I OK evo nek si sve u pravu nego mi objasni sto ste vi nama dali u Maju 5% tj 1800 karata??last mohicans wrote: ↑23/09/2025 22:55 Prije izgradnje Istoka, HZ su bile na starom Istoku, cijela zdenka i do kojeg slova, ako nije LJ. Jeste u murija počela srati s tampon zonama, ali tek nakon onih scena, a sranje sa brojem gostujućih su počela od Zvalje i Misketa. Kaj piče...Izgradi se Istok, smanjivalo se konstantno. Onda počele reciporočne mjere. Evo iz kluba kazu da se nece odgovoriti istom mjerom, a trebalo bi, pa idemo tako do Kijametskog dana, dok nas Vico zigu u svim drugim utakmicama pored derbija. Malograđani i jedni i drugi, ovi preko Miljacke malo veći malograđani. Kontaju bolje će proći u derbiju samo sa svojim navijačima, ono šupački i primitivno, bljak. Sigurno su o ovoj opciji razmišljali, kakvi članovi i kakvi bakrači. A KS im pravi tribinu, onu prvu sadaka napravila, vec se šepure kao paun. Sto bih volio da izgube derbi samo zbog ovog hinjaluka, "a nije vrijeme za sastanke"...
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#35276 Re: Sarajevski derbi
- Haris.ba
#35277 Re: Sarajevski derbi
Moraju se pravila znati. Nisi postovao pravila i nema karata. Bolje. Ostace stolice neiscupane.
Ja bih volio kad se jug zavrsi da se za derbi citav sjever da za derbi pitarima. Taman zdenke kao tampon i ostane sredina.
Ali, uz uslov da se daje kaucija unaprijed za stolice.
Ja bih volio kad se jug zavrsi da se za derbi citav sjever da za derbi pitarima. Taman zdenke kao tampon i ostane sredina.
Ali, uz uslov da se daje kaucija unaprijed za stolice.
-
challmander
#35278 Re: Sarajevski derbi
5% za 5% i drzat se toga u buducnosti. Na sjeveru samo treba ograditi stalni sektor za gostujuce navijace i prosirivati ga ako se bude sirio kapacitet stadiona.
- Didier
#35279 Re: Sarajevski derbi
Ova situacija je takođe jedan od pokazatelja kako navijači i uprava fks "želi da se dogovori, ali onako kako oni misle da treba".
Svaki drugi argument njima ne pije vode, pa tako svjesno ignorišu nekoliko činjenica, poput ovih:
1. Željo ima više članova nego stolica na stadionu
2. Željo ima pretplatnike na sve četiri tribine
3. Željin stadion je uvijek pun, nama oni uopšte ne trebaju, i samo nam stvaraju problem
4. Koševo nikad nije puno, osim kad Željo igra s Newcastleom, i dati nekome 1.800 ulaznica na tribini od 6.000 nema nikakvog smisla
5. Mi i dalje možemo kupiti ulaznice u slobodnoj prodaji na Koševu, i to i radimo, i niko nas to ne može spriječiti, jer kako rekoh "Koševo nikad nije puno"
Kada se jug napravi, ja bih im dao pola sjevera. To je oko 2.500 ulaznica, i neka tampon zona bude 500, a ostalih 2.500 naši navijači. To će onda biti 16,67%, ali to bih im dao samo u slučaju da nam daju cijeli jug i pola zapada na Koševu, jer kako rekoh "Koševo nikad nije puno, i njima nije problem dati sva ta mjesta".
Ako to ne žele, onda po 5%, nama odgovara, jer oni neće dolaziti, a mi i dalje možemo dolaziti u crnoj odjeći na gradski stadion, i sjediti na zapadu.
