SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

DaysleepeR

#97876 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

nivla wrote: 25/09/2025 15:20
DaysleepeR wrote: 25/09/2025 15:15 Ja sam metalac cijeli život, jebo vas Brne, ne morate se po pet puta sjećati njega i njegovog sanduka u kojem je spavao.
Pustite ga nek trune sad već kad je umro. Ima ovaj grad boljih metalaca za sjećati ih se.
nije umro vec krepo, i tako treba pisati, umro se moze reci za nekog prema kojem treba imati minimum postovanja, a on to nije
Kod kuće pa ispravljaj.
PM72

#97877 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

dječak sa šibicama wrote: 25/09/2025 15:12 Mnogi iz navijackih skupina su u ratu bili ubice, prvi mi pada na pamet mentalno bolesni Kimun, ubijao je ljude. Ne znam jel ikada procesuiran, bilo je neko sudjenje za "privatne zatvore" na alipasinom i likvidaciju troje civila.
Dobio je 5 godina (Gadžo Edin zvani Kimun) zatvora a Glavoguz 11.
nivla

#97878 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nivla »

DaysleepeR wrote: 25/09/2025 15:22
DaysleepeR wrote: 25/09/2025 15:15 Ja sam metalac cijeli život, jebo vas Brne, ne morate se po pet puta sjećati njega i njegovog sanduka u kojem je spavao.
Pustite ga nek trune sad već kad je umro. Ima ovaj grad boljih metalaca za sjećati ih se.
nije umro vec krepo, i tako treba pisati, umro se moze reci za nekog prema kojem treba imati minimum postovanja, a on to nije
Kod kuće pa ispravljaj.
radi se o cetniku pa je red red da se odnosi po zasluzi, kakvo ispravljanje kod kuce, o takvim krepotinama sve najgore
splinter

#97879 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by splinter »

Edin H. wrote: 25/09/2025 15:20 @splinter i @last mohicans gore navedeno za gostovanje u Beogradu mislim da nije tačno.

Bila je emisija na SA3 Nevena Anđelića i gosti ukoliko se sjećam Dado i Hase, možda Džine i Sirko iz HZ

Jedan od njih (ne sjećam se koji) je rekao da je ubo navijača Partizana u samoobrani nožem koji je nosio za otvaranje konzervi.
Ma Zema je bio, vjeruj 100 %. Bg policija nije ni znala tada da su Manijaci sa HZ, mediji također, samo su se pominjali navijači Sarajeva. A moguće je da su i HZ preuzelie odgovornost na sebe jer ipak je gostovanje bilo u njihovoj organizacij. Zema je tada bio nepoznat medijima u Bg, ali za Sirka su svi znali u EX YU. Pa bila je ona emisija na omladinskom radiju baš je vodio Neven A. povodm tog događaja, kada je on kontaktirao i Grobare i njihove vođe a ovi nešto prijetili uživo te ovo, te ono, ali naravno da ništa nije bilo.
DaysleepeR

#97880 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

nivla wrote: 25/09/2025 15:30

Kod kuće pa ispravljaj.
radi se o cetniku pa je red red da se odnosi po zasluzi, kakvo ispravljanje kod kuce, o takvim krepotinama sve najgore
Hoću da ti kažem da je neumjesno da me ispravljaš.
nivla

#97881 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nivla »

DaysleepeR wrote: 25/09/2025 15:31
nivla wrote: 25/09/2025 15:30

Kod kuće pa ispravljaj.
Hoću da ti kažem da je neumjesno da me ispravljaš.
nije neumjesno kad za nekog takvog napises da je umro i da ga pustimo da truhne, kad je vrlo objektivna opservacija da je govno krepalo i da mu zemlja treba kosti izbaciti
PM72

#97882 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

Nije umro dobrotvor ni svetac nego debil i retard svoje vrste.Komšija.Pa on me nazvao balijom,onako iz zajebancije,tamo negdje 1989 kad nisam ni skonto šta mi reče...
Edin H.

#97883 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

splinter wrote: 25/09/2025 15:31
Edin H. wrote: 25/09/2025 15:20 @splinter i @last mohicans gore navedeno za gostovanje u Beogradu mislim da nije tačno.

