Telemach BH
Moderator: Benq
-
bogata_sirotinja
#26751 Re: Telemach BH
To što zovu 5-6 mjeseci pred istek UO je normalna pojava, jer i oni sami kažu da 6 mjeseci pred istek UO, korisnik može obnoviti UO. Kad počnu zvati na pola UO i govoriti kako nude ekstra benefite samo zato jer ste dugogodišnji korisnik, znajte da uskoro slijedi poskupljenje.
Tako su mene zvali krajem Novembra jer mi je isteklo 10 mjeseci po 1KM za Premium paket, i nudili, ako se ne varam 15% popusta godinu dana ili 25% popusta godinu dana bez Pinka i FilmBox-a. Znači, presmješna ponuda...
Da bi samo 4 dana nakon toga došla vijest o poskupljenju.
Ja mislim da oni nisu svjesni koliko će korisnika odjaviti usluge kada dodje do poskupljenja a i samme prodaje kompanije.
Žalosno je šta je danas, a šta će tek nastati od onakve Telemach kompanije iz 2017-2018. godine.
Tako su mene zvali krajem Novembra jer mi je isteklo 10 mjeseci po 1KM za Premium paket, i nudili, ako se ne varam 15% popusta godinu dana ili 25% popusta godinu dana bez Pinka i FilmBox-a. Znači, presmješna ponuda...
Ja mislim da oni nisu svjesni koliko će korisnika odjaviti usluge kada dodje do poskupljenja a i samme prodaje kompanije.
Žalosno je šta je danas, a šta će tek nastati od onakve Telemach kompanije iz 2017-2018. godine.
-
Malisa11
#26752 Re: Telemach BH
bogata_sirotinja wrote: ↑19/09/2025 09:05 Ja mislim da oni nisu svjesni koliko će korisnika odjaviti usluge kada dodje do poskupljenja a i samme prodaje kompanije.
Ja bih volio poskupljenje, raskid bez penala je najbolja stvar.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#26753 Re: Telemach BH
Kako promjeniti e-mail za dolazak e-racuna?
@Telemach ?
Na aplikaciji javlja grešku...
@Telemach ?
Na aplikaciji javlja grešku...
- Telemach
#26754 Re: Telemach BH
Zdravo @anex,
Hvala na obraćanju. Budite slobodni da nam u inbox dostavite novu e-mail adresu na koju želite da ubuduće primate e-račune, kako bismo mogli izvršiti ažuriranje. Ukoliko imate dodatnih pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.
-
apokalipso2
#26755 Re: Telemach BH
I meni su prvo nudili istu cijenu paketa prvu godinu a drugu premium (ja sam na Full), reko mene zanima manja cijena i onda ponude mizernih 15% samo prvu godinu. Reko razmislit ću ali o prelasku na BHTelecom jer imaju skoro sav sport koji ja gledam a koji nema Telemach i jer imam optiku do stana, tako da samo čekam isteg ugovorne obaveze.bogata_sirotinja wrote: ↑19/09/2025 09:05 To što zovu 5-6 mjeseci pred istek UO je normalna pojava, jer i oni sami kažu da 6 mjeseci pred istek UO, korisnik može obnoviti UO. Kad počnu zvati na pola UO i govoriti kako nude ekstra benefite samo zato jer ste dugogodišnji korisnik, znajte da uskoro slijedi poskupljenje.
- shape of despair
#26756 Re: Telemach BH
cinestar fantasy bas podobro nije sinhronizovan
- Telemach
#26757 Re: Telemach BH
Zdravo @shape of despair,
Hvala Vam na obraćanju. Obavještavamo Vas da smo od strane nadležnog odjeljenja informisani kako je prijavljeni problem otklonjen te da se kanal CineStar Fantasy sada uredno emituje. Ukoliko i dalje primjećujete smetnje u prikazu kanala, molimo Vas da nam se obratite putem pp, kako bismo mogli dodatno provjeriti i pomoći Vam u najkraćem mogućem roku. Stojimo Vam na raspolaganju.
-
laik1981
#26758 Re: Telemach BH
Kod svakog poskupljenja imas pravo na raskid trenutnog ugovora bez obzira kad si ga potpisao. Ja ne pamtim kad sam platio punu cijenu bilo kojeg paketa.bogata_sirotinja wrote: ↑19/09/2025 09:05 To što zovu 5-6 mjeseci pred istek UO je normalna pojava, jer i oni sami kažu da 6 mjeseci pred istek UO, korisnik može obnoviti UO. Kad počnu zvati na pola UO i govoriti kako nude ekstra benefite samo zato jer ste dugogodišnji korisnik, znajte da uskoro slijedi poskupljenje.