Svaki drugi argument njima ne pije vode, pa tako svjesno ignorišu nekoliko činjenica, poput ovih:
1. Željo ima više članova nego stolica na stadionu
2. Željo ima pretplatnike na sve četiri tribine
3. Željin stadion je uvijek pun, nama oni uopšte ne trebaju, i samo nam stvaraju problem
4. Koševo nikad nije puno, osim kad Željo igra s Newcastleom, i dati nekome 1.800 ulaznica na tribini od 6.000 nema nikakvog smisla
5. Mi i dalje možemo kupiti ulaznice u slobodnoj prodaji na Koševu, i to i radimo, i niko nas to ne može spriječiti, jer kako rekoh "Koševo nikad nije puno"
Kada se jug napravi, ja bih im dao pola sjevera. To je oko 2.500 ulaznica, i neka tampon zona bude 500, a ostalih 2.500 naši navijači. To će onda biti 16,67%, ali to bih im dao samo u slučaju da nam daju cijeli jug i pola zapada na Koševu, jer kako rekoh "Koševo nikad nije puno, i njima nije problem dati sva ta mjesta".
Ako to ne žele, onda po 5%, nama odgovara, jer oni neće dolaziti, a mi i dalje možemo dolaziti u crnoj odjeći na gradski stadion, i sjediti na zapadu.
- ultima_palabra
#35280 Re: Sarajevski derbi
Sta znaci nece odgovoriti istom mjerom, kad vec nekoliko zadnjih derbija na Kosevu mi dobijamo 5%? Upravo ovo sto je nasa uprava uradila je odgovor istom mjerom.last mohicans wrote: ↑23/09/2025 22:55 Prije izgradnje Istoka, HZ su bile na starom Istoku, cijela zdenka i do kojeg slova, ako nije LJ. Jeste u murija počela srati s tampon zonama, ali tek nakon onih scena, a sranje sa brojem gostujućih su počela od Zvalje i Misketa. Kaj piče...Izgradi se Istok, smanjivalo se konstantno. Onda počele reciporočne mjere. Evo iz kluba kazu da se nece odgovoriti istom mjerom, a trebalo bi, pa idemo tako do Kijametskog dana, dok nas Vico zigu u svim drugim utakmicama pored derbija. Malograđani i jedni i drugi, ovi preko Miljacke malo veći malograđani. Kontaju bolje će proći u derbiju samo sa svojim navijačima, ono šupački i primitivno, bljak. Sigurno su o ovoj opciji razmišljali, kakvi članovi i kakvi bakrači. A KS im pravi tribinu, onu prvu sadaka napravila, vec se šepure kao paun. Sto bih volio da izgube derbi samo zbog ovog hinjaluka, "a nije vrijeme za sastanke"...
-
last mohicans
#35281 Re: Sarajevski derbi
Ti ili se praviš malo blesav ili ti noge smrde. Je li isto 5% kapaciteta od 28000, koliko već prima AFH i Grabavice koja prima koliko?ultima_palabra wrote: ↑23/09/2025 23:43Sta znaci nece odgovoriti istom mjerom, kad vec nekoliko zadnjih derbija na Kosevu mi dobijamo 5%? Upravo ovo sto je nasa uprava uradila je odgovor istom mjerom.last mohicans wrote: ↑23/09/2025 22:55 Prije izgradnje Istoka, HZ su bile na starom Istoku, cijela zdenka i do kojeg slova, ako nije LJ. Jeste u murija počela srati s tampon zonama, ali tek nakon onih scena, a sranje sa brojem gostujućih su počela od Zvalje i Misketa. Kaj piče...Izgradi se Istok, smanjivalo se konstantno. Onda počele reciporočne mjere. Evo iz kluba kazu da se nece odgovoriti istom mjerom, a trebalo bi, pa idemo tako do Kijametskog dana, dok nas Vico zigu u svim drugim utakmicama pored derbija. Malograđani i jedni i drugi, ovi preko Miljacke malo veći malograđani. Kontaju bolje će proći u derbiju samo sa svojim navijačima, ono šupački i primitivno, bljak. Sigurno su o ovoj opciji razmišljali, kakvi članovi i kakvi bakrači. A KS im pravi tribinu, onu prvu sadaka napravila, vec se šepure kao paun. Sto bih volio da izgube derbi samo zbog ovog hinjaluka, "a nije vrijeme za sastanke"...
