IRAN

moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#48176 Re: IRAN

Post by moonco »

Point. wrote: 25/09/2025 07:12
moonco wrote: 25/09/2025 01:14
Hendrix wrote: 25/09/2025 00:30 Alijagoro je tip koji bi sutra sa Rusima i cetnicima jaran bio samo ako oni kazu da podrzavaju Palestinu.

Gledaj svoj komsiluk druze, upo si u crnu rupu ruske propagande. Da "Kepec" nije ustao s narodom protiv Rusa, RS bi iso u odvajanje i ustanak.

Modernj Bosnjak, izgubljen u geopolitici i vjerskim nagonima.
Pa treba biti bliži sa četnicima da znamo u koja su doba. Jači su od svih državica, još su veća sirotinja i bijeda. Realno mogu jedino napraviti belaj, u Ex-Yu a i ima ih i fin broj u BiH ako ćemo biti pošteni. Preko naših leđa dobiše mnogi državice na Balkanu. Od Hrvata, Crnogoraca, Makedonaca, Albanaca na Kosovu. Sve preko naše krvi i naših mrtvih.

Mrzit ćemo mi četnike, ali ako nekako može ne preko naše krvi. Neka se ovi drugi isprse protiv četnika mimo nas, da malo oni ratuju. Više je Hrvata poginulo ratujući protiv BiH nego protiv četnika u Hrvatskoj.

Ako Rusi ne uzmu pola Ukrajine, Vučića i Srbiju progutat će EU/NATO. U toj računici ako oni odu više prema zapadu mi smo donji. Eno im Izrael donirao dronove i raketne sisteme. A sve ne da Amerika, ne da EU. Sve ih mrze, sve ih ne vole.

Neka Rusa i treba ih podržati da uzmnu pola Ukrajine, to što ostane od Ukrajine neka bude brana prema nama.
Ovako razmišlja neko ko pojma o životu nema. Podržati Ruse može samo prosječan četnik i neko ko BiH ne želi dobro.
Nije svako pobjeglica ko ti, gdje ono za Švedsku si pobjegao? Veliki musliman i Bošnjak sa adresom u Štokholmu. Pušku u ruke i oslobađaj rodnu grudu odakle si pobjegao.

Vidiš kako ti pojma imaš i kako si pametan. Ti na sigurnom, a nama ovdje guza radi. Neka Rusa bliži su tebi gore nego meni. Zato kuja laje, radi sebe a ne radi sela.
Point.

#48177 Re: IRAN

Post by Point. »

moonco wrote: 25/09/2025 15:17
moonco wrote: 25/09/2025 01:14

Pa treba biti bliži sa četnicima da znamo u koja su doba. Jači su od svih državica, još su veća sirotinja i bijeda. Realno mogu jedino napraviti belaj, u Ex-Yu a i ima ih i fin broj u BiH ako ćemo biti pošteni. Preko naših leđa dobiše mnogi državice na Balkanu. Od Hrvata, Crnogoraca, Makedonaca, Albanaca na Kosovu. Sve preko naše krvi i naših mrtvih.

Mrzit ćemo mi četnike, ali ako nekako može ne preko naše krvi. Neka se ovi drugi isprse protiv četnika mimo nas, da malo oni ratuju. Više je Hrvata poginulo ratujući protiv BiH nego protiv četnika u Hrvatskoj.

Ako Rusi ne uzmu pola Ukrajine, Vučića i Srbiju progutat će EU/NATO. U toj računici ako oni odu više prema zapadu mi smo donji. Eno im Izrael donirao dronove i raketne sisteme. A sve ne da Amerika, ne da EU. Sve ih mrze, sve ih ne vole.

Neka Rusa i treba ih podržati da uzmnu pola Ukrajine, to što ostane od Ukrajine neka bude brana prema nama.
Ovako razmišlja neko ko pojma o životu nema. Podržati Ruse može samo prosječan četnik i neko ko BiH ne želi dobro.
Nije svako pobjeglica ko ti, gdje ono za Švedsku si pobjegao? Veliki musliman i Bošnjak sa adresom u Štokholmu. Pušku u ruke i oslobađaj rodnu grudu odakle si pobjegao.

Vidiš kako ti pojma imaš i kako si pametan. Ti na sigurnom, a nama ovdje guza radi. Neka Rusa bliži su tebi gore nego meni. Zato kuja laje, radi sebe a ne radi sela.
Zahiraga, jesi to ti?

Kakva fula od komentara koji nema veze sa vezom. Dok čitav civilizovani svijet bježi od Rusije ko od kuge, velikorsbi i ti zagovarate približavanje toj agresorskoj marvi.

Pojma ti o životu nemaš. Pojma.
moonco

#48178 Re: IRAN

Post by moonco »

Point. wrote: 25/09/2025 17:02
moonco wrote: 25/09/2025 15:17

Zahiraga, jesi to ti?

