Automobilizam - sve o tome
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tokio25
#68701 Re: Automobilizam - sve o tome
ma kod nas je problem sto i nije bilo majstora za neke marke automobila i kad se nesto pokvari places pored njega iako je npr neki banalni problem
zamislimo volvo 1980ih npr i kad se pokvari a jedan majstor juzno od budimpeste zna popraviti
naravno da ce golf u tom slucaju biti zakletva iako taj volvo poslije popravke predje milion kilometara
zamislimo volvo 1980ih npr i kad se pokvari a jedan majstor juzno od budimpeste zna popraviti
naravno da ce golf u tom slucaju biti zakletva iako taj volvo poslije popravke predje milion kilometara
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#68702 Re: Automobilizam - sve o tome
sva ova priča podsjeća na onu 'čajomi je bolji od samsunga i ofona, jes saestre mi, a još i košta manje ocm'
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- ZoomZoomKiwi
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#68705 Re: Automobilizam - sve o tome
kakv si ti blento
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#68706 Re: Automobilizam - sve o tome
isao bi i svaki drugi dizel sa bosch pumpom
svaka cast autu tom na ratu, al treba biti realan, za njih je jedino i bilo dijelova, ostalo od TAS-a za razliku od sotalih za koje nije bilo
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#68707 Re: Automobilizam - sve o tome
Teško, čisto jer su svi njemački brendovi mainstream, skoro pa na cijeloj planeti. Kada ne budu, složit ću se. S razlogom su došli do tog nivoa, a kvalitet je definitivno opao, mada i to zavisi od modela do modela. Zanimljivo da su facelift modeli po pravilu 10x bolji od onih starijih, što li...ZoomZoomKiwi wrote: ↑29/09/2025 22:14Jest slažem se, u ovoj priči VW je čajomi, Mazda Samsung a ajfon je Lexus.
K'o i na drugoj temi, i ovdje bi svako trebao da vozi ono što mu leži i u čemu se osjeća dobro
- ZoomZoomKiwi
#68708 Re: Automobilizam - sve o tome
VW je prestao biti sinonim za kvalitetu prije 35 godina. To je jedina istina.
Naravno, niko vam ne brani da nastavite živjeti u iluziji.
Bolan VW zadnjih 20 godina truhne gore nego komplet GM računajući i Opel iz 80-ih.
A o smrdljivim tifusarskim motorima koji se saseru i spišaju da ne pričam.
Zadnjeg dobrog benzinca napravili u mom Passatu iz ‘91.
TDI sve promašaj do promašaja, od bregastih koje pucaju k’o ledenice, to katastrofalno riješenih DPFova, inbus uljne pumpe, remena u ulju, do najnovijih elektro vodenih koje crkavaju gore od kakvih Kineza.
Od deset verzija jedna je bila za pohvalu, ostale za bježat glavom bez obzira.
Jedino za šta im kapu skidam je da nakon svega i dalje uspijevaju neukom puku prodati muda pod bubrege.
Do kad, vidjet ćemo.
- ZoomZoomKiwi
#68709 Re: Automobilizam - sve o tome
Bogami slabo koji njemački proizvođač je van Europe mainstream.Velkoski wrote: ↑29/09/2025 22:19Teško, čisto jer su svi njemački brendovi mainstream, skoro pa na cijeloj planeti. Kada ne budu, složit ću se. S razlogom su došli do tog nivoa, a kvalitet je definitivno opao, mada i to zavisi od modela do modela. Zanimljivo da su facelift modeli po pravilu 10x bolji od onih starijih, što li...ZoomZoomKiwi wrote: ↑29/09/2025 22:14Jest slažem se, u ovoj priči VW je čajomi, Mazda Samsung a ajfon je Lexus.
K'o i na drugoj temi, i ovdje bi svako trebao da vozi ono što mu leži i u čemu se osjeća dobro![]()
VW je praktički nevidljiv i u Amerikama i u Okeaniji ovdje.
Premium brendovi, well nijedan nije mainstream ni u Amerikama niti Okeaniji. Audi je još ponajgori od trojstva. BMW i Mercedes ga pišaju i u USA i ovdje.
- canvra888
#68710 Re: Automobilizam - sve o tome
Ako će se tako gledati, onda je jedino Toyota mainstream. Znači slobodno izbriši Mazdu iz one gore jednačine što si napisao.
