo konkurenciju. U čemu je problem?
Ne znam koji si taksista, ali Sarajevotaksi je otjerao puno ljudi prema Crvenom taksiju upravo sličnim stavom koji ti imaš. Ne može nam niko ništa. Sve dok se ne desi da može.
Tako će biti i sa Aerom, Uberom itd. Od vas, taksista, zavisi hoćemo li koristiti vas ili njih. Kada jednog dana budu legalno radili.
Ne prebacujte odgovornost da zadržite mušterije na nas, mušterije. To je vaš zadatak.
-
Ken Follet
#373 Re: aeroo - vožnja na klik
Kako mislis nikom nista ne placamo? Na sta mislis konkretno? Svako od nas ima svoj obrt i mora apsolutno sve placati inace ne bi mogli obnoviti licencu.tokio25 wrote: ↑30/09/2025 23:31kao sto smo i mi protiv vas koji nikome nista ne placateKen Follet wrote: ↑30/09/2025 23:29Skale je taksi iz RS-a, oni ovamo smiju dovuci musteriju, ali ne smiju kupiti musterije u federaciji, ali ih eto pokupe jer im ljudi masu. Imaju one naljepnice pa se vidi da su taksi vozila. Nije to nista toliko strasno. Koliko znam da su regularni taksisti i placaju regularno sve kao i mi, ako grijesim oprosticete mi.nivla wrote: ↑30/09/2025 23:24
skuplja nego ovdje vjerovatno jeste ali nije npr ko meni prije 10 godina od aerodroma do hrasnice htio 50km uzet, reko hajd ti taksimetar ukljuci pa da vidimo, dovezao me kuci duzim putem, pa kruzio , i stao pred kucu taksimetar 12 km, pa onda kao torba dodatno, reko ok, sabrao na manje od 20km, ceko sam i kusur od marku samo da me ne pravi budalom
sto se vas taksista tice sto se ne bunite na skale koji nema dozvolu kod nas da radi, vec kupi musterije i voza ih po sarajevu![]()
Ako nema ta table onda nije taksista. Taj radi na crno i ne placa nikome nista. I ti sada mozes kupiti firmu onu za krov i napraviti naljepnicu sarajevo taksi i raditi, ali ti nisi taksista
-
tokio25
#374 Re: aeroo - vožnja na klik
zasto onda takvi stoje na taxi standovima pored vas legalnih?Ken Follet wrote: ↑30/09/2025 23:36Kako mislis nikom nista ne placamo? Na sta mislis konkretno? Svako od nas ima svoj obrt i mora apsolutno sve placati inace ne bi mogli obnoviti licencu.tokio25 wrote: ↑30/09/2025 23:31kao sto smo i mi protiv vas koji nikome nista ne placateKen Follet wrote: ↑30/09/2025 23:29
Skale je taksi iz RS-a, oni ovamo smiju dovuci musteriju, ali ne smiju kupiti musterije u federaciji, ali ih eto pokupe jer im ljudi masu. Imaju one naljepnice pa se vidi da su taksi vozila. Nije to nista toliko strasno. Koliko znam da su regularni taksisti i placaju regularno sve kao i mi, ako grijesim oprosticete mi.![]()
Ako nema ta table onda nije taksista. Taj radi na crno i ne placa nikome nista. I ti sada mozes kupiti firmu onu za krov i napraviti naljepnicu sarajevo taksi i raditi, ali ti nisi taksista![]()
-
Ken Follet
#375 Re: aeroo - vožnja na klik
Ja ti konkretno svo vrijeme govorim da ja itekako zadrzavam svoje musterije, a ti tako. Ne znamo se pa je glupo uopste da ti pricam kako ja radim i kakav odnos imam sa strankama.Hakiz wrote: ↑30/09/2025 23:35Ne karikiraj.Ken Follet wrote: ↑30/09/2025 23:24Sretno ti bilo dokle god koristis postenu konkurenciju, a ne varalice poput ovih aplikacija. Ja danas imao 7 pivatnih poziva i voznji. I tako svaki dan skoro. Sve stalne zadovoljne musterije. Valjda me zovu sto ih varam i lupam po usima.Hakiz wrote: ↑30/09/2025 23:20
Rješavamo na pravi način. Bez svađe koristit ćemo konkurenciju.
Nisam nigdje napisao ništa o tebi lično kao taksisti, pogotovo da ti lupaš po ušima. To ne znam, pa ne mogu ni pisati.
Ja želim da ta konkurencija radi zakonito. A ako su taksisti tako super, onda se ne trebaju plašiti konkurencije, koristit ćemo i dalje klasični taksi, nećemo konkurenciju. U čemu je problem?
Ne znam koji si taksista, ali Sarajevotaksi je otjerao puno ljudi prema Crvenom taksiju upravo sličnim stavom koji ti imaš. Ne može nam niko ništa. Sve dok se ne desi da može.
Tako će biti i sa Aerom, Uberom itd. Od vas, taksista, zavisi hoćemo li koristiti vas ili njih. Kada jednog dana budu legalno radili.
Ne prebacujte odgovornost da zadržite mušterije na nas, mušterije. To je vaš zadatak.
Od samog pocetka sam naglasio da sam za to da udruzenje sarajevo taksi napravi bolju aplikaciju i transparentniju. Ako zelite placanje karticama neka uvedu i to. Zelite da se vozac ocjenjuje, super, moze i to.
Ja sam vec spominjao da bi ova aplikacija aero mogla biti i dobra za nas taksiste da bi se pokrenule i modernizovale nek stvari.
Sve sto je razumno, posteno i sto ce nama svima donije samo dobro, ja sam ZA!