I ne zaustavljaju se. Reputacijski nam nanose štetu.
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
last mohicans
#12027 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Barem se nadam da ce Zoranu dati odrijesene ruke i vidio je sve, ne mora mu niko pričati. Na drugoj temi je kolega kili dobro amalizirao. Najveci dio nasih problema je losa sprema, potom formacije koje nisu za ove igrače i trenutno trener ispod prosjeka
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#12028 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ako ce ismir opet prodavati igrace za 6 mjeseci i ako se Ajla petljati u posao ma Jurgen Klop nam ne moze pomoci.
-
mond
#12029 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Da smo normalni u iduća četiri kola minumum bi bilo za zahtjevati 10 bodova, ali pošto nismo očekujem 6-7. Nema ovoj ekipi spasa sa ovim šarlatanima i treba sve rasprodati za koje postoje ponude ili interesovanja. Nema druge bgm
Al ko da nam stvori ekipu za proljeće? Nemaš kvaliteta unutar kluba da kvalitetno rezonuje koji bi bio plan i šta da se uradi povodom toga. Jel Maminjo mlađi to rješenje
Sportskog direktora nemamo...
Opet kad se malo čovjek prekonta, imaš Ajlu, Homera i Amerikance
Spasa nam nema mensčini, jer ovo vodi dalje u provaliju
Jedino što se zna, ponavljam, ovoj ekipi nema spasa.
Al ko da nam stvori ekipu za proljeće? Nemaš kvaliteta unutar kluba da kvalitetno rezonuje koji bi bio plan i šta da se uradi povodom toga. Jel Maminjo mlađi to rješenje
Opet kad se malo čovjek prekonta, imaš Ajlu, Homera i Amerikance
Spasa nam nema mensčini, jer ovo vodi dalje u provaliju
Jedino što se zna, ponavljam, ovoj ekipi nema spasa.
- Silvester071
#12030 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sada kada se vec hvatamo svega, znate ono, rezultat trpi sve a mi rezultata nemamo vec dugo, dugo (zaista me kao navijača FKS ne impresionira jedan ili dva kupa u 4-5 godina "vladavine" Ismira M.) pogledas kakvi sposobnjakovici sjede u Upravi kluba, oni su formirali B tim, sa nekih 20-25 igraca sigurno, svako taj igrac košta minimalno 2-3 hiljade KM a nema šanse da igraju za minimalac (+ smjestaj i ostale karafeke) a da nisi prije formiranja istog uopste "obezbjedio" gdje ce i koji nivo takmicenja taj klub igrati.
Pravila ne znaju, jer u kantonalnoj ne mogu, jer ista je za amatere em sam kvalitet iste je smiješan, u II ligu FBiH valjda isto ne mogu ili nisu aplicirali na vrijeme, zaista ne znam, štati ostaje, da igraju izmedju sebe dvije vatre i da ti to zadovoljstvo laički gledano placas minimalno 50 ths KM mjesecno, sto mislim da je ipak puno skuplje, nevjerovatno.
Sama ideja o formiranju B tima odlicna, potrebna ali i to je bez ikakvog cilja formirano, eto samo da se ima a neka igraju izmedju sebe...mnogo amaterizma
I jos kad pročitam onu Ajlu prije par dana na Klixu, eto ona je tu kao neki jaz nesto bča, bla, ko da se ne moze naci neki direktor kluba kako treba, nego eto samo ona to moze itd...itd...
Ma trebalo bi covjeku dva dana da napiše sve nebuloze što je covjek uradio sa klubom, šteta zaista, šteta i njegovih para ali mislim da je on u konačnici zadovoljan, kada se sve podvuče, mislim da je on u finansijskom plusu a mi vamo što tavorimo po 3 i 4-tim mjestima, boli ga neka stvar
Pravila ne znaju, jer u kantonalnoj ne mogu, jer ista je za amatere em sam kvalitet iste je smiješan, u II ligu FBiH valjda isto ne mogu ili nisu aplicirali na vrijeme, zaista ne znam, štati ostaje, da igraju izmedju sebe dvije vatre i da ti to zadovoljstvo laički gledano placas minimalno 50 ths KM mjesecno, sto mislim da je ipak puno skuplje, nevjerovatno.