Da imam alternativu sutra bih promijenio operatera samo zbog sporta iako sam 99% zadovoljan telemachom. Strasna korisnicka podrska. Skoro svaki put kada bi ih nazvao zbog bilo cega rijesili bi ekspresno. Kad trebaju doci dodju istog dana kroz par sati od poziva. Nema to nigdje. Da uvedu te sportske kanale koje svi hocemo nikad ih ne bi mijenjao.
-
stajeba
- Grijem se na: sex
- Vozim: svoj fazon
- Horoskop: je za nevjernike
#26759 Re: Telemach BH
ja produžio ugovor za internet, imam onaj preko antene od 10 megabita jer nemam druge mogućnosti. I pazi ti sad, kaže mi lik dobit ćeš malo veću brzinu jer sam eto kao produžio ugovor, i nakon 15 dana nema te bolje brzine, kaže pozovi tehničku podršku, samo dobio odbijenicu po tom pitanju.
MOD EDIT: Obrisan je dio za starlink jer nije tema.
- Telemach
#26760 Re: Telemach BH
Zdravo @stajeba,stajeba wrote: ↑25/09/2025 01:12 ja produžio ugovor za internet, imam onaj preko antene od 10 megabita jer nemam druge mogućnosti. I pazi ti sad, kaže mi lik dobit ćeš malo veću brzinu jer sam eto kao produžio ugovor, i nakon 15 dana nema te bolje brzine, kaže pozovi tehničku podršku, samo dobio odbijenicu po tom pitanju.
Zahvaljujemo se na obraćanju na ovaj način. Ljubazno molimo da nam putem privatne poruke dostavite korisničke podatke te kontakt broj. Naš Tim tehičke podrške će Vas odmah kontaktirati za dodatne provjere i više informacija. Stojimo Vam na raspolaganju.
-
Ivicaaaa
#26761 Re: Telemach BH
Meni su dali gotovo iste ponude.Samo meni su nudili 10%.apokalipso2 wrote: ↑22/09/2025 14:01I meni su prvo nudili istu cijenu paketa prvu godinu a drugu premium (ja sam na Full), reko mene zanima manja cijena i onda ponude mizernih 15% samo prvu godinu. Reko razmislit ću ali o prelasku na BHTelecom jer imaju skoro sav sport koji ja gledam a koji nema Telemach i jer imam optiku do stana, tako da samo čekam isteg ugovorne obaveze.bogata_sirotinja wrote: ↑19/09/2025 09:05 To što zovu 5-6 mjeseci pred istek UO je normalna pojava, jer i oni sami kažu da 6 mjeseci pred istek UO, korisnik može obnoviti UO. Kad počnu zvati na pola UO i govoriti kako nude ekstra benefite samo zato jer ste dugogodišnji korisnik, znajte da uskoro slijedi poskupljenje.
-
stajeba
#26762 Re: Telemach BH
pa već sam kontaktirao tehničku podršku, paket je takav kakav je nema tu promjena brzina jer je to maksimalna moguća, ali me zbunilo kad mi na kasi reče lik da ću dobiti veću brzinu jer sam produžio ugovor.Telemach wrote: ↑25/09/2025 09:53Zdravo @stajeba,stajeba wrote: ↑25/09/2025 01:12 ja produžio ugovor za internet, imam onaj preko antene od 10 megabita jer nemam druge mogućnosti. I pazi ti sad, kaže mi lik dobit ćeš malo veću brzinu jer sam eto kao produžio ugovor, i nakon 15 dana nema te bolje brzine, kaže pozovi tehničku podršku, samo dobio odbijenicu po tom pitanju.
Zahvaljujemo se na obraćanju na ovaj način. Ljubazno molimo da nam putem privatne poruke dostavite korisničke podatke te kontakt broj. Naš Tim tehičke podrške će Vas odmah kontaktirati za dodatne provjere i više informacija. Stojimo Vam na raspolaganju.
-
brazzo19
#26763 Re: Telemach BH
Planira li Telemach nabavljati Iphone 17 seriju i kad? 
