Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Logovan

#46676 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Nera nas trola kvalitetno :D

Je l' ti vidiš naše rezultate i igru ove sezone?
neraaaa

#46677 Re: Utakmice.

Post by neraaaa »

ljubijankic wrote: 28/09/2025 09:51
neraaaa wrote: 28/09/2025 09:33
ljubijankic wrote: 28/09/2025 09:24 Opet prica da propadamo bez Mirvica :lol: :lol: A bas smo dozivjeli procvat kako je dosao :lol: Cuj fali strpljenja a kako je Mivic dosao mi smo samo predmet ismijavanja :lol: Neralno sta pisu ljudi, tacno mi je svakim danom sve jasnije sto SDA ima 300k glasova.
Pa iz istog razlog iz kojeg i Sarajevo nema kontinuitet.

Daš drugima 4 godine očekujući čuda, čudo naravno nije moguće i eto opet 300K za SDA, dok se sve ostale dobre stvari koje su napravljene ostave po strani.

To je i ovdje ista situacija. Samo se traže čude i rezultati, ali da bi klub bio uspješan, nisu samo utakmice bitne.

Vise volim ovakvo, financijski i organizacijski stabilno i jako Sarajevo, nego da je trenutno prvo na tabeli, a da mi navijači skupljaju pare da plati struju i vodu, kao i porezne dugove kao nekima.

Kad si finanasijali jak, doći će i rezultati vremenom.
Sta je FKS uradjeno dobro otkako je Mirvic dosao? Ovaj zadnji dio necu ni komentarisati, inace uvijek je bitna financijska stabilnost, jebo poziciju na tabeli
Cuj šta? Jesi li ozbiljan? :lol: :-)

Dovoljno je samo pogledati Transfermarkt i vidjeti sa kakvim igračnama mi raspolažemo, koliko vrijede, a da ne spominjem koliko je do sada prodato igrača u vrhunskim i historijskim transferima i koliko je novca klub zaradio samo od toga.

Pa onda su tu veliki sponzori koje je Mirvic zadržao. Generalni sponzor nam jedna od top tri najjače kompanije svijeta. Sponzor opreme je najjači svjetski brend kada je u pitaju sportka oprema…

I još milion drugih stvari, nema dovoljno memorije na formulu da se sve napiše.

Ništa to nije moglo samo doći.
Last edited by neraaaa on 28/09/2025 10:13, edited 1 time in total.
neraaaa

#46678 Re: Utakmice.

Post by neraaaa »

Logovan wrote: 28/09/2025 09:55 Nera nas trola kvalitetno :D

Je l' ti vidiš naše rezultate i igru ove sezone?
Isto kao i ManUTD tamo početkom 1980-tih.

Samo oni nisu mijenjali trenera svako dva dana, nego nakon 30 godina.
ljubijankic

#46679 Re: Utakmice.

Post by ljubijankic »

neraaaa wrote: 28/09/2025 10:11
ljubijankic wrote: 28/09/2025 09:51
neraaaa wrote: 28/09/2025 09:33

Pa iz istog razlog iz kojeg i Sarajevo nema kontinuitet.

Daš drugima 4 godine očekujući čuda, čudo naravno nije moguće i eto opet 300K za SDA, dok se sve ostale dobre stvari koje su napravljene ostave po strani.

To je i ovdje ista situacija. Samo se traže čude i rezultati, ali da bi klub bio uspješan, nisu samo utakmice bitne.

Vise volim ovakvo, financijski i organizacijski stabilno i jako Sarajevo, nego da je trenutno prvo na tabeli, a da mi navijači skupljaju pare da plati struju i vodu, kao i porezne dugove kao nekima.