Bila je emisija na SA3 Nevena Anđelića i gosti ukoliko se sjećam Dado i Hase, možda Džine i Sirko iz HZ

Jedan od njih (ne sjećam se koji) je rekao da je ubo navijača Partizana u samoobrani nožem koji je nosio za otvaranje konzervi.
Ma Zema je bio, vjeruj 100 %. Bg policija nije ni znala tada da su Manijaci sa HZ, mediji također, samo su se pominjali navijači Sarajeva. A moguće je da su i HZ preuzelie odgovornost na sebe jer ipak je gostovanje bilo u njihovoj organizacij. Zema je tada bio nepoznat medijima u Bg, ali za Sirka su svi znali u EX YU. Pa bila je ona emisija na omladinskom radiju baš je vodio Neven A. povodm tog događaja, kada je on kontaktirao i Grobare i njihove vođe a ovi nešto prijetili uživo te ovo, te ono, ali naravno da ništa nije bilo.
To na Omladinskom radiju nisam slušao, al’ je londonski profesor baš izgleda potpaljivao situaciju., :-) što mu je donosilo gledanost i slišanost, ali ne i bilo mudro jer takve stvari mogu nositi posljedice.
last mohicans

#97884 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

PM72 wrote: 25/09/2025 15:26
dječak sa šibicama wrote: 25/09/2025 15:12 Mnogi iz navijackih skupina su u ratu bili ubice, prvi mi pada na pamet mentalno bolesni Kimun, ubijao je ljude. Ne znam jel ikada procesuiran, bilo je neko sudjenje za "privatne zatvore" na alipasinom i likvidaciju troje civila.
Nisam znao to za Kimuna, vazda je bio i maskota na Sjeveru.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#97885 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

last mohicans wrote: 25/09/2025 16:32
Mislim da su Kimuna povalili jaci igraci, a mozda cak i drzava da se eto procesuira par ubistava na AP tokom rata. Ubijeno je tu par ljudi, vecinom bacanjem sa nebodera, nakon optužbe da su peta kolona.
last mohicans

#97886 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Pa jesu preživjeli ti zbodeni? Ja ne znam za to, u vezi Zeme, kad vidim Đineta ili Sirka, bas cu pitati. Mozda je Sirko objavio u onoj monografiji, ali sumnjam. Splinter, de ba, vi ste kraj 80tih bili dva levela ispod HZ, po svemu, mi smo za vas bili Torcida, ali ste se malo trpali uz nas :mrgreen: Sasvim normalno se išlo na Jug, a i na Sjever, obje skupine. Nisam jednom bio na vasem Jugu, a ima i Dzildina fotka sa Sjevera protiv CZ.
dacha bosanac

#97887 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dacha bosanac »

Kad već vidim da pišete o nekim pređašnjim vremenima, ima li ikoga ko je bio u parku Bubice kod Narodnog pozorišta, Kaktusu?
Usput, jel onaj Dado sa Alipašinog živ? Mislim, znam skoro sve iz Hz jer su neki od njih (Campo i kompanija) putovali sa nama za Beograd na Zvezdine utakmice, sve do onog kamenovanja što je bilo ko kina Radnik.
Edin H.

#97888 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

last mohicans wrote: 25/09/2025 16:37

Pa jesu preživjeli ti zbodeni? Ja ne znam za to, u vezi Zeme, kad vidim Đineta ili Sirka, bas cu pitati. Mozda je Sirko objavio u onoj monografiji, ali sumnjam. Splinter, de ba, vi ste kraj 80tih bili dva levela ispod HZ, po svemu, mi smo za vas bili Torcida, ali ste se malo trpali uz nas :mrgreen: Sasvim normalno se išlo na Jug, a i na Sjever, obje skupine. Nisam jednom bio na vasem Jugu, a ima i Dzildina fotka sa Sjevera protiv CZ.
Pitaj ih, ja mislim da jedna osoba zbodena i da je preživio.
dječak sa šibicama

#97889 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Polusvijet kojeg narod iz nekog cudnog razloga voli glorifikovati, imamo i temu o "nezgodnim momcima sa asfalta".