-
last mohicans
#35282 Re: Sarajevski derbi
Pričaš o Jugu, opet vise nego nama na Sjeveru, a regularno vas uđe 3-4 hiljade na Zapad. Mojne nam šuplje komšićevske.hrasno38 wrote: ↑23/09/2025 23:00I OK evo nek si sve u pravu nego mi objasni sto ste vi nama dali u Maju 5% tj 1800 karata??last mohicans wrote: ↑23/09/2025 22:55 Prije izgradnje Istoka, HZ su bile na starom Istoku, cijela zdenka i do kojeg slova, ako nije LJ. Jeste u murija počela srati s tampon zonama, ali tek nakon onih scena, a sranje sa brojem gostujućih su počela od Zvalje i Misketa. Kaj piče...Izgradi se Istok, smanjivalo se konstantno. Onda počele reciporočne mjere. Evo iz kluba kazu da se nece odgovoriti istom mjerom, a trebalo bi, pa idemo tako do Kijametskog dana, dok nas Vico zigu u svim drugim utakmicama pored derbija. Malograđani i jedni i drugi, ovi preko Miljacke malo veći malograđani. Kontaju bolje će proći u derbiju samo sa svojim navijačima, ono šupački i primitivno, bljak. Sigurno su o ovoj opciji razmišljali, kakvi članovi i kakvi bakrači. A KS im pravi tribinu, onu prvu sadaka napravila, vec se šepure kao paun. Sto bih volio da izgube derbi samo zbog ovog hinjaluka, "a nije vrijeme za sastanke"...
-
zipoo
#35283 Re: Sarajevski derbi
Ko babe neke. Ne mogu se 1000 skupiti na Kosevu, a oni bi 1000 ulaznica. Jos oni ce otvoriti kapije, dodijelit ce citav jug. Jer oni njeguju duh derbija. Jebo vas jug i duh derbija. Dabogda vam se srusilo citavo Kosevo, a vi opstali na bilinom igrali
- Didier
-
last mohicans
#35285 Re: Sarajevski derbi
Lako je tudim kurcem gloginje mlatiti. Znamo kako ste prevarom dobili tu imovinu od SD Želježničar, lafo vaše, oteli ljudima, sto puta prezvakana teme. Isprosili jednu tribinu, sad drugu, nesto se kurčite. Pa sto sami niste napravili, nego su vam športski prijatelji kupovali stolice, a karnuše vas neki dan.
-
zipoo
#35286 Re: Sarajevski derbi
Kme kme kme Zejo dobio tjibinu kmeeeelast mohicans wrote: ↑24/09/2025 00:05Lako je tudim kurcem gloginje mlatiti. Znamo kako ste prevarom dobili tu imovinu od SD Želježničar, lafo vaše, oteli ljudima, sto puta prezvakana teme. Isprosili jednu tribinu, sad drugu, nesto se kurčite. Pa sto sami niste napravili, nego su vam športski prijatelji kupovali stolice, a karnuše vas neki dan.Polahko, iskihat ćete krilaticu "nije vrijeme sad", jesu otišli izvještaji u UEFU ili ste fulili adresu ko Miske uplatnicu?!
- Didier
#35287 Re: Sarajevski derbi
Reče navijač kluba koji prosi za kiriju na gradskom, zajedničkom stadionu, stadionu koji je gradila cijela Jugoslavija. I to u isto vrijeme dok sami sebi pjevaju da su divovi, kurčeći se s parama jednog lica.last mohicans wrote: ↑24/09/2025 00:05Lako je tudim kurcem gloginje mlatiti. Znamo kako ste prevarom dobili tu imovinu od SD Želježničar, lafo vaše, oteli ljudima, sto puta prezvakana teme. Isprosili jednu tribinu, sad drugu, nesto se kurčite. Pa sto sami niste napravili, nego su vam športski prijatelji kupovali stolice, a karnuše vas neki dan.Polahko, iskihat ćete krilaticu "nije vrijeme sad", jesu otišli izvještaji u UEFU ili ste fulili adresu ko Miske uplatnicu?!
