Rijesio. Propala nagdje nakon pola sata povlacenja displaya ovim kinom i kuckanja rukom po istom
Hvala geniju na you tubeu koji se ovoga sjetio
Nisam znao da je moguce da insekt udje u ovaj dio. Konto sam da je to hermeticki zatvoreno.
Moderator: Benq
Rijesio. Propala nagdje nakon pola sata povlacenja displaya ovim kinom i kuckanja rukom po istom
ja bi toga rusa zatuko
Na slici izgleda kao mali insekt koji se uvukao u sloj LCD panela (između stakla i pozadinskog osvjetljenja). Zbog siluete teško je dati precizan identitet, ali najčešće vrste koje završe unutar ekrana su:
Thrips (tripsi) – vrlo sitni, duguljasti insekti (1–2 mm), često zalutaju u uređaje privučeni svjetlom.
Sitne mušice (gnat, fungus gnat) – tanke, tamne, privlači ih svjetlo ekrana.
Mrvice drugih insekata – ponekad mogu biti i male lisne uši ili drugi kukci slične veličine.
Najvjerojatniji kandidat ovdje je trips, jer je tipično vitak i ovalan, a poznato je da ulazi u LCD ekrane i ostaje zarobljen unutra.
Nažalost, insekt se često ne može izvaditi bez rastavljanja ekrana, a ponekad nakon uginuća ostane kao tamna mrlja.
Ovi sto pisu zohar...da li su kada u zivotu vidjeli zohara jbte ?laik1981 wrote: ↑30/09/2025 10:54 Vjerovatno sam puko al cini mi se da imam neku musicu unutar displaya na tv-u![]()
Upalio tv kad crna tacka. Prvo pomislim nesto s vana, kad vidim da nije, sto me odmah prebaci na mrtve pixele. Slikam, zumiram kad ovo. Meni djeluje kao musicaTV je nov. Ako su pixeli mrtvi ima ih dovoljno za zamjenu tv-a. Ako je musica vjerovatno sam ga popusio jer vjerujem da se to ne rjesava pod garancijom?
Ma ima ih i malih, mozda je se tek ispilio, hajd ga znaj.drug_profi wrote: ↑03/10/2025 00:33 Žohari se inače rađaju veliki.
Ne pričajte mi o žoharima, sve o njima znam.
I neće se nijedan leteći insekt zavući ovako. Samo gmižući.
Pa probirite među njima.
Iskljuci iz struje i ostavi koji minut tako, pa ponovo ukljuci i nakon 2-3 min upali. Ako je smart u pitanju, znaju zabagovati s vremena na vrijeme. Fabricke postavke su meni uvijek zadnja opcija.
Istekla, nije riknuo, ali strah stare da ce mozda.
Hvala, vidim, iskljucim, ako bude trebalo vratim i na tvornicko.

Ma ima caka neka garant. Ja zvao servis kada nismo mogli da najbolje koristimo daljinac. Rekao im da se nije biometrijski nekako zaključao jer sve je to meni biometrija, ja tako to zovem.zippoo87 wrote: ↑23/10/2025 12:14 Ima li ko neku preporuku za obicni daljinski za Smart Samsung TV,ovi novije generacije?
A da se lako programira i da sve radi?
Ili da ganjam originalni Samsung ali ne daje mi se bas puno para.
Naime,prvi put u historiji sam ubacio neku iptv listu na tv direktno a imam samo onaj njihov mali smart daljinski,koji imam osjecaj da ce se raspasti,ako sa njim budem upravljao sa iptv
Nasao sam neki u kuci wtari univerzalni daljinsc ali haman je za stare televizore,radi mi na moja tv STBu,upario se u sekundi ali za tv ni mukajet. Nema ni onih dugmadi SET za programiranje,oa je vjerovatno samo za obicne televizore ili ne znam upariti. Nema nikakve ni oznake na njemu,da vidim na netu.
Evo ovaj imam i ovo je model tva
![]()