Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
-
sumirprimus
#28976 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
brate cvarci su top. sto to?
- dr_Evil
#28977 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nista, samo kolegici moi dao preporuku gdje kupiti
-
sumirprimus
#28978 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
-
sumirprimus
#28980 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
mada znamo i ja i ti da je to bilo cinicno, a sto se tice nindzi i klanjanja na javnim povrsinama i ja sam protiv toga.
nekad su bili samo u maoci, sada se oteli kontroli i ima ih po svim carsijama, sjbem se kad ih viidm uzivo, daj da svi onda hodamo maskirani po ulici. ha ja.
a tek ovi profesionalni vrbovatelji, sto bi rekli profesori samo ne znam cega sto vrbuju po tribinama i drustvenim mrezama.
to nije put naprijed.
eto jos jednog razloga zasto se iseliti.
nekad su bili samo u maoci, sada se oteli kontroli i ima ih po svim carsijama, sjbem se kad ih viidm uzivo, daj da svi onda hodamo maskirani po ulici. ha ja.
a tek ovi profesionalni vrbovatelji, sto bi rekli profesori samo ne znam cega sto vrbuju po tribinama i drustvenim mrezama.
- Rugafet
- dr_Evil
#28982 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja bih se iselio jer neko moze koristiti naziv "nindze" i pri tome da niko ne reaguje. NIkakve razlike izmedju hodze sta arlauce i toga.sumirprimus wrote: ↑26/09/2025 12:55 mada znamo i ja i ti da je to bilo cinicno, a sto se tice nindzi i klanjanja na javnim povrsinama i ja sam protiv toga.
a tek ovi profesionalni vrbovatelji, sto bi rekli profesori samo ne znam cega sto vrbuju po tribinama i drustvenim mrezama.to nije put naprijed.
Kad bi neko napisao na forumu 'erceg Bosne o pingvinima letio bi prije nego bi izrekao "gradjanska".
Naravno ne zelim tebi da izletis, ti si nam korektivni faktor na forumu, kad nas ponese nakon trece ljute.
-
moimoi
#28983 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
A nisam ti ja ljubitelj cvaraka
Ne volim ti ja nix masno. To tamane ovi moji.
Meni daj prsute, pecene ili kuhane sunke i tako toga
E jedino karbonara mora sa pancetom… al ni nju ne jedem nako
Meni daj prsute, pecene ili kuhane sunke i tako toga
E jedino karbonara mora sa pancetom… al ni nju ne jedem nako
-
Zakalwe
- Grijem se na: struju
#28984 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Statisticki, sto vise nOOrod arlauce i moli izmisljenom nebeskom djedici, to vece sranje u drzavi.
I sto je najsmesnije onda jedva cekaju da pobjegnu u neke bolje drzave koje su, gle cuda, sekularne.

I sto je najsmesnije onda jedva cekaju da pobjegnu u neke bolje drzave koje su, gle cuda, sekularne.

- sinuhe
#28985 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Sve to treba secirati od zemlje do zemlje. U Holandiji djeca idu u vjerske škole, u Finskoj ima vjerskih fanatika i uticajni su itd.
-
Tango556
#28986 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
To nema veze sa religijom nego su to većinom kolonijalne sile koje su pobile i pokrale pola svijeta.
-
Zakalwe
#28987 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Aha. kolonijalne sile kao Irska, Svajcarska, Australija, Norveska , Danska, Svedska itd.
Istina je koliko jednostavna toliko i bolna: razvoj se osniva na nauci i tehnologiji. Nauka se osniva na logici.
A u religiji nula logike. Dodje ti covo sa smijesnim sesiricem i kaze da magarci lete po nebu, ljudi hodaju po moru, da se zene moraju zamotati u krpe itd. A usput, plati mu.
Zemlje koje su prosle reformu i izbacile zadrtije vrste religije su bolje prosle od ovih koji su ostali (prvoslavlje, katolicizam).
Meni su najbolji ovi koji pobjegnu iz religioznih vukojebina i onda traze da promjene novu domovinu u ono od cega su pobjegli. I naravno, nikad njihova greska. "kolonijalne sile, sve ste to vi pokrali"
-
broj dva
#28988 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Seljak do seljaka (u negativnom značenju riječi, dakle ne ratar/poljoprivrednik nego ljakse) ali ovo je njihovo vrijeme i njihovo društvo.sumirprimus wrote: ↑26/09/2025 12:55 mada znamo i ja i ti da je to bilo cinicno, a sto se tice nindzi i klanjanja na javnim povrsinama i ja sam protiv toga.
a tek ovi profesionalni vrbovatelji, sto bi rekli profesori samo ne znam cega sto vrbuju po tribinama i drustvenim mrezama.to nije put naprijed.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#28989 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
...
Last edited by PreWiBa on 27/09/2025 19:52, edited 1 time in total.