- ultima_palabra
#35288 Re: Sarajevski derbi
………
Last edited by ultima_palabra on 24/09/2025 00:41, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#35289 Re: Sarajevski derbi
Nije isto. Gore je ovo sto vi radite, svaka karta koju mi damo nece je dobiti nas navijac. Plus veca tampon zona, zajebancije sa murijom, iscupane stolice… vi sve sto trebati uraditi je pustiti u prodaju karte za tribinu koju svakako ne koristite.last mohicans wrote: ↑23/09/2025 23:49Ti ili se praviš malo blesav ili ti noge smrde. Je li isto 5% kapaciteta od 28000, koliko već prima AFH i Grabavice koja prima koliko?ultima_palabra wrote: ↑23/09/2025 23:43Sta znaci nece odgovoriti istom mjerom, kad vec nekoliko zadnjih derbija na Kosevu mi dobijamo 5%? Upravo ovo sto je nasa uprava uradila je odgovor istom mjerom.last mohicans wrote: ↑23/09/2025 22:55 Prije izgradnje Istoka, HZ su bile na starom Istoku, cijela zdenka i do kojeg slova, ako nije LJ. Jeste u murija počela srati s tampon zonama, ali tek nakon onih scena, a sranje sa brojem gostujućih su počela od Zvalje i Misketa. Kaj piče...Izgradi se Istok, smanjivalo se konstantno. Onda počele reciporočne mjere. Evo iz kluba kazu da se nece odgovoriti istom mjerom, a trebalo bi, pa idemo tako do Kijametskog dana, dok nas Vico zigu u svim drugim utakmicama pored derbija. Malograđani i jedni i drugi, ovi preko Miljacke malo veći malograđani. Kontaju bolje će proći u derbiju samo sa svojim navijačima, ono šupački i primitivno, bljak. Sigurno su o ovoj opciji razmišljali, kakvi članovi i kakvi bakrači. A KS im pravi tribinu, onu prvu sadaka napravila, vec se šepure kao paun. Sto bih volio da izgube derbi samo zbog ovog hinjaluka, "a nije vrijeme za sastanke"...
-
Osmi Socrates
#35290 Re: Sarajevski derbi
Najbolje bi bilo da oba tima ispadnu iz Lige dok se ne opamete. Čelik da se vrati i da dominira ligom k'o PSG u Francuskoj.
Morate se pomiriti da ste, kolektivno, sramota za fudbal. A i Čelik je bolje ime od Sarajevo i Željezničar. Ajax bi se usr'o od straha pred tim imenom.
Morate se pomiriti da ste, kolektivno, sramota za fudbal. A i Čelik je bolje ime od Sarajevo i Željezničar. Ajax bi se usr'o od straha pred tim imenom.
- Mea_parvitas
#35291 Re: Sarajevski derbi
Ma samo obaveznih 5% i mrs, govna koja ogranicavaju manijake da ne dodju jer znaju da im je pusiona sa punim jugom, a onda kad im das isto, nesto se zale. 5% i vozdra
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#35292 Re: Sarajevski derbi
A ko su govna koja su prva govorila nasa kafana nasa pravila?Mea_parvitas wrote: ↑24/09/2025 08:26 Ma samo obaveznih 5% i mrs, govna koja ogranicavaju manijake da ne dodju jer znaju da im je pusiona sa punim jugom, a onda kad im das isto, nesto se zale. 5% i vozdra
- Mea_parvitas
#35293 Re: Sarajevski derbi
Procitaj 50x ako treba, samo utuvi sebi u glavu Maksiću...
Mi imamo sjever 6 000, istok 4 700, zapad oko 400.
Znaci nas trenutni kapacitet je oko 11 000 MAX.
Tampon zona je UVIJEK oko 1500 mijesta: 2 sektora na sjeveru i malo vise od 1 sektora na istoku.
Sto znaci da za njihovih 500 navijača mi gubimo 2000 mjesta I to je skoro 20% kapaciteta stadiona. Koji bi sigurno bili puni i bez njih. Znaci 20% mi HALALIMO. NJIMA JE MALO.