Kakva fula od komentara koji nema veze sa vezom. Dok čitav civilizovani svijet bježi od Rusije ko od kuge, velikorsbi i ti zagovarate približavanje toj agresorskoj marvi.

Pojma ti o životu nemaš. Pojma.
Taj tvoj civilizirani svijet šalje bombe na Gazu i podržava genocid. Taj svijet u kojem ti živiš i u koji si pobjegao. Razumijem da ti je prpa od Rusa jbg jednom se bježalo iz Bosne, kud će se opet bježati iz Švecke. Taman se malo skucilo i najelo hljeba a i onog neceg drugog ko zna. Možda te Rusi vrate u rodnu grudu da se boriš za Bosnu. :pisnuo: Vidiš kako si ti pametan. Ti pobjegao za Švedsku, a ja u lijepoj Bosni. I ti se baviš Bosnom, a pobjegao si gore. Što si pobjegao ako ti srce za domovinom pati? Jel te strah Srba? Četnika? Strah te zanociti medju tom agresorskom marvom u domovini u pola države.

Normalno da nemam pojma. Zato ja živim u Bosni, a ti u Švedskoj, a radim za eure i dolare :skoljka:
Point.

#48179 Re: IRAN

Post by Point. »

Haj ti dijete prošetaj i neka te neko provede ispod mašica, vidiš da lupetaš nerazumljivo i nepovezano.

Čega se ono dosjetilo, ići pod ruski kaput i dati im pola Ukrajine. Pogled na politiku iz granapa.
moonco

#48180 Re: IRAN

Post by moonco »

Ja šetam lijepom i dragom Bosnom i Hercegovinom. Ne šetam po nekakvoj Šveckoj. Manje masnog jedi ili čime te već papaju gore pa ćeš biti pametniji. Ne ide ti nikako Švecka i Bosanska politika. Vjerovatno je to razlog izgubljenosti u vremenu i prostoru. Ne može se bosanska politika tabiriti 100km od Štokholma. Mora se ovdje živjeti, boraviti, a ne lutati i biti izgubljen i imati problema sa identitetom.

To kod tebe po selu ispod mašica provodili pa iz iskustva govoriš. Tebe kako provedoše ti pobježe za Švecku :mrgreen:
Ako te budu opet provodili zapitaj se gdje opet ćeš završiti. :D
HarTar

#48181 Re: IRAN

Post by HarTar »

moonco wrote: 26/09/2025 19:23 Ja šetam lijepom i dragom Bosnom i Hercegovinom. Ne šetam po nekakvoj Šveckoj. Manje masnog jedi ili čime te već papaju gore pa ćeš biti pametniji. Ne ide ti nikako Švecka i Bosanska politika. Vjerovatno je to razlog izgubljenosti u vremenu i prostoru. Ne može se bosanska politika tabiriti 100km od Štokholma. Mora se ovdje živjeti, boraviti, a ne lutati i biti izgubljen i imati problema sa identitetom.

To kod tebe po selu ispod mašica provodili pa iz iskustva govoriš. Tebe kako provedoše ti pobježe za Švecku :mrgreen:
Pusti ga ba. Cijenio sam ga dok nisam skontao da svira u istu frulu kao i većina islamofoba na forumu. Od tada nije vrijedan pomena.....
skupljac_zeljeza

#48182 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

alijagoro

#48183 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Mada Rusi vole omahnuti :D
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#48184 Re: IRAN

Post by arman1 »

alijagoro wrote: 28/09/2025 23:09
Sve je moretibilno ali Iranci sad spavaju s jednim okom otvorenim.
swanfilter

#48185 Re: IRAN

Post by swanfilter »

arman1 wrote: 28/09/2025 23:33
alijagoro wrote: 28/09/2025 23:09
Sve je moretibilno ali Iranci sad spavaju s jednim okom otvorenim.
Nakon blamaze Mileikowskog u UNu, izraelsku javnost treba zabaviti udarnim. A samo Iran zbog direktnog odgovora moze umiriti izraelsku javnost u korist fasistoidne falange na vlasti u Izraelu u vidu doseljenika iz istocne Europe.

Izrael tone. Cega me strah u slucaju da svijet ne zaustavi ovu ludost, da ce isti ti Izraelci u nuklearnom traziti izlaz iz blata. A zaglibili su bas duboko ...
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#48186 Re: IRAN

Post by Domaci izdajnik »

HarTar wrote: 24/09/2025 23:21 I ne nisam fan Irana, naprotiv, ne mogu im halaliti stotine hiljada sunita koje su pobili, ali ne podnosim dvostruke standarde.
Ako ciljaš na rat sa Irakom, on je njih napao, a ne obrnuto. Suniti tj Irak su imali obilatu pomoć i podršku zapada u tom sukobu btw, kao danas Izrael.
ZPP

#48187 Re: IRAN

Post by ZPP »

alijagoro

#48188 Re: IRAN

Post by alijagoro »

ZPP wrote: 30/09/2025 21:15
Navodno su izraelci dodali jos 4 thaad sistema
ZPP

#48189 Re: IRAN

Post by ZPP »

Nije pitanje hoce li nego samo kada ce.

