K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Altsa
#2376 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Visoki centar nam je neophodan. Medutim kad ga nisu do sada doveli ne vjerujem da ce ikako. Salic je prosjecan centar gdje moze biti samo drugi centar i uskakati umjesto nekog koji je kvalitetniji.
-
Messier
#2377 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Dobro je ovo,polako se treba dizati.
Jang mi je ok skroz.
Katastrofa je da nije bila puna Zetra,znaci zadatak je da je puna, to ovo osoblje u klubu treba da shvati,nek nadju nacin,makar osnovnoskolci sa razrednikom imali ulaz za marku na bocne tribine,nije fora naplatiti nego napuniti Zetru,na ovaj ili onaj nacin.
A onda ce doci lova ,ne moze odmah sad.
Cibona je isto igrala danas,dobili ja mislim osam razlike,10 eura je bio ulaz na sve tribine,isti rang takmicenja.
Odes pogledas posto je godisnja za Zadar i za Split,do 120 eura,igraju istu ABU,a pojedinacne ulaznice su mnogo jeftinije.
i ne pricam o novcu,logicno je da je 500 eura godisnja za Zvezdu il Partizan, al zasto je toliko?
Zato sto je to cijena,odredjena kvalitetom,u punoj dvorani.
Prvo,puna dvorana, a onda stavljas cijene
Jang mi je ok skroz.
Katastrofa je da nije bila puna Zetra,znaci zadatak je da je puna, to ovo osoblje u klubu treba da shvati,nek nadju nacin,makar osnovnoskolci sa razrednikom imali ulaz za marku na bocne tribine,nije fora naplatiti nego napuniti Zetru,na ovaj ili onaj nacin.
A onda ce doci lova ,ne moze odmah sad.
Cibona je isto igrala danas,dobili ja mislim osam razlike,10 eura je bio ulaz na sve tribine,isti rang takmicenja.
Odes pogledas posto je godisnja za Zadar i za Split,do 120 eura,igraju istu ABU,a pojedinacne ulaznice su mnogo jeftinije.
i ne pricam o novcu,logicno je da je 500 eura godisnja za Zvezdu il Partizan, al zasto je toliko?
Zato sto je to cijena,odredjena kvalitetom,u punoj dvorani.
Prvo,puna dvorana, a onda stavljas cijene
- Leopard_SA
#2378 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Vjerujem da dosta raje nije doslo zbog pljuska, ali nema veze. Ove pojedinacne karte jesu realno preskupe danas bile. Od 5 KM do 20 KM je realnija cijena i vjerujem da bi dosta bolja posjeta tako bila.
Audige i Young odlicni, Salic dosta bolji nego prosle sezone. Persons odigrao okej. Puno smo kvalitetniji od Kengura. Mislim da smo jedan od favorita u takmicenju.
Vidjecemo kako ce ovo ici u ABA ligi, ali sam optimistican.
Audige i Young odlicni, Salic dosta bolji nego prosle sezone. Persons odigrao okej. Puno smo kvalitetniji od Kengura. Mislim da smo jedan od favorita u takmicenju.
-
Messier
#2379 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
20 dole, 10 gore i puna Zetra.Leopard_SA wrote: ↑25/09/2025 01:01 Vjerujem da dosta raje nije doslo zbog pljuska, ali nema veze. Ove pojedinacne karte jesu realno preskupe danas bile. Od 5 KM do 20 KM je realnija cijena i vjerujem da bi dosta bolja posjeta tako bila.
prvu sezonu,rezultati dolaze,hajp,i dogodine duplas.
ne ides odmah 20 eura ulaz, u predtakmicenju fiba euro kupa.
mene ne boli zbog mene,nego me boli sto je Zetra prazna.
jebes ba 35 maraka
al ljudi koji su oko mene,ja ne gledam tekmu,nego gledam glave koje plate 70 km dole pod zapadom.
nije ovo golf,nit polo, skijanje niti tenis, ovo je ulicni sport
-
Messier
#2380 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Sjecam se i tog napada, oni polozili,cajtnojt je neki,mozda 4 sekunde do kraja,nakon polaganja lopta ide desno,baca je neko lijevo na tricu i Mitrovic zabija trojku.Stari_Jarac wrote: ↑24/09/2025 16:58Nisi se za.ebao, to je bilo protiv Partizana. Partizan vodio 72:71, 7 sekundi prije kraja i Mitrović tricom u zadnjoj sekundi za 74:72 za Bosnu.hrasno38 wrote: ↑24/09/2025 14:58Da ali sam se ja zajebao i ta trojka Mikija je bila protiv Jugoplastike u zadnjoj sekundi a ne Partizana pred 11.000 ljudi. Ne znam da li ima igdje snimakgiovanni008 wrote: ↑24/09/2025 14:32 Jel to ona tekma 1991 kad je oboren rekord gledateljstva i Mitrovic u zadnjoj sekundi donio pobjedu?