Babuki se klanjaju i danas, lik ubio vojnog policajca Armije BiH na Ciglanama, zbog parking mjesta. Treba mu spomenik dici.
last mohicans

#97890 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Ti postao hakiz sa politike, al na svim temama. Utuši bolan, pa CH je, al stara nekiliko decenija. Bolje i to, nego da palamudite o blokadi saobraćaja. Nas je ovdje vecinom matora ekipa, sta je problem evocirati malo tifo priču sa kraja 80tih i početak 90tih. Niko ne glorifikuje ubice, a to treba dokazati najprije da je neko ubica.
vjeshalica

#97891 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

dječak sa šibicama wrote: 25/09/2025 17:01 Polusvijet kojeg narod iz nekog cudnog razloga voli glorifikovati, imamo i temu o "nezgodnim momcima sa asfalta".

Babuki se klanjaju i danas, lik ubio vojnog policajca Armije BiH na Ciglanama, zbog parking mjesta. Treba mu spomenik dici.
Silovatelj, osudjivan vani za kriminal itd...treba vala stvarno dici
dječak sa šibicama

#97892 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Sta dokazivati kad nikada nikoga nije interesovalo, a ubistvo vojnika policajca je pocinio pred puno svjedoka.

Naravno da ga glorifikuju, Celo je zakletva mnogima.
PM72

#97893 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

sime_cipol wrote: 25/09/2025 16:35

Mislim da su Kimuna povalili jaci igraci, a mozda cak i drzava da se eto procesuira par ubistava na AP tokom rata. Ubijeno je tu par ljudi, vecinom bacanjem sa nebodera, nakon optužbe da su peta kolona.
Niko nije bačen sa nebodera.Kimun je budala i kompleksaš a jebena je kombinacija takvom dati oružje i vlast.Kakvi jači igrači...šta je sve radio malo je dobio
dječak sa šibicama

#97894 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

To je bila nekakva urbana legenda, da je Juka bacao ljude sa nebodera. Pricalo se i da je bacao ljude pod trolejbuse, natjera vozaca da vozi preko ljudi koji leze :D

Sultan sa Igmana, Sesta flota uplovljava, Sasa Karadzic u Armiji BiH, neeksplodirane mine iz minobacaca na kojim pise "nismo svi isti" :bih:
neraaaa

#97895 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by neraaaa »

dječak sa šibicama wrote: 25/09/2025 17:44 To je bila nekakva urbana legenda, da je Juka bacao ljude sa nebodera. Pricalo se i da je bacao ljude pod trolejbuse, natjera vozaca da vozi preko ljudi koji leze :D

Sultan sa Igmana, Sesta flota uplovljava, Sasa Karadzic u Armiji BiH, neeksplodirane mine iz minobacaca na kojim pise "nismo svi isti" :bih:
Šesta flota mi je bila najjača.

I sve se za sekundu preokrenulo sa “Dont dream dreams”
Messier

#97896 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Messier »

Sve je pocelo s prethodnim gostovanjem Partizana,naravno bilo je frke i prije ali se inteziviralo gostovanjem u kome je doslo do velike tuce na parkingu Koseva,odmah nakon sto su oni demolirali granap u prizemlju onog prvog nebodera kod trolejbuske.
Bas ga polupali,povrijedili neke ljude unutra,to mi bio lokalni granap,pa pamtim.
Slijedi ta tuca i ganjanje po Kosevskom, sa stepenica sto vode prema taxi standu su skakali , sa onog zida i bjezali.
Tu sam bio

A onda je slijedilo gostovanje u bgu.
Mi nismo bili u jednoj grupi,a ja sam bio u povecoj grupi i mi smo isli ,sjecam se nakon malo divljanja i frke, kroz neki pothodnik u kome se sa desne strane nalazila veca samoposluga, i uslo je nasih 10tak vec unutra i onda je nastao haos,lomljavina..

Izlazimo van i idemo kao u korteu i malo poslije, ispred nas marica,jedna dvije,okrenemo se marica dvije i tamo,blokirali nas.
to je mjesto gdje je bila neka ambasada,mislim da je argentinska..i jednog po jednog,kornjace.e hodi vamo,ko si sta si pretres i to.

Jaran imao cakiju kod sebe u dzepu,do mene stoji..zandar ga pita sto ce ti ovo,ovaj odgovara..ono za uzine,da mogu jogurt otvoriti( a mi srednjoskolci tad,a bili jogurtI oni kockasti,pa moras onaj siljak odrezati)...kad je legla samarcina,kacket mu je 5 metara odletio.