Kad si finanasijali jak, doći će i rezultati vremenom.
Sta je FKS uradjeno dobro otkako je Mirvic dosao? Ovaj zadnji dio necu ni komentarisati, inace uvijek je bitna financijska stabilnost, jebo poziciju na tabeli
Cuj šta? Jesi li ozbiljan? :lol: :-)

Dovoljno je samo pogledati Transfermarkt i vidjeti sa kakvim igračnama mi raspolažemo, koliko vrijede, a da ne spominjem koliko je do sada prodato igrača u vrhunskim i historijskim transferima i koliko je novca klub zaradio samo od toga.

Pa onda su tu veliki sponzori koje je Mirvic zadržao. Generalni sponzor nam jedna od top tri najjače kompanije svijeta. Sponzor opreme je najjači svjetski brend kada je u pitaju sportka oprema…

I još milion drugih stvari, nema dovoljno memorije na formulu da se sve napiše.

Ništa to nije moglo samo doći.
Jake stvari. Šteta sto se nogomet igra za trofeje :D
Anquilla

#46680 Re: Utakmice.

Post by Anquilla »

Nadam se da će Husref napokon otići sam.
chino

#46681 Re: Utakmice.

Post by chino »

Ma Mirvic treba otici i njegova svita. Husref ne vjerujem da ce izdrzati dugo u ovakvim okolnostima

Btw vezano za generalnog sponzora. To je dogovoreno za vrijeme Edisa Kusturice i bio je top deal, za vrijeme Mirvica je produžen ali dosta slabiji u odnosu na prvi.
izbjeglica_iz_besmisla

#46682 Re: Utakmice.

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Ja sam u potpunosti ZA ovaj model kojeg mirvic pokusava izvesti, jer je to jedini nacin kako se moze odrzivo voditi klub naseg kalibra (nevelikog u evropskim okvirima). Usput ce se i cvaknuti neki trofej. To je recept koji vec sada mnogi klubovi u evropi vrte, i jedini ispravan put za nas rang.

Medjutim, jedno je kad evropljani to vode a drugo kad to Mirvic iskopira na balkanski nacin. Ajla, sve te trebice po klubu, mutni likovi, preprodaja igraca po juznoj americi, 6 poluvezanih biznisa... sve je to toliko smrljano i seoski uradjenk, da je ocigledno da necemo daleko stici.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 28/09/2025 11:01, edited 1 time in total.
izbjeglica_iz_besmisla

#46683 Re: Utakmice.

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

I jos, za sve vas koji zelite da postignemo apsolutnu dominaciju u bh okvirima, to mozemo dobiti jedino sa zvezdinim ili dinamovim modelom. Da politika stane iza nas (sto se nece desiti) ili da postanemo DJL nekog strasno sposobnog ali mutnog lika a la Mamic - sto ce se mozda i desiti.

Samo budite svjesni da je to prodavanje duse djavolu, i vise nego ovo sto imamo sada. Nisu bez razloga BBB godinama tjerali Mamica iz kluba, uprkos tome sta je sve uradio za klub. Razmislite malo o tome.

PS i da, bez Tana ili bilo kojeg investitora mi cemo biti zreli za kantonalne. Maksimalni domet nam je zivotarenje kao sto je zeljo imao proslih godina, i sto ce pogotovo imati nakon ove godine - gdje trose iznad svojih mogucnosti.
Silvester071

#46684 Re: Utakmice.

Post by Silvester071 »

Ovo je Mirvićev rodjak ili sam Mirvić, trece opcije nema hahahaha
PSG Balkana, dovoljno da se prestane čitati nastavak posta ali pustiš pa pročitas i nesto u vezi jebenog stadiona u koji je (otkako je prvo Tan pa i ovaj nesretni Mirvic) uloženo u obnovu VIP lože da mogu kurtoni da se osjecaju kao da su na stadionu a ostatak stadiona je bolje izgledao 1988 godine, prokleti wc ne rade, stolice i ostalo ne bi komentarisao a o nekom krovu ili nekim krupnim stvarima zaista ne bi...

Kakav crni Mirvic i kakav bolan crni PSG ne provaljuj se svega ti više 🤢
neraaaa

#46685 Re: Utakmice.