A opet, globalno, VAG je tu opet iza Toyote odmah po globalnim prodajama.
A opet, globalno, VAG je tu opet iza Toyote odmah po globalnim prodajama.
- ZoomZoomKiwi
#68711 Re: Automobilizam - sve o tome
Pa nisam nikad ni rekao da je Mazda mainstream.
Samo sam rekao da je kvalitetnija od VWAG.
Velkoski je spomenuo mainstream pa sam se nadovezao na to.
A bgmi u mojoj novoj domovini višestruko više Mazdi nego komplet VWAG game na cesti.
Nije Europa centar svijeta, hvala bogu. Najšupačkija birokratija na svijetu.
Doći će do toga da svi vi s ove teme nećete moći voziti svoje ljubimce, pa bili oni i iz VWAG, prije nego odete u penziju.
Samo sam rekao da je kvalitetnija od VWAG.
Velkoski je spomenuo mainstream pa sam se nadovezao na to.
A bgmi u mojoj novoj domovini višestruko više Mazdi nego komplet VWAG game na cesti.
Nije Europa centar svijeta, hvala bogu. Najšupačkija birokratija na svijetu.
Doći će do toga da svi vi s ove teme nećete moći voziti svoje ljubimce, pa bili oni i iz VWAG, prije nego odete u penziju.
- canvra888
#68712 Re: Automobilizam - sve o tome
Okeanija je jedino područje mimo Japana gdje Mazda kotira bolje od većine ostalih ustoličenijih Azijata. Skoro svugdje ostalo na zemaljskoj kugli, haman svi ostali imaju primat, Honda, Subaru, Kia, Hyundai. Toyotu nema potrebe spominjati.
- Evolution_IV
- tramvajtrojka
#68714 Re: Automobilizam - sve o tome
njemačko savršenstvo
- Evolution_IV
#68715 Re: Automobilizam - sve o tome
kakvo smece ruzno i komplikovano, samo debilima interesantno
ovo je nesto blizu odlicnog

ovo je nesto blizu odlicnog

- kravamuzara
#68716 Re: Automobilizam - sve o tome
Kakva leshina jebote, ko kakav forthing kinez.
Veci bezeli nego ekran iza volana
-
el_bake007
#68717 Re: Automobilizam - sve o tome
fali mu izolacije
- B6Redhell
#68718 Re: Automobilizam - sve o tome
Sta kaze kiwi. Komplet VAG smece. Samo njegov passat bio dobar.
A sta ono @kabal1337 vozi.?? Sta veli kabalcina. RS6 smece
sta neces procitati jbte
Amg nije loš. Dapače ali
BMW M nudi precizno i uravnoteženu voznju, idealno za staze; Audi RS pruža odlične performanse pogona na sve točkove i voznja u svim uslovima znaci famlija izlet, pa adrenalin ; a Mercedes-AMG daje onu sirovu snagu sa fokusom na luksuz i meni je na trecem mjestu..
Troskovi odrzavanja tih modela su astronomski. Ali kabalicna ce hvaliti amg komentarisati na mehanici. A nece spomenuti cijenu dijelova od AMG koji su skuplji od ove druge dvojice. Ali jebiga vidio negdje suplje pragove u vagu..
A sta ono @kabal1337 vozi.?? Sta veli kabalcina. RS6 smece
Amg nije loš. Dapače ali
BMW M nudi precizno i uravnoteženu voznju, idealno za staze; Audi RS pruža odlične performanse pogona na sve točkove i voznja u svim uslovima znaci famlija izlet, pa adrenalin ; a Mercedes-AMG daje onu sirovu snagu sa fokusom na luksuz i meni je na trecem mjestu..
Troskovi odrzavanja tih modela su astronomski. Ali kabalicna ce hvaliti amg komentarisati na mehanici. A nece spomenuti cijenu dijelova od AMG koji su skuplji od ove druge dvojice. Ali jebiga vidio negdje suplje pragove u vagu..
Last edited by B6Redhell on 30/09/2025 02:46, edited 1 time in total.
- B6Redhell
#68719 Re: Automobilizam - sve o tome
Vlasnici ce to naknadno doradjivati
Uh. Jah. To samo rade vlasnici azijskih nakaza. Pardon
Last edited by B6Redhell on 30/09/2025 02:37, edited 1 time in total.