Pokupe nas tu i sprovedu do stadiona, poredaju na neku livadu pored tribine ,jel to istok il zapad stadiona jna ne znam, opkole nas i sad cekamo kao tekmu i sta ce biti..ima nas mozda 100,150,200..nisam siguran.
Par sati tu bili i kao cekamo da udjemo na tekmu,koja je sad vec za sat dva

i odjednom,dizite se,sta je?
idete nazad.
gdje sta?
sprovedu nas na stanicu,pokupe i ostale nase ,potrpaju u voz, i otpeljaju za SA.

Znam da se u vozu pricalo da je Zema zbo neke likove, a to se dogodilo na kontra strani stadiona sa drugim nasim grupama,ako su nas povalili na livadu kod istoka, to se dogodilo pred ulazom na zapadu..dodjemo kuci haman ratno stanje .
Jrt poseban program,prvi put se tako nesto dogodilo u YU

eto,toga se sjecam
Edin H.

#97897 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

Je li Kimun ili sam ga pomješao sa nekim drugim od Jukinih radio prije rata na parkingu kod Narodnog pozorišta?
last mohicans

#97898 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Edin H. wrote: 25/09/2025 18:15

Je li Kimun ili sam ga pomješao sa nekim drugim od Jukinih radio prije rata na parkingu kod Narodnog pozorišta?
Zečija usna, ima ga sta nako. Jedva pričao normalno..
nota1969

#97899 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nota1969 »

Messier wrote: 25/09/2025 17:59

Sve je pocelo s prethodnim gostovanjem Partizana,naravno bilo je frke i prije ali se inteziviralo gostovanjem u kome je doslo do velike tuce na parkingu Koseva,odmah nakon sto su oni demolirali granap u prizemlju onog prvog nebodera kod trolejbuske.
Bas ga polupali,povrijedili neke ljude unutra,to mi bio lokalni granap,pa pamtim.
Slijedi ta tuca i ganjanje po Kosevskom, sa stepenica sto vode prema taxi standu su skakali , sa onog zida i bjezali.
Tu sam bio

A onda je slijedilo gostovanje u bgu.
Mi nismo bili u jednoj grupi,a ja sam bio u povecoj grupi i mi smo isli ,sjecam se nakon malo divljanja i frke, kroz neki pothodnik u kome se sa desne strane nalazila veca samoposluga, i uslo je nasih 10tak vec unutra i onda je nastao haos,lomljavina..

Izlazimo van i idemo kao u korteu i malo poslije, ispred nas marica,jedna dvije,okrenemo se marica dvije i tamo,blokirali nas.
to je mjesto gdje je bila neka ambasada,mislim da je argentinska..i jednog po jednog,kornjace.e hodi vamo,ko si sta si pretres i to.

Jaran imao cakiju kod sebe u dzepu,do mene stoji..zandar ga pita sto ce ti ovo,ovaj odgovara..ono za uzine,da mogu jogurt otvoriti( a mi srednjoskolci tad,a bili jogurtI oni kockasti,pa moras onaj siljak odrezati)...kad je legla samarcina,kacket mu je 5 metara odletio.

Pokupe nas tu i sprovedu do stadiona, poredaju na neku livadu pored tribine ,jel to istok il zapad stadiona jna ne znam, opkole nas i sad cekamo kao tekmu i sta ce biti..ima nas mozda 100,150,200..nisam siguran.
Par sati tu bili i kao cekamo da udjemo na tekmu,koja je sad vec za sat dva

i odjednom,dizite se,sta je?
idete nazad.
gdje sta?
sprovedu nas na stanicu,pokupe i ostale nase ,potrpaju u voz, i otpeljaju za SA.

Znam da se u vozu pricalo da je Zema zbo neke likove, a to se dogodilo na kontra strani stadiona sa drugim nasim grupama,ako su nas povalili na livadu kod istoka, to se dogodilo pred ulazom na zapadu..dodjemo kuci haman ratno stanje .
Jrt poseban program,prvi put se tako nesto dogodilo u YU

eto,toga se sjecam
godine su nas pregazile ali mislim da su ovo dvije razlicite sezone

izmlatili oni zenu u samoposluzi i onda bg

bio :thumbup:

najbolji dani HZ
Dimu1927

#97900 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dimu1927 »

u kasabi stanje redovno opet trcanje sad malo fetis trcanja po betonu smo prebacili na radni dan i to odmah od pola 5... noge polomili dabogda
Post Reply