- crnivrag
- crnivrag
#26766 Re: Telemach BH
Eh to ne znam, ne radim ni u Telemach-u ni u Comtrade-u, ali znam da im Comtrade isporučuje uređaje, a oni obračunavaju rate na računu za Telemach usluge.
Vidio sam da početkom mjeseca obično ažuriraju dostupne uređaje, ali npr. ove neke akcije kao što je sada Samsung globalna promocija, ne prati taj način ponude.
-
mateo777
#26767 Re: Telemach BH
Pozdrav ljudi!
Zna li netko koji je maksimalan broj uređaja koji mogu spojiti na Ubee router?
Imam sljedeći problem... U stanu sam napravio pametnu kuću pomoću Home Assistant-a i Sonoff M5 prekidača (koji se nažalost spajaju preko Wifi-a). Na početku je radilo sve kako treba, međutim, otkad sam dodao još pokoji uređaj počeli su mi prekidači gubiti konekciju pa ih svako malo moram ponovno konfigurirati.
Pretpostavljam da bi mi bolji router ili Mesh riješio problem? Imate neke preporuke za router ili Mesh do nekih 200KM?
Unaprijed hvala!
Imam sljedeći problem... U stanu sam napravio pametnu kuću pomoću Home Assistant-a i Sonoff M5 prekidača (koji se nažalost spajaju preko Wifi-a). Na početku je radilo sve kako treba, međutim, otkad sam dodao još pokoji uređaj počeli su mi prekidači gubiti konekciju pa ih svako malo moram ponovno konfigurirati.
Pretpostavljam da bi mi bolji router ili Mesh riješio problem? Imate neke preporuke za router ili Mesh do nekih 200KM?
Unaprijed hvala!
-
acer5101
#26768 Re: Telemach BH
Ako si ih jednom konfigurisao na 2.4 i rade, ne bi trebalo da imas problema poslije. Kod mene ih radi 16 kom. bez ikakvih problema. Možeš provjeriti jačinu signala sa nekom od aplikacija, čisto provjeriti jel signal problemmateo777 wrote: ↑25/09/2025 23:36 Pozdrav ljudi!
Unaprijed hvala!
-
mateo777
#26769 Re: Telemach BH
Na početku je radilo sve kako treba, zato i sumnjam na router. Svaki put ispadne drugi prekidač, čak i onaj koji je najbliži routeru.
-
acer5101
-
ofentash
#26771 Re: Telemach BH
Može li mi neko objasniti koji paket je ovdje u pitanju i gdje je dostupan?stajeba wrote: ↑25/09/2025 22:02pa već sam kontaktirao tehničku podršku, paket je takav kakav je nema tu promjena brzina jer je to maksimalna moguća, ali me zbunilo kad mi na kasi reče lik da ću dobiti veću brzinu jer sam produžio ugovor.Telemach wrote: ↑25/09/2025 09:53Zdravo @stajeba,stajeba wrote: ↑25/09/2025 01:12 ja produžio ugovor za internet, imam onaj preko antene od 10 megabita jer nemam druge mogućnosti. I pazi ti sad, kaže mi lik dobit ćeš malo veću brzinu jer sam eto kao produžio ugovor, i nakon 15 dana nema te bolje brzine, kaže pozovi tehničku podršku, samo dobio odbijenicu po tom pitanju.
-
mateo777
#26772 Re: Telemach BH
Od početka mi je to odvojeno. Ovi prekidači rade samo na 2.4
-
stajeba
#26773 Re: Telemach BH
10mbps wireless net, 19,20 maraka.ofentash wrote: ↑26/09/2025 10:43Može li mi neko objasniti koji paket je ovdje u pitanju i gdje je dostupan?stajeba wrote: ↑25/09/2025 22:02pa već sam kontaktirao tehničku podršku, paket je takav kakav je nema tu promjena brzina jer je to maksimalna moguća, ali me zbunilo kad mi na kasi reče lik da ću dobiti veću brzinu jer sam produžio ugovor.Telemach wrote: ↑25/09/2025 09:53
Zdravo @stajeba,
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#26774 Re: Telemach BH
Kako poboljsati signal wifi u stanu, na postojeci technicolor router/modem?? Neki range extender ili.....???
u
Recimo u spavacoj sobi je jako slab signal....moram vrata drzati otvorena..
u
Recimo u spavacoj sobi je jako slab signal....moram vrata drzati otvorena..
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#26775 Re: Telemach BH
Au tebra, koliki je to stan...? Sa technicolorom nikad nisam imao problem...