Post by neraaaa »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 28/09/2025 11:01 I jos, za sve vas koji zelite da postignemo apsolutnu dominaciju u bh okvirima, to mozemo dobiti jedino sa zvezdinim ili dinamovim modelom. Da politika stane iza nas (sto se nece desiti) ili da postanemo DJL nekog strasno sposobnog ali mutnog lika a la Mamic - sto ce se mozda i desiti.

Samo budite svjesni da je to prodavanje duse djavolu, i vise nego ovo sto imamo sada. Nisu bez razloga BBB godinama tjerali Mamica iz kluba, uprkos tome sta je sve uradio za klub. Razmislite malo o tome.

PS i da, bez Tana ili bilo kojeg investitora mi cemo biti zreli za kantonalne. Maksimalni domet nam je zivotarenje kao sto je zeljo imao proslih godina, i sto ce pogotovo imati nakon ove godine - gdje trose iznad svojih mogucnosti.
Upravo to. Da otjeraju Mirvica, za godinu bi ga pravili od blata u kantonalnoj.
Anquilla

#46686 Re: Utakmice.

Post by Anquilla »

chino wrote: 28/09/2025 10:55 Ma Mirvic treba otici i njegova svita. Husref ne vjerujem da ce izdrzati dugo u ovakvim okolnostima

Btw vezano za generalnog sponzora. To je dogovoreno za vrijeme Edisa Kusturice i bio je top deal, za vrijeme Mirvica je produžen ali dosta slabiji u odnosu na prvi.
Mirvićeva krivica ne amnestira Husrefovu.
Krivi su obojica za različite stvari.

Za ove sramotne rekorde je kriv Husref, nek jednom u ovoj sili mandata pokaže obraz i sam podnese ostavku.
al-em

#46687 Re: Utakmice.

Post by al-em »

Anquilla wrote: 28/09/2025 10:48 Nadam se da će Husref napokon otići sam.
Nema taj obraza. Jer da ga ima ne bi ni se ni vratio nakon posljednjeg otkaza.
Anquilla

#46688 Re: Utakmice.

Post by Anquilla »

al-em wrote: 28/09/2025 11:26
Anquilla wrote: 28/09/2025 10:48 Nadam se da će Husref napokon otići sam.
Nema taj obraza. Jer da ga ima ne bi ni se ni vratio nakon posljednjeg otkaza.
Sve kontam da “voli klub više od života”, ali izgleda ne više od para za svoja buduća pokoljenja.
Mene bi bilo stid ijedan klub voditi do ovih rekorda, kamoli onaj kojeg “volim više od života”.
Silvester071

#46689 Re: Utakmice.

Post by Silvester071 »

Jel' ikada zvanicno objavljena duzina Husrefovog ugovora?
Gledam na instagram stranici kluba, ne mogu da nadjem taj podatak
sencobih

#46690 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

Sve stadione u BiH napravila država i klubovi raznim političkim manipulacijama prisvojili, samo mirvić treba da potroši svojih 50 miliona da napravi stadion ,nerealno očekivanje. I na kraju da to uradi ciji bi bio taj stadion klubski ili mirvićev?
sencobih

#46691 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

Silvester071 wrote: 28/09/2025 11:36 Jel' ikada zvanicno objavljena duzina Husrefovog ugovora?
Da je mjesec predug je ugovor, nadam se da će ga do sutra najkasnije i raskinuti. Lik ne zna je li posao ili došao, cuj mu izjave cimirot ima problema, pa što ga stavljaš onda? A nek su ga i doveli da ga više ne pozivamo nakon svakog kiksa, nek se stavi tačka na tu priču više.
Anquilla

#46692 Re: Utakmice.

Post by Anquilla »

Silvester071 wrote: 28/09/2025 11:36 Jel' ikada zvanicno objavljena duzina Husrefovog ugovora?
Nadam se da je netačna mahalska da je ugovor 2+1.