Sama ideja o formiranju B tima odlicna, potrebna ali i to je bez ikakvog cilja formirano, eto samo da se ima a neka igraju izmedju sebe...mnogo amaterizma
I jos kad pročitam onu Ajlu prije par dana na Klixu, eto ona je tu kao neki jaz nesto bča, bla, ko da se ne moze naci neki direktor kluba kako treba, nego eto samo ona to moze itd...itd...
Ma trebalo bi covjeku dva dana da napiše sve nebuloze što je covjek uradio sa klubom, šteta zaista, šteta i njegovih para ali mislim da je on u konačnici zadovoljan, kada se sve podvuče, mislim da je on u finansijskom plusu a mi vamo što tavorimo po 3 i 4-tim mjestima, boli ga neka stvar
-
mond
#12031 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Da je mudriji zaradio bi više, a ja bih bio manje nadrkan. Al jebiga, dijasporac, okružio se poluidiotima i nadriljekarima
-
DebelinJoe
-
tokio25
#12033 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
meni je malo glup njihov odgovor kao odustajemo od b tima jer kantonalna liga je slaba za nase igrace
doduse ne znam pravila liga da li moze b tim proci u drugu ligu i vise do prve federalne
ako to omogucuju pravila naravno da ces igrati prvo kantonalnu i ako si toliko jak odmah nakon prve sezone ces ici stepenicu gore
po kvaliteti igraca vjerovatno bi igrali prvu ili drugu federalnu ligu
doduse ne znam pravila liga da li moze b tim proci u drugu ligu i vise do prve federalne
ako to omogucuju pravila naravno da ces igrati prvo kantonalnu i ako si toliko jak odmah nakon prve sezone ces ici stepenicu gore
-
sencobih
#12034 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nama su svojevremeno nudili kao spas od propasti fuziju sa olimpicom da bi se spasili, ima tih varijanti
-
DebelinJoe
#12035 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mislim da im je kantonalna liga bio dobar start, čisto da se uhodaju.tokio25 wrote: ↑28/09/2025 12:32 meni je malo glup njihov odgovor kao odustajemo od b tima jer kantonalna liga je slaba za nase igrace
Nije mi jasno zašto su to odbili po principu "nije to naš nivo." Utakmice bi bile atrakcije. Ali ljudi ne znaju šta je marketing.
-
baxus
#12036 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma to za B tim je Mirivicu neko prodao tu priču. Lijepo upakovao, a ovaj aminovao. To sto tajming nije dobar nikog nije bilo briga. Bitno je da se igrači dovedu, a sto nemaš ništa od njih trenutno to je izgleda bilo nebitno.
Uglavnom njegova odgovornost, ali i njegove pare. Nek se on sekira. Neću ja i zbog B tima valjda.
Mirvic sad ima zadatak da izvadi ekipu iz krize. Sad je dilema, čekati Husrefa da nadodaje, ili tražiti novo rješenje.
Koštat će ga i jedno i drugo, a garancije nema.
Husref sigirno nije dugoročno rješenje. Pogotovo s ovim stručnim stabom. Nedovoljni i nedorasli su čak i za ovu ligu 10, a ne za neke Mirviceve evropske ambicije. Znaci da je fulio.
Zoran Mamić? Ako će sa sobom dovesti i nekog ozbiljnog trenera i kompletan staff, a da budu spremni na karanje sudija i da se bore svim sredstvima.
Uglavnom na Mirvicu je zadatak da nas izvadi iz ove dubioze. Niko drugi nije dužan, pogotovo ne igrači.
Uglavnom njegova odgovornost, ali i njegove pare. Nek se on sekira. Neću ja i zbog B tima valjda.
Mirvic sad ima zadatak da izvadi ekipu iz krize. Sad je dilema, čekati Husrefa da nadodaje, ili tražiti novo rješenje.
Husref sigirno nije dugoročno rješenje. Pogotovo s ovim stručnim stabom. Nedovoljni i nedorasli su čak i za ovu ligu 10, a ne za neke Mirviceve evropske ambicije. Znaci da je fulio.
Zoran Mamić? Ako će sa sobom dovesti i nekog ozbiljnog trenera i kompletan staff, a da budu spremni na karanje sudija i da se bore svim sredstvima.
Uglavnom na Mirvicu je zadatak da nas izvadi iz ove dubioze. Niko drugi nije dužan, pogotovo ne igrači.