Imali negdje snimak te tekme na netu?
P.S.
Pitajte me šta sam jučer jeo za ručak npr. ili gdje sam bio i šta sam radio za vikend....![]()
Partizan ,bio oboren rekord tad u Sfrj po broju gledalaca.11852 il tako nesto
druge dvorane su bile manje
Tad je bio Pionir u bgu
Dom sportova u zgu
Jazine u Zadru
Sibenka na Baldekinu.
jebeni borac cacak sa arsicem koji ubacuje 40 po tekmi,ko galis.
imt i rabotnicki?
olimpija sa vilfanom?
uglavnom,dolazi nam zadar u aba ligi. ekipa koja je 7 puta bila prvak juge.
rivalitet, digni glavu od brojeva koliko smo zaradili putem bh telekoma
sjajno bi bilo kad bi nam to bila najbitnija tekma
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2382 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ma pazi Young jeste cetvorka ali masa ekipa danas u nedostatku izuzetno visokih igraca svoju centarsku liniju bazira na toj visini. Pa pola ABA lige ima centre sa tom visinom. Da naravno i HalilovicDugarry wrote: ↑24/09/2025 22:54Young je cetvorka, ali naravno da ce biti vazan u reketu.hrasno38 wrote: ↑24/09/2025 22:40Da Young je 206 cm a Djoko 210. E sad ako Djoko proigra a danas je on igrao vise nego solidno u odbrani moci cemo pratiti jer mislim da ce se igra Bosne svoditi na sut izvana a ne prevashodno na igru ispod kosa. Centra je jako tesko naci a da valja a ako ga nadjes kosta citavo bogatstvo. Pazi Bosna nece moci centrima parirati Zvezdi, vjerovatno Megi koja ima 4 centra preko 210 cm a sa svim ostalim ekipa ce sa ovom ekipom moci ravnopravno da igra ispod kosa. Olimpija ima sina od Ive Daneua 211 cm ali nije on bas neki centar. Mislim da bi sve osim direktne borbe za prva cetiri mjesta sa ovom ekipom bio neuspjeh.
Vjerovatno si u pravu, i zato nismo doveli dobrog centra. Vanjska linija bi trebala biti dobra.
Ne treba zaboraviti ni Halilovica, koji ce igrati na 4-5
- hrasno38
#2383 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
povrijedjen ali nista strasnoJoseMujica wrote: ↑25/09/2025 08:26rekao bih da nam je Djoko trenutno najslabija karika
šta je s onim estoncem...ne bi ga niđe sinoć
- hrasno38
#2384 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Bosna krece u ABA ligi 12.10 na gosotvovanju protiv Mege a ono sto je interesantno je to da onda igraju tri utakmice za redom kuci protiv Buducnosti, Cedevite i Viene.
-
chino
#2385 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Valjda će izvući neku pouku pa staviti normalne cijene karta za ABA ligu.
Dobro je neko napisao cijene za Cibonu u istom tačkmičenju i ove sinošnje naše.. Ne ide to odmah u pretkolu, prva sezona lagano a onda kasnije malo dižeš.
Dobro je neko napisao cijene za Cibonu u istom tačkmičenju i ove sinošnje naše.. Ne ide to odmah u pretkolu, prva sezona lagano a onda kasnije malo dižeš.
- Leopard_SA
#2386 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
ApsolutnoMessier wrote: ↑25/09/2025 01:10 20 dole, 10 gore i puna Zetra.
prvu sezonu,rezultati dolaze,hajp,i dogodine duplas.
ne ides odmah 20 eura ulaz, u predtakmicenju fiba euro kupa.
mene ne boli zbog mene,nego me boli sto je Zetra prazna.
jebes ba 35 maraka
al ljudi koji su oko mene,ja ne gledam tekmu,nego gledam glave koje plate 70 km dole pod zapadom.
nije ovo golf,nit polo, skijanje niti tenis, ovo je ulicni sport
- Leopard_SA
#2387 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Zetra sinoc druga najposjecenija dvorana u kvalifikacijama za FIBA Europe Cup. 1500 ljudi bilo. Onako nije lose uopste uzimajuci u obzir pljusak i cijene karata
- Isner
#2388 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ovo je sasvim dobra KK Bosna, za sredine tabele ABA lige pa i malo više.. Međutim, košarka je to, neophodno je da nosioce igre zaobiđu povrede.. Znamo da nema ekipe koja igra na više frontova a da u sezoni ne budu bar dvije - tri povrede..