U svakom slučaju, uvjerit ćemo se koliko dugo će biti bez angažmana kad natjera Mirvića da mu da otkaz i isplati sve plate… Koliko mjeseci bude sjedio kući, toliko je plata dobio.
al-em

#46693 Re: Utakmice.

Post by al-em »

sencobih wrote: 28/09/2025 11:41
Da je mjesec predug je ugovor, nadam se da će ga do sutra najkasnije i raskinuti. Lik ne zna je li posao ili došao, cuj mu izjave cimirot ima problema, pa što ga stavljaš onda? A nek su ga i doveli da ga više ne pozivamo nakon svakog kiksa, nek se stavi tačka na tu priču više.
Cimirotu je mama na samrti, momak nije u utakmici i pravi tri velike greske.

Strucnjak ceka i cetvrtu da primimo go pa da ga zamijeni, i onda ga lafo grli na klupi.

Mrs jadu ti si krivac za pet poraza u gostima u nizu.
sencobih

#46694 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

al-em wrote: 28/09/2025 13:35

Strucnjak ceka i cetvrtu da primimo go pa da ga zamijeni, i onda ga lafo grli na klupi.

Sto posto nije ga trebao dirati ni nakog gola kad ga nije ranije zamijenio
rocco_siffredi

#46695 Re: Utakmice.

Post by rocco_siffredi »

neraaaa wrote: 28/09/2025 09:21 Sarajevo je PSG balkana, pa možda i jugoistočne Evrope. Stabilan budžet, dobre plate, dobro igrači, odlični uslovi, odlična akademija, biće i stadion,….
:shock: :lol:
Banujte ga. Trajno.
:lol: :lol: :lol:
rocco_siffredi

#46696 Re: Utakmice.

Post by rocco_siffredi »

Čuj navijači hoće sve preko noći, a Tan u klubu preko 10 godina. Koliko to noć traje u Maleziji ili kod Mirvića u Americi?
:lol:
E ne mogu da vjerujem šta čitam. :lol:
last mohicans

#46697 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

kiligonzales wrote: 28/09/2025 01:46
F&N wrote: 28/09/2025 00:39
kiligonzales wrote: 27/09/2025 23:09

Najlakse je otjerati trenera, a ostaviti isti problem u timu i svlacionici.
Nw uorava ga nw treba tjerati jer bi to samo potvrdilo da apsolutno nemaju pojma sta rade.

Ali da sam na Husref stid bi me bilo navijaca zbog 0 bodova i 10 primljenih golova u 3 utakmice. Ne znam ima li iko gori ucinak.
Mi smo najgori navijaci. Nakon duple krune smo ga otjerali radi poraza u derbiju iako je zavrsio i tu polusezonu prvi.

Hocemo rezultat a pri prvoj upali misica ko navijaci odustajemo, e jbg tada da je nastavio gurati sada bi imali bar jedan ili dva nastupa u grupnoj fazi barem konferencijske lige...

Sad drkrajmo kurac...

Zekica smo otjerali pricom da je namjestio kup sa Sirokim... pa gdje to ima...

Na kraju nam klub ostavio adekvatno nepripremljen i mi pricamo o bilo cemu.

Musemic ce prije ili kasnije prevladati rezultatsku krizu, ali do tada ćemo morati biti strpljivi.

U igri ima dobrih elemenata, kao i mnogo losih, ali se vidi da timu fali kompletna zadnja linija koja nije dobra, od stopera do bekova, napad sljaka...