-
tokio25
#12037 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
pa upravo to govorimDebelinJoe wrote: ↑28/09/2025 12:47Mislim da im je kantonalna liga bio dobar start, čisto da se uhodaju.tokio25 wrote: ↑28/09/2025 12:32 meni je malo glup njihov odgovor kao odustajemo od b tima jer kantonalna liga je slaba za nase igrace
Nije mi jasno zašto su to odbili po principu "nije to naš nivo." Utakmice bi bile atrakcije. Ali ljudi ne znaju šta je marketing.
ono "novi" si klub naravno da ces krenuti od najnizeg nivoa i da ces tu lijeciti djecije bolesti i onda napredovati kroz lige i kako dalje kanalisati igrace i sl
-
sencobih
#12038 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Koliko se sjećam nasi su htjeli od kantonalne, ali nisu htjeli registrovati klub ovi iz fsks, onda su ovi iz saveza htjeli, ali nasi više neće jer je ispala ova varijanta sa dugopoljem, i to se vjerojatno odavno ganja jer bila je ona šema i sa onim slovenačkim klubomtokio25 wrote: ↑28/09/2025 12:58pa upravo to govorimDebelinJoe wrote: ↑28/09/2025 12:47Mislim da im je kantonalna liga bio dobar start, čisto da se uhodaju.tokio25 wrote: ↑28/09/2025 12:32 meni je malo glup njihov odgovor kao odustajemo od b tima jer kantonalna liga je slaba za nase igrace
ono "novi" si klub naravno da ces krenuti od najnizeg nivoa i da ces tu lijeciti djecije bolesti i onda napredovati kroz lige i kako dalje kanalisati igrace i sl
-
tokio25
#12039 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
pa moze i jedno i drugo u biti
ovaj b klub ti je pred nosom vidis na licu mjesta ako je izmedju b i prve ekipe idi u dugopolje i onda ako napreduje u sarajevo ako ne prodaj
i tako sve dok se ne isfiltrira prva ekipa u sve 3 ekipe i na kraju sezone mozes raditi prodaju popunjavanje i sl
ovaj b klub ti je pred nosom vidis na licu mjesta ako je izmedju b i prve ekipe idi u dugopolje i onda ako napreduje u sarajevo ako ne prodaj
i tako sve dok se ne isfiltrira prva ekipa u sve 3 ekipe i na kraju sezone mozes raditi prodaju popunjavanje i sl
-
last mohicans
#12040 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mislim.da bi se sa Mamićima i to karanje sudija smanjilo, maheri i mešetari su to. Zdravko je tata u Hercegovini, jake konekcije ima, a znaju kako se posluje, pa i "završavaju" poslovi. Ovaj blecak to ne zna. Meni je najzalosniji naš nestručni štab kad ih kamera zumira, tuga te ufati, iz njihove fascijalne ekspresije i neverbalne komunikacije ti vidiš da su oni očajni i benznadežni. Još nešto, godinama se nama podvaljuju ili trpaju povrijeđeni igrači, tako i da naš medicinski tim kompletan treba promijeniti, ostavio bih Hadzijabarića jer je tu fakat dugo i mislim da je dobar fizioterapeut. Čuo sam provjerenu info dok je i Maksić bio u timu, da su mu zavrtali ruke da potpise nekog igrača kao zdravog da bi ga menadzeri utrpali, čovjek nije htio potpisati. Mozda zato vise i nije u timu.baxus wrote: ↑28/09/2025 12:51 Ma to za B tim je Mirivicu neko prodao tu priču. Lijepo upakovao, a ovaj aminovao. To sto tajming nije dobar nikog nije bilo briga. Bitno je da se igrači dovedu, a sto nemaš ništa od njih trenutno to je izgleda bilo nebitno.
-
UDHZSA
#12041 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Klub se nalazi u najgorem periodu u zadnjih 20 godina i sve je ovo plod neznanja ljudi koji ga vode i sa kojima se okruzio onaj nesretnik, sada je vec to do grla u mafijaskim raljama.
Pored toga navijacka grupa je ukljucena u to sve prvi put u historiji poslije dzinetovog doba gdje su imali neki vid zarade kroz tribinu.
Najveci sljam i dva otpadnika koji su vec tjerani sa iste sada su skontali da je tribina slaba i da mogu ostvariti dobiti kroz sve to, zato tolika sutnja zato ona brojka na sjeveru..