- canvra888
- kabal1337
#68721 Re: Automobilizam - sve o tome
B6Redhell wrote: ↑30/09/2025 02:36 Sta kaze kiwi. Komplet VAG smece. Samo njegov passat bio dobar.![]()
A sta ono @kabal1337 vozi.?? Sta veli kabalcina. RS6 smecesta neces procitati jbte
![]()
Amg nije loš. Dapače ali
Ti si puko ko lubenica isto kao i ovi mazda sektasi. oni na jednom polu, ti na drugom.
neka je rs jeftin za odrzavanje
- B6Redhell
#68722 Re: Automobilizam - sve o tome
Ne izvrci rijeci i citaj bolje… nego nam reci sta ti vozis… pa tako pljuvanje..kabal1337 wrote: ↑30/09/2025 06:44B6Redhell wrote: ↑30/09/2025 02:36 Sta kaze kiwi. Komplet VAG smece. Samo njegov passat bio dobar.![]()
A sta ono @kabal1337 vozi.?? Sta veli kabalcina. RS6 smecesta neces procitati jbte
![]()
Amg nije loš. Dapače ali
Ti si puko ko lubenica isto kao i ovi mazda sektasi. oni na jednom polu, ti na drugom.
neka je rs jeftin za odrzavanje![]()
-
Tabakmalac
#68723 Re: Automobilizam - sve o tome
Svaka čast vlasniku, možda ni on sam ne zna koliko je 22B skočio u cijeni po pitanju kolekcionarstva
- kabal1337
#68724 Re: Automobilizam - sve o tome
Ja vozim VW-a.B6Redhell wrote: ↑30/09/2025 14:09Ne izvrci rijeci i citaj bolje… nego nam reci sta ti vozis… pa tako pljuvanje..kabal1337 wrote: ↑30/09/2025 06:44B6Redhell wrote: ↑30/09/2025 02:36 Sta kaze kiwi. Komplet VAG smece. Samo njegov passat bio dobar.![]()
![]()
Amg nije loš. Dapače ali
neka je rs jeftin za odrzavanje![]()
![]()
Mene VW do sada za 5 godina u mom vlasnistvu nije ostavio na putu.
Moj VW je imao brdo preventivnih zamjena.
VW je prvo auto kojem mi je otisao madafaking mjenjac
VW je prvo vozilo na kojem mi je crkao komfort modul ( suh kao barut, nista cackano da kazes do mene je).
VW ima otvorene pragove koja je to logika u pm?
VW ostavi otvore gdje se ubodu stop svjetla, sva voda koja prodje se salije u zadnje blatobrane ( obrve).
Ja kada podvucem sve VW ( grupacija) vozila u moje vlasnistvo nece nikada vise.
Da ga dobijem na nagradnoj igri nece kod mene.
Kvalitet im je 0 bodova.
Podesavanje vozila ( osjecaj, pedala kvacilo, KOCNICA, gas) je veoma lose.
Trebaju da se ugledaju na BMW i Mercedes.
Ja kada sam vidio kesu u kraku od sasije iza fara, reko gledaj papka nagurao kesu. Izvlacim imam sta da vidim VW kesa, dio.
Kakvih sam se gluposti nagledao, a pogtovo nekvaliteta.
I opet kazem i opet cu bolje 5 godina stariji mercedes nego vozilo VAG grupacije.
Prvo sto je podeseno kako treba, stabilnije, materijali su kvalitetniji, pedantnije izradjeni sklopovi itd.
Ja ono sto sam vidio svojim ocima, meni se ne svidja. Nikad vise u moje vlasnistvo nece doci.
Radije cu probati nesto drugo.
A da ne pricam da sanjam novu vitaru 4x4 a aisin a/t. Sipat, vozit, ne razmisljat.
cuj kais pumpe ulja
Sto se mene tice, hvala vrlo rado cu preskocit.
Kad mi bliska osoba prica kako joj se svidja golf, vw. Ja povracam unutar sebe.
Za jednog proizvodjaca modularne platforme, sa ugradjenom 101 smicalicom da sjebe kupca
-
tokio25
#68725 Re: Automobilizam - sve o tome
posto vidim da nema tesla klana pa da sebe okrunim za vodju
znam da teslase po svijetu prozivaju za fanboye kultove i sl otprilike kao ove koji koriste iphone
najbolji auto je elektricni
znam da teslase po svijetu prozivaju za fanboye kultove i sl otprilike kao ove koji koriste iphone
najbolji auto je elektricni