- PreWiBa
#28990 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ti si bgm iz teške vukojebine dok se takvim rječnikom služiš.Zakalwe wrote: ↑27/09/2025 12:24Aha. kolonijalne sile kao Irska, Svajcarska, Australija, Norveska , Danska, Svedska itd.![]()
Istina je koliko jednostavna toliko i bolna: razvoj se osniva na nauci i tehnologiji. Nauka se osniva na logici.
A u religiji nula logike. Dodje ti covo sa smijesnim sesiricem i kaze da magarci lete po nebu, ljudi hodaju po moru, da se zene moraju zamotati u krpe itd. A usput, plati mu.
Zemlje koje su prosle reformu i izbacile zadrtije vrste religije su bolje prosle od ovih koji su ostali (prvoslavlje, katolicizam).
Meni su najbolji ovi koji pobjegnu iz religioznih vukojebina i onda traze da promjene novu domovinu u ono od cega su pobjegli. I naravno, nikad njihova greska. "kolonijalne sile, sve ste to vi pokrali"![]()
Ateista sa Podromanije, vidim.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Ozimician
#28992 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Na stranu ova fašisoidna naklapanja na temi, @dr_Evil je sve objasnio.
Ovaj chart ne pokazuje skoro pa ništa; jer da "važnost religije" ima ikakvog uticaja, ne bi imali ovoliko anomalija na chartu - Npr. USA, Vietnam, Albanija.
Evo po istom ovom chartu Albanija manje religiozna od USA, Norveške, Irske, Austrije, Kanade, Nizozemske, Španije, Italije, Poljske, Hrvatske...
Oslikava se odično u životnom standardu.
Pored Albanije su blizu i Mađarska, Bugarska, Bjelorusija, Ukrajina, Vijetnam, Kazahstan...
Ovaj chart ne pokazuje skoro pa ništa; jer da "važnost religije" ima ikakvog uticaja, ne bi imali ovoliko anomalija na chartu - Npr. USA, Vietnam, Albanija.
Evo po istom ovom chartu Albanija manje religiozna od USA, Norveške, Irske, Austrije, Kanade, Nizozemske, Španije, Italije, Poljske, Hrvatske...
Oslikava se odično u životnom standardu.
Pored Albanije su blizu i Mađarska, Bugarska, Bjelorusija, Ukrajina, Vijetnam, Kazahstan...
-
Zakalwe
#28993 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Da mozda nije obratno? Kad ljudi napuste vjeru, obogate se? Zapadnoevropske zemlje su prvo provele reformaciju, pa se onda obogatile.
- PreWiBa
#28994 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
A nema smisla ako gledamo unutar država.Ozimician wrote: ↑27/09/2025 13:21 Na stranu ova fašisoidna naklapanja na temi, @dr_Evil je sve objasnio.
Oslikava se odično u životnom standardu.![]()
Bavarska je najreligioznija a ujedno i najbogatiji dio države.
I u Italiji je Lombardija religioznija od ostatka zemlje.
- Ozimician
#28995 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nema uopšte smisla nikakvog kako god da okreneš, ali eto neko gura taj narativ očito.
I kod nas je ZHK najreligiozniji dio države i najbogatiji.
TK najmanje religiozan, pa je neka srednja žalost sa propadajućim trendom. Ove godine ga ZDK prestiže po broju rođenih, po prvi put u historiji.
TK nekad bio najjači demografski, a sad pao na 3. mjesto.
I kod nas je ZHK najreligiozniji dio države i najbogatiji.
TK najmanje religiozan, pa je neka srednja žalost sa propadajućim trendom. Ove godine ga ZDK prestiže po broju rođenih, po prvi put u historiji.
TK nekad bio najjači demografski, a sad pao na 3. mjesto.
- PreWiBa
#28996 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
-
moimoi
#28997 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ovisi koliko se vjera mijesa u obrazovanje tj nauku.
Najbolje srednje skole u Eu imaju vjerski predznak.. ali se ne mjesaju u nauku.
Najbolje srednje skole u Eu imaju vjerski predznak.. ali se ne mjesaju u nauku.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#28998 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja mislim da se nauka mijesa u vjeru...a ne obratno
Sto god zagrebes od nauke neki je svecenik to vec istrazivao...da ne idemo u daleku povijest
Bilo je vremena kocenja znanosti
Ali tu je i vrijeme kad je kc drzala najvece univeeuitete skole i pismenost...
Sto god zagrebes od nauke neki je svecenik to vec istrazivao...da ne idemo u daleku povijest
Bilo je vremena kocenja znanosti
Ali tu je i vrijeme kad je kc drzala najvece univeeuitete skole i pismenost...
-
moimoi
#28999 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nije tebi lako.. ako radis s ljudima sa kojima mislim da radis
-
konami666
#29000 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Koliko se ljudi iselilo od 2020? Prošlo je skoro pa pola decenije, mislim da će do 2030 u Bosni biti oko 1.8 miliona stanovnika. Možda malo manje.