A taman covjek pomisli smirit ce se situacija :sad:
arman1

#48190 Re: IRAN

Post by arman1 »

ZPP wrote: 30/09/2025 21:26 Nije pitanje hoce li nego samo kada ce.

Gamad ne miruje ali mislim da su se malo preračunali. Glasine su o neki novim momentima gdje im Iranske rakete neće biti jedini problem. Navodno je Iran najavio da će darovati svakog ko bude presretao rakete na teritoriji druge države.
Rejhana

#48191 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Jučer su u američku zračnu bazu Al-Udeid u Kataru, u blizini Dohe, sletile desetine američkih i britanskih aviona koji se pripremaju za napad - na Iran. A zašto? Trump kaže zbog iranskog nuklearnog programa, iako je upravo Trump u prvom mandatu samoinicijativno povukao SAD iz programa nadzora iranskih nuklearnih postrojenja. Danas je svima jasno da Trump planira napad na Iran kako bi se domogao iranskih rezervi nafte i plina. Također izvjestan je i napad na Venecuelu.
Point.

#48192 Re: IRAN

Post by Point. »

HarTar wrote: 26/09/2025 19:29
moonco wrote: 26/09/2025 19:23 Ja šetam lijepom i dragom Bosnom i Hercegovinom. Ne šetam po nekakvoj Šveckoj. Manje masnog jedi ili čime te već papaju gore pa ćeš biti pametniji. Ne ide ti nikako Švecka i Bosanska politika. Vjerovatno je to razlog izgubljenosti u vremenu i prostoru. Ne može se bosanska politika tabiriti 100km od Štokholma. Mora se ovdje živjeti, boraviti, a ne lutati i biti izgubljen i imati problema sa identitetom.

Pusti ga ba. Cijenio sam ga dok nisam skontao da svira u istu frulu kao i većina islamofoba na forumu. Od tada nije vrijedan pomena.....
:lol:

Vama genijima je svako ko kritikuje tigra od papira Brku islamofob :kiss:
Point.

#48193 Re: IRAN

Post by Point. »

Rejhana wrote: 01/10/2025 14:07

Jučer su u američku zračnu bazu Al-Udeid u Kataru, u blizini Dohe, sletile desetine američkih i britanskih aviona koji se pripremaju za napad - na Iran. A zašto? Trump kaže zbog iranskog nuklearnog programa, iako je upravo Trump u prvom mandatu samoinicijativno povukao SAD iz programa nadzora iranskih nuklearnih postrojenja. Danas je svima jasno da Trump planira napad na Iran kako bi se domogao iranskih rezervi nafte i plina. Također izvjestan je i napad na Venecuelu.
Ali MAGArci tvrde da je narandžasta balega predsjednik mira, on ne želi rat. Koje su to ublehe Bože dragi.
alijagoro

#48194 Re: IRAN

Post by alijagoro »

alijagoro

#48195 Re: IRAN

Post by alijagoro »

:run:
Point.

#48196 Re: IRAN

Post by Point. »

Brko se sageo Narandži. Ništa čudno od tog laprdala.
swanfilter

#48197 Re: IRAN

Post by swanfilter »

alijagoro wrote: 02/10/2025 10:32
Ovako bi i nas ...
arman1

#48198 Re: IRAN

Post by arman1 »

alijagoro wrote: 02/10/2025 10:32
Jesmo li mu ono ostavljeni u amanet, još samo s garibom u mostaru da tal napravi.
breuer

#48199 Re: IRAN

Post by breuer »

Point. wrote: 02/10/2025 11:35 Brko se sageo Narandži. Ništa čudno od tog laprdala.
Bukvalno, od kad postoje Gok Turci su mijenjali strane, i da nisu to radili mudro, ne bi ni došli dokle su došli. Ovo mi pravo smrdi/miriše upravo na tu njihovu osobinu. Vidjet ćemo šta će im ovog puta donijeti.

https://www.youtube.com/watch?v=qp4_rxRbZCE

to je na ovom video prilično jasno objašnjeno...
Sanjarko

#48200 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Ne svidza mi se ovo ali sta je realno mogao? Iranci/Perzijanci su u silaznoj putanji, i Turci i Turkofoni narodi su, mislim na demografska kretanja po predvidzanjima i racunanjima.

Malo ko raste, Amerika+Anglo drzave, Arapske drzave ali ne sve, Afrika i nesto Azije, ostalo slabi. Mi ovdje, Balkan ali i sve izmedzu EU i Rusije ce maltene postati brisani prostor i tampon zona.

Brkica, ko prevrtljivica, takav je skoro svaki politikant, i mnogi politicari.
Post Reply