Novi fosili
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
PM72
#44101 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako je Chmoljo "starac" šta smo onda Muha i ja?
Novi fosili
Novi fosili
-
kakabanja213
#44102 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja sam slican bio 1992. Dok nisam shvatio poslije 3 4 dana da granate ne prestaju padati i da ljudi ginu. Onda sam se vrlo brzo presaltao sa kampa u Baskom polju na Merdzan glavu.dr_Evil wrote: ↑25/09/2025 09:33Poslozis im inzinjersku jedinicu i kazes treba nam dron. Prvo sta bi svi uradili bilo bi da snime video.moimoi wrote: ↑25/09/2025 09:27Zna generacija z sve… al u minecraftudr_Evil wrote: ↑25/09/2025 09:15
Simpaticno je da mislis da generacija z zna praviti dronove. Da ih zna vozati to svakako. Ovo je generacija koja se impresionira kad im pokazes na tastaturi kratice u windowsu. Vec ih zamisljam, "drag chat gpt, mozes li mi molim te napisati kod da programiram svoj dron, zadatak da gadja ce**icke rovove"
Na mladima pardon na AI svijet ostaje.![]()
OMG!?! ZNACI, dosao je jedan bezobrazni porucnik i hoce da mu napravimo dron! A mi kao u fazonu hellooo, ima amazon a da narucimo!
VIralni video, 30miliona pregleda![]()
- dr_Evil
#44103 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Svakako, a roditelji mahom partizani nisu vjerovali da ce generacija cupavaca moci braniti nesto. ALi ne govorim ja o mogucnosti da ce se mindset prebaciti. Nego ne vjerujem u njihove tehnicke sposobnosti :Skakabanja213 wrote: ↑25/09/2025 10:00Ja sam slican bio 1992. Dok nisam shvatio poslije 3 4 dana da granate ne prestaju padati i da ljudi ginu. Onda sam se vrlo brzo presaltao sa kampa u Baskom polju na Merdzan glavu.dr_Evil wrote: ↑25/09/2025 09:33Poslozis im inzinjersku jedinicu i kazes treba nam dron. Prvo sta bi svi uradili bilo bi da snime video.
OMG!?! ZNACI, dosao je jedan bezobrazni porucnik i hoce da mu napravimo dron! A mi kao u fazonu hellooo, ima amazon a da narucimo!
VIralni video, 30miliona pregleda![]()
- dr_Evil
-
ZmajOdBosne76
- Bosanski_kralj
#44106 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jel i njemu namješteno, ko Fadilu?
- dr_Evil
#44107 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja samo ne kontam za sta ga presudise. Sto je stanicu prebacio na grad i tako sprijecio privatizaciju iste.
Jel ja propustam nesto ovdje?
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
- DaysleepeR
#44109 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kakve veze ima 92 i 93, pratiš li ti rat u Ukrajini i kako se sad ratuje?kakabanja213 wrote: ↑25/09/2025 09:49Ti si ocigledno vrlo mlad bio 1992 i 1993. godine.DaysleepeR wrote: ↑25/09/2025 09:24Gdje sam ovo napisao?dr_Evil wrote: ↑25/09/2025 09:15
Simpaticno je da mislis da generacija z zna praviti dronove. Da ih zna vozati to svakako. Ovo je generacija koja se impresionira kad im pokazes na tastaturi kratice u windowsu. Vec ih zamisljam, "drag chat gpt, mozes li mi molim te napisati kod da programiram svoj dron, zadatak da gadja ce**icke rovove"
Na mladima pardon na AI svijet ostaje.
Da se razumijemo u slučaju novog rata mi smo bez gaća gore nego u ovom prošlom.
Pogotovo jer nam je jedan susjed u NATO-u, mogu ući u zemlju i raditi šta hoće, niko im ništa uraditi neće.
Jesi li svjestan uopšte odnosa snaga kakav vlada u regionu danas?
Šta i ko će spriječiti Hrvatsku da u slučaju rata uleti na teritoriju BiH da "zaštiti" hrvatsko stanovništvo?
Šta i ko će spriječiti srbijanske tenkove da pređu mostove na Drini i dođu do entitetskih linija, da ponovo uspostave koridor u Brčkom?
