jesam ja, kad sam isao na godisnji, da ne bude nema me kuci narucio na drugo ime i adresu, sve uredno doslo...
TEMU u BiH - sve o tome
Moderator: anex
- holowey
#5151 Re: TEMU u BiH - sve o tome
-
tokio25
#5152 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Zato sto si narucio lupam 17ogferratilis wrote: ↑28/09/2025 07:54Zar je negdje zapelo? Meni prije par dana uredno stigao paket, kao i svi prije njega.
Sve naruceno poslije 20 je u zastoju zbog nekog uragana ili koje vec prirodne nesrece tamo sto se desila
- PlusSA
#5153 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Pa zbog tajfunaferratilis wrote: ↑28/09/2025 07:54Zar je negdje zapelo? Meni prije par dana uredno stigao paket, kao i svi prije njega.
Narucio sam paket pa valjda dogura za 2x sedmice
- ferratilis
#5154 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Doci ce paket, ne brinite se. Njima su tajfuni svakodnevnica i brzo se vrate u normalu nakon istih. 
-
zdruzdjo
#5155 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Pozdrav
Prije 15-ak sam napravio sebi novi account na temu. Cisto radi ostalih ukucana jer su nam interesi razliciti. Njih ne interesuju alati i elektronika, mene ne interesuju krpice i nakit.
Uglavnom vec mi drugi put izlijece neka promocija "full reimbursment" u iznosu od 160km.
Ok znam sta znaci ali da li to funkcionise u praksi? Ili ima nekih "skrivenih" zackoljica tipa "potrosi xyz para pa cemo ti mi vratiti na kredit ono sto si kupio".
Pa eto pitam da li je neko koristio i kako.
Hvala
Prije 15-ak sam napravio sebi novi account na temu. Cisto radi ostalih ukucana jer su nam interesi razliciti. Njih ne interesuju alati i elektronika, mene ne interesuju krpice i nakit.
Uglavnom vec mi drugi put izlijece neka promocija "full reimbursment" u iznosu od 160km.
Ok znam sta znaci ali da li to funkcionise u praksi? Ili ima nekih "skrivenih" zackoljica tipa "potrosi xyz para pa cemo ti mi vratiti na kredit ono sto si kupio".
Hvala
-
tokio25
#5156 Re: TEMU u BiH - sve o tome
otprilike ta zackoljica
da bi dobio 160 moras potrositi karikiram 500 a sve stvari koje ti nudi su skuplje nego inace da biras i eventualno mozda ustedis do 50 maraka najvise
da bi dobio 160 moras potrositi karikiram 500 a sve stvari koje ti nudi su skuplje nego inace da biras i eventualno mozda ustedis do 50 maraka najvise
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#5157 Re: TEMU u BiH - sve o tome
I ja trebam nešto vratiti po prvi put. Piše da ne moram ja ništa printati već je to valjda u pošti isprintati, samo im trebam pokazati kod da skeniraju.
Budući da sam ja to već probao, nasjeo momački, ne vrijedi. Na kraju na 160+ KM narudžbu dobiješ 48KM u kreditu, ostalo su sve kuponi.zdruzdjo wrote: ↑28/09/2025 11:03 Pozdrav
Hvala
-
hava123
#5158 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Ne, to moras ti isprintati , a oni u pošti skeniranju taj bar kod što ti isprintaš.
To što isprintaš zaljepiš na paket.
Tako sam ja ovo ljeto. Jedino ako se u međuvremenu nije što promijenilo.
- xPaco1337
#5159 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Zlatna Bosna, odem u poštu da vratim pošiljku kaže mi ne radi nam vaga ne mozemo primat posiljku
Covjek godišnji treba uzet da bi poslao paket
Covjek godišnji treba uzet da bi poslao paket
- Amomiman
#5160 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Kakvo je upravljanje samim dronom? Kad ga digneš, da li je stabiliziran?beni-bu-man wrote: ↑30/08/2025 16:46Dosao dron, slika je sranje.