Nije li Zekicevo Sarajevo iz 4 utakmice u ovoj sezoni primilo 5 golova od Rumuna, 4 od Radnika, 2 od Sloge... jbg nije li to Musemicu naslijedjen problem...
Odakle ovaj zaključak, mislim da je on otišao zbog potpuno drugih stvari, a ona rečenica "nije ovo ničija privatna prćija" je puno rekla. To se da tumačiti. Više verzija se provlači kroz "provjerene informacije".
Jedan scenarij, vrlo moguć, da uopšte nije bio za prodaju niti da idu igrači koji su činili core ekipe, Rogić, Soldo, Bubanja, Pavičić i Lulić, da ga se nije pitalo za to, kao ni za igrače koji su dovedeni, posebno Adem i Cimirot.
Drugi scenarij jeste da je pojedine htio klupirati, Gulija najprije, vjerovatno i Renana koji je pao s neba, dosao s plaze i pravo u prvi tim. Da je u tom slučaju kuja došla u kamp, sa ovom dvojicom krimosa koji su na platnom spisku u klubu, da je njemu i stučnom štabu prijetila, nešto uslovljavala, da su se tu baš skrvili, čovjeku pukao film, pokupio se i otišao.
Vrte se još tu neke provjerene, ali meni je jedan od ova dva scenarija, ako ne i oba, vrlo moguć. Kakav kup i bakrači, moj kili.
U vezi fizičke spreme, zaista je ekipa lose spremljena, ali, ako se sjećaš ni prethodne godine mi nismo odmah gazili i da se forma sve više tempirala i dizala. Ovako ne moze ostati, nemoguće je, jednostavno zakon fizike, jedino je pitanje koliko mi mozemo trpiti, 5 poraza u 9 kola je malo previse. Past ce i drugi, da su Real, kakvi mi i nas konitinuitet, Borac lani u prvom dijelu fakat nije ni trebao pomoc sudija, bili su dobri, kao Zrinjski sad, ali su u drugom dijelu pali, Zeljo pomoze Zrinjskom i uzese prvenstvo. Previse je utakmica svako sa svakim, evo tek jedan krug zavrsava, je li tako, a malo je ekipa koje mozes unaprijed upisati kao dobivene pobjede, trenutno samo Velez. Pitanje je koliko ce se i srpski klubovi sklanjati Borcu. Bit ce svega, proljece nosi puno zanimljivije igre.
Last edited by last mohicans on 28/09/2025 15:20, edited 2 times in total.
last mohicans

#46698 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

sencobih wrote: 28/09/2025 14:03
al-em wrote: 28/09/2025 13:35

Sto posto nije ga trebao dirati ni nakog gola kad ga nije ranije zamijenio
Lafo ga tapše, a iste sekunde ga zamijenio. Normalno da nije bio čiste glave, jedno je sta kaže igrač, a drugo što zna i misli trener. Samo ga je još više ubio nepromisljenim potezom. Prvo, sigurno nije svejedno Cimiju, a situacija s majkom nije bolja, pretpostavljam. Samo si ga bez potrebe dotukao još više. Svaki trener je nesto slično prošao kao igrač i zna da glava nije čista. Uopće nije trebao poceti utakmicu, imao je Mamasa, Krdzalića, bilo je rješenja. Guli također MORA na klupu, samo je teret ekipi. Uvoditi ga kao zamjenu, naći rješenje za beka, da to nije Keri, gubimo momka bezeze nazad. Stoti put pitam, STA JE SA MUJKIĆEM?
last mohicans

#46699 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Moj Husrefe i cjelokupni klubu, ja bi se doživotno banovao da me ovaj bolid nešto prepišava i bocka.
Nije sreća para puna vreća, to znaju oni što je imaju", napisao je Adžem uz fotografiju kako slavi u velikom derbiju.
Logovan

#46700 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

last mohicans wrote: 28/09/2025 15:43 Moj Husrefe i cjelokupni klubu, ja bi se doživotno banovao da me ovaj bolid nešto prepišava i bocka.
Nije sreća para puna vreća, to znaju oni što je imaju", napisao je Adžem uz fotografiju kako slavi u velikom derbiju.
Nije, ali bi je ti volio imati jebem ti majku, joj što ne mogu šuplje

Ode Musemić izgleda
Post Reply