Prvo se to treba rijesiti da bi klub imao zastitu koju treba imati i prvi bedem odbrane od svih stetocina i nedaca ovako razjedinjeni lutamo i sto nam jedino ostaje seruckamo po imternetu od muke.....
U ime nade za bolje dane....
Pored toga navijacka grupa je ukljucena u to sve prvi put u historiji poslije dzinetovog doba gdje su imali neki vid zarade kroz tribinu.
Najveci sljam i dva otpadnika koji su vec tjerani sa iste sada su skontali da je tribina slaba i da mogu ostvariti dobiti kroz sve to, zato tolika sutnja zato ona brojka na sjeveru..
Prvo se to treba rijesiti da bi klub imao zastitu koju treba imati i prvi bedem odbrane od svih stetocina i nedaca ovako razjedinjeni lutamo i sto nam jedino ostaje seruckamo po imternetu od muke.....
U ime nade za bolje dane....
- Logovan
#12042 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Turkeš na posudbi u Al-Ittifaq do kraja sezone
Fudbalski klub Sarajevo potvrđuje da je za napadača Aldina Turkeša dogovorena posudba do kraja tekuće sezone u klub Al-Ittifaq iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.
Turkeš je za FK Sarajevo upisao 33 nastupa i postigao 10 golova.
Već na svom debiju u dresu Al-Ittifaqa, Turkeš je upisao prvi nastup i postigao pogodak. Sretno Aldine, pratimo te!

- vicious
#12043 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kakva smijurija od kluba. Homer i Alimanovicka se nastavljaju brukati i nastavljaju dokazivati da nemaju jebenog pojma šta rade.
Krste je tu svakako samo da klima glavom i radi sta mu se kaže.
Husref prije svega nije trebao nikako prihvatiti da ponovo sjedne na klupu. A kad već jeste i kad su navalili da ga dovedu, nadam se da će im uzeti svaku paru do kraja ugovore.
Krste je tu svakako samo da klima glavom i radi sta mu se kaže.
Husref prije svega nije trebao nikako prihvatiti da ponovo sjedne na klupu. A kad već jeste i kad su navalili da ga dovedu, nadam se da će im uzeti svaku paru do kraja ugovore.
- Logovan
#12044 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
I naravno momak je odmah postigao gol.
-
al-em
#12045 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Turkes bi u zrinjskom bio najbolji strijelac lige.
I nije do turkesa...
I nije do turkesa...
-
last mohicans
#12046 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Spominju da Đalović dolazi, ovaj sto je Maribor 16 dana vodio.
-
mond
#12047 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Vodio Rijeku prošle sezone. Taj igra na 1:0 i rezultat. Ma ko god da dođe, neće mu biti lako.
- omega369
#12048 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma zaboli me ko ce doci. Rezultati se moraju postici, kako znaju i umiju..sa ovim nesretnicima husrefom i njegovom klapom i vrapcima na grani je jasno da samo mozemo ispasti
A homer je najveci problem. Kad bi navijaci ulozili malo energije da ga krenu prozivati, mozda bi se nesto i promjenilo
Do tad ce nas jahati jer njemu je dobro, lova se vrti, zaboli ga dzenis
A homer je najveci problem. Kad bi navijaci ulozili malo energije da ga krenu prozivati, mozda bi se nesto i promjenilo
- rocco_siffredi
#12049 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ko će ga prozvati? Koje Horde?omega369 wrote: ↑28/09/2025 21:59 Ma zaboli me ko ce doci. Rezultati se moraju postici, kako znaju i umiju..sa ovim nesretnicima husrefom i njegovom klapom i vrapcima na grani je jasno da samo mozemo ispasti
Šta mislite otkud parola na derbiju?
I Šmrk je počeo uzimati Mirvića. Marka njemu, marka Hordama od svake ulaznice, ali se Mirvića i Upravu više neće prozivati.
Sve mi se gasi, fuj
-
molotovljev
#12050 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Tri utakmice tri pobjede. Otiso zbog frke na treningu...last mohicans wrote: ↑28/09/2025 21:49 Spominju da Đalović dolazi, ovaj sto je Maribor 16 dana vodio.
Prosle sezone sa Rijekom uzeo kup i prvenstvo.
Ako on dodje u igri smo za vrh tabele.