Ti očigledno nisi bio mlad i sad si već džuturum, čim misliš da posjeduješ nekakvu mudrost, zapravo si duduk.
-
DonieBrasco
#44110 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Na drugostepenoj ce smanjiti na 12. mjeseci i eto ga na slobodi kad plati.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#44111 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
mi osnujemo mosad
i zamisli cega se lik dosjetio i oni osnuju svoj mosad
pa oni treći osnuju svoj mosad
zanimljiva situacija 3 mosada
rokaju svak anamo one
dakle anarhija nakon dajtona
i zamisli cega se lik dosjetio i oni osnuju svoj mosad
pa oni treći osnuju svoj mosad
zanimljiva situacija 3 mosada
rokaju svak anamo one
dakle anarhija nakon dajtona
- Bosanski_kralj
#44112 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U nas da se osnovao Mosad, preuzela bi ga SDA preko svog nekog Osmice i onda ubijala razne Konakoviće, Forte, Nikšiće...
-
PM72
#44113 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
505 "s crtom"...
Sjećeš li se bar prodavnice Kraš kod vječne vatre?
-
kakabanja213
#44114 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Izgleda da nisi bio samo mlad.DaysleepeR wrote: ↑25/09/2025 10:57Kakve veze ima 92 i 93, pratiš li ti rat u Ukrajini i kako se sad ratuje?kakabanja213 wrote: ↑25/09/2025 09:49Ti si ocigledno vrlo mlad bio 1992 i 1993. godine.DaysleepeR wrote: ↑25/09/2025 09:24
Gdje sam ovo napisao?
Pogotovo jer nam je jedan susjed u NATO-u, mogu ući u zemlju i raditi šta hoće, niko im ništa uraditi neće.
Šta i ko će spriječiti Hrvatsku da u slučaju rata uleti na teritoriju BiH da "zaštiti" hrvatsko stanovništvo?
Šta i ko će spriječiti srbijanske tenkove da pređu mostove na Drini i dođu do entitetskih linija, da ponovo uspostave koridor u Brčkom?
Ti očigledno nisi bio mlad i sad si već džuturum, čim misliš da posjeduješ nekakvu mudrost, zapravo si duduk.
-
moimoi
#44115 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
tokio25
#44116 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
nigdje veze pricadr_Evil wrote: ↑25/09/2025 09:54Svakako da je staracka, ali ja to vise iskustveno po ovim generacijama sta dolaze. Nece oni unistiti svijet, nego ce ga prilagoditi sebi, s vremenom mora istok preuzeti vodstvo, to je ona smjena istok-zapad koja se desava svako par stoljeca. Nisam impresioniran, nisam ja star, cak naprotiv, mada se osjecam kao pravi partizan dedar ali to je druga stvar. Ne privlaci ih elektronika, covjece mi smo poceli od toga da rastavljamo video(VHS) da vidimo gdje kasetu proguta, pa smo presli na rastavljanje kompjutera kasnije, ne privlace ih masine, auta, i definitivno ih ne zanima da nauce kako stvari funkcioniraju. Zele samo odgovor da sto prije zavrse posao - i da dobiju sto je moguce vise para koje kasnije mogu ulagati.JohnnyS wrote: ↑25/09/2025 09:48dr_Evil wrote: ↑25/09/2025 09:15
Na mladima pardon na AI svijet ostaje.
Komšija, priča ti je prava staračka. Najstariji pisani zapis o tome kako su mlade generacije za kurac i kako će uništiti svijet datiraju iz vremena otprilike dvije tisuće godina prije Krista, dakle samo malo nakon što je izmišljeno pismo![]()
Sto se toga tice bolji su i pametniji od nas. Mi smo poslije faxa bili spremni raditi za DZ samo da bi nesto naucili i stvorili karijeru, ovi nece poceti ako nemaju dobru lovu. Ne trose na izlaske nego kupuju dionice, ja tek u tridesetim kupio prvu :S
to mozda se odnosi na procenat omladine kao i u tvoje vrijeme (ne znam koje si godiste al karikirat cu) celo nije rastavljao vhs da vidi gdje kasetu proguta nego je obijao trafike juka reketirao i sl ovi mladji smrk hatic kompanija i sl gledali kako da dilaju varaju itd
svaka nova generacija je pametnija i bolja a pojedinci su ti koji kvare prosjek
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
- DaysleepeR
#44118 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Poduči me o sijeda glavo.kakabanja213 wrote: ↑25/09/2025 11:42Izgleda da nisi bio samo mlad.DaysleepeR wrote: ↑25/09/2025 10:57Kakve veze ima 92 i 93, pratiš li ti rat u Ukrajini i kako se sad ratuje?