Na lavoru, oni imaju JUG koji je uvijek prazan. Zadnjih X godina mi nikada nismo dobili čitav jug. Taj jug ima oko 5 000 MIJESTA, TO JE 14% kapaciteta. Sto znaci na kompletan stadion od 35 000 mijesta oni nama NE DAJU ni 15%.
Prošli put su nam dali 2200 karata, to je 6% njihovog kapaciteta. TRIBINE KOJA JE SVAKAKO PRAZNA.
Inace Im dajemo 1500 karata, na kapacitet od 13 500, gdje opet imamo tampon zone 1500 mijesta. To je u totalu 3000 mijesta tj 23 %. I TO TRIBINE NA KOJOJ BI BILI NAŠI NAVIJAČI.
Znaci u procentima mi njima dajemo PUNO VIŠE nego oni nama i to im dajemo mjesta koja bi bila 100% rasprodana sa naše strane, za razliku od njih gdje je JUG UVIJEK PRAZAN.
- hrasno38
#35294 Re: Sarajevski derbi
Pa normalno da je vise kad je veci stadion.....5% haveru i vozdrica dok se drugacije ne dogovori. A regularno je ono gradski stadion i regularno udju ljudi bez obiljezja sa djecom i ne pise im na celu za koga navijaju.last mohicans wrote: ↑23/09/2025 23:51Pričaš o Jugu, opet vise nego nama na Sjeveru, a regularno vas uđe 3-4 hiljade na Zapad. Mojne nam šuplje komšićevske.hrasno38 wrote: ↑23/09/2025 23:00I OK evo nek si sve u pravu nego mi objasni sto ste vi nama dali u Maju 5% tj 1800 karata??last mohicans wrote: ↑23/09/2025 22:55 Prije izgradnje Istoka, HZ su bile na starom Istoku, cijela zdenka i do kojeg slova, ako nije LJ. Jeste u murija počela srati s tampon zonama, ali tek nakon onih scena, a sranje sa brojem gostujućih su počela od Zvalje i Misketa. Kaj piče...Izgradi se Istok, smanjivalo se konstantno. Onda počele reciporočne mjere. Evo iz kluba kazu da se nece odgovoriti istom mjerom, a trebalo bi, pa idemo tako do Kijametskog dana, dok nas Vico zigu u svim drugim utakmicama pored derbija. Malograđani i jedni i drugi, ovi preko Miljacke malo veći malograđani. Kontaju bolje će proći u derbiju samo sa svojim navijačima, ono šupački i primitivno, bljak. Sigurno su o ovoj opciji razmišljali, kakvi članovi i kakvi bakrači. A KS im pravi tribinu, onu prvu sadaka napravila, vec se šepure kao paun. Sto bih volio da izgube derbi samo zbog ovog hinjaluka, "a nije vrijeme za sastanke"...
-
last mohicans
#35295 Re: Sarajevski derbi
Gradski, a vas je samo vaš, iako vam ga je bivsa zemlja gradila i sadašnja vlast ga gradi? Gdje počinje manijak, to prestaje logika.hrasno38 wrote: ↑24/09/2025 08:40Pa normalno da je vise kad je veci stadion.....5% haveru i vozdrica dok se drugacije ne dogovori. A regularno je ono gradski stadion i regularno udju ljudi bez obiljezja sa djecom i ne pise im na celu za koga navijaju.last mohicans wrote: ↑23/09/2025 23:51Pričaš o Jugu, opet vise nego nama na Sjeveru, a regularno vas uđe 3-4 hiljade na Zapad. Mojne nam šuplje komšićevske.
-
Labirint
#35296 Re: Sarajevski derbi
Nivo rasprave i diskusije da pogledaš da nisi na gg.ba 
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#35297 Re: Sarajevski derbi
1. Taj nacin komuniciranja prictaj 50 puta Maksicu prakticiraj sa svojim ukucanima, vjerovatno si tako i odgojen.Mea_parvitas wrote: ↑24/09/2025 08:37 Procitaj 50x ako treba, samo utuvi sebi u glavu Maksiću...