Meni Young jr djeluje kao rovit igrac mada u karijeri vidim da nije imao ozbiljnije povrede...
Meni Young jr djeluje kao rovit igrac mada u karijeri vidim da nije imao ozbiljnije povrede...
-
giovanni008
#2389 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Katastrofalna odluka uprave KK Bosna da stave paprene cijene ulaznica za ovu tekmu!
Tuzno je bilo gledati polupraznu ogromnu dvoranu i kazalisnu publiku.
Savjet Dubravku da obori cijene karata, da se raja malo popali i dodje u vecem broju. Jer ljudi trebaju da se priviknu na ove tekme na visem nivou i ovu dvoranu.
Kasnije povecati cijenu....
Ujedno angazovati neki medijski biro, kao sto su prije nekoliko godina sa Fabrikom, da se da neki vizuelni imidz, neka reklama, navijacka pjesma, video spot, nagradna igra i slicno.
Napraviti sastanak sa HZ i Manijacima, da se napravi neki kop, to navijanje da se poboljsa. Besplatan ulaz aktivnim navijacima u kopu.
Naci po plesnim skolama Cheerleaders-ice.
Sto se tice igre, momci su sve odlicno uradili, narocito ova nova pojacanja izgledaju obecavajuce. Jos kad upadnu estonac i Halilovic. (Sta je sa Halilovicem, nesto predugo izvan stroja??).
Jedino mi se Aticev govor tijela, nikako ne svidja. Ovi Kenguri igraju kontru, Atic hladno seta po terenu, totalno nezainteresovan da il potrci ili zaustavi kontru......Imam osjecaj ko da mu se ne igra kosarke.
PS:
Steta sto nismo uzeli jednog visokog centra. Jace ekipe u ABA ligi, ce natjerati Salica na 5 licnih i u finisu tekme nas lagano dobijati pod kosem!
Savjet Dubravku da obori cijene karata, da se raja malo popali i dodje u vecem broju. Jer ljudi trebaju da se priviknu na ove tekme na visem nivou i ovu dvoranu.
Ujedno angazovati neki medijski biro, kao sto su prije nekoliko godina sa Fabrikom, da se da neki vizuelni imidz, neka reklama, navijacka pjesma, video spot, nagradna igra i slicno.
Napraviti sastanak sa HZ i Manijacima, da se napravi neki kop, to navijanje da se poboljsa. Besplatan ulaz aktivnim navijacima u kopu.
Sto se tice igre, momci su sve odlicno uradili, narocito ova nova pojacanja izgledaju obecavajuce. Jos kad upadnu estonac i Halilovic. (Sta je sa Halilovicem, nesto predugo izvan stroja??).
Jedino mi se Aticev govor tijela, nikako ne svidja. Ovi Kenguri igraju kontru, Atic hladno seta po terenu, totalno nezainteresovan da il potrci ili zaustavi kontru......Imam osjecaj ko da mu se ne igra kosarke.
PS:
Steta sto nismo uzeli jednog visokog centra. Jace ekipe u ABA ligi, ce natjerati Salica na 5 licnih i u finisu tekme nas lagano dobijati pod kosem!
- hrasno38
#2390 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Mislim da Bosna ide u ova dva takmicenja sa malim fondom igraca. OK imaju ovi mladji ali ne mozes se na njih osloniti. Bosna bi morala da ima jos najmanje 2-3 ozbiljnija igracaIsner wrote: ↑25/09/2025 11:53 Ovo je sasvim dobra KK Bosna, za sredine tabele ABA lige pa i malo više.. Međutim, košarka je to, neophodno je da nosioce igre zaobiđu povrede.. Znamo da nema ekipe koja igra na više frontova a da u sezoni ne budu bar dvije - tri povrede..
- hrasno38
#2391 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ma nemaju druze ni druge ekipe neke centre osim Mege, Zvezde....giovanni008 wrote: ↑25/09/2025 11:56 Katastrofalna odluka uprave KK Bosna da stave paprene cijene ulaznica za ovu tekmu!