- jasko_ba
#44119 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Evo od Zurnala upravo ukratko
https://zurnal.info/clanak/kasumovic-pr ... cije/28291
U vrijeme vladavine SDA Zenicom, samim tim i Zenicatransom, kupljeno je 10 autobusa vrijednosti 1,75 miliona maraka i prema ugovoru tadašnje Općine Zenica i Zenicatransa, Zenicatrans, kao preduzeće u vlasništvu Grada, je na kraju svake godine trebao donositi odluku o povećanju kapitala u korist Općine, potom i Grada Zenice. Kako to nisu radili, Kasumović je to uočio i inicirao da se na konto tog duga, izuzme zgrada Autobuske stanice i uknjiži kao vlasništvo Grada Zenice.
- dr_Evil
#44120 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dobro to je generacija PM72-icetokio25 wrote: ↑25/09/2025 11:52nigdje veze pricadr_Evil wrote: ↑25/09/2025 09:54Svakako da je staracka, ali ja to vise iskustveno po ovim generacijama sta dolaze. Nece oni unistiti svijet, nego ce ga prilagoditi sebi, s vremenom mora istok preuzeti vodstvo, to je ona smjena istok-zapad koja se desava svako par stoljeca. Nisam impresioniran, nisam ja star, cak naprotiv, mada se osjecam kao pravi partizan dedar ali to je druga stvar. Ne privlaci ih elektronika, covjece mi smo poceli od toga da rastavljamo video(VHS) da vidimo gdje kasetu proguta, pa smo presli na rastavljanje kompjutera kasnije, ne privlace ih masine, auta, i definitivno ih ne zanima da nauce kako stvari funkcioniraju. Zele samo odgovor da sto prije zavrse posao - i da dobiju sto je moguce vise para koje kasnije mogu ulagati.
Sto se toga tice bolji su i pametniji od nas. Mi smo poslije faxa bili spremni raditi za DZ samo da bi nesto naucili i stvorili karijeru, ovi nece poceti ako nemaju dobru lovu. Ne trose na izlaske nego kupuju dionice, ja tek u tridesetim kupio prvu :S
to mozda se odnosi na procenat omladine kao i u tvoje vrijeme (ne znam koje si godiste al karikirat cu) celo nije rastavljao vhs da vidi gdje kasetu proguta nego je obijao trafike juka reketirao i sl ovi mladji smrk hatic kompanija i sl gledali kako da dilaju varaju itd
svaka nova generacija je pametnija i bolja a pojedinci su ti koji kvare prosjek
Ne znam, iskreno sam ocekivao da idemo prema Star trek drustvu, a vidim da idemo prema unazad.
-
Hakiz
#44121 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Prvi put im nije uspjelo, barem ne do kraja.DaysleepeR wrote: ↑25/09/2025 10:57Kakve veze ima 92 i 93, pratiš li ti rat u Ukrajini i kako se sad ratuje?kakabanja213 wrote: ↑25/09/2025 09:49Ti si ocigledno vrlo mlad bio 1992 i 1993. godine.DaysleepeR wrote: ↑25/09/2025 09:24
Gdje sam ovo napisao?
Za sve se plati cijena. Neka pokušaju. Ko preživi, evocirat će uspomene.
- DaysleepeR
#44122 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zato treba paziti s kim se u krevet liježe.Hakiz wrote: ↑25/09/2025 12:03Prvi put im nije uspjelo, barem ne do kraja.DaysleepeR wrote: ↑25/09/2025 10:57Kakve veze ima 92 i 93, pratiš li ti rat u Ukrajini i kako se sad ratuje?
Za sve se plati cijena. Neka pokušaju. Ko preživi, evocirat će uspomene.
Ako Rusija dobije dijelove Ukrajine, međunarodno priznate granice više ne znače ništa.
Kako rekoh, nije više '92.