Uzeo sam neki od 15 eura, čim ga dignem, ode u pizdu materinu. Uopšte ne znam je li to očekivano ponašanje na ovim jeftinjarama, ili je feler.
- VladaFBiH
#5161 Re: TEMU u BiH - sve o tome
feler, imam 2 od dvadeset i par KM i oba odlično rade i preko mobitela i preko kontrolera koji je došao uz njihAmomiman wrote: ↑29/09/2025 15:24Kakvo je upravljanje samim dronom? Kad ga digneš, da li je stabiliziran?
Uzeo sam neki od 15 eura, čim ga dignem, ode u pizdu materinu. Uopšte ne znam je li to očekivano ponašanje na ovim jeftinjarama, ili je feler.
- beni-bu-man
#5162 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Feler, ovaj moj meti normalnoAmomiman wrote: ↑29/09/2025 15:24Kakvo je upravljanje samim dronom? Kad ga digneš, da li je stabiliziran?
- Quaresma
#5163 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Kontao sam uzeti neku bezicnu busilicu. Za jednostavne stvari, ne treba mi nista za veliko. Je li ko sta uzimao, neka preporuka?
Vidim da se krecu pretezno od 50 do 100KM.
Vidim da se krecu pretezno od 50 do 100KM.
-
tokio25
#5164 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Mislim da je bolje kupiti ovdje za 150 provjerenu nego narucivati tu 50-100
- xPaco1337
#5165 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Ja ne bi iskreno, ja sam ovde uzeo ovu i topčina je uradio sam već brdo posla po kući sa njom.
https://proficentar.ba/shop/akumulators ... 8dd3-115s/
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#5166 Re: TEMU u BiH - sve o tome
ma kakav temu el. alat, imas ovdje kod nas online, dodje ti za 24 sata garancija fiskalni miran, biras koju ces ima na akcijama uvijek nešta povoljno
https://www.masineialati.ba/
https://www.masineialati.ba/
- kabal1337
-
HD_2015
#5168 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Ostali su ti već odgovorili. Bolje ti je nađi kod nas. Nije Temu uvijek povoljniji. Često kada uzimam alat sa Temua je jer kod nas nema. Kada ima kod nas, često Temu nije povoljniji (nekada i jeste). Pričam o jeftinijem alatu. Nema smisla porediti bosch ili dewalt.
Ja sam uzeo bežičnu(aku) ingco - bila je ispod 100KM - možda oko 70-80, mislim da sam ubo neku akciju.
Šta ja znam, nisam puno koristio. Uglavnom imam struju u blizini i tu koristim bušilicu na struju.
Može i za zavrtanje šarafa, ali nemam naviku koristiti aku za šarafe. Pošto sam hobista, nije mi mrsko zavrtati rukama.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#5169 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Jučer poslao, nije trebalo isprintati, bezveze sam isprintao. Ne treba ništa printati, samo skeniranju s mobitela a oni drugo isprintaju što će zalijepiti na paket i dati meni jedan primjerak kao dokaz da sam poslao.
Last edited by Mehemed on 02/10/2025 20:35, edited 1 time in total.
- Quaresma
#5170 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Sta uzeti onda, sta treba gledati kod bezicne busilice? mogao bih se protegnuti do 150KM max, ali iskreno ne bih isao iznad toga.HD_2015 wrote: ↑30/09/2025 13:37Ostali su ti već odgovorili. Bolje ti je nađi kod nas. Nije Temu uvijek povoljniji. Često kada uzimam alat sa Temua je jer kod nas nema. Kada ima kod nas, često Temu nije povoljniji (nekada i jeste). Pričam o jeftinijem alatu. Nema smisla porediti bosch ili dewalt.
Ja sam uzeo bežičnu(aku) ingco - bila je ispod 100KM - možda oko 70-80, mislim da sam ubo neku akciju.
Šta ja znam, nisam puno koristio. Uglavnom imam struju u blizini i tu koristim bušilicu na struju.