PS:
- Altsa
#2392 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ma nema sanse da Bosna sa ovim brojem igraca izdrzi citavu sezonu.Isner wrote: ↑25/09/2025 11:53 Ovo je sasvim dobra KK Bosna, za sredine tabele ABA lige pa i malo više.. Međutim, košarka je to, neophodno je da nosioce igre zaobiđu povrede.. Znamo da nema ekipe koja igra na više frontova a da u sezoni ne budu bar dvije - tri povrede..
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2393 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
ljudi, u svakom slučaju ćemo gledati puno bolju i ljepšu košarku nego proteklih sezona
- hrasno38
#2394 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
To svakako jer ova ekipa je tri puta jaca nego ona prosle sezone. Steta sto nisu dosli jos Gegic i LazicJoseMujica wrote: ↑25/09/2025 14:01 ljudi, u svakom slučaju ćemo gledati puno bolju i ljepšu košarku nego proteklih sezona
-
Adobeg
#2395 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Svasta procitati aba liga dijeli novac igokea 200 hiljada maraka Bosna nista,kao ovi neki suvlasnici lige,zar Bosna sa par klubova nije pokrenula ovu ligu,politika se svugdje petlja,i nema pravde. 
- Logovan
#2396 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Pa eto stavili pravilo da moraš imati tri uzastopne u ABA ligi.
Ionako nije neka para.
- Isner
#2397 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Nisu to ni male pare za košarkaške uslove, dobro, za Partizan i ostale jesu ali za Borac, Bosnu pa i Split bili bi fina dotacija... Budući da je ABA samo uzimala, malo za promjenu, nešto i da uplati...
Nešto vezano za karte.. KK Bosna je zadnju evropsku utakmicu odigrala nekad u decembru 2017 i to protiv neke ekipe iz Francuske.. tada je Bosna igrala isti ovaj Eurokup i u 6 utakmica imala koš razliku oko -150.. prosjecno gubili utakmicu sa 25 razlike.. U Francuskoj odigrali cetvrtinu, bilo nešto 30:3 za Francuze..
Tada je cijena karte bila 10 KM, na pocetku, kad su vidjeli da su najgora ekipa u takmicenju, molili publiku za dž.
8 godina nakog toga, cijena karte nije skupa za nekoga ko voli Bosnu..
A posebno bi mi bilo drago ako su cijenu odredili kako bi malo profilisali publiku.. Sve dok je ulaz mufte, u dvorani ce biti svakakvih njuški...
Nešto vezano za karte.. KK Bosna je zadnju evropsku utakmicu odigrala nekad u decembru 2017 i to protiv neke ekipe iz Francuske.. tada je Bosna igrala isti ovaj Eurokup i u 6 utakmica imala koš razliku oko -150.. prosjecno gubili utakmicu sa 25 razlike.. U Francuskoj odigrali cetvrtinu, bilo nešto 30:3 za Francuze..
Tada je cijena karte bila 10 KM, na pocetku, kad su vidjeli da su najgora ekipa u takmicenju, molili publiku za dž.
A posebno bi mi bilo drago ako su cijenu odredili kako bi malo profilisali publiku.. Sve dok je ulaz mufte, u dvorani ce biti svakakvih njuški...
- Stari_Jarac
#2398 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Meni se ovo sinoć jako svidjelo, ova ekipa ne bi smjela imati nikakvih problema oko opstanka u ABA ligi, samo da organizaciono i finansijski ne bude problema. Osim Younga i Audigea sasvim solidni su bili i Kovačević i Delalić, samo je ovaj drugi i potrošio dosta lopti. Šalić sasvim solidan učinak za relativno skromnu minutažu i već sam ranije napisao za njega da kvalitet ima i ako uhvati formu onda će to biti druga priča.
- Altsa
#2399 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Kolko god da volis KK Bosnu tri clana porodice za te pare mogu dobro rucati.Isner wrote: ↑25/09/2025 17:56 Nisu to ni male pare za košarkaške uslove, dobro, za Partizan i ostale jesu ali za Borac, Bosnu pa i Split bili bi fina dotacija... Budući da je ABA samo uzimala, malo za promjenu, nešto i da uplati...
- hrasno38
#2400 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Nije Bosna je pokrenula Goodyear ligu a ta vise ne postoji a osim toga Bosna je sam izasla iz toga jos davno. Dijele za one klubove koji su tu 3 godine takvo je pravilo. Nakon 3 godine non-stop ucesca u ligi sastaju se i pricaju da li ce primiti nekog novog clana kao suvlasnika. Ovo je OK dobijaju klubovi koji su doprinosili i koji su igrali zadnje 3 sezone.