A znamo ko s Rusijom u krevet liježe, da ne kažem, ko Rusiji guzice nudi.
-
kakabanja213
#44123 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja sam samo rekao da si bio vrlo mlad tih godina, a nakon tbig odgivora sam shvatio da nisi bio samo mlad.DaysleepeR wrote: ↑25/09/2025 11:59Poduči me o sijeda glavo.kakabanja213 wrote: ↑25/09/2025 11:42Izgleda da nisi bio samo mlad.DaysleepeR wrote: ↑25/09/2025 10:57
Kakve veze ima 92 i 93, pratiš li ti rat u Ukrajini i kako se sad ratuje?
-
tokio25
#44124 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
razumijem ja sta ti govoris i donekle se mogu sloziti al ja bih rekao da su to jedinke a ne citava generacijadr_Evil wrote: ↑25/09/2025 12:02Dobro to je generacija PM72-icetokio25 wrote: ↑25/09/2025 11:52nigdje veze pricadr_Evil wrote: ↑25/09/2025 09:54
Svakako da je staracka, ali ja to vise iskustveno po ovim generacijama sta dolaze. Nece oni unistiti svijet, nego ce ga prilagoditi sebi, s vremenom mora istok preuzeti vodstvo, to je ona smjena istok-zapad koja se desava svako par stoljeca. Nisam impresioniran, nisam ja star, cak naprotiv, mada se osjecam kao pravi partizan dedar ali to je druga stvar. Ne privlaci ih elektronika, covjece mi smo poceli od toga da rastavljamo video(VHS) da vidimo gdje kasetu proguta, pa smo presli na rastavljanje kompjutera kasnije, ne privlace ih masine, auta, i definitivno ih ne zanima da nauce kako stvari funkcioniraju. Zele samo odgovor da sto prije zavrse posao - i da dobiju sto je moguce vise para koje kasnije mogu ulagati.
svaka nova generacija je pametnija i bolja a pojedinci su ti koji kvare prosjekza mene su to cike
![]()
Ne znam, iskreno sam ocekivao da idemo prema Star trek drustvu, a vidim da idemo prema unazad.
al nebitno celo juka i sl
evo uzmi mladju tu populaciju hatic smrk spahovici itd
mislis da oni znaju kako vhs kaseta radi i sl?
sad ova novija jos generacija je delalic mali ne znam ko je sad aktuelan od tih al to je taj profil i uvijek ce biti takvih
a uvijek ce biti i onih koji se zanimaju za tehniku tehnologiju i sl
sad djete od 8 godina upravlja dronovima klincima palcima i sl dok smo mi gurali autice i igrali klikera
samo sto mi takvu djecu ne vidimo nisu na tiktoku storijima na portalima
tu su ovi nabrojani gdje je fazon ici 180 kroz grad itd
- dr_Evil
#44125 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Klikeritokio25 wrote: ↑25/09/2025 12:09razumijem ja sta ti govoris i donekle se mogu sloziti al ja bih rekao da su to jedinke a ne citava generacijadr_Evil wrote: ↑25/09/2025 12:02Dobro to je generacija PM72-icetokio25 wrote: ↑25/09/2025 11:52
nigdje veze prica
svaka nova generacija je pametnija i bolja a pojedinci su ti koji kvare prosjekza mene su to cike
![]()
al nebitno celo juka i sl
evo uzmi mladju tu populaciju hatic smrk spahovici itd
mislis da oni znaju kako vhs kaseta radi i sl?
sad ova novija jos generacija je delalic mali ne znam ko je sad aktuelan od tih al to je taj profil i uvijek ce biti takvih
a uvijek ce biti i onih koji se zanimaju za tehniku tehnologiju i sl
sad djete od 8 godina upravlja dronovima klincima palcima i sl dok smo mi gurali autice i igrali klikera
samo sto mi takvu djecu ne vidimo nisu na tiktoku storijima na portalima
tu su ovi nabrojani gdje je fazon ici 180 kroz grad itd
Jel ono Haris Burina rece, kad prvi put pocnes trazit druga da se skupite oko rose ti citav zivot ces zbog tog morati traziti drugove
Doduse kad jednom ubacis u rosu, citav zivot ces traziti rosu :S pa ne znam