Može i za zavrtanje šarafa, ali nemam naviku koristiti aku za šarafe. Pošto sam hobista, nije mi mrsko zavrtati rukama.
ne bjezim ni od polovnog.
laik sam poprilicno za ovo.
zato sam i gledao ove sa temu prvo jer kontam valjda su ok za te novce i neke osnovne potrebe.
-
Hakiz
#5171 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Zaboravi.Quaresma wrote: ↑30/09/2025 14:36Sta uzeti onda, sta treba gledati kod bezicne busilice? mogao bih se protegnuti do 150KM max, ali iskreno ne bih isao iznad toga.HD_2015 wrote: ↑30/09/2025 13:37Ostali su ti već odgovorili. Bolje ti je nađi kod nas. Nije Temu uvijek povoljniji. Često kada uzimam alat sa Temua je jer kod nas nema. Kada ima kod nas, često Temu nije povoljniji (nekada i jeste). Pričam o jeftinijem alatu. Nema smisla porediti bosch ili dewalt.
zato sam i gledao ove sa temu prvo jer kontam valjda su ok za te novce i neke osnovne potrebe.
Iole pristojnu bušilicu sa baterijom malog kapaciteta i punjačem za tu bateriju, da nije smeće, možeš naći ako je sniženje za oko 250, redovno za između 300 i 400. Jeftinije od toga je, uglavnom, loše.
Evo, vidi ovdje kako se kreću cijene:
https://prox.ba/shop/page/2/?s=aku+bu%C ... er_page=-1
Nemam iskustva sa ovim Scheppach, VIllager, Ingco alatima, ali, ako bih morao, izbjegao bih Ingco, ono šta sam njihovo vidio i probao ne ulijeva mi povjerenje, a Scheppach, možda Villager bi imali šanse. Samo ako baš nemam novca. Od tih jeftinijih, ja bih Einhell, oni imaju pristojne aku bušilice za cijenu. Nisu najjeftiniji, skuplji su od Scheppach, Villager, Ingco i sličnih, ali su pristojni.
Na trkama F1, tim Mercedes, koriste Einhell odvijače, pa ti vidi
-
HD_2015
#5172 Re: TEMU u BiH - sve o tome
To će ti morati neko drugi odgovoriti, slabo sam koristio aku alat.Quaresma wrote: ↑30/09/2025 14:36Sta uzeti onda, sta treba gledati kod bezicne busilice? mogao bih se protegnuti do 150KM max, ali iskreno ne bih isao iznad toga.HD_2015 wrote: ↑30/09/2025 13:37Ostali su ti već odgovorili. Bolje ti je nađi kod nas. Nije Temu uvijek povoljniji. Često kada uzimam alat sa Temua je jer kod nas nema. Kada ima kod nas, često Temu nije povoljniji (nekada i jeste). Pričam o jeftinijem alatu. Nema smisla porediti bosch ili dewalt.
Za šta ćeš koristiti? Zašto ne može bušilica sa kablom?
Generalno, kod baterija je problem trajnost. Vjerovatno ove kvalitetnije imaju i trajnije baterije.
Imam običnu profi bosch bušilicu i neku kinesku udarnu (kupljena u obi-u) - obje sa kablom. I jedna i druga me služe više od 15 godina (hobi upotreba). Ne mora značiti ako je jeftino da ne valja.
Gore ti je kolega forumaš stavio link, a vidio sam da ima nekih na sniženju, pa vidi. Nemoj previše misliti, nije bušilica kritičan alat, ali opet jedino baterija da te ne zapadne slaba.
- kabal1337
#5173 Re: TEMU u BiH - sve o tome
@Quaresma
Ako ti treba buslica koja moze sve i za kuce
Busis beton, ciglu, blokive, stemas, mjesas ljepilo, beton itd.
https://pennyshop.ba/shop/proizvod/ingc ... 028/204861
Izuzetno kvalitetna, ja sam razvalio betona i betona.
Imas glavu za sds ( ozbiljnije borere) i za obicne.
Ako hoces takvu ali bezicnu.
Imas ovakvu
https://solomaher.ba/proizvod/cjenik/cj ... stem-20-v/
https://pennyshop.ba/shop/proizvod/ingc ... 228/213211
Ako hoces obicni busilicu, ja imam ovu i super se pokazala sto se tice kvalitete ( izbusila, ispolirala, prasina, sito i reseto prosla).
I sa ovom mozes busiti diblove u blokove ali moras poceti od najmanjeg pa to tipa 8 mm. Veoma slab cekic ima i nije za toga. ( Patnja za beton, busenje u zidove al moze. Super je za celicne cetke itd.
One sto imaju SDS glavu jedu zidove, beton. Buse rupe lagano.
ova super busi drvo, metal. Nista specijalno.
https://olx.ba/artikal/57272324
ova parkside kida sto se Nm tice. veoma jaka. ( Preskupa 360 KM - sverceri su kod nas supci).
Za sta god se odlucis, pogledaj jedan brend. Vidi sta ti se svidja i kupuj njega ( zbog baterija i punjaca).
Ako ti treba buslica koja moze sve i za kuce
Busis beton, ciglu, blokive, stemas, mjesas ljepilo, beton itd.
https://pennyshop.ba/shop/proizvod/ingc ... 028/204861
Izuzetno kvalitetna, ja sam razvalio betona i betona.
Imas glavu za sds ( ozbiljnije borere) i za obicne.
Ako hoces takvu ali bezicnu.
Imas ovakvu
https://pennyshop.ba/shop/proizvod/ingc ... 228/213211
Ako hoces obicni busilicu, ja imam ovu i super se pokazala sto se tice kvalitete ( izbusila, ispolirala, prasina, sito i reseto prosla).
I sa ovom mozes busiti diblove u blokove ali moras poceti od najmanjeg pa to tipa 8 mm. Veoma slab cekic ima i nije za toga. ( Patnja za beton, busenje u zidove al moze. Super je za celicne cetke itd.
One sto imaju SDS glavu jedu zidove, beton. Buse rupe lagano.
ova super busi drvo, metal. Nista specijalno.
https://olx.ba/artikal/57272324
ova parkside kida sto se Nm tice. veoma jaka. ( Preskupa 360 KM - sverceri su kod nas supci).
Za sta god se odlucis, pogledaj jedan brend. Vidi sta ti se svidja i kupuj njega ( zbog baterija i punjaca).
-
Hakiz
#5174 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Rješenje je da ne kupiš baterije u kompletu sa bušilicom, kupiš bušilicu bez baterija i biraš koje ćeš baterije.HD_2015 wrote: ↑30/09/2025 17:47To će ti morati neko drugi odgovoriti, slabo sam koristio aku alat.Quaresma wrote: ↑30/09/2025 14:36Sta uzeti onda, sta treba gledati kod bezicne busilice? mogao bih se protegnuti do 150KM max, ali iskreno ne bih isao iznad toga.HD_2015 wrote: ↑30/09/2025 13:37
Ostali su ti već odgovorili. Bolje ti je nađi kod nas. Nije Temu uvijek povoljniji. Često kada uzimam alat sa Temua je jer kod nas nema. Kada ima kod nas, često Temu nije povoljniji (nekada i jeste). Pričam o jeftinijem alatu. Nema smisla porediti bosch ili dewalt.
Za šta ćeš koristiti? Zašto ne može bušilica sa kablom?
Generalno, kod baterija je problem trajnost. Vjerovatno ove kvalitetnije imaju i trajnije baterije.
Imam običnu profi bosch bušilicu i neku kinesku udarnu (kupljena u obi-u) - obje sa kablom. I jedna i druga me služe više od 15 godina (hobi upotreba). Ne mora značiti ako je jeftino da ne valja.
Gore ti je kolega forumaš stavio link, a vidio sam da ima nekih na sniženju, pa vidi. Nemoj previše misliti, nije bušilica kritičan alat, ali opet jedino baterija da te ne zapadne slaba.
- kabal1337
#5175 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Imam lux busilicu na baterije pa sigurno 7 godina, mozda cak vise. Pakrside jedno 4 godine. nikakvi problemi sa baterijama