Mi imamo sjever 6 000, istok 4 700, zapad oko 400.
Znaci nas trenutni kapacitet je oko 11 000 MAX.
Tampon zona je UVIJEK oko 1500 mijesta: 2 sektora na sjeveru i malo vise od 1 sektora na istoku.
Sto znaci da za njihovih 500 navijača mi gubimo 2000 mjesta I to je skoro 20% kapaciteta stadiona. Koji bi sigurno bili puni i bez njih. Znaci 20% mi HALALIMO. NJIMA JE MALO.
Na lavoru, oni imaju JUG koji je uvijek prazan. Zadnjih X godina mi nikada nismo dobili čitav jug. Taj jug ima oko 5 000 MIJESTA, TO JE 14% kapaciteta. Sto znaci na kompletan stadion od 35 000 mijesta oni nama NE DAJU ni 15%.
Prošli put su nam dali 2200 karata, to je 6% njihovog kapaciteta. TRIBINE KOJA JE SVAKAKO PRAZNA.
Inace Im dajemo 1500 karata, na kapacitet od 13 500, gdje opet imamo tampon zone 1500 mijesta. To je u totalu 3000 mijesta tj 23 %. I TO TRIBINE NA KOJOJ BI BILI NAŠI NAVIJAČI.
Znaci u procentima mi njima dajemo PUNO VIŠE nego oni nama i to im dajemo mjesta koja bi bila 100% rasprodana sa naše strane, za razliku od njih gdje je JUG UVIJEK PRAZAN.
2. Ja nigdje ne sporim ovaj broj ulaznica koje ste dali i mislim da je glupo sto se ne ide i takodjer sam misljenja da je retardirana politika kluba da fol nece ici, seljacki jeftini populuzam.
Cudi me uopste da je ikako odobreno obzirom koliko poznajem MUP i njihovu spremnost na davanje dodatnog efforta zarad navijaca, bio sam ubijedjen da ce MUP reci ne mogu horde i cao.
5% na kapacitet Grbavice je 550
5% na kapacitet Koseva 1500
to je to.
- hrasno38
#35298 Re: Sarajevski derbi
Upravo tako sta da ti radim!last mohicans wrote: ↑24/09/2025 08:44Gradski, a vas je samo vaš, iako vam ga je bivsa zemlja gradila i sadašnja vlast ga gradi? Gdje počinje manijak, to prestaje logika.hrasno38 wrote: ↑24/09/2025 08:40Pa normalno da je vise kad je veci stadion.....5% haveru i vozdrica dok se drugacije ne dogovori. A regularno je ono gradski stadion i regularno udju ljudi bez obiljezja sa djecom i ne pise im na celu za koga navijaju.last mohicans wrote: ↑23/09/2025 23:51
Pričaš o Jugu, opet vise nego nama na Sjeveru, a regularno vas uđe 3-4 hiljade na Zapad. Mojne nam šuplje komšićevske.
-
Adobeg
#35299 Re: Sarajevski derbi
Isto i vama pet posto,i mirna Bosna za vas sektor na zapadu karta 40 maraka i uzivajte.Mea_parvitas wrote: ↑24/09/2025 08:26 Ma samo obaveznih 5% i mrs, govna koja ogranicavaju manijake da ne dodju jer znaju da im je pusiona sa punim jugom, a onda kad im das isto, nesto se zale. 5% i vozdra
- Didier
#35300 Re: Sarajevski derbi
Početak trakavice s kartama se desio kad je jug na Koševu koštao 20 KM, a sjever 3 KM. Sve ostalo je došlo nakon toga.F&N wrote: ↑24/09/2025 08:31A ko su govna koja su prva govorila nasa kafana nasa pravila?Mea_parvitas wrote: ↑24/09/2025 08:26 Ma samo obaveznih 5% i mrs, govna koja ogranicavaju manijake da ne dodju jer znaju da im je pusiona sa punim jugom, a onda kad im das isto, nesto se zale